Az USA nyilatkozatat szeint ha + doppingeredményük lesz, akkor hazautaznak Athénból, nem is lett semmi, de a mai napon kiderült, hogy az országúti kerékpározást megnyerő amerikai Tyler Hamilton vérdoppingot haszált...
A mai hírből is látszik,hogy sajnos nagyon kis ország vagyunk a sport világában diplomácia terén.Mert amúgy hatalmasak vagyunk.
A NOB és a WADA nem nyilatkozik ,bezzeg amikor a mi sportolóinkról volt szó azonnal nyilatkoztak és sokszor egymásnak ellentmondó közlemények voltak.
A WADA hatalmas költségvetéssel dolgozik - szerintem az USA finansziroz- amit igazolni kell valahogy , és a legjobb bizonyíték a pozítiv teszt eredmény.
Most , hol van a zéró tolerancia ???????
Ezek után nálam azok a magyar sportolók akiket megfosztottak az eredményeiktől , olimpiai aranyérmüktől ugyan olyan érmesek .
Nem tudom mennyire igaz, de én azt hallottam, hogy az amerikai olimpiai csapat vezetője az olimpia előtt azt mondta, hogy ha az amerikaiakat megpróbálja valaki doppingbotrányba keverni, akkor az egész csapat kiszáll, és akkor az olimpia elég nagy piacot veszít. Állítólag ezért nem ellenőrizte őket senki, pedig bőven lett volna miért.
Mi "elég jó" helyen végeztünk az olimpiai doppinglistán ugye? És a nagy sportnemzetek? Akik fikáztak bennünket? Most meg kiderül hogy szar van a palacsintában? Tyler Hamilton (USA) vérdoppingot használt. Megnyerte az országúti kerékpároszás időversenyét. Valaki beköpte, mire ő fenyegetőzik és azt mondja hogy az érem pedig nála marad? Érdekes, nem?