Keresés

Részletes keresés

taith Creative Commons License 2004.10.06 0 0 29

Ha misztikus, spirituális, transzcendens tapasztalatra vágysz, akkor nézz három percig a szerelmed szemébe, a gyermeked szemébe; olyan valaki szemébe, aki elfogad téged, s akit te is elfogadsz. Semmi egyebet ne csinálj, csak nézz, három percig. Ennél „misztikusabb” élmény nincs.

 

Hosszan, igazán hosszan egy másik emberi lény szemébe nézni, elemzés, értékelés, magyarázat, itélkezés és védelem nélkül – ez a létező legmisztikusabb, legspirituálisabb élmény.

Előzmény: Norcrys (8)
webergo Creative Commons License 2004.10.04 0 0 28

judaizmus - kabbala

iszlám - szúfizmus

kereszténység - ???

vagy csak annyi lenne, hogy "keresztény misztika", semmi spec. elnevezés?

PROWL Creative Commons License 2004.09.30 0 0 27

Nekem nem jár folyton a sz@ráson az eszem :-), hanem te nem tudsz az első beírásomon túllépni, ott akadtál fenn, és arra kérdeztél rá. Én + csak illedelmesen és logikussan +válaszoltalak. Én már rég nem a szufik valagán át történő anyagcsere szükségleteknél tartok, de  muszáj voltam ilyen tenyeres-talpassan, ilyen "emberien" rávilágítani, hogy a nagy misztikus kisistenkék nem istenek, mert lám milyen alapvető szükségletek tudják őket szorongatni. És beza, olyankor vagy a beöntéshez fordulnak, vagy hashajtót isznak/esznek, amit kiír nekik a patikuss. :-))

Aztán +kakálnak, saztán megent szúfizhatnak :-))))

 

És mégvalami : ezzel én egyáltalán nem bántottam őket.

Előzmény: Törölt nick (25)
PROWL Creative Commons License 2004.09.30 0 0 24

Minden tekintetben sok!

 

 

Mert ha szorulásod van, máris módosul a gondolkodásod: folyton visszatérsz oda, hogy de jó lenne már üríteni, tisztulni, szabadulni, mert attól tisztul a vér, az agy, felszabadulnak a szorulással küszködő energiák, és mindjárt sokkal élesebben tudsz a szúfi útra gondolni.

devereaux Creative Commons License 2004.09.30 0 0 21

-off-

Ja!? Nagyon király volt minden. Orbitálisan nagy meleg mindenütt, de éjszakára mindig hűvös lett. Bedurrant a vádlim a sok hegyes-völgyes városi utcákon történő mászkálástól, de rengeteg fényképet készítettünk. A purdék is élvezték. Leosontunk Cabo de Rocába, voltunk Tomarban, Portóban, Lisszabonban, Lagosban, megáztunk Évorában, satöbbi-satöbbi. Szép két hét volt.

-on-

Előzmény: Törölt nick (18)
Vigor Creative Commons License 2004.09.29 0 0 20
Kedves PROWL, azért tegyük hozzá gy. k., hogy attól még nem lesz valaki isten, ha történetesen nem folytat "anyagcserét a valagán keresztül".
Előzmény: PROWL (19)
PROWL Creative Commons License 2004.09.29 0 0 19

Nem voltam alpári. Radikális voltam.

További h.szólásod alapján te is misztikus vagy? No, meg tudod magadnak válaszolni: Folytatsz-e a valagadon keresztül anyagcserét, vagy nem? És ez így nem alpári. Csak legfeljebb szokatlan és meghökkentő. Az Istennek nincs ilyen ismérve amilyen ismérvre van kényszerűsége az embernek. Az ember helye, az Istenhez képest mindig is a kispadon lesz, aminek ellenére őt ily kicsiségében az Isten a keblére öleli.

 

Olvass utána kérlek azoknak a templomosoknak, mert valami sántít nálad.

 

Jó szúfizást.

 

(végülis... a szúnak is lehet fia)

Előzmény: Törölt nick (13)
devereaux Creative Commons License 2004.09.29 0 0 17
Van. Könyvek is vannak. Majd ajánlok.
Előzmény: Törölt nick (16)
devereaux Creative Commons License 2004.09.29 0 0 15
A templomosokat nem azért irtották ki. Prózai okok miatt. Plusz: nem is irtották ki őket teljesen. Éppen a nyáron jártam Tomarban a portugáliai nyaralásunk alatt.
Előzmény: Törölt nick (13)
PROWL Creative Commons License 2004.09.29 0 0 12

Én nem alpárian, hanem radikálisan fogalmaztam. Lerövidítettem cca 168 beírást, mire ugyanide jutnánk, vagy jutnátok ti magatok.

 

 

 

Előzmény: földindulás (10)
lehell Creative Commons License 2004.09.29 0 0 11

Norcrys pajtás!

 Itt senki nem tud 100%kos biztosat, csak rá - rá vágunk a szegre, lehet hallani, mert nagyobbat csattana? Itt minden misztikus, mert maga éjel s nappal, amit ki tudna elválasztani, aztán kezdjük az anyaggal, aminél misztukusabb valami nincs, megjelenik meg eltünik, nem beszélve a formákról?

 Talán ha misztikum, akkor minden misztikumnak az alapja: a sötétség nagyobb, mint a világosság, maga a világosság a sötétségnek köszönheti a létét, azért a Setét vagy Suta (aki csak hibázni tudna, minden rosszra mehet? mint 1 végtelen rémálom, Murffi?) az Ur?

 Ha minden hibás, hiányos, maga az anyagösszetétel, ami ha nem látszólagosan is állandóan fogy, de megnetikussága mindehogy? Csak akkor lehetne beszélni TITOKZATOSSÁGRÓL, ki rontotta el, s minek, mi a végcélja vele, deha  be vagyunk zárva, egy sötét börtönbe, esetleg börtönökbe, ráadásul tudakolászni se lehet, ez az igazi misztika, az első, miért s minek? Lehetséges, minden ember maga egy black holly luk, azaz egy nagy elszivó berendezés, vagy az örök üreg kezdete, ha fény nincsen benne, mindent elnyel, de mindent, mi az hogy minden, ez minden, de jó hogy elnyelte a semmi,  mikor az se igaz, amit látunk, tapintunk... stb. vagy gondolunk, mert hányszoros holt - visszeverődéses lehet, az amit tudok? Avagy a halál nem- e mindent elnyel, a tudatunkat most rögtön azonnal, mert mit jelent, NEM lenni, mikor az is van? Nem lenni itt, hanem ODAÁT? Amit megint tud mindeki, de nem lehet kimondani, főleg keresni, megtudni? Soha!!! Soha???

 Nézzétek, itt csak ráhibázni tudunk, nos kezdem azzal, nem- e ráhibáztam azzal hogy vagyok, vagy ide mertem jönni, s hova? Isten neve is: Jé Hova? Van egy nagyobb misztika?

 Hiszen, nappal nappal van, világosság, Nap s azUr, éjjel a Csillagok, vagy a Hold a legnagyobb Ur, Holdur, vagyis Naptükröző, mi az hogy sötétség, 96% a Univerzünknek láthatattlan fekete anyag?  

 Hogy én mit tudok, na az az igazi misztikus, mert hogy tudhatnád meg, mikor magadat se ismerheted? Na ki, vagy mi vagy? Van-e nálad, nagyobb kérdőjel?

 Voltál már halot?

 

Előzmény: Norcrys (1)
földindulás Creative Commons License 2004.09.29 0 0 10

 

Alpári hangnem miatt kérni fogom a kimoderálásodat!

Előzmény: PROWL (0)
PROWL Creative Commons License 2004.09.28 0 0 9

Nekem nincs.

 

Bocsi + a tisztán szúfi szóhasználatért, de minek ragoznám a 0-t ?

Előzmény: Norcrys (6)
Norcrys Creative Commons License 2004.09.28 0 0 8
Jól látod, a misztikus út a valódi megtapasztalás keresése, az elvont és okoskodó metafizika helyett a szellemi átélése. A misztikus tudás pedig ennek összegyűjtött anyaga, amely attól függően más és más, hogy milyen kultúrában fejlődött ki. De alapvetően ugyanazt az élményt keresi, a személyes Istent.
Előzmény: Astus (7)
Astus Creative Commons License 2004.09.27 0 0 7
Én foglalkozom különféle misztikus tanításokkal, főképp a buddhizmussal és azon belül is a zennel. A többi vallás misztikájához már kevésbé értek, de eddigi meglátásom alapján a lényeg mindenütt ugyan az. A teljes szabadság megvalósítása.
Norcrys Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6
Hál' Istennek teljesen anonim vagyok, igaz van lehetőség megtudni szerény személyem adatait, de közszemlére nem teszem őket. Így ahová tartozok (lazán), ott sem tudják, kit rejt ez a nick (de ha tudnák, se lenne tragédia), így ellenem sem fordulhatnak.
Amúgy ha ellenem fordulnának, otthagynám őket (most nem bírálatról beszélek).

A témához tényleg nincs senkinek mondanivalója?
Előzmény: privacyterror (5)
privacyterror Creative Commons License 2004.09.27 0 0 5
Ez valamilyen téves következtetés volt a részemről.
Előzmény: Norcrys (4)
Norcrys Creative Commons License 2004.09.26 0 0 4
Milyen csoportom ellen?
Nem fogom elsírni magam, ha senki sem képes normális hozzászólást produkálni, ez csak az index fórum silányságát mutatná. De továbbra is kíváncsi vagyok azokra, akiknek érdekes ez a téma és az agyuk helyén nem káposzta van. Tisztában vagyok azzal, hogy ez egy nehéz világ és általában meg nem értett része a vallásos gondolkodásnak. Ennek ellenére biztosan van itt a fórumon néhányember, akit érdekel - szerény és hebehurgya személyemtől függetlenül is.
:-))
Előzmény: privacyterror (3)
privacyterror Creative Commons License 2004.09.25 0 0 3

Téged itt most szépen kiosztanak.

Lázadtál a csoportod ellen, vagy miért? 

Előzmény: Norcrys (1)
Vigor Creative Commons License 2004.09.25 0 0 2
Pedig nagyon is igaza van PROWL-nak.
Előzmény: Norcrys (1)
Norcrys Creative Commons License 2004.09.24 0 0 1
Milyen szép is ez a hozzáállás! De talán olyanoknak hagyd meg a helyet, akiknek valóban van mondanivalójuk.
Előzmény: PROWL (0)
PROWL Creative Commons License 2004.09.24 0 0 0

ezek a nagy misztikus szufik is a valagukon át távoztatják el nagyon is emberi salakjaikat mind légnemű, mind cseppfolyós és szilárd állapotúakat... aztán meg esznek, ha megéheznek ezek a kis istenkék.

 

asztán nehogy megárcson

Norcrys Creative Commons License 2004.09.24 0 0 topiknyitó
Azokat várom ide, akik úgy gondolják, az isteni lényeg keresése misztikus út és van is mondanivalójuk a témában.

Szándékomban áll feltenni ide néhány érdekes infót a misztika ösvényéről, az elmúlt idők nagy misztikus gondolkodóiról.

Egy idézet Abu Jazíd Bisztámitól, az első szúfik egyikétől:

"Feltekinték Allahra az igazságnak szemével, és azt mondám Neki: "Ki vagy?" S ő felelé: "Sem nem Én, sem nem más mint Én vagyok. Nincs más Isten, csak Én." Azzal kiválta engem saját lényemből, az Ő Valójába... Aztán eggyé levék Vele, Orcájának nyelvével kérdezém: "Miként volnék én Tevéled?" S ő felelé: "Általad vagyok; nincs más Isten, csak Te vagy."

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!