Keresés

Részletes keresés

Profán Béni Creative Commons License 2004.09.13 0 0 130

off

Churchill nem volt reálpolitikus, de amatőr se. Ez az "öt független nemzet" viccesen emlékeztet a 18. század első felére, amikor az oroszokkal még nem kellett komolyan számolni. 1940-ben Churchill álmában se gondolta volna, hogy Sztálin jövőre a szövetségese lesz, sem azt (szerintem), hogy pár év múlva az amerikai katonák ott lesznek az Elbánál (nem pedig, mondjuk, angolok győzik le a németeket amerikai hadianyaggal).

Aztán hamar kiderült, hogy gáz van, a brit világhatalomnak befellegzett, ha nem csinál gyorsan valamit. Ezért kezdett el nagy kapálózni, hogy a háború utáni Európát ne két, hanem három befolyási övezetre osszák, ahol neki a Balkánon és Közép-Európában volna érdekeltsége. Ez szvsz nem volt se blöff, se reálpolitika, hanem inkább vágyálom, merthogy Anglia feneke kilógott a gatyájából (de még Potsdam körül is felvetették egy új Osztrák-Magyar Monarchia tervét).

Előzmény: szalonna (129)
szalonna Creative Commons License 2004.09.12 0 0 129

OFF

Ebben tényleg szerepel, de csak zárójeles visszautalásként egy nem részletezett helyre

 

"(Hol voltak már ekkor Churchill 1940-ben körvonalazott elképzelései a jövőbeli Európáról? Amikor a brit miniszterelnök még úgy gondolta, hogy Európában csupán öt számottevő nemzet marad majd független, mégpedig Nagy-Britannia, Franciaország, Olaszország, Spanyolország és Poroszország? A „maradék államokból négy konföderációt kívánt volna kialakítani: 1. az északit Hága központtal; 2. a közép-európait Prága vagy Varsó központtal; 3. a dunait, ahová Ausztria, Magyarország, Bajorország és Württemberg tartozott volna, Bécs központtal; 4. a balkánit Törökország, pontosabban Konstantinápoly vezetésével)."

 

Unter uns gesagt, ez  nekem  ijesztő amatőrizmusnak tűnik.  Nem is tudom, hogy viccnek, negatív utópiának, vagy tényleg tervezetnek szánhatta. Egyébként mondhatjuk úgy is, hogy Churchill annyira tartotta lehetségesnek Magyarország és Bajorország föderációját, mint a török-szerb-bolgár vagy a cseh-lengyel konföderációt.

 

De tényleg furcsa, hogy egy reálpolitikus is milyen randákat tud álmodni.

 

Köszi az idézetet.

 

Előzmény: Profán Béni (127)
pindiy Creative Commons License 2004.09.12 0 0 128

Hát system, aki mostan kezdi fujni a tülköt az egy fasz.

 

Itten az volt az érdekes, hogy menetből tudnak e kezelni egy hüje jelenséget vagy nem.

Vagy nem van, a dolog jelentéktelenné vált.

Hagyni kéne a francba, a rendörség majd csinál valami olyasmit amit biztosan nem kell, a zsidók maradjanak a seggükön vagy pofozzák fel azt pár nyilast.

A média meg ugy hüje ahogyan van, ez a természete, megcsinálja e gusztustalan bolhából a fenyegető elefántot::))

 

A tanulságot le lehet vonni, ez a kormány egy seggfej.

Előzmény: Antisystem (115)
Profán Béni Creative Commons License 2004.09.12 0 0 127
off

Kedves Szalonna,

Némi keresés után ezt a szöveget találtam a dunai „katolikus” konföderáció tervéről:

www.regiofolyoirat.hu/newspaper/1997/2/05BAN_ANDRAS.DOC

Valahol térképet is láttam róla, de sajnos, nem emlékszem, hol.

Üdv: PB

 

 

Előzmény: szalonna (105)
luciluca Creative Commons License 2004.09.11 0 0 126

Figyelmetlenül olvasol. Ezt a topikok én nulláztam ... záptojásokról vizonálva. :-DDD

A hymenére pedig a faxom se kiváncsi...

Előzmény: zsele5 (125)
zsele5 Creative Commons License 2004.09.11 0 0 125

>>... hogy a kis büdösből kiszorítja a tömeg

 

Én aszittem tüntetni mentek, de lám mindig tanul valamit az ember.

Szűz lányokat sehol sem bántanak a kultúrkörökben, előtte elvégzik a perforációt.

Látom ennek ti is tudatában vagytok.;ĐĐ

Előzmény: luciluca (118)
liberálmensevik Creative Commons License 2004.09.11 0 0 124

"A Fidesz -Magyar Polgári Szövetség meggyőződése, hogy Magyarországon nincs helye nyilas eszméket hirdető szervezeteknek és megmozdulásoknak, hangsúlyozta a párt szerdai közleményében. "

 

 

 

- "Pokorni Zoltán, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség alelnöke szombaton a Magyar Demokrata című politikai hetilap alapításának tizedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen azt mondta, hogy a radikális, egyenes, szókimondó tónusnak van helye a közéletben."

 

- "Pálinkás József - aki Pokorni Zoltán utóda volt az Orbán-kormányban az oktatási tárca élén - úgy vélekedett hozzászólásában, hogy a Magyar Demokrata az elmúlt tíz évben sokat tett a sajtószabadság érdekében, olyan dolgokról mondta ki gyakran az igazságot, amit más lapok állami cenzúra nélkül, illetve "öncenzúrázva" elhallgattak.
"

 

Tehát 'szervezet', 'megmozdulás' nem O.K. , a Bencsikrata pedig  O.K. ?

 

 

Előzmény: tüzes fal (117)
CSamu Creative Commons License 2004.09.11 0 0 123

Sajnos nem lehet betiltani kell a balhe.

Mazsihisz fel tudjon vonulni.

Lelkes balliberalis politikusaink tematizaljanak.

 

Eddig eloszeretettel alkamazott "forgalom nagyfoku akadalyozasa", most elfelejtodott. Vajon miert?

útlegeázodás Creative Commons License 2004.09.11 0 0 122
Ne röhögtesd ki magad.
Előzmény: hurkazsírosnápolyi (121)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2004.09.11 0 0 121

Amennyiben betiltanák, itt vernéd a nyálad a demokrácia védelmében a bolsi zsarnokok ellen.

Előzmény: útlegeázodás (120)
útlegeázodás Creative Commons License 2004.09.11 0 0 120

"Nincs lehetőség a hungarista Magyar Jövő Csoport által október 15-re, a nyilas hatalomátvétel 60. évfordulójára szervezett szélsőjobboldali tüntetés betiltására - jelentette ki Lamperth Mónika belügyminiszter."

 

Akkor, bassza meg a Mónika. Tiltsa be a tibeti szimpátiatüntetőket, mert azok nagyon, nagyon veszélyesek, ezeket pedig hagyja élni, és virágozni. Hajrá, éljen szálasi, a kocka el van vetve.:-(

Előzmény: Törölt nick (119)
luciluca Creative Commons License 2004.09.08 0 0 118
Bekakiltak, hogy a kis büdösből kiszorítja a tömeg, hogy a Fidesz ügynöke... :-DDD
Előzmény: tüzes fal (117)
tüzes fal Creative Commons License 2004.09.08 0 0 117
"Fidesz: nincs helye a nyilas eszméknek Magyarországon

szeptember 8. 19:53
[MTI]


A Fidesz -Magyar Polgári Szövetség meggyőződése, hogy Magyarországon nincs helye nyilas eszméket hirdető szervezeteknek és megmozdulásoknak, hangsúlyozta a párt szerdai közleményében.

"Éppen ezért minden törvényes intézkedést, amely ezen szervezetek, illetve demonstrációk ellen fellép, szükségesnek és elkerülhetetlennek tartunk" - fogalmazott a közlemény.

A Fidesz felszólítja a belügyminisztert, hogy amennyiben a tervezett demonstrációt megakadályozni már nem tudja, úgy legalább az esetleges gyűlöletkeltő, uszító megnyilatkozások elhangzása esetén tegye meg a szükséges intézkedést.

A közlemény emlékezt arra, hogy a polgári kormány a várban feloszlatott neonáci megmozdulás után megtalálta a módját annak, hogy a későbbiekben hasonló rendezvényekre ne kerülhessen sor.

"Értetlen állunk azonban az előtt a tény előtt, hogy míg a Lamperth Mónika által irányított rendőrség megakadályozta többek között a Tibet szabadságáért, az iraki békéért, vagy a Medgyessy Péter házánál megtartani kívánt tüntetést, most tehetetlennek bizonyult.""

 

Ebből is látszik, hogy csak balos figyelemelterelő műhiszti a Bácsfi ügy.

Antisystem Creative Commons License 2004.09.08 0 0 116

Egyébként frankón el tudnék képzelni egy ilyen módozatot, hogy senki se menne oda ellentüntetéssel komolykodni és jelentőséget növelni, hanem egyszerűen körbeállná a gyűlést 20 narancssárga kukásautó, oszt frankón ott darálnának, meg csattogtatnák föl-le a bádogkukákat, konténereket hogy a szónok se hallja a saját hangját... lefogadom, hogy a közeljövőben nem akarnának újabb gyűlést tartani Budapesten...

 

ÜdV

 

Antisystem Creative Commons License 2004.09.08 0 0 115

A Mazsihisz sárga csillaggal vonulna a hungarista tüntetésre
A Magyar Jövő Csoport tüntetése elleni tiltakozásra a Mazsihisz Mádl Ferencet és a kormány minden tagját is elvárná. 

http://index.hu/politika/belfold/10150908/

 

Úgy látom, itt már mindenki meghülyült...persze, adjunk egy köztársasági elnöki vizittel országos jelentőséget száz agyroggyant randalírozásának...és akkor tuti, hogy az összes magyar és nemzetközi média ezzel lesz telefosva, akkora PR-juk lesz, amit különben ezer év alatt se tudtak volna megfizetni. Esetleg a MÁV nem tervezi különvonatok indítását a nyilas-tüntetésre?

Miért nem tanulnak London főpolgármesterétől, aki a köztisztasági seprűsbrigádot szokta a neonácikhoz küldeni, nem II. Erzsébet angol királynőt...

 

ÜdV

Antisystem Creative Commons License 2004.09.07 0 0 114

Szerintem a dolognak egyszerűbb a megoldása. Valszeg csak olyan blanketta van meg a rendőrfőnök titkárnőjének számítógépén, ami a "közlekedés rendjének aránytalan akadályozása"-ról szól. Így azután a yard most belehúzott, hogy mihamarabb legyenek legalább pártízezren a nyilasok, és akkor lehet ugyanazt a blankettát nyomatni, mint a tavalyi béketüntetés előtt, nem kell újat írni...

 

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (113)
Antisystem Creative Commons License 2004.09.07 0 0 112

Meg kéne kérdezni Gyurcsány tesvért nem tulzott mértékben bírja e  nyilas mozgalom a szimpátilyályát.

 

SzVSz ne akard ellopni az Áder kenyerét :)))

 

ÜdV

Előzmény: pindiy (111)
pindiy Creative Commons License 2004.09.07 0 0 111

Nézd én nem csodálkozom, ez a Monika vagy Rozika vagy hogy a francba is hijják még ma  sem takaritani ment be a minisztérijomba.

 

Meg kéne kérdezni Gyurcsány tesvért nem tulzott mértékben bírja e  nyilas mozgalom a szimpátilyályát.

Előzmény: Antisystem (110)
Antisystem Creative Commons License 2004.09.07 0 0 110

A demonstráció tiltására törvényi lehetőség hiányában nem került sor, ezért a bejelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányság tudomásul vette" - áll a közleményben.

 

Szóval bé volt... de még ez is hagyján. Amit végképp nem értek - igaz, nem voltam ott :) - hogy a yardnak az első szónok beszéde után fel _kellett_ volna oszlatnia a gyülekezésről szóló törvény 2.§ 3. bek. és 12.§ 1. bek. alapján, hacsak nem voltak olyan fifikások a nyilasok, hogy a kisüzemi ibolyatermelés költséghatékony módozatairól beszéltek...

 

ÜdV

 

Előzmény: pindiy (108)
Antisystem Creative Commons License 2004.09.07 0 0 109

Még mindig ugy gondolod, hogy ha a bejelentést a Magyar Jövő Csoport írja alá, nem kéne megkérdezni, hogy ki a faszról is van szó?

 

Má boccs, de én mindigis azt gondoltam, hogy meg kellene kérdezni. Ezért tartottam jó ötletnek, hogy behívták őket egyeztetésre. Azt hittem, ott megkérdezik...

 

ÜdV

Előzmény: pindiy (107)
pindiy Creative Commons License 2004.09.07 0 0 108

Lya, és ez a tüntetés be volt jelentve, csudálkoznék rajta::)))

 

 

Előzmény: Antisystem (106)
pindiy Creative Commons License 2004.09.07 0 0 107

Én mondtam neked, hogy ezek hüjék, de belátom nincs igazam.

 

Ez a rendörség tudatosan baszik ki ezzel a pojáca kormánnyal.

 

Még mindig ugy gondolod, hogy ha a bejelentést a Magyar Jövő Csoport írja alá, nem kéne megkérdezni, hogy ki a faszról is van szó?

 

 

Előzmény: Antisystem (106)
Antisystem Creative Commons License 2004.09.07 0 0 106

Előállították három fasisztát egy tüntetésről

szeptember 7. 21:28
[MTI]

Az V. kerületi rendőrkapitányság nyomozást rendelt el önkényuralmi jelképek használata miatt három ember ellen, akiket a Magyar Jövő Csoport keddi rendezvényéről állítottak elő, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Kommunikációs Osztálya. "A Magyar Jövő Csoport 2004. szeptember 7-én 18.00 órátóldemonstrációt jelentett be a Budapest V. kerület Szabadság térre. A demonstráció tiltására törvényi lehetőség hiányában nem került sor, ezért a bejelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányság tudomásul vette" - áll a közleményben.
A három előállított embert "gyanúsítottként hallgatják ki", a további eljárást pedig - szabadlábon hagyásuk mellett - a rendőr-főkapitányság vizsgálatai főosztálya folytatja.

 

Nu, hát ilyenkor szokok ellamentálni azon, hogy egy szervezet miért van megsértődve, ha hülyézik, amikor magáról állítja ki a hülyeségi passzust. Mertugyanis, ha a BRFK-n nem találnak legalább egy épeszű másodéves joggyakornokot, aki az 1947. évi XVIII. törvény, az 1949 évi XX. törvény, és az 1978 évi IV. törvény felhasználásával képes egy határozatot megszövegezni, akkor szervezettséget tanulni menjenek ki a nyilas rendezvényre, ne kötekedni. Ez a "Nem tudunk vele mit kezdeni, de azért is megmutacssuk, biztosan van valakinél egy füves cigi vagy egy önkényuralmi jelkép, és egyébként is zsiráf, hol a sapkád" az a fajta kicsinyes kötekedés, amit még a pártállami rendszerben is csak a nagyonhülye párttitkárok által vert megyékben mutattak be, mert kizárólag a kötekedő fél lejáratására alkalmas, semmi egyébre.

 

ÜdV

szalonna Creative Commons License 2004.09.06 0 0 105
OFF Ennek a hátteréről tudsz anyagot vagy linket küldeni? (pl. hogy mikor merült fel). El tudom képzelni, hogy a német feldarabolás egyik alternativájaként javasolta, bár lehet, hogy igy is csak blöffölt az öreg. Érdekelne.
Előzmény: Profán Béni (103)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2004.09.06 0 0 104

Igen, igen.

Nem tudom, hogy ebbe a katolikus allamtervezetbe, hogy kevertem bele Romaniat.

Egyebkent nagy kar, hogy nem sikerult. (Akkor most nemetul papolnank itt, legalabb 15 eve lennenk EU tagok, es arrol vitatkoznanak, hogy a roma lakossag emancipaciojat mennyire hatranyosan befojasolja, hogy fokepp csak anyanyelvukon, magyarul beszelnek)

 

 

Előzmény: Profán Béni (103)
Profán Béni Creative Commons License 2004.09.05 0 0 103
Churchill Dél-Németországot és Ausztriát akarta egybecsapni Magyarországgal.
Előzmény: HitetlenTamaska (99)
szalonna Creative Commons License 2004.09.05 0 0 102
OFF Ez nekem új. A magyar-román (Hohenzollern) perszonálunió felmerült Magyarországon az I. vh után, de az antantnak nem tetszett, talán a románok sem fogadták teljesen jól  az kissé fantaszta ötletet.  Arról, hogy a II. vh után is felmerült volna, nem tudok. Szvsz Churchill gondolkodásába nemigen illett bele egy ilyen ötlet, hacsaknem persze jólfelfogott reálpolitikai érdeke volt, hogy legalább is megszellőztessen egy ilyen javaslatot. Kiváncsi vagyok a háttérre.
Előzmény: HitetlenTamaska (99)
szalonna Creative Commons License 2004.09.05 0 0 101

"Nézd kedves szalonna, én egy lyóhiszemű pasas vagyok és csupán a merő ostobaságot meg a gyávaságot tudom a szocik részérő feltételezni. Ez sem szükséges ugyan egy országvezetéshez, de nekünk a történelem során volt modunk megszokni."

 

Hát, Gazduram, ehhez némi jóhiszeműség tényleg kell. És nekem a történelem során nem volt mód rászoknom a jóhiszeműségre. 

 

Másrészt már csak udvariasságból is kénytelen vagyok  feltételezni, hogy a kormány ésszel cselekszik..

 

(no eközben azért önkéntelenül megemeltem az egyik szemöldökömet... )

Előzmény: pindiy (67)
szalonna Creative Commons License 2004.09.05 0 0 100

 

No azért tudod Te, hogy miről beszélek.

Előzmény: figyelő (69)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2004.09.05 0 0 99
Mintha Churchill-nek lett is volna erre valami terve, hogy csinál egy kárpátmedencei államot Magyarországgal és Romániával, de Sztálinnak nem tetszett.
Előzmény: pindiy (98)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!