Mindannyiunk birtokol egy ládikát. Ebben a ládikában meséket, leveleket, emlékeket, e-maileket, verseket, olvasmányokat, kérdéseket, véleményeket, gondolatokat, történeteket, képeket, „térképeket, iránytűket”, őrzünk. Kár lenne ezt a ládikót nem felnyitni.
„A képzelet és az érzelmek csodálatos világába nem azért kaptam belépőt, hogy elvesszek benne, hanem
azért, hogy azt végigjárjam és feltárjam magam és mások számára.”
(Kordován Vid)
Ebben a topikban kinyitom az én ládikómat. Ha van kedvetek, ti is kinyithatjátok. Ezt a topikot nem feltétleül beszélgetősnek (de azt is lehet), hanem inkább „kincs”olvasósnak szánom. Lesznek itt versek, idézetek, gondolatok, melyeket szépnek, vagy érdekesnek, vagy tanítónak, „iránytűnek” gondolok.
Én is így látom. Nem a jobb oldali fülünkbe suttogják ezután az agymosó hazugságaikat a hatalom bábjai, hanem a bal oldaliba. A változás jelentős, de számunkra lényegtelen, mert mind a két fülünkkel hallunk még.
"Az "okos" nehezen manipulálható, mivel képes több forrásból tájékozódni, az ismeretei rendelkezésre állnak, hogy józanul szűrje az információt."
Hogy mit fogad be az "okos" az meg szemléleti kérdés.
Ez egy dolog.
Másik dolog az, hogy a tömeg még ennyire sem képes. Szemlélete sincs csak félresiklott ösztönei. Az egybites jelszavak mentén tájékozódik és nem mérlegel.
"A demokrácia meg az aktivitás révén működik igazán."
A demokrácia az ész mentén kellen, hogy működjön. De nem tud, mert az információ csak torzítva jut el az egyénhez.
Az "aktivitás" önmagában meg semmi. Sőt kifejezetten káros. Épp a fentiek miatt.
"Eleve értelmezhetetlen amit írsz, mert helyette csak diktatúra, vagy anarchia létezhet."
A kettő között csak átmeneti állapot van ami kérész életű egy társadalom életében.
Olvasd el újra, hogy mire válaszoltál. Megint okosnak szeretnél látszani, de nem megy ez neked. Milyen összeesküvés? Ki esküszik össze kivel? Unom már, hogy érvek nélkül szólongatsz. Kapd össze magadat, vagy keress másik vitapartnert.