A kis bálnám egy 99-es 2.0 8V-s eddig szokatlan dolgot produkál. Általában jól bemelegedett állapotban random módon nem méri a sebességet, ill. az üzemanyag szint visszajelzése is erősen ingadozik. Ha viszont mér az óra, akkor minden rendben van. Esetleg volt már ilyen valakinek? Merre keressem a hibát, mi lehet a baja?
Bő egy hónap szerelősdi után visszatért a sárkány. Röviden a történet, elfolyt a hűtővíz, cső és tömítések, termosztát csere, aztán bekrepált a kinyomócsapágy, és végül egy szuper kis zárlat, vitte a fedélzeti
kompjútert is. Aztán két nappal a hazaérkezés után meghalt az akku, 2,5 éves. Most úgy néz ki a fő dolgok rendben vannak, de!
Eddig a rádió bekapcsolt indításkor, és leállítás után ajtónyitásra kikapcsolt, most nem, és nem találom hol lehet ezt beállítani. A másik, hogy a szivargyújtó aljzatokban nincs áram, a biztosíték jó. 2004-s, 2.2 dci, cabasse rádió.
Ha esetleg valaki tudna segíteni a megoldásban megköszönném!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Ha valakinek lenne elfekvőben egy jó állapotú felesleges vízcsöve én azt megvenném. Espace IV 2.2 dci motor, mechanikus 6 fokú váltóval. A termosztát házat köti össze a fűtő radiátorral.
A miénk is 2004-s, grand. A motor, váltó nem ilyen arról nem nyilatkozom. Mi szeretjük, 6-n nagyon kényelmes, van hely a csomagoknak is. Arról nem beszélve, hogy kisteherként is működik ha muszáj :) A 2 literes turbó motorokat dicsérik. Én a magam részéről automatát nem vennék, nem szeretem.
Sziasztok! Elköszönni jöttem 21 év Espace-ozás után. Sajnos hátulról belém jött egy marha. Nem tűnt óriási sérülésnek, még lábon mentem vele a szervízbe....de mint kiderült a hátsó híd elmozdult, ezért gazdasági totálkár áldozata lett a gép. 2010es 2,0T volt, 2015 óta hajtom. Most 250e km volt benne. Nem lehet rá panasz, jól szolgált, igaz 2020 óta csak a második autó volt a családban, de azért volt használva rendesen.
Kívánok nektek és a topicnak hosszú életet és sok balesetmentes km-t!
A múlt héten leolvadt a pozitív akkumulátorsarun lévő fekete biztosíték (azt hiszem 200A-es). Lehetséges, hogy repedt/sérült volt a biztosíték lába? Ugyanis biztosítékcsere után hazajöttem az autóval, fűtés lekapcsolva, hogy ne vegyen fel nagy áramot, ha hibás a fűtőmotor vagy az előtét ellenállás/vezérlő. Az ünnepek, és egyéb teendők miatt tegnap tudtam foglalkozni érdemben a dologgal, és meglepődve tapasztaltam, hogy egy teljes saru/csatlakozó/csavarok tisztítása után semmiféle melegedés nincs. Az autót kb. 5-10 percig járattam fűtés nélkül, mivel nem melegedett a biztosíték és csatlakozásai, így bekapcsoltam a fűtést. Pár perc 1-2-3-as fokazat után felnyomtam max-ra a fűtést (15 percig járt így), és semmiféle melegedés nem tapasztalható a saruk környékén (nagyon minimális, kézzel szinte nem érezhető, lézeres hőmérsékletmérővel mérve emelkedett a biztosíték után lévő csavar hőmérséklete 20C fokról 28-30C-fokra...) Szerintem ez bőven belefér, nem? Lehet, csak kontakthiba, vagy sérült biztosíték volt a gond?
Hát igen, ezek a drága mérnökök megtalálták a legjobb helyet neki. A motor burkolata nálam is rozsdásodott rendesen az előzőn, de a kefe előbb elkopott mint kilyukadjon.
Nem tudom, hogy írtam-e azelőtt...a szakik szerint az Espaceban az ABS nagyon rossz helyen van. Ha esik, vagy vízes úton halad az ember, folyamatosan kapja a vízet, ezért agyonrozsdásodik, és előbb-utóbb feladja a küzdelmet. Emiatt, ha bontottat vesz az ember, az is hamar elromlik vagy már rossz, mert már eleve rozsdás. A felújított előnye, hogy közel nulláról indul a rozsdásodás folyamata.
Az jó, hogy meg tudták javítani bontás nélkül. Nekem a szerelés nem okoz gondot, a motor elújítást is magam csináltam itt garázsban. Szerszámaim vannak, renolinkem (kínai) is van. Csak hiányos a francia tudásom hozzá, de kiszenvedem a megoldásokat :)
Egyedül ez az üzemanyag levegősödés adja fel a leckét :( Egyenlőre még nincs meg a megoldás, de most már a második tank megy ki lassan, és nem adta a hibát. Amire gondolok ahhoz le kellene vennem a tankot, de azt nagyon nincs kedvem :)
Én csináltam. Néztem akkor, volt két szakműhely, Pesten, és Gárdonyban, a pestiek leveszik, javítják, visszateszik, a gárdonyiak csak javítanak. Akkor olyan 60 körül volt dolog. A bontottat vettem 15-t, meg egy fél nap munka, sokat kell bontani. A motor csere gyorsabb volt, nem vettem le, csak a kerékjárat felől bontottam, nem kellett légteleníteni sem.
Én már két kört is futottam vele. A gyárit cseréltem pár éve, írtam is itt róla, mert belefutottam a régi beidegződés csapdájába. A lassan padlóig benyomható fékpedál hibánál egyből cseréltem a főfékhengert, aztán kerestem a jó megoldást :) Aztán ment rá egy bontott abs kocka. Egy darabig működött rendben, aztán egyszer csak újra világított a lámpa. A szivattyúmotornak a szénkeféje fogyott el. Szerencsére a levettet nem dobtam el és arról átpakoltam a motor részt. Azóta rendben van, lekopogjam...
Egy érdekes problémával fordulnék hozzátok. 2005-ös Espace 4 2.2dci klíma nem kapcsol be. Kb. 3 éve ősszel elszökött a hűtőközeg a klímából, de akkor nem foglalkoztam vele, mondván jön a tél. Tavasszal elvittem klímáshoz aki kicserélt egy tömítést, feltöltötte, de nem tudta működésre bírni.
Azóta volt kb. 15 szerelőnél, hozzáteszem Renault szakszervízben is, de senki nem tudta megjavítani a klímámat. Tehát annyi pénzt költöttem a klímára, mint az autó mostani ára. Miután senki nem tudta megcsinálni a klímát, elkezdtem nyomozni, kutakodni, hogy mi lehet a probléma.
Vettem egy Delphi hibakód olvasót, igazából többfajta OBD olvasót vettem, de a Delphi vált be, és azzal eljutottam odáig, hogy a klímának nincs semmi baja. Az OBD olvasó szerint a komfort komputerben nincs hiba és ha a teszt funkcióval bekapcsolom a klímát, akkor a 3.-4. bekapcsolás után már
fújja a hideget. Ebből tudom,hogy a klíma rendszernek nincs baja.
Ha megnézem a klímára vonatkozó adatokat az ECU-ban, ott azt írja az OBD olvasó, hogy "A klímát letiltotta a központi ECU".
Ezt tudja valaki, hogy mit jelen? A kocsi teljesen hibamentes, minden olvasott adat jó. Egy hőmérséklet értéket találtam, amit nem tudok hova rakni, az a külső hőmérséklet -215 fok. A műszerfalon jó a külső hőmérséklet mérő, jó a belső tükör felett lévő páratartalom+hőmérő. Megnéztem az össze hőmérőt a
kocsiban és mind jó ígyhát nem tudom, hogy mire utalhat a Delphi olvasó.
Ha esetleg valaki találkozott már valami hasonlóval, vagy tudja mit jelen a "A klímát letiltotta a központi ECU" az kérem segítsen.
Köszi az infót! Hát idővel ez várható volt, hogy beindulnak a gondok, de ez már csak ilyen, szerencsére nekem eddig 307e km-ig nem nagyon volt komoly gondom a turbócső és az ablakemelők kivételével, kopp-kopp. (2013-as 2.0dci)
Már legalább egy éve nekem is szólt a szervíz, hogy fogy az olaj a kormányszervómból. Azt mondták, hogy egyelőre nem nagy baj, csak figyeljem az olajat. Csikorogni nem csikorog. Csak azért írtam, hogy látszólag ez is hibája a típusnak, egy bizonyos idő után.
Sziasztok! Valakinek gyűlt már meg a baja az ABS egységgel? 3 éve már lett cserélve egy bontottra, mert hibát jelzett a műszerfal. Most nem jelzett semmit, csak a vizsgán mondták, hogy nem működik. Vettem egy másik bontottat. A szervízben kicserélték és állítólag 30 km/h alatt jó, afelett meg nem megy. Visszajelzés továbbra sincs a műszerfalon. A szervízben a jövő héten még vizsgálni fogják az ügyet, próbálnak a probléma végére járni. Ha valakinek van/volt hasonló tapasztalata az kérem ossza meg :-)