Keresés

Részletes keresés

Cukorkaa Creative Commons License 2018.07.24 0 0 767

Sziasztok! Segíteni szeretnék azoknak, akik tartósan küzdenek az ekcémával és már mindent kipróbáltak de egy idő után újból visszaestek. Nálam is ez volt gyermekkorom óta. Volt 1-2 készítmény, ami segített, és elmúltak vagy javultak a tünetek. De aztán rájöttem, hogy így sosem fogok megszabadulni az ekcémától, ha néha néha kezelgetem a felületet. Ekkor találkoztam az Eczema No ekcéma elleni bogyókkal. Kétféle kapszula, kétféle hatóanyag. Azóta, hogy elkezdtem nagyon hamar elmúlt az ekcéma és nem is tért vissza. Azóta próbálom hirdetni az igét az ismerőseimkörében is, hogy az ekcémát belülről kell helyrehozni és erre van megoldás, az eczema no. eczema-no.hu 

Apus824 Creative Commons License 2017.02.12 0 0 765

Sziasztok!Próbáljátok ki a Neutrogena concentrated krémet!Nekünk sok év után ez az egy szteroidmentes krém ami használ!Nem túl vastagon kell kenni,naponta kétszer háromszor.

Lumi2 Creative Commons License 2015.09.28 0 0 764

Nekem is elmúlt gyógyszertári krém, tejtermékek elhagyása, kálcium, Natural Care és járok kineziológushoz ezzel. 

Előzmény: OBJEKTE (763)
OBJEKTE Creative Commons License 2015.07.28 0 0 763

 

 

Nekem a 8 éves kisfiamnál elmúlt a hajlatokban jelentkező makacs ekcéma a következőktől: probiotikum, multivitamin, kálcium (egy hétig teljes adagot, azóta csak fél adagot mindenből) minden nap uborka nyersen és tejtermék+tojás mértékkel + EUCERIN krém

 

Remélem másnak is segít. :-)

libertee Creative Commons License 2014.07.01 0 0 762

Sziasztok!

 

Én is megosztanám veletek, nálunk mi most a helyzet. Nekünk jó a sanatopic!!

 

A gyerekem már 3. hónapos kora óta ekcémás, de a bölcsiben kezdett eldurvulni nagyon a helyzet, olyannyira, hogy szteroidos krémekig jutottunk, egyre erősebbet kellett használni, ami persze csípte a kis bőrét, és gyűlölte, ha kentük - ez persze visítással járt általában.

Kismillió dolgot kipróbáltunk, már vagy 150ezer Ft-ot kidobtunk az ablakon, mert "HÁTHA MAJD EZ" beválik, persze egyik sem volt jó tartósan. 

Aztán voltunk vérvételen is (kb 20 hónaposan, amit szerencsére egy mukk nélkül tűrt! Nagyon meg is dicsértük érte) és kiderült, hogy búzaallergiás plusz az élesztőre is allergiás. Gondoltam OK, akkor megvan a megoldás: no búza, no élesztő! 

Sajnos hiába van azóta is és a bölcsiben is búza és élesztőmentes diétán (ennek már vagy 2 hónapja), az ekcéma utána is megmaradt!!

 

Iszonyat bele voltunk már fáradva abba, hogy a gyerek állapota nem javul, de azért körülnéztem újra, mi lehet neki jó. A fényterápiát ki is néztem, de gondoltam, még előtte kipróbálom a Sanatopic-ot (azért is mert itt az egyik hozzászóló írta hogy bevált nekik, plusz több fórumban olvastam hasonlót, de persze negatívat is). 

Én a bőrpuhító krémet vettem meg (a nyomófejeset) és tusoláshoz a folyékony szappant (ami samponnak is jó), ez 2ezer Ft alatt volt össz (ellenben pl a babe egyik omega tusfürdőjéhez képest, ami 4e felett volt. Szóval megvettem -kis reményekkel- és elkezdtük használni. Hát, az első napon annyira még nem, de úgy a 2-3. napon már láttam, hogy beválik!! Finom puha a bőre tényleg, nagyon szépen hidratáltan tartja! Az arca már nincs annyira felpüffedve (régen véresre kaparta magát több helyen is, az arcát is) és ha bekenem, vissza is húzódik a pirosság az arcán. 

 

Egyszóval egyelőre tényleg jó! Csodálkozunk is a párommal, hogy a krémben nincs szteroid, mert az teszi helyre ilyen gyorsan a bőrét amúgy (csak hát ha lehet ne mérgezzük a gyereket ugye!).  

 

Viszont: minden reggel és este kenjük. Nem hagyunk ki egy napot sem, amíg nem válik tünetmentessé (remélem ez is eljön egyszer), és majd akkor csökkentjük a kenegetést fokozatosan. 

 

Azért akartam én is ezt közzétenni, mert hátha segítek vele másoknak, ahogy nekem az egyik hozzászóló ebben a topicban! 

 

Kitartást kívánok mindannyiunknak!

 

 

 

Előzmény: Arizan (753)
kerekesj Creative Commons License 2014.06.17 0 0 761

A selyembalzsamot használom én is, nekem sokat segít, ajánlom mindenkinek!

Aniko16 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 758

Sziasztok! Ekcémára ami nálunk bevált az a selyembalzsam. Kisgyermekek és felnőttek esetében is használható. Ha érdekel titeket, nézzétek be ide. Napi 2-3szori használat után a bőröm visszanyerte egészséges kinézetét; azóta is minden nap használom, és így a kiújulástól sem kell félnem. :)

nyuszipuszi79 Creative Commons License 2013.09.09 0 0 756

Szia, sanatopic testápolón belül melyiket? Vagy nincs külön ekcémára csak egy fajtája van? Köszi

Előzmény: Arizan (753)
nyuszipuszi79 Creative Commons License 2013.09.09 0 0 755

Sziasztok!

 

Sajnos az én kisfiam is ekcémás, allergiás vagyok én is az anyukám is, számítottunk rá, de reménykedtünk hátha....... Most fél éves 3 hónapos korában kezdődött először. Szteroidos krémmel kenem, hol itt hol ott. Megvettem neki a BABE apópiás bőrre való testápolót, hát nem vagyok elájulva tőle, a fürdetőjét nem is tudom meg vegyem e? Jelenleg mosdókenőcsöt használunk amit a háziorvos ír fel. Valakinek van bevállt fürdetője, krémje, testápolója ami bejött? Segítenétek lányok? Köszi

tonia12 Creative Commons License 2012.05.07 0 0 754

Sziasztok!

 

A kisfiam tejérzékenysége miatt küzdünk az atópiás bőrpírral. A Protopic krémet ha jól tudom gyerekeknek nem szabad adni. Az égető érzést a popsiján a Sudokrém egész jól csillapította, csak a bajom vele, hogy rengeteget kellett felkenni, és nehezen szívódik fel. Ami nekünk bevált, az az Exxema krém. Ebből nekünk elég volt egy kevéske az arcára, és popójára, és pár alkalom után már csillapodott a pirosság és a viszketés. Nem ír semmi mellékhatást, szóval bátran lehet gyerekeken is alkalmazni. Az egyéb krémekhez képest azért is jobb ez, mert van benne egy baktériumsemlegesítő hatóanyag.

SZóval mi csak ajánlani tudjuk, megéri az árát!

Arizan Creative Commons License 2012.02.21 0 0 753

Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek , ami nekünk bevált.
A Sanatopic testápoló! Rengeteg mindent kipróbáltunk, drágákat is, de semmit nem javított a kislányom bőrén, néha már úgy nézett ki hogy borzasztó és nagyon kínlódott tőle, ilyenkor kénytelen volnam bekenni a szteroidos krémmel, mert az tényleg segít átmenetileg, de azzal csínján kell bánni.
Mióta a Sanatopic-ot használjuk, puha, selymes a bőre, néha jön csak elő kis ekcémás folt, de akkor gyakrabban kenem és szinte mindíg visszahúzódik, nagyon ritkán fordul elő hogy be kell kenni szteroiddal. Nekünk ez nagyon bejött.Van külön gyerekeknek és felnőtteknek is.  Sajnos nem annyira ismert, mert nem a reklámra költenek hanem a minőségre, magyar termék, mindennek eredményeként viszont nem utolsó szempont: olcsó és jó!

marcsi1087 Creative Commons License 2012.02.14 0 0 752

vagy:
guruczi87@freemail.hu

marcsi1087 Creative Commons License 2012.02.14 0 0 751

hanko.maria10@freemail.hu

marcsi1087 Creative Commons License 2012.02.14 0 0 750

Sziasztok!
Kozmetikus vagyok. . ezért elengedhetetlen volt hogy rendbe rakjam a kezem, így kikevertem egy krémet, ami nekem nagyon hatásos volt. . Nekem még a szememre is ráment  az ekcéma. . . több napig be volt dagadva, a nyakamon. . mellkasomon, a felkarjaimon, és teljesen rendbe hozta. Azóta ez a" testápolóm":) Ha valaki nagyon tanácstalan,vagy nem hatnak a krémek, szivesen segítek.

iricc Creative Commons License 2012.02.07 0 0 749

Az Exxema krémmel óvatosan, a fiam bőrét olyan szinten csípte, hogy visított szegény. úgy nézett ki, mint a főtt rák... :-(

A Bioderma Atoderm testápolója viszont nagyon bejött.

Előzmény: skpetra (748)
skpetra Creative Commons License 2012.02.05 0 0 748

Szia! Bár már elég régen írtál/kérdeztél, de mivel mi is hasonló problémával küzdünk, gondoltam, szétnézek a témában a neten. A Protopicról én is olvastam ijesztő dolgokat, nem is mertem venni. 

Viszont két másikat gondoltam kipróbálok: körömvirág, ami elég régi praktika, meg az Exxema krém, amit a tévében láttam. Annak semmilyen mellékhatása nincs.

Ha gondolod, beszámolok majd a tapasztalatokról!

Jobbulást addig is a gyerkőcnek!

Előzmény: lilly067 (738)
galpotyi Creative Commons License 2011.07.03 0 0 747

Kedves Lili!

 

Szeretnék Neked segíteni, kérlek küldj nekem egy e-mailt. Próbáltam a megadott címedre írni, de valamiért visszajött a levél.

Előzmény: lilly067 (731)
Sárgabogi Creative Commons License 2011.05.13 0 0 746

Teszteltem egy krémet, és szeretném megosztani veletek az eredményt! No ekcéma! A kipirosodást és a viszketést is megszűntette, akármikor és akármennyit kenhetek, nem lángol fel. Azt hiszem a napfény is rásegített, de ez az első hónap, hogy nem jött ki. Olyan jó érzés, hogy nem kell folyton a viszketésre gondolnom! Az ekcema.comon egy bőrdokitól kérdeztem, és rendeltem alapkrémet. Az tettszik benne, hogy illatanyag és paraben mentes. Aki gondolja, nézze meg, nekem ez most bejött. Talán később valami természetesre térek át, mondjuk a shea vajra!

Sárgabogi Creative Commons License 2011.04.28 0 0 745

Jól hangzik, mondjuk az az olivaolaj, amit a sebes bőrömre kennék, biztos nem olcsó :). Most találtam egy szakértőt, aki az ekcema.com-on szakért, és ha valakinek hozzám hasonlóan gondot okoznak a termékek, nézze meg. Én azt szeretném elérni, hogy a tünetmentes időszakban is krémezhessem magam, de amikor "fellángol" az ekcéma, ne kelljen nyolcféle dolgot kiváltanom, vagy megvennem. Ez a decubal jónak tűnik, majd beszámolok hogyan teszteltem :)!

pataporc Creative Commons License 2011.04.27 0 0 744

Szia,

tudom ajánlani, nálunk bevált: egyszerű, olcsó gyógyszertári hidratálóba kevert olivaolaj. Olcsó és hatásos.

Előzmény: Sárgabogi (743)
Sárgabogi Creative Commons License 2011.04.25 0 1 743

A babatermékek tényleg jók lehetnek... a lényeg, hogy folyamatosan tartani kell a bőr olajozottságát :) Az olajon kívül van valami ötleted krémre? Amit mondjuk munkahelyre is lehet vinni és nem olyan macerás mint az olaj... Köszönöm!

Előzmény: caixa (742)
caixa Creative Commons License 2011.04.21 0 0 742

én is ekcémás vagyok, a Dm Alverde Baby százszorszép olaját teszem a fürdővizembe (bio termék), a kislányaimnak is teszek a kádba fürdéskor

törülközésnél ne dörzsöld a bőröd, csak itatgasd...szerintem ennek méregtelenítéshez, candidához semmi köze

 

vagy használhatod a babáknak ajánlott fürdőkremet is, DM-ben, patikában kapható

Előzmény: Sárgabogi (741)
Sárgabogi Creative Commons License 2011.04.21 0 0 741

Sziasztok!

Szeretném felfrissíteni a témát. Kíváncsi vagyok, mit szóltok a problémámhoz. Két éve küzdök az ekcémával, mindhiába, egyre több helyen jön elő. Csináltam candida diétát, méregtelenítettem, relaxálok és kenem, kenem, kenem. Sokszor az éppen aktuálisan felírt kenőcstől csak rosszabb lett. Nem tudom, a bőrgyógyászok tisztában vannak-e vele, hogy ez egy végnélküli harc, mert nekem négy doki százfélét írt fel. Szteroidos krém plusz tabletta plusz kenőcs már meg se kottyan. Olvastam, hogy legtöbbször lelki tényezők állnak a háttérben, hála istennek én teljesen rendben vagyok. Allergiára vagy intoleranciára gyanakszom, annak ellenére, hogy voltam allergiateszten. Annyi mesterséges mérgező anyag vesz körül inket, ki tudja mi válthat ki ekcémás tüneteket! Ha valaki tudna ajánlani olyan megoldást esetleg krémet, ami használt, megköszönném!!

aiszisz Creative Commons License 2010.06.18 0 0 740
Sziasztok! Ha van valaki aki Borsod megyében lakik, barcikaiak elönyben, szivesen kimegyek és mutatok valami csodaszert amit én is most kezdtem el használni mert kiderült hogy allergiás lettem és kinlódtam vele. A termék nem tul olcsó, de minnél többet veszed anná olcsóbb lesz.:) Én annak a reményében kezdtem el szedni hogy az allargiám abbmaradjon. Még tesztellem a terméket, egyébként maga a termék nagyon finom. Hallottam hogy az ekcémát megszunteti
Irhattok az email cimemere akit érdekel : aiszisz@yahoo.com
iricc Creative Commons License 2010.03.29 0 0 739

hát én inkább a természetes megoldások híve vagyok, főleg ha megelőzésről van szó, nem csodálom, hogy frászt kaptál ettől a krémtől :-(

 

valamelyik nap hallottam a tv-ben a köv. módszert:

a kádba százszorszépet szórni, ráengedni a tűzforró vizet, ezt hagyni kihűlni. lehet még a vízbe tenni mandula olajat és propoliszos mézet (esetleg tengeri sót).

egy részét már beszereztem a cuccoknak, ha meglesz az összes, és már használjuk egy ideje, beszámolok róla, hogy nálunk használt-e.

 

találtam egy webshopot is, ahol természetes növényi olajokat, és egyéb krémfőzési kellékeket árulnak. rendeltem tőlük ezt-azt, kikísérletezek a fiúknak valami krémet, mert a BABÉ-ra sem reagálnak már olyan jól, mint eleinte...

Előzmény: lilly067 (738)
lilly067 Creative Commons License 2010.03.27 0 0 738

Voltunk maszek bórgyógyásznál, Protopic krémet írt rendszeres használatra, voltaképp megelőző jelleggel. Szteroidmentes, először nagyon örültem végre valami újgenerációs krém, de ez nem sokáig tartott, ugyanis otthon a használati utasításon mellékhatásként bőr és egy másik fajta rákot jeleztek. :(

Utána jöttem rá, hogy ennek az enyhébb formáját az Elidelt annak idején használtuk, de talán 1 tubusnyit.

Tapasztalata van ennek a krémről valakinek ? 1-2 napig kenegettem, de igazából nem merem használni. Azért ez elég brutál mellékhatás, a szer végülis az immunrendszert nyomja el, ahogy olvasgattam.

iricc Creative Commons License 2010.03.03 0 0 737

kikísérleteztük, ha reggel kenem, akkor nem csíp neki.

szerencsére nekünk még nem kellett szteroidos, bár volt egy-két borzalmas széria...

 

sensolite-tal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

Előzmény: lilly067 (736)
lilly067 Creative Commons License 2010.03.03 0 0 736

Mintha írta is volna valahol a használati útmutatóban, hogy csíphet vagy viszkethet, eleinte, de nekünk egyáltalán nem volt ilyen mellékhatása.

Azóta is jó, de ezzel is folyamatosan kell kennem, még nem 100%-os a bőre, kiszárad, ha nem kenem. De nem szteroid!!!! És az akut ekcéma meglepően jól reagált rá.

Előtte muszáj volt szteroidos krémmel kenegetnem egy pár napig, met már olyan rossz állapotban volt a bőre, meg sikeresen felül is fertőződött :(, viszont a sztreoidossal helyrehozott állapotot tartósítja, nem piros, nem viszket, puha, ha nem kentem 1-2 napig, akkor csak szárazab lett egy kicsit. De a pirosodás, viszketős foltok nem jöttek vissza, ami a szteroidos kezelés abbahagyása után hipp-hopp vissza szokott jönni. Ez az ami bizató. Most fehér foltos, de gyógyulóban lévő képet mutat. Rég nem volt már ilyen is szép a bőre. Majd írok a további tapasztalatokról is.

Előzmény: iricc (735)
iricc Creative Commons License 2010.02.19 0 0 735
én is kipróbáltam a habot, és a hatás ugyanaz, viszont úgy csípte a bőrüket, hpgy visítottak :-((
Előzmény: lilly067 (734)
lilly067 Creative Commons License 2010.02.18 0 0 734
No az Exxema krém úgy tűnik bejött, vettem habot nagy felületekre, krémet kicsire, és hajas fejbőrre valót. A hab jó büdös, de babapopsi puhaságúvá varázsolta a kicsi lánykám bőrét, igaz előtte nem volt mese szteroidost kellett használnunk.  De ez a puhaság sohasem volt még. A krém is jó a kis felületekre, ezt a szemére használtam, eltűntek  a piros pandamaci foltok.  A fejbőrre valót még nem teszteltük, mert csak hajmosás után lehet használni, mert a víz leviszi, és a nagylányom ódzkodik egyelőre tőle:), hogy fog kinézni a haja:) kamasz. Szóval egyelőre bejövős.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!