Keresés

Részletes keresés

Sun55 Creative Commons License 2018.07.11 0 0 9

Sziasztok, nekem eleinte nagyon sokszor gyulladt be mindkettő, aztán már csak az egyik. Ahányszor melltartót vettem fel ami kicsit is nyomta azonnal begyulladt. Nem oldotta meg se a babám, se a szívó se a kézi fejés. De arra jöttem rá, hogy ha a motoros szívót ráteszed az érintett mellre és minden szívásnál rányomsz kézzel a csomóra, akkor azonnal kidugul a nyomás+ szívás közös hatására. Remélem segített valakinek, mert én sokat szenvedtem mire eddig eljutottam és azóta jó.

boszorlany Creative Commons License 2005.06.08 0 0 8

Koszi midenkinek a tanacsokat!!! Megfogadom oket!!! Egyebkent ebben a mellemben (bal) ez volt az elso gyulladas, a jobb oldali volt gyakrabban begyulladva. Lecserelem a melltartomat, mert lehet az a baj, bar nekem kenyelmesnek tunik, de attol fuggetlenul, lehet, hogy nem jo.

Egyebkent egy kicsivel mar javult a helyzet!

Szoval koszi megegyszer!

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.08 0 0 7

én olyankor gyakrabban szoptattam, mindig a fájóssal kezdtem és olyankor 2 mellből szoptattam. Előtte forró borogatás/zuhany. A BébéConfortnak kapható egy hűtő/fűtő melltartóba helyezhető párnácskája, Brendonban lehet megvenni pl. Szopi előtt fűteni, utána hűteni érdemes.

 

De ha adsz pótlást, akkor a baba nem fogja olyan alaposan kiszippantani a csomót. És ők tudnak a leghatékonyabban meggyógyítani.

 

nekem mint utólag kiderült, tejkristály volt a bűnös, amit a kb. 8. gyulladás után kipiszkáltak, mert akkor ért le a bimbóig, és utána nem volt már bajom. Mert nekem mindig ugyanott gyulladt be.

 

Ha gyakran visszatér annak oka van szvsz: mint pl. tejkristály, vagy a pici rosszul szopizik.

 

Ami még jó: hónaljtartásban szoptatás, vagy még jobb a lógatós: baba háton fekszik, te pedig belelógatod a szájába a melledet.

pzita Creative Commons License 2005.06.08 0 0 6

Lehet segíteni. Nem szabad ilyen borúlátónak lenned. Inkább próbáld meg kideríteni, hogy mitől is lehet, hogy már többedik mellgyulladásod van. Mindig ugyanaz a rész gyullad be? Akkor lehet, hogy érdemes a szoptatási pozíciókat váltogatni, illetve, megvizsgálni, hogy véletlenül nem egy kicsit szorosabb melltartó a ludas. Pihensz eleget? Mert ha nem, az is okozhat mellgyulladást.

 

Kezelésképpen meg forró (még elviselhető) pelenka, vagy víz a fájdalmas területre, masszírozás gyengéden, és minél többször mellre tenni a babát (2 óránként is akár), ha ő nem hajlandó segíteni elégszer, akkor fejni is. És kitartás!!!! A tej meg vissza fog jönni, a gyakoribb mellretétel ebben is segíteni fog, nemcsak a mellgyulladás leküzdésében.

Előzmény: boszorlany (4)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.08 0 0 5

szia!

nekem is mindig elapadt utána, de 1-2 nap és visszaállt. Ha ilyenkor tápit adsz, könnyen rászokhat a babád.

 

próbáld ki ilyenkor, hogy fejsz, ha van egy kis időd (miután meggyógyultál):

 

bal cici 7 percig, jobb 7-ig, majd 5-5, majd 3-3. Akkor is ha nem jön semmi.

Előzmény: boszorlany (4)
boszorlany Creative Commons License 2005.06.08 0 0 4

Sziasztok!

Sajnos en is mar nem az elso mellgyulladasomat elem at. De ez a mostani komolyabb, mint barmelyik eddigi. Most sajnos odaig fajult a dolog, hogy lazam is volt. Elmentem az orvoshoz, es kaptam antibiotikumot, azt szedem szorgalmasan, fejem a mellemet 4 orankent, maszirozom. De a legnagyobb baj, hogy nagyon leapadt a tejem, alig tudok kipreselni belole par millilitert. Szerintetek lehet meg segiteni rajta vagy adjak fel minden remenyt es jon a tapszer?

Koszi elore is!

 

hegyipatak Creative Commons License 2004.09.22 0 0 3
Kösz a választ.
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.22 0 0 2

fájdalmas csomó a mellben,ami piros is a csomó helyén. Láz lehet (nekem volt)

 

kezelés: antibiotikum, meg a csomó kifejése, ami nekem általában az  5-6. map körül indult meg, addig napi 2-szer jártam a klinikára fejetni.

Előzmény: hegyipatak (1)
hegyipatak Creative Commons License 2004.09.22 0 0 1
Szia!
Engem az érdekelne, hogy mik a tünetei és milyen kezelést kaptál rá.
Előzmény: Törölt nick (-)
Maggancs Creative Commons License 2004.09.22 0 0 0
akkor én is ide csatlakozom. Nekem első, és talán még megállíthatom.
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.22 0 0 topiknyitó

sziasztok,

 

nyitottam egy új topicot, hátha tudok segíteni. Eddig 4 hónap alatt 5 mellgyulladásban volt részem, talán tudok másnak is tanácsot adni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!