Zalaban pacsa melett hajnalba a kukoricaban bogott egy jo bika de csak ez az egy a tobbi meg csak nyekereg de hidegebb van sokkal mint tavaly ugyhogy szerintem par nap es jo lessz:))
Örülök neki, reméllem hamarosan én is hallom ha hazamegyek anyukámhoz. Mert itt Pesten nem sok az esély rá, hogy haljam. Rá is kérdezek az ismerősömtől, mi a helyzet odahaza, Mikor utóljára kint voltunk elég sok fán lehetett látni ahol tisztogatták az agancsaikat. Gondolom még 1-2 hét kell neki, hogy rendesen rázendítsenek. Fotózol is vagy csak filmezel? Már nagyon várom én is, hogy hallhassam. Nekem is van egy pár filmem majd küldök e-mailt.
Van egy 26 perces saját felvételem a bőgésről a és bikák verekedéséről!Plusz van elég sok vadászfilmem is:-)somogyban is(Kaszó) is elkezdődött a bőgés:-))
Aki ismeri a helyet nem kell bemutatni hogy mennyire harsognak a bikák erre:-)
Már szólnak a bikák . Igaz még csak lájtosan ,de szólnak . Van mikor 5-6 egyed feleselget egymással . Ha nem ? Akkor megadom a kezdő hangot nekik én : eö eőő ö eö ö ö ö . ( kereső bika hangja ) A nemrég szólókéhoz igazitva . Van amelyik rámozdult már .15m-re táncolt a magasles alatt az öregúr . kéne egy infra kamera . lehetne érdekes dolgokat megörökíteni .
Ja ?Hogy mindez merre ?? Göbös m.,de könyörgöm ,a kocsiajtót nem be.....ni .mert nem csak a szarvasokat ,de engem is zavar . akkor már inkább kispál és a borz : csillag vagy fecske. ,,maradj otthon ,nézzél tévét......."
minden igaz bőgőbarátnak jó halgatódzást az ajtócsapkodó idiótáknak meg defektet kivánok .
Na, tegnap sikeresen abszolvátuk az idei bőgés-hallgatást!
A szokott helyen, a szokott időben (már este fél 7-kor) megindult a bőgés. A mellettünk lévő völgyben néha 4-5 szarvas is felelgetett egymásnak. Egyedül a szél volt az, ami miatt időnként alig lehetett hallani valamit.
Ha lementünk volna a völgybe, talán még láttuk is volna valamelyiket, annyira be volt néhány indulva.
Azt hiszem, most van a csúcsidő. Sajnos csak 8-ig maradtunk az erdőben (így is öreg este volt, mire kibotorkáltunk a kocsihoz), el sem merem képzelni, hogy este 9-10 fele mi folyhatott ott.
én sajnos csak ezen a hétvégén (reményeim szerint szombaton) tudok nekiindulni a bőgést hallgatni, mert sikerült jól megbetegednem. :(( A Magas-Börzsöny Csóványos és Királyháza közötti részén több, egymással nagyjából párhuzamos hegygerinc fut (pl. Sasfészek-bérc /Nagy-Mána/, Pogányvár, Dobó-bérc), ezeken végighaladva, sötétedéskor gyakran hallani a bércekkel párhuzamos völgyekben bőgő, egymásnak válaszolgató szarvasokat, sőt Királyházához közelítve (ahogy már alacsonyabbra érünk), a völgyekben való mozgást is lehet hallani. Eddig 3 alkalommal jött be, szinte mindig ugyanott (Dob-bérc, Kék négyzet jelzés).
(Remélem, most szombaton is bejön (na meg, hogy egyátalán el tudunk menni...)!
futás az erdőbe! Tegnap kint voltam, és BŐGNEK!!! A Börzsönyben, Magyarkútnál voltunk - és egészen meglepüdtem, amikor 8 óra körül elkezdett bőgni egy bika. Aztán egy másik válaszolt, és több nem is "szólt bele", úgyhogy még nem az igazi, de elkezdődött!
Szia frej,
megpróbálom megkeresni a webcímet - véletlenül találtam rá, épp apámnak szemléltettem az internet előnyeit. Ráadásul az ő gépén - azt pedig nem várom el tőle, hogy elő tudja keresni onnan :-)
Keresgélem, ha ráleltem, felpakolom ide!
Cibe
Az időjárás kapcsán én elég bizonytalan vagyok. ha belegondolsz, az elmúlt 2-3 hétben nem nagyon volt meleg, sőt! Csapadékos őszi időjárás volt. Azt többször is hallottam, hogy hűvös augusztus esetén már a hónap közepén nekikezdhetnek, ilyen esetben szeptember közepéig le is megy a dolog.
Szóval, ezért gondolom, hogy lassan aktuális lehet, bár én hiszem, hogy nagyon beindult volna már.
Ha most száraz meleg jön, akkor ráérek 2 hét múlva felkerekedni...
Szia frej,
szerintem még túl meleg van - mindenesetre a Börzsöny déli részén még "csend honol".
Viszont pár napja rátévedtem egy német oldalra, ahol webkamerán közvetítik egy mező mindennapjait, és ott már bőgő bikákat lehetett látni!
Cibe
Augusztus vége van, lassan megkezdődik (vagy talán már meg is kezdődött) a szarvasbőgés ideje. Ha valakinek van valami tippje, infója, élménye, akkor ossza meg itt másokkal is.
Egy éve egy tehénnel kb. 20 méterről néztük egymást. Nem mozdultam, jó szelem volt, nem ismert fel. Pár perc után továbbállt. A szarvas előfordulása tehát bizonyított. :))