Sziasztok, nekem eleinte nagyon sokszor gyulladt be mindkettő, aztán már csak az egyik. Ahányszor melltartót vettem fel ami kicsit is nyomta azonnal begyulladt. Nem oldotta meg se a babám, se a szívó se a kézi fejés. De arra jöttem rá, hogy ha a motoros szívót ráteszed az érintett mellre és minden szívásnál rányomsz kézzel a csomóra, akkor azonnal kidugul a nyomás+ szívás közös hatására. Remélem segített valakinek, mert én sokat szenvedtem mire eddig eljutottam és azóta jó.
Koszi midenkinek a tanacsokat!!! Megfogadom oket!!! Egyebkent ebben a mellemben (bal) ez volt az elso gyulladas, a jobb oldali volt gyakrabban begyulladva. Lecserelem a melltartomat, mert lehet az a baj, bar nekem kenyelmesnek tunik, de attol fuggetlenul, lehet, hogy nem jo.
én olyankor gyakrabban szoptattam, mindig a fájóssal kezdtem és olyankor 2 mellből szoptattam. Előtte forró borogatás/zuhany. A BébéConfortnak kapható egy hűtő/fűtő melltartóba helyezhető párnácskája, Brendonban lehet megvenni pl. Szopi előtt fűteni, utána hűteni érdemes.
De ha adsz pótlást, akkor a baba nem fogja olyan alaposan kiszippantani a csomót. És ők tudnak a leghatékonyabban meggyógyítani.
nekem mint utólag kiderült, tejkristály volt a bűnös, amit a kb. 8. gyulladás után kipiszkáltak, mert akkor ért le a bimbóig, és utána nem volt már bajom. Mert nekem mindig ugyanott gyulladt be.
Ha gyakran visszatér annak oka van szvsz: mint pl. tejkristály, vagy a pici rosszul szopizik.
Ami még jó: hónaljtartásban szoptatás, vagy még jobb a lógatós: baba háton fekszik, te pedig belelógatod a szájába a melledet.
Lehet segíteni. Nem szabad ilyen borúlátónak lenned. Inkább próbáld meg kideríteni, hogy mitől is lehet, hogy már többedik mellgyulladásod van. Mindig ugyanaz a rész gyullad be? Akkor lehet, hogy érdemes a szoptatási pozíciókat váltogatni, illetve, megvizsgálni, hogy véletlenül nem egy kicsit szorosabb melltartó a ludas. Pihensz eleget? Mert ha nem, az is okozhat mellgyulladást.
Kezelésképpen meg forró (még elviselhető) pelenka, vagy víz a fájdalmas területre, masszírozás gyengéden, és minél többször mellre tenni a babát (2 óránként is akár), ha ő nem hajlandó segíteni elégszer, akkor fejni is. És kitartás!!!! A tej meg vissza fog jönni, a gyakoribb mellretétel ebben is segíteni fog, nemcsak a mellgyulladás leküzdésében.
Sajnos en is mar nem az elso mellgyulladasomat elem at. De ez a mostani komolyabb, mint barmelyik eddigi. Most sajnos odaig fajult a dolog, hogy lazam is volt. Elmentem az orvoshoz, es kaptam antibiotikumot, azt szedem szorgalmasan, fejem a mellemet 4 orankent, maszirozom. De a legnagyobb baj, hogy nagyon leapadt a tejem, alig tudok kipreselni belole par millilitert. Szerintetek lehet meg segiteni rajta vagy adjak fel minden remenyt es jon a tapszer?