Egyre valószínűbb, hogy Fodor Gábor váltja a leköszönő Bárándy Pétert. Fodor kinevezését az új kormány miniszteri tárcáinak arányos elosztása is indokolhatja.
az NEM ÉN VOLTAM... volt előttem is egy URÁNUSZ...ezt már hallottam... de én még kicsi vagyok itten..
:(
de helyette is bocs...
OK?!
:)))
más:
szerinted nem kell szabályozni, hogy mit szabad és mit nem???????????
Ezt nem értem.
Nem arra gondolok, hogy nem jelenhet meg valami mocsok, hanem arra, hogy azt árulni is lehet???!!!!
Államellenes, uszításra is alkalmas, szélsőséges iromány, pl. az előlapon egy hatalmas horogkeresszt, vagy legyen: véres kommunista eszméket dicsőítő -vörös-csillaggal az előlapon... (olyan Kóreai!) szerinted nem tilos?
Az [origo] kérdésére Bárándy György azt mondta, tud arról, hogy fia, Bárándy Péter már eldöntötte, hogy távozik posztjáról. Bárándy távozásának hírét hivatalosan egyelőre sem az Igazságügyi Minisztérium, sem a kormányszóvivői iroda nem kommentálta.
Na, na! Azért csak ne bízd el magad, szó sincs olyasmiről, hogy spéci téged "figyeltelek". :)
Csak megmaradt az emlékezetemben néhány nicknév, amelyekhez igen kellemetlen élmény társult. :((
Kérdésedre válasz:
A (parlamentáris) demokráciában általában minden ország olyan, "ahol NEM határozza meg törvény, hogy igenis mit szabad és mit nem szabad árulni egy könyvesboltban...."
PARLAMENTÁRIS= országgyűlési, parlamenti, a parlamentben szokáos, megengedett; az országgyűlés méltóságához illó (hang, kifejezés) UDVARIAS, FINOM vagyis e két utóbbi tulajdonságnak Bárándy úr maximálisan a birtokában leledzik... (talán a szüleitől ezt tanulta/látta!)
Nahát, ahhoz képest, amiket 1-2 évvel ezelőtt beírogattál ide, sokat fejlődtél, Uránusz, de még mindig nem eleget! :)
Ugyanis akinek van "valamilyen fogalma a parlamentarizmusról", az nem mond ilyeneket:
2002. november 9., Népszava, Bárándy-interjú:
"Az államnak igenis kötelessége megmondania, mit szabad árulni a könyvesboltokban, és mit nem."
Nahát! A magyar államnak sok mindent meg kellene mondania és megtennie, de ez történetesen nem tartozik közéjük! Ezt a diktatúrák szokták "megmondani".
sajnálom Bárándy távozását, az egyik legjobb szakember volt az eddigi - igen vegyes összképet nyújtó - kormányban.
Első intézkedéseinek egyike volt, hogy megszüntette a bírói kar, mint hatalmi ág, pénzügyi függését a kormányzattól, ami amúgy is aggályos volt a hatalmi ágak elválasztását tekintve.
A munkája nyomán végül felálltak a négy évig jogsértő módon halogatott Táblabíróságok is.
Bárándy távozása a hírek szerint annak tudható be, hogy az új kormányzatban sem (ez már Medgyessy idején is aggályos volt) lesznek meg a pénzügyi eszközök a az igazságügyi reformhoz, Ő pedig a jelexerint semmilyen indíttatással nem bír, hogy mindenáron kitartson a bársonyszéke mellet, akkor is ha nem kap eszközöket a céljai megvalósításához. Ez igen szimpatikus vonás, kár érte.
Az egyik legfelkészültebb igazságügymniszter távozik Bárándy személyében.
Nálam is negatív megítélés alá esik a munkája és a gerinctelen arcoskodása már-már nevetséges, de a mostani időpontban nem az ő személyét tartom a legnagyobb problémának a kormány körül. Ez a karakteres lépése szimpátiát kelt, bár mivel ellenérdekelt vagyok ez nem sokat számít.
A Népszavában azért hivatalosan meg nem erősített hírként szerepel.
--------------------
Bárándy Péter az új kormány munkájában nem kíván részt venni
A Népszava hivatalosan meg nem erősített információi szerint a mai napon Bárándy Péter igazságügy-miniszter bejelentette Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelöltnek, hogy az új kormány munkájában nem kíván résztvenni.