Baromi kiváncsi ennék Csiky diagnózisára ezzel az általad leírt lágyék asszimetriát okozó nagyméretű sérvvel kapcsolatban. Nem beszélhetnènk privátban? Wi Kr az "álnevem" facebookon, ha esetleg volna hajlandóságod megosztani ezt azt.
Nem mostanában voltam a fórumon. Itt a fórumon elérhető vagyok.
Azóta voltam már egy másik pécsi sebész magánrendelésén Dr Sz. G. az egyetemi kórházban sebész nagyon alapos volt, spiegel sérvre gyanakodott, még laparoscopos dignosztika jöhet szóba szerinte.
Jó orvos ajánlom.
Egyébként találtam egy magyar honlapot lágyéksérv műtét nélkül ott vannak egyszerű tornák nekem valamennyit javítottak (hasbeszívás stb)
Egyébként az MR-t mindenképp kontraszt anyaggal kérd, ugyanis én natívan kértem, és azt mondták hogy minden rendben, a sérv nem látszódik. Viszont a cd-ét amire kiírták elég részletesnek tűnik, bár én nem értek hozzá, de lehet hogy megmutatom egy másik radiológusnak is.
Valószínű hogy ideg lehet, ha fekvő helyzetben is fáj, mert ha sérv lenne (mint pl.nálam is), az fekvő helyzetben visszahúzódva panasz mentes. A rossz hír hogy ennek kiderítése és orvoslása nem egyszerű dolog. Nekem egyszer egy sebész mondta, ha műtét után ha valami nyom ott egy ideget, akkor az egy idő után elhal. Ami persze esetedben gondolom nem sok vigasz, viszont ha mégis ideg eredetű fájdalomról lehet szó, akkor ez talán segíthet: Hogyan csillapítható a műtét után jelentkező fájdalom?
Ha valaki talál egy jó diagnosztát, ne tartsa titokban, mert aludni sem tudok a fájdalmaktól. Napi egy-másfél órás alvásokkal fel fogok borulni. Már fél éve tart ez az őrület nálam.
Most úgy néz ki, hogy a Szigetvári főorvos fele indulok el, bár voltam már nála két éve semmit nem talált arra gyanakodott, hogy egy ideg bevan fogva és az okozza a panaszokat.
Aki műtött sikerült beazonosítani? Bocs nevet nem akartam leírni.
Nekem se találják a gondomat. A régi Bassinis jobb lágyéksérv biztos, hogy jön szét, mert ég, szúr, vág, csíp, zsibbad... konkrétan mintha egy drót vagy szög vágna / szúrna szünet nélkül, fekve is. Kellemes érzés. Próbálkozok kontrasztos MR-rel, de nem tudom, hogy erre valami feltárós műtét létezik-e, ami nem laparoszkóp? Félek, hogy a varratszakadást (szerintem az bökhet, vághat vagy nyomhat ott ideget) nem fogják úgy látni. Már ötletem nincs, de sajnos az orvosoknak sincs.
Középkorú fiatalos plasztikai sebész (5 csillagos értékelésekkel) aki műtött. Mindenki jónak mondja én sem tudok rosszat mondani róla.
A műtét után alig volt fájdalmam, csak sajnos egy hétre rá mikor elkezdtem vezetni és a zötykölődéstől durrant be a hasam.
Én ma már csak azt bánom hogy a Lichtenstein műtétet választottam, laparoscopia helyett ott átnézték volna az egész hasfalam. Egyébként sérvet nem talált csak megvoltak gyengülve a szalagok azt erősítette meg.
Az a gyanúm, hogy a lágyékom felett lehet egy sérvkapu ott kaja után most is gyengén bugyborékol és néha egy ujnyi vastag hurkaszerű valami is kitapintható, de mikor a sebész vizsgált akkor pont nem.
Kaptam még két nevet az egyetemi klinikáról egy nővértől, akik jók a laparoscopiábaban: Baracs József és Szalai Gábor.
Beszarok, kottára ugyanez. Én is Pécs amúgy. Engem 2x műtöttek eddig, a második óta - bár a lágyékom úgy ahogy rendbdn van - minden egyéb problémàm lett. Jelenleg gyógytornázok, sport kizárva, holott közel 20 év sport/edzés múltam van.
Régebb óta olvasom a fórumot, és nekem is valami hasonló a problémám. Régi sportsérülés -jobb hasi izom pattanás szerű hang- rosszullétek herefájdalom, de semmit sem találtak az orvosok, kb 3 év nagyjából rendbejöttem. A foci újrakezdve, másnap feszülő fájdalommal, de ez is jelentősen csökkent.
Sajnos 6 éve újra elkezdett égni és kvartyogni a jobb oldalam (dudor nincsen) émelygés stb. lefekvésre mindig javulás történt. Átmenetileg segített a meleg gyógyfürdő és a gyógytorna.
Kisebb súly emelésénél másnap égett az egész hasam. Covid után 2021 ben Pécsett magán úton sportsérv diagnózisra lichtenstein műtéttel megerősítették a lágyékomat.
Egy hétig minden rendben ment de az első gépjárművezetés után már alig bírtam menni. Dió nagyságú ödéma is előjött. Varrat szedéskor doki szerint minden rendben van, ödéma elmúlik.
Elkezdtem UH kezelésekre járni ami sokat javított az állapotomon, jobban éreztem magam ödéma csökkent. De sajnos kb 4-5 kg többet most sem tudok emelni mert ég a hasam a (háló felett a hasfali részen), és másnap szarul érzem magam, pár nap alatt jön újra rendbe. Több orvos is látta Pécsen de egyik sem lát sérvet, szerintük beszorult egy ideg ez okozza a problémát. Töb Uh 1 db MR 1 db CT készült, de egyiken se találtak nagyobb hibát (2 cm es szétnyílt hasizom) háló rendben.
A hasi asszimetria nálam is meg van a jobb oldal kijjebb van -első műtét óta már nem annyira-. Ami még segít a kineziológiai tapasz amit mai napig hordok 5 naponta cserélve. Ha nincsen fenn sokkal rosszabb.
Jelenleg van mikor hetekig úgy ahogy rendben van (sétálás rendben de a sport nem megy). De ha megemelem magam vagy hirtelen rossz mozdulatot csinálok kb. 1 hét pihenés séta sem megy.
Pécsen keresnék dokit aki laporoszkopos diagnosztikával megnézné. A Szigetvári kórház főorvosára kaptam már egy javaslatot.
Bocs, hogy hosszú lett. Esetleg valakinek van ötlete, hogy mi lehet?
Én múlt héten voltam MR-en, mert az utóbbi időben már elviselhetetlen lett a sérvem. Természetesen az MR-en semmi nem látszódott, a sérv sem.
Rövid előzmény hogy 2018-ban és 2020-ban műtöttek jobb oldali lágyéksérvvel, ami mindkét esetben kiújult. Aki másodszor műtött szerint nincs kiújulás, miközben a vizsgálat közben tapasztalta a kitüremkedést. Egy héttel ezután megmutattam egy másik sebésznek is, ő egyértelműen sérvet diagnosztizált.
De 3. műtétet egyik orvos sem javasol. Így kisebb- nagyobb panaszokkal küzdök már 3 éve. Viszont az elmúlt héten felerősödtek a tünetek, ami azt jelentette hogy fél órás bármilyen tevékenység után elviseletlen nyomó húzó fájdalom jelentkezett, ami csak hanyatt fekvésre múlt el. Ezután mentem el MR-re, de ott semmi nem látszódik. Illetve kértem időpontot egy sebészhez januárra.
Aztán alkalmazni kezdtem ezt, amiről itt már előzőleg írtam:
"Egy nő Alsó-Ausztriából Karlstein környékéről így írt nekem: „Egyik előadása után a tanácsát kértem lágyéksérv ügyében. Az kb. tíz centiméter hosszú, 3-4 cm széles és magas volt. Mielőtt a pásztortáska-tinktúra kész lett volna, svédfüves borogatást alkalmaztam. Aztán beecseteltem pásztortáska-tinktúrával és hat héten át napi négy csésze palástfűteát ittam. Mivel gazdálkodó vagyok, nem kímélhettem magam – éppen aratás ideje volt, – a munkához haskötőt viseltem. Tizenkét napi kúra után a lágyéksérv eltűnt, de még mindig éreztem fájdalmakat. Két hónap múlva azonban ezek is megszűntek. A lágyéksérvből műtét nélkül sikerült kigyógyulnom. A megboldogult dr. Erich Röling főorvos, a felső-bajorországi Mittenwald bioklinika vezetője meglátogatott egyszer, és amikor elolvasta ezt a levelet, szemmel láthatóan mély benyomást tett rá. Orvosi szempontból ő addig úgy látta, hogy a lágyéksérv csakis operációval gyógyítható. Négy csésze palástfűtea elfogyasztása és pásztortáska-tinktúrás bedörzsölés segít a méhelőesésen is. (A bedörzsölést a hüvelytől kell kezdeni és az altesten át folytatni.) Hangsúlyozni kívánom, hogy ennek a tinktúrának friss pásztortáskából kell készülnie! Az ilyen komoly izombetegségek esetén csak a friss növény ad biztos és gyors segítséget!"
Jelenleg ott tartok, hogy 6 napi teázás után elmúltak a fájdalmak, de teljesen, és most 5.napja tünet mentes vagyok. Persze a kitüremkedés meg van, de az azzal járó fájdalom 180 fokot vett, és eltűnt.
Ettől függetlenül természetesen januárba beszélek a sebésszel, illetve ha van itt olyan akit többször műtöttek úgy, hogy az kiújult, attól várom a tapasztalatait. Valamint hogy ismer e valaki ilyen sebészt.
Nem hiszem h megetetett. Ahogy irtam, egy irrelevans MRen szurtak ki egy kis servet, amit tobb orvos nem is erzett az MR elott sem utan. Csak a biztonsag kedveert csinaltattam meg.
De mint kiderult a mutet soran egy nagy masfajta serv is volt. A hasfalam komolyan megvolt serulve es az egesz lagyekom azvegyik oldalon kijebb volt, amirol azt gondoltam h ez ilyen. Nem dudor volt hanem egysegesen. Az MRn sem latszodott.
Azt is tudom hogy mikor szereztem es hogyan. Sport kozben egy kemeny utkozes utan 4 nappal rosszul lettem, es kiderult hogy szabadhasi folyadekom van valoszinuleg belso verzes. A hasfalam beton kemeny lett. Csak azert nem csináltak feltaro mutetet, mert nem lett nagyobb a folyadek es 1 het utan kiengedtek, de 1 evig irtozatos hasfajasom volt, rengetegszer vizsgaltak, de nem lattak semmit, es osszenovesre gyanakodtak. 1 ev utan lett jobb a sztori, de erzekenyebb lett a hasam.
Na ugy nez ki, hogy a mutet alatt ezt a regi serulest vette eszre. Azert szivtam volna meg mert az allamiban laporoszkoppal csinaltak volna es mivel volt egy hasi mutetem mar es kozel volt a hasfal serulese at kelett volna valtani nyitottra. Igy Csiky dr technikaja a legalkalmasabbnak bizonyult szamomra.
Anno a serulesemnel egy doki azt mondta hogy legszivesebben ujranyitna a muteti hegtol lefele a hasamat, mert arra gyanakodott hogy bar nem latszik es nem erzi, de lehet a heg alatt serv alakult ki, de nem volt benne biztos. De mondta hogy hentes munka lenne, dontsem el, mert csak az extra kemeny has es a fajdalom es rendkivuli belgazossag volt a tunet. De nem mentem bele, mert elkezdett mulni idovel a fajdalom.
Es Csiky dr errol nem tudott, tehat relativ kicsi az eselye, hogy "hulye" duma lett volna. 😀
Igen halot kaptam. Fajdalmam nem volt gyakorlatilag. Neha feszulo erzes volt ha megeroltettem illetve az utobbi idoben mintha recsegett volna a lagyekom kohogesnel fekve.
Mint kiderult tunetem az volt, hogy a lagyekom szinte egeze par centivel kijebb volt, mint a masik oldalon, amit azt hittem, hogy genetikailag van ugy, mert nem szimmetrikus az
ember.
Na most h behaloztak, mar nincs kijebb😀
Nekem anno UHztak sokan megtapogattak de nem nagyon ereztek ott semmit csak egy teljesen mas okbol keszult MRn szurta ki az MR doki hogy van egy kis servem. A masikra mutet soran derult feny.
Nagyon nagy sérv, amit nem tudnak se kitapintani, se MR se ultrahang nem látja? Meg bocs de mi az, hogy ha nem a Csiky technikája akkor megszívod? Ez nettó hülyeség. Nem azt mondom, hogy te vagy a hülye, hanem amit a Csiky leadott dumát neked, az.