Keresés

Részletes keresés

emem Creative Commons License 2013.06.28 0 0 62
emem Creative Commons License 2012.12.06 0 0 61

Mágneses sztráda a Naprendszer peremén

http://www.sg.hu/cikkek/93846/magneses_sztrada_a_naprendszer_peremen

 

"A héten nem csak a Marson dolgozó Curiosity szolgált izgalmakkal az űrkutatás rajongóinak, hanem egy sokkal távolabb barangoló robotfelderítő is. A csillagközi űrhöz egyre közeledő Voyager 1 a Naprendszer egy egészen új területére bukkant, amit a NASA mérnökei "mágneses sztrádának" neveztek el.
A mágneses sztrádát akkor azonosították, amikor a Voyager heves kozmikus sugárzást észlelt. Erre az lenne a legkézenfekvőbb magyarázat, hogy az 1977-ben elstartolt űrszonda végre elérte a csillagközi űrt, műszerei azonban nem észleltek semmilyen változást a mágneses mező irányában, márpedig ennek be kellene következnie, ha valóban elhagyja a helioszférát, a napszél, a Nap felső légkörének töltéssel rendelkező részecskéi által képzett hatalmas buborékot. Az adatokból a kutatók azt szűrték le, hogy a Voyager egy mindeddig ismeretlen, a Naprendszer és a csillagközi űr között hidat képező területre érkezett."

emem Creative Commons License 2012.12.04 0 0 60

A Naprendszer kijáratához ért a Voyager–1

A kilépéshez még kell pár év, de soha nem voltunk ilyen közel ahhoz, hogy interstelláris fajjá váljunk. Tovább »

forrás: Index.hu

emem Creative Commons License 2012.10.11 0 0 59

a többinél valószínűleg nem pont ugyanilyen a szerkezeti felépítés, nem lépnek fel ilyen termikus egyenetlenségek.

Előzmény: Menroting (58)
Menroting Creative Commons License 2012.10.11 0 0 58

És a többinél ?

 

"A „rejtélyes” eltéréseket eddig öt űrszonda esetében is megfigyelték. A dolog valamiképpen hasonlít a már egy évtizede ismert Pioneer-anomáliához."

http://www.urvilag.hu/nyomtat/tavoli_vilagok_kutatoi/20080302_furcsan_mozgo_urszondak

Vagy tán azokban is az áramkörök az eddigieknél nagyobb hőt termeltek ? De vajon miért ? Mi okozta ezt ?Egy gyengélkedő alkatrész ami túláramot okozott vagy tán valamilyen ok  miatt gyengébbé vált az elektromos kütyük hőleadása ?

 

Előzmény: emem (57)
emem Creative Commons License 2012.10.11 0 0 57

http://www.space.com/16648-pioneer-anomaly-spacecraft-mystery-solved.html

 

"Scientists have finally cracked a decades-old spaceflight riddle, figuring out why NASA's Pioneer 10 and 11 probes began to slow mysteriously as they sped far from the sun.

The cause of the so-called "Pioneer Anomaly," it turns out, is heat coming from the electrical current flowing through the probes' instrument and power systems. This heat pushed back on the spacecraft, causing them to decelerate slightly, according to a new study."

Előzmény: menroting (28)
menroting Creative Commons License 2011.06.18 0 0 55

Nahát a lényeg meg lemaradt.

 

 "Mindeddig a csillagászok  úgy vélték, hogy a sima "mágneses hüvely" meglehetősen szilárd pajzsként működik a Naprendszer körül, távol tartva a gyors részecskéket, az úgynevezett galaktikus kozmikus sugarak jelentős részét, ehelyett kiderült, hogy porózus szerkezetről van szó.
  A tudósok most arra az álláspontra helyezkedtek, hogy a buborékok egyfajta membránként működnek, beengedve a részecskék egy részét a Naprendszer belső részébe. Az viszont nem teljesen világos, hogy ezek a membránok  hogyan működnek, és mit eresztenek át."

 

Előzmény: menroting (54)
menroting Creative Commons License 2011.06.18 0 0 54

Talán az előzménnyel együtt jobban érthető.

 

Az  előzmény:http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/komment/20091015-a-naprendszer-hatara-furcsa-kepzodmenyt-azonositottak-bolygorendszerunk-peremen.html?cmnt_page=1


"Hatalmas, szalag alakú tartományt azonosítottak a Naprendszer peremvidékén. A különös képződmény a Napból kiáramló napszél és a csillagközi anyagot átszövő mágneses tér kölcsönhatásától keletkezik. A nem várt és előre nem jelzett alakzat arra utal, hogy a csillagközi anyag erősebb hatással van a Naprendszerre, mint eddig  feltételezték."


"Az eddigi megfigyelések alapján sikerült egy olyan furcsa, szalag alakú képződményt azonosítani, amelyet a modellek nem jeleztek előre. Az alakzat hatalmas gyűrűként veszi körül Naprendszert. Keletkezésének lehetséges oka, hogy ebben a térségben állnak közel párhuzamosan a csillagközi mágneses erővonalak a heliopauza határfelületével. Az itt fellépő körülmények között megváltozik a térségből érkező részecskék mozgása és az általuk képviselt energia nagysága. A jelenség lezajlása pontosan még nem ismert, de a zóna léte számos következménnyel járhat a bolygórendszer belső térségeire is.




A hatalmas szalagszerű alakzat az IBEX mérései alapján; az eltérő színek a megfigyelt részecskék különböző energiájú és sűrűségű tartományait jelzik (SwRI)



A fenti színes buborék a napszél által uralt térséget mutatja, amelyet a körülötte mozgó csillagközi anyag áramlása elnyúlt alakúvá formált. A két Voyager-űrszonda a buborék határfelületének irányában halad (NASA)

 


Az IBEX adatainak eddigi elemzése alapján a szalag mentén egyes térségekben szokatlanul magas az ionok sűrűsége. Mindezekből a kutatók arra következtetnek, hogy a csillagközi mágneses tér sokkal erősebb hatással bír a helioszférára, és ezen keresztül talán a Naprendszer belső térségeire  is, mint azt korábban feltételezték."

S a mostani magyarázata:


"Az 1977-ben indított Voyager-1 jelenleg 17,7 milliárd kilométerre van a Földtől, míg "ikertestvére", a Voyager-2 14,5 milliárd kilométerre. Olyan területen haladnak, ahol a Tejútrendszer más részéből érkező töltött részecskék már hatással vannak a Nap mágneses terére- olvasható a Science Daily (http://www.sciencedaily.com), valamint a Space.com (http://www.space.com) portálon.



Központi csillagunk befolyási "övezete" a helioszféra, a Naprendszer azon tartománya, amelyet a Napból kiáramló nagysebességű gázáram, a napszél tölt ki. Ezért a tulajdonságait elsősorban a kiáramló ionizált és mágnesezett plazma határozza meg. Külső határa a heliopauza, ez választja el a napszelet a csillagközi széltől, a csillagközi gáz atomjaitól, részecskéitől. A csillagközi gáz semleges összetevői a heliopauzán áthatolva bejutnak a helioszférába, míg a töltött részek eltérülnek előtte. A heliopauza a Naptól mintegy 100-150 csillagászati egységre (CsE) húzódik. (1 CsE a Nap és a Föld közepes távolsága, körülbelül 150 millió kilométer). Ahogy a napszél lassul, iránya is változik, ennek eredményeként a Nap körül egy üstököscsóvához hasonlító szerkezet alakul ki. Az a zóna, ahol az áramlás szubszonikus lesz, azaz sebessége a helyi hangsebesség alá csökken, az úgynevezett terminációs lökés. A heliopauza és a terminációs lökés közti rész a mágneses hüvely (heliosheath).
Évtizedeken keresztül a kutatók úgy vélték, hogy a Nap mágneses terének peremvidéke "simaszélű" ívben görbül, s viszonylag egységes szerkezetű. Az űrszondák viszont a töltött részecskefolyamban hirtelen bekövetkező változásokat észleltek.
"Ami a legmegdöbbentőbb volt, a hirtelen fellépő különbségek a Voyager-1 és a Voyager-2 észlelései között, és meg kellett magyarázni, hogy ez miként lehetséges" - hangsúlyozta James Drake, a Marylandi Egyetem kutatója, a tanulmány társszerzője, aki szerint a legjobb magyarázat a komputeres  modell szerint, hogy az űrszondák a mágneses buborékok "háborgó" tengerén navigálnak. Ezek a buborékok részecskecsapdaként viselkednek, a Voyagerek műszerei pedig a töltött részecskék megnövekedett mennyiségét jelzik, amikor az űrszondák e képződményekben haladnak, és a mért értékek csökkennek, amikor elhagyják a buborékokat."


http://www.nembulvar.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1267:oriasi-magneses-qbuborekokq-lehetnek-a-naprendszer-peremen-&catid=51:gondolkodo&Itemid=92

emem Creative Commons License 2011.06.14 0 0 53

újabb meggyőző bizonyíték a Pioneer Voyager-anomália mögött megbúvó gravitációs perturbációs hatásra:

 

Buborékos a Naprendszer pereme

http://www.sg.hu/cikkek/82636/buborekos_a_naprendszer_pereme

 

"A NASA mélyűrben barangoló szondáitól beérkező adatok szerint a Naprendszer külső pereme különös mágneses buborékokból áll, és koránt sem olyan sima, mint azt korábban gondolták.rdés
Az 1977 óta úton lévő Voyager űrszondák a napszél által uralt helioszféra legkülső nyúlványait kutatják, ahol a Napból kifelé irányuló áramlás lelassul és meghajlik a galaxis naprendszerünkön kívülről érkező erőinek hatására. "Mivel a Nap forog, mágneses mezeje megcsavarodik és redőződik, kicsit úgy, mint egy balerina szoknyája" - magyarázta Merav Opher, a Boston Egyetem csillagásza a Nap forgásának a mágneses mezőre gyakorolt hatását. "Messze távol a Naptól, ahol a Voyagerek járnak, a szoknya redői feltorlódnak"

emem Creative Commons License 2011.06.11 0 0 52

régi kedves ismerősök ők is! hozzád hasonlóan fixálódtak a Naprendszerben bújkáló nagytömegű bináris barnásvöröses törpékre.

Előzmény: menroting (50)
menroting Creative Commons License 2011.06.11 0 0 51
menroting Creative Commons License 2011.06.10 0 0 50

Jééé! Ezek nem a spanyol csillagászok ! :-D

"The Pioneer 10 and 11 anomalous acceleration and 

Oort cloud comets

Daniel P. Whitmire and John J. Matese

Department of Physics, University of Louisiana at Lafayette

Submitted 21 January 2003

  Revised form 18 April 2003"

Előzmény: menroting (49)
menroting Creative Commons License 2011.06.10 0 0 49

Tévedtem ,már a Pioneereknél is ...

 

http://www.ucs.louisiana.edu/~dpw9254/I08536.pdf

 

 

Előzmény: menroting (41)
emem Creative Commons License 2011.06.09 0 0 48

ugyehogy?! dögunalom az egész rejtélyes: kiderült, hogy a Voyager Pioneer anomália nem anomália, a halál után sincs élet, nem lesz világvége sem, kénytelen leszek én magam előjönni valami új ötlettel. bár az a Herkuloglóbusz egész jópofa...

Előzmény: fokhagymabors (47)
fokhagymabors Creative Commons License 2011.06.09 0 0 47

ha viszont megtagadta a spanyol törpéket, akkor nagyon remélem, hogy kitalál helyettük új kis barátokat, mert az utóbbi időkben ez az egész tényleg kutyául ellaposodott.

 

Itt minden mindennel összefügg, és nagy tüzijátékot szeretnék 2012 decemberében!!!

Előzmény: emem (43)
menroting Creative Commons License 2011.06.09 0 0 46

Pontosabban erről a furcsaságról lenne szó:

 

"In many ways, the heliosheath is not like our models predicted," says Stone.

In June 2010, Voyager 1 beamed back a startling number: zero. That's the outward velocity of the solar wind where the probe is now. No one thinks the solar wind has completely stopped; it may have just turned a corner. But which way? Voyager 1 is trying to figure that out through a series of "weather vane" maneuvers, in which the spacecraft turns itself in a different direction to track the local breeze. The old spacecraft still has some moves left, it seems.

No one knows exactly how many more miles the Voyagers must travel before they "pop free" into interstellar space. Most researchers believe, however, that the end is near. "The heliosheath is 3 to 4 billion miles in thickness," estimates Stone. "That means we'll be out within five years or so."

There is plenty of power for the rest of the journey. Both Voyagers are energized by the radioactive decay of a Plutonium 238 heat source. This should keep critical subsystems running through at least 2020.

After that, he says, "Voyager will become our silent ambassador to the stars."

Előzmény: menroting (45)
menroting Creative Commons License 2011.06.09 0 0 45
Előzmény: menroting (41)
menroting Creative Commons License 2011.06.09 0 0 44

S vannak akik már azt is elfelejtették hogy tegnap mit írtak.

Előzmény: emem (43)
emem Creative Commons License 2011.06.09 0 0 43

igen, ez rémes lehetett, így már érthető, hogy érted ezt a logikát. án sajnos szerencsére nem, ezért jutottam arra a következtetésre, hogy úgy tagadta meg őket, hogy észre sem vette, mert:

 

- nem ért spanyolul

- nem emlékszik rá, hogy mit írt előtte

Előzmény: fokhagymabors (42)
fokhagymabors Creative Commons License 2011.06.08 0 0 42

na igen, én már megjártam a menrotinguniverzumot, és hidd el, borzalmas volt! Ott üvöltött a félelmetes balrog szörnyeteg, erre a többieket előreküldtem, én meg a botommal odavágtam a porba, és azt ordítottam: Itt Nem Jössz Át!! Aztán a borzalmas csápjaival a mélybe rántott, akkor zuhantunk, de megküzdöttünk és egy sas hátán immáron fehér gandalfként visszajöttem, de bízvást mondom neked, nem is ez volt az egészben a legrémesebb, hanem hogy a menrotinguniverzumban az értelem legkisebb szikrája sem pislákolt, csak sötétség mindenütt.

 

Namindegy, szóval szerintem ha megtagadta volna a starviewizé spanyol törpecsillagászait, akkor ideírta volna. De szerintem ez nem történt meg, ezért én úgy veszem, hogy azok még mindig benne vannak a zoknijában

Előzmény: emem (40)
menroting Creative Commons License 2011.06.08 0 0 41

Kevered a Voyagerekkel..

Előzmény: emem (29)
emem Creative Commons License 2011.06.08 0 0 40

teljesen igazad van, próbáltam egyszerűsíteni a problémát, de te szerencsére sokkal jártasabb vagy ebben az univerzumban.

Előzmény: fokhagymabors (39)
fokhagymabors Creative Commons License 2011.06.08 0 0 39

nem hinném, mert a menrotinguniverzumban attól még hogy az egyik ókori nép egyik ókori nyelvén még azt jelentheti a bekopizás, hogy megtagadta a korábbi elméletét attól még az nem jelenti azt hogy egy másik ókori nép másik ókori nyelvén nem azt jelenti a bekopizás hogy megtagadta a másik elméletét????

 

na?

Előzmény: emem (38)
emem Creative Commons License 2011.06.08 0 0 38

no de nem úgy van az, hogy azonos álláspontra helyezkedik azzal, amit bekopiz vagy belinkel? mert akkor máris a megtagadásnál vagyunk...

Előzmény: fokhagymabors (37)
fokhagymabors Creative Commons License 2011.06.08 0 0 37

itt a 28-asban csak bekopizta, amit már a másik topikban megmutattam neki, azért ebben még nincs semmi konkrét infó, hogy szakított a spanyol törpecsillagászokkal.

 

Menró, igaz ez? Teremts tiszta helyzetet!! Szakítottál a spanyolokkal vagy nem?

Előzmény: emem (36)
emem Creative Commons License 2011.06.08 0 0 36

az egyik itt van lejjebb, (28) versus (31), a másik a nibirusban van valahol az Eleninnel kapcsolatban

Előzmény: fokhagymabors (35)
fokhagymabors Creative Commons License 2011.06.08 0 0 35

linket!

Előzmény: emem (34)
emem Creative Commons License 2011.06.08 0 0 34

nem akarok bibliai idézetekkel példálózni, de a topiktárs már kétszer is megtagadta a spanyol csillagászokat...

Előzmény: fokhagymabors (33)
fokhagymabors Creative Commons License 2011.06.08 0 0 33

pedig amikor menroting linkelte nappal, linkelte éjjel, kopizta reggel, kopizta este... hát én már teljesen majdnem elhittem, hogy a g19 piros törpebibiru rángatja vissza a Pioneer-szondákat, egyenesen a nyilas csillagkép mélyére...: ((

 

brühhüü most mi lesz?? : (((((  szemét gonosz tudósok, biztos megint összefogtak a kormányokkal, hogy jól eltitkolhassák előlünk a zigasságot: (

Előzmény: emem (31)
emem Creative Commons License 2011.06.08 0 0 32

pedig tavaly részletes magyarázatot adtak arra vonatkozólag, hogy miért kell az anomáliák kapcsán újraalkotni az összes hivatalos kozmológiai elméletet, a relativitáselméletet, ellenben figyelembe venni egy nagytömegű, eddig még fel nem fedezett égitest hatását a Naprendszeren belül, valamint elismerni az éter létezését...

 

Las Anomalías de las sondas Pioneer y la confirmación en 2008 por otras sondas, obliga a replantear todos los modelos cosmológicos Oficiales. Explicación detallada.

Posted on 11 mayo 2010 porstarviewer

 

http://starviewer.wordpress.com/2010/05/11/las-anomalias-de-las-sondas-pioneer-y-la-confirmacion-en-2008-por-otrs-sondas-obliga-a-replantear-todos-los-modelos-cosmologicos-oficiales-explicacion-detallada/

Előzmény: emem (31)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!