Keresés

Részletes keresés

- Perge bácsi - Creative Commons License 2004.10.04 0 0 6
Mos' miről van szó?
bes Creative Commons License 2004.09.27 0 0 5
Az Unassisted Childbirth nem azonos az otthonszüléssel, az UC esetén nincs ott még szülésznő sem, csak az anya és esetleg az apa.
A tisztán UC szülőnő még komplikáció esetében sem vesz igénybe orvosi segtséget, inkább meghal gyermekágyi lázban napok múlva, volt rá példa.
Természetesen félholtan születő érett gyerekre is volt példa, aki hetekig agyhalottan vegetál gépeken, anyuka mindenkit szid csak saját magába nem néz :(


tragikus.
Előzmény: freyya (4)
freyya Creative Commons License 2004.09.26 0 0 4

Ilyesmire már van nálunk is lehetőség. Egy barátnőm akart otthon szülni, de épp távol volt a férje, amikor elfojt a magzatvíz, és a hirtelen ijedtség következtében inkább bement a kórházba. Mázlija volt, mert komplikáció lépett fel, és a doki szerint sem ő, sem a baba nem élték volna túl az otthoni szülést.

Mellesleg kissé nyugatabbra tőlünk úgy zajlik az otthon szülés, hogy közben felszerelt mentőautó várakozik a ház előtt a biztonság kedvéért. Úgy én is bele mernék menni.

Előzmény: Biscuit (-)
Ágibági Creative Commons License 2004.09.12 0 0 3

Biscuit!

 

A Szülői Munkaközösség topikcsoportban már több helyen kivesézték ezeket a témákat, próbálj rákeresni!

 

Üdv: Ági

Előzmény: Biscuit (2)
Biscuit Creative Commons License 2004.09.10 0 0 2
Nem pont erre gondoltam. A fent említett meglehetôsen radikális (?) elképzelés szerint a nô alapesetben képes orvosi segítség és beavatkozás nélkül világra hozni a gyerekét, tehát a topicnak semmi köze a csecsemôgyilkossághoz. A világ mai állása szerint az UC életveszélyes felelôtlenség, az orvosok/egészségügy/társadalom tökéletesen kiborul az ötlettôl. Semmilyen megbízható halálozási/sikerességi adatok nem támasztják alá, illetve kb jogi problémákat is felvet. Engem leginkább az egyén szabadsága és a választás szabadsága szempontjából érdekel. Az idevonatkozó oldalakat böngészve sok érdekességet találtam a témában, valószín?leg egy radikális reakció a gépesített hipermodern eljárásokra.
Előzmény: bes (0)
Samamoto Creative Commons License 2004.09.10 0 0 1

 Tőlem csinálhatja bárki, ha úgy gondolja, hogy neki ez jó. De ha a  gyereknek valami baja esik, mert neki úrinő kedve épp úgy tartotta, hogy két megbűvölt gyertyába kapaszkodva, vízben állva szűljön, akkor ember és isten kegyelmezzen neki. Felelőtlenségnek tartom. 

 

Miért jó ez? :visszhang:

bes Creative Commons License 2004.09.10 0 0 0
Sok ilyen van, árnyékszéken, fürdőkádban, stb, titokban, a babát utána megfojtva, elkaparva....
csak azokról tudunk, akik valami szövődmény miatt végül kórházba kerülnek... vagy meghalnak...

de komolyra fordítva:
ilyen VAN?
ez miért jó?
Biscuit Creative Commons License 2004.09.10 0 0 topiknyitó
Ki, mit gondol, tud vagy nem tud az Unassisted Childbirth-rôl? Vagy nevezzük egyedülszülésnek, vagy otthoni, orvos és bába vagy doula jelenléte nélkül történô szülésnek... Véleményeket várok pro-, kontra, esetleg tapasztalatokat. Nem kórház- és orvosfikázó topic! Szabad gondolkodók, radikális anyák, vegetáriánusok, keresztények, Homeschooling-osok stb, lehet hozzászólni!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!