Ma és holnap (09. 19-20)10-17 között kint leszünk az ELTE angol-amerikai / német tanszéki könyvtárában. Elsősorban kötelezőket és irodalom-nyelv-történelem könyveket viszünk.
20-21 késő délután a BÁV központi aukciós házában (IX. ker. Lónyai u.) leszünk megtalálhatóak a művészeti albumokkal és a gyűjtőknek készült könyvekkel.
Utánanézünk. Ha most még nincs, akkor szeptember közepén lesz a következő beszerző-túra. Ha van még valami, amit keresel, nyugodtan írjál a livres-francais@bookstation.hu e-mail címre.
Érden van a bót. Ott lehet mellőzni, ill. egy hét múlva hétfő-kedden kint leszek az ELTE AJtósi Dürer Soron a könyvtár előtti előtérben, és ott is át lehet majd venni a könyveket szállítási ktg. nélkül. De ilyen évente max. 4 van.
Pedig a dolog nagyon egyszerű. Nincs kiépített kapcsolatom Franciaországban. Arra a könyvmennyiségre, ami itt az országban mozog, nem lehet mennyiségi kínálatot felépíteni. Nézzed meg a site-ot, és láthatod, hogy ezt nem itthon szedegettük össze. Minden import. Aki itt próbál könyvet eladni, az jó drágán kísérletezik. Az anyaországban még akkor is olcsóbb könyvet venni (kifejezetten nagy tételben), ha a szállítási költségeket rárakom. A Te 200 fr. könyved itthon kuriózum, Fr. országban nem. Addig, amíg nem találok onnan megbízható forrást, és olyan embert, aki tud franciául, addig ez nem megy.
Csak hogy ne beszéljünk el egymás mellett: tényleg van jó kapcsolatom Hollandiában, üzleti, baráti vegyesen. Napi kapcsolat.
Emellett van egy antikváriumunk, naponta postázok könyveket, belföldön 800 ft-ért egységesen. www.bookstation.hu Már gondolkodtunk a bővítésen, próbaképpen megnézhetjük a hollandot. Neked semmibe nem kerül az import része, az átlagos könyvárakat ott megnézheted, kb. erre számíthatsz hollandból is. Azt nem ígérem, hogy holnapután már vásárolhatsz, de elindítjuk a gépezetet, és majd meglátjuk.
Most már három magyarországi egyetemen is lehet tanulni, bár az ELTE-n úgy tudom, még mindig csak kétévente indul a szak, évfolyamonként kb. 10-15 emberrel.
Ismersz másokat is, akik hollandot tanulnak és olvasnának eredetiben? Mekkora lehet ennek a nyelvnek a "piaca" itt Mo-on? Ha jól tudom a bölcsészkarokon évfolyamonként csak pár embert vesznek fel hollandra.
Szóval abszolute nulla ezeknek az antikvár felhozatala? Mert azzal tisztában vagyok, hogy új áron öngyilkosság egy könyvet beszerezni, és én is csak kivételes esetben fanyalodom ilyenre, mondjuk akkor, ha esély sincsen az elköv. 10 évben a jelzett könyv felbukkanására.
Azért nem godoltam volna, hogy ilyen siralmas a helyzet. :(
Honnan szereztek be könyveket? Azt látom, hogy az angol-német felhozatal kezd ok lenni, de a francia, olasz, spanyol és Mo-on kevésbé preferált nyelvekkel mi van?
Mindjárt álljon is itt egy ajánlás: Igaz, hogy németül találkoztam először a könyvvel, de ezek után eredetiben (angolul) is meg fogom keresni Dorothy Sayers műveit.
Amit most olvasok, az egy rövid történeket gyűjteményes kötete, műfaját tekintve krimi. Nagyon hasonlít szvsz Agatha Christie-hez, és mivel ez utóbbi is nagy kedvencem, ezért örültem, hogy rátaláltam erre a könyvre.