Keresés

Részletes keresés

Alika1972 Creative Commons License 2015.08.15 0 0 39

Hello! Közeleg a szeptember reményeim szerint  a várva várt hidegfront meghozza hatását es par nap mulva mar nyekergest lehet hallam mi a véleményetek? 

nera1972 Creative Commons License 2014.08.23 0 0 38

Zalaban pacsa melett hajnalba a kukoricaban bogott egy jo bika de csak ez az egy a tobbi meg csak nyekereg de hidegebb van sokkal mint tavaly ugyhogy szerintem par nap es jo lessz:))

u.hu Creative Commons License 2014.08.23 0 0 37

Tegnap előtt és ma már két-három alkalommal hallottam ,,nyekergést", de komolyabb bőgést még nem. (Baranya, Vitézi, Endrőc, Kákics)

Előzmény: nera1972 (36)
nera1972 Creative Commons License 2014.08.22 0 0 36

sziasztok valhol az orszagban mar bogneka bikak mert sikkal huvosebb van mint tavaly szerintem lassan be kell indulnia

u.hu Creative Commons License 2013.08.24 0 0 35

Lassan kezdődik...már nyekeregnek a bikucik, de eddig csak a szomszédasszony gyereke bőg.

:)))

u.hu Creative Commons License 2013.03.16 0 0 34

Azért akad szarvasbőgés máskor is...

2012.dec.26.

hercules 80 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 33

Mifelénk(kaszóba ) Még bőgőtt egy két gím, mikor már ment a barcogás!

de a barcogásnak már itt is vége....

Előzmény: Elmondom a lényegest (32)
Elmondom a lényegest Creative Commons License 2012.10.29 0 0 32

A gímszarvasoknál már vége.. talán még barcogó dámszarvasokat találsz.. ha lemaradtál róla, akkor majd jövőre.

Előzmény: szafet (31)
szafet Creative Commons License 2012.10.27 -1 0 31

Meddig tart a szarvasbőgés? 

hercules 80 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 30

Jájj mikor lesz már szeptember....

Alig várom a bőgést mely zene füleimnek:))

hercules 80 Creative Commons License 2011.09.04 0 0 29

Ment vissza is:-)

Előzmény: szamoca1 (28)
szamoca1 Creative Commons License 2011.09.04 0 0 28

Elküldtem az e-mailt.

Előzmény: hercules 80 (27)
hercules 80 Creative Commons License 2011.09.04 0 0 27

Szia!

Csak filmezek:-)

Ok várom az e-mailt:-)

Előzmény: szamoca1 (26)
szamoca1 Creative Commons License 2011.09.04 0 0 26

Szia!

Örülök neki, reméllem hamarosan én is hallom ha hazamegyek anyukámhoz. Mert itt Pesten nem sok az esély rá, hogy haljam. Rá is kérdezek az ismerősömtől, mi a helyzet odahaza, Mikor utóljára kint voltunk elég sok fán lehetett látni ahol tisztogatták az agancsaikat. Gondolom még 1-2 hét kell neki, hogy rendesen rázendítsenek. Fotózol is vagy csak filmezel? Már nagyon várom én is, hogy hallhassam. Nekem is van egy pár filmem majd küldök e-mailt.

Jó bőgéshallgatást mindenkinek

Előzmény: hercules 80 (25)
hercules 80 Creative Commons License 2011.09.02 0 0 25

Szia!

Van egy 26 perces saját felvételem a bőgésről a és bikák verekedéséről!Plusz van elég sok vadászfilmem is:-)somogyban is(Kaszó) is elkezdődött a bőgés:-))

Aki ismeri a helyet nem kell bemutatni hogy mennyire harsognak a bikák erre:-)

Ma is megyünk ki fülelni:-)

Szép bőgős napot minden topiktársnak!

Előzmény: szamoca1 (23)
m98asmauser Creative Commons License 2011.09.01 0 0 24

sziasztok !

Már szólnak a bikák . Igaz még csak lájtosan ,de szólnak . Van mikor 5-6 egyed feleselget egymással . Ha nem ? Akkor megadom a kezdő hangot nekik én : eö eőő ö eö ö ö  ö . ( kereső bika hangja ) A nemrég szólókéhoz igazitva . Van amelyik rámozdult már .15m-re táncolt a magasles alatt az öregúr . kéne egy infra kamera . lehetne érdekes dolgokat megörökíteni .

Ja ?Hogy mindez merre ?? Göbös m.,de könyörgöm ,a kocsiajtót nem be.....ni .mert nem csak a szarvasokat ,de engem is zavar . akkor már inkább kispál és a borz : csillag vagy fecske. ,,maradj otthon ,nézzél tévét......."

minden igaz bőgőbarátnak jó halgatódzást az ajtócsapkodó idiótáknak meg defektet kivánok .

Előzmény: szamoca1 (23)
szamoca1 Creative Commons License 2011.08.31 0 0 23

Szia Hercules 80!

Én is nagyon várom, de még nem hallottam róla. Vannak filmjeid bőgésekról, vagy más vadászfilmed?

Üdv.szamoca

Előzmény: hercules 80 (22)
hercules 80 Creative Commons License 2011.08.27 0 0 22

Sziasztok!

Zalába még nem kezdődött meg a bőgés!

Tegnap kinnt voltam Kaszóba de messze egy bika nyekegett!

A mai lehülés remélem meghozza a gyümölcsét, mert nem csoda hogy ezekben a forró napokban nem bőgnek!

Már nagyon rákészűltem a bőgésre, ugyanis videó felvételekkel megörökítem a Kaszói s7zarvasbőgést:-))

Egyébként valahol már volt bőgés az ország más területein?

izsakig Creative Commons License 2011.04.02 0 0 21

sziasztok!

Budakeszi- Páty-Perbál-Zsámbék környékén lehet ősszewl hallani szarvasbőgést, van arrafelé állomány?

frej Creative Commons License 2005.09.19 0 0 20

Na, tegnap sikeresen abszolvátuk az idei bőgés-hallgatást!

A szokott helyen, a szokott időben (már este fél 7-kor) megindult a bőgés. A mellettünk lévő völgyben néha 4-5 szarvas is felelgetett egymásnak. Egyedül a szél volt az, ami miatt időnként alig lehetett hallani valamit.

Ha lementünk volna a völgybe, talán még láttuk is volna valamelyiket, annyira be volt néhány indulva.

Azt hiszem, most van a csúcsidő. Sajnos csak 8-ig maradtunk az erdőben (így is öreg este volt, mire kibotorkáltunk a kocsihoz), el sem merem képzelni, hogy este 9-10 fele mi folyhatott ott.

Király volt!

frej

frej Creative Commons License 2005.09.12 0 0 19
cibe,

én sajnos csak ezen a hétvégén (reményeim szerint szombaton) tudok nekiindulni a bőgést hallgatni, mert sikerült jól megbetegednem. :((
A Magas-Börzsöny Csóványos és Királyháza közötti részén több, egymással nagyjából párhuzamos hegygerinc fut (pl. Sasfészek-bérc /Nagy-Mána/, Pogányvár, Dobó-bérc), ezeken végighaladva, sötétedéskor gyakran hallani a bércekkel párhuzamos völgyekben bőgő, egymásnak válaszolgató szarvasokat, sőt Királyházához közelítve (ahogy már alacsonyabbra érünk), a völgyekben való mozgást is lehet hallani.
Eddig 3 alkalommal jött be, szinte mindig ugyanott (Dob-bérc, Kék négyzet jelzés).

(Remélem, most szombaton is bejön (na meg, hogy egyátalán el tudunk menni...)!

frej
Előzmény: cibe (18)
cibe Creative Commons License 2005.09.10 0 0 18
Szia Frej,

futás az erdőbe! Tegnap kint voltam, és BŐGNEK!!! A Börzsönyben, Magyarkútnál voltunk - és egészen meglepüdtem, amikor 8 óra körül elkezdett bőgni egy bika. Aztán egy másik válaszolt, és több nem is "szólt bele", úgyhogy még nem az igazi, de elkezdődött!

Te merrefelé járkálsz a Börzsönyben?

Cibe
Előzmény: frej (17)
frej Creative Commons License 2005.09.05 0 0 17

Utánanéztem néhány vadászati témájú honlapon, ill. fórumon. Ezek alapján úgy tűnik, hogy a múlt héten megkezdődött a bőgés.

Íme:

http://www.vadaszlap.hu

http://forum.sg.hu/listazas.php3?azonosito=vadasz&id=1123084739

A most következő hétvégén  - ha az időjárás is engedi - azt hiszem, kimegyek a Börzsönybe, a megszokott hegygerincemre, remélem megy majd a "koncert".

frej

cibe Creative Commons License 2005.08.30 0 0 16
Megtaláltam! A Nimród weboldaláról jutottam el ide: http://www.wildtiere-live.de/de/index.htm
cibe Creative Commons License 2005.08.30 0 0 15
Szia frej, megpróbálom megkeresni a webcímet - véletlenül találtam rá, épp apámnak szemléltettem az internet előnyeit. Ráadásul az ő gépén - azt pedig nem várom el tőle, hogy elő tudja keresni onnan :-) Keresgélem, ha ráleltem, felpakolom ide! Cibe
Előzmény: frej (14)
frej Creative Commons License 2005.08.29 0 0 14

Szia Cibe!

Meg tudod adni azt a webcímet? Érdekelne nagyon!

Az időjárás kapcsán én elég bizonytalan vagyok. ha belegondolsz, az elmúlt 2-3 hétben nem nagyon volt meleg, sőt! Csapadékos őszi időjárás volt. Azt többször is hallottam, hogy hűvös augusztus esetén már a hónap közepén nekikezdhetnek, ilyen esetben szeptember közepéig le is megy a dolog.

Szóval, ezért gondolom, hogy lassan aktuális lehet, bár én hiszem, hogy nagyon beindult volna már.

Ha most száraz meleg jön, akkor ráérek 2 hét múlva felkerekedni...

frej 

Előzmény: cibe (13)
cibe Creative Commons License 2005.08.29 0 0 13
Szia frej, szerintem még túl meleg van - mindenesetre a Börzsöny déli részén még "csend honol". Viszont pár napja rátévedtem egy német oldalra, ahol webkamerán közvetítik egy mező mindennapjait, és ott már bőgő bikákat lehetett látni! Cibe
Előzmény: frej (12)
frej Creative Commons License 2005.08.29 0 0 12

Sziasztok!

Augusztus vége van, lassan megkezdődik (vagy talán már meg is kezdődött) a szarvasbőgés ideje. Ha valakinek van valami tippje, infója, élménye, akkor ossza meg itt másokkal is.

Szerintetek megkezdődött már?

frej

b marci Creative Commons License 2004.10.06 0 0 10
Irigylésre méltó dolog, hogy találkoztál a sz.tehénnel. Sajna én még soha nem talákoztam az említett helyen velük.
Előzmény: TTAMAS (9)
TTAMAS Creative Commons License 2004.09.28 0 0 9
Egy éve egy tehénnel kb. 20 méterről néztük egymást. Nem mozdultam, jó szelem volt, nem ismert fel. Pár perc után továbbállt. A szarvas előfordulása tehát bizonyított. :))
Előzmény: b marci (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!