Keresés

Részletes keresés

lajafix Creative Commons License 2004.09.14 0 0 28

bisztos a mintákat is kicserélték...

 

Tényleg fellebezni fellebeztek, vagy csak hőzöngtek hogy a sportdöntőbíróságig elmennek?

 

görbüljek meg, ha legközelebb atlétikát nézek.

hunbun Creative Commons License 2004.09.03 0 0 26
a pisilő nagyfiú...
Előzmény: lorcan (22)
lorcan Creative Commons License 2004.09.03 0 0 25

Nem mer eljönni érte. Állítólag fél a szombathelyi szurkolóktól. Még nem hallottam sehol, hogy bármelyik magyar őt okolná az Annussal történtek miatt és hogy bárki fenyegetné. Hacsak nem osztogatta tényleg azokat a röplapokat az olimpiai faluban. Nem gondolom, hogy bármi félnivalója lenne, mert állítólag sokat edzett Szombathelyen, volt már ott versenyen stb. Most majd elkönyvelik, hogy Mo-on szurkolói terror van ?! Megy ám a hülyítés rendesen. Amúgy igen jó az a japán pasi.

Előzmény: zsampi (23)
Szabolcs28 Creative Commons License 2004.09.02 0 0 24
JA a multkor még önként akart lemondani AA az aranyérméről, most meg már vissza sem adja? Ennyire megszerette? Bár amíg az ország fele olyan barom, hogy hisz ennek a két szélhámosnak, addig meg is érdemeljük, hogy etessenek minket! Tehát hajrá Annus és Fazekas, etessétek csak be a sok buta népet így legalább szembesül vele az ország, hogy hol is tart a szellemi kis színvonalunk! Az ország szégyene nem Annus és nem is Fazekas, hanem az ország szégyene maga az ország, sajnos! El kell fogadnunk bele kell törödnünk, ezek vagyunk mi magyarok! Buták és primitívek, akik megvezeteséhez nem kell vezetőpolitkusnak lenni, elég hozzá két atléta!
zsampi Creative Commons License 2004.09.02 0 0 23
Akkor irány Szombathely és vegye el. Amúgy én sem adnám vissza.
lorcan Creative Commons License 2004.09.02 0 0 22
És eszeveszetten elkezdik keresni a FR szobrot, amin pisil.
Előzmény: hunbun (21)
hunbun Creative Commons License 2004.09.02 0 0 21

... és Szombathely tele lesz japán turistákkal, mindenki fényképezkedik majd a helyi műemlékekkel, és megugrik az egy négyzetméterre eső digitális kamerák száma. 

(bocs a rasszista megjegyzésért)

Előzmény: Cavalcanti (20)
Cavalcanti Creative Commons License 2004.09.02 0 0 20
Szeriuntem Murofusinak Szombathelyen adják át az aranyérmet ünnepélyes keretekközött a dobógálán.
Cavalcanti Creative Commons License 2004.09.02 0 0 19
Budapest - Annus Adrián, az athéni olimpia bajnoki címétől megfosztott kalapácsvetője bejelentette, visszavonul, az aranyérmét pedig nem adja vissza. Mi a teendő ilyenkor? Erőszakkal elveszik tőle? Aján Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára szerint ez elképzelhetetlen, ám a MOB-ot megbüntethetik.


Annus Adrián hisz az igazában. A kalapácsvető azt mondja, nem adja vissza az Athénban, tiszta körülmények között kiérdemelt aranyérmét. Jóllehet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) erre kötelezte - visszavonta az akkreditációját, és kizárta a versenyről, az olimpiai faluból is - a címétől megfosztott aranyérmest. Annus olimpiai bajnoknak tartja magát, s nem óhajt eleget tenni a verdiktnek.


Aján bízik az ügy békés rendezésében (Fotó: Czerkl Gábor)
- Hányszor kell még bebizonyítanom, hogy ártatlan vagyok?! - mondta felháborodottan a kérdés kapcsán. - Még ha meg is fosztanak mindentől, az érmet nem adom.
Aján Tamás, a MOB főtitkára sajnálja Annust, amiért visszavonul, de az "éremhelyzetre" ő sem tud igazi magyarázatot adni. A megoldást pedig még kevésbé képes megmondani.
- Egy biztos - közölte -, erőszakkal semmiképp sem fogják visszavenni Annus érmét. A NOB-ot most ugyan kemény szervezetnek ismerte meg a világ, de egészen más a doppingolás elleni küzdelem és a sport. E tekintetben egy igen elegáns világintézményről van szó, és erőszakra biztosan nem vetemedik.

Annus ragaszkodik a pályán elért eredményhez és az érte kapott fényes medálhoz (Fotó: Tánczos Mihály)
Az is tény, hogy az olimpia véget ért, így a sportolókkal már nincs semmilyen közvetlen kapcsolatuk, csak a nemzeti olimpiai bizottságokkal. Vagyis küldhetnek felszólító levelet a MOB-nak, figyelmeztethetnek bennünket az aranyérem visszaszolgáltatására. Amennyiben nem teszünk eleget a felszólításnak, adott esetben meg is büntethetik a magyar bizottságot. Bár ilyesmire még csak egyszer volt példa, ha nagyon komolyan veszik az ügyet, azért még az is elképzelhető, hogy pénzbüntetést szabnak ki, vagy valamilyen támogatási program összegét csökkentik. A Salt Lake City-i téli olimpián egy belorusz versenyző nem adta vissza az érmét, s akkor tudomásom szerint százezer dollárra büntették az olimpiai bizottságát. Ám az is előfordulhat - erre is volt már példa -, hogy néhány szigorú figyelmeztetés után elfelejtődik a dolog.
Annusnak azonban nem kell attól félnie, hogy a NOB által fizetett végrehajtók veszik majd el az aranyérmét, ellene személy szerint nem tehet semmit a NOB. Legfeljebb a következő olimpiai játékokon alkalmazhatnának szankciókat ellene, ám sajnos Adrián már nem lesz ott Pekingben.

A NOB küldi Annusra a titkos ügynökeit?


Gyurkovics: Nem csaltam, és nem is doppingoltam!
Budapest - Gyurkovics Ferenc továbbra is olimpiai ezüstérmesnek tekinti magát. A súlyemelőt doppingvétség miatt fosztották meg második helyétől Athénban a 105 kilósok viadala után, Gyurkovics azonban állítja: tisztán versenyzett, sohasem kokszolt. A sportoló jogi lépéseket fontolgat, mindenképpen vissza akarja szerezni érmét.
# Továbbra is olimpiai ezüstérmesnek tartja magát?
- Természetesen. Sőt büszke vagyok arra a teljesítményre, amit elértem Athénben.
# Tiszta a lelkiismerete? Nem doppingolt sem az olimpia előtt, sem a játékok alatt?
- Nem nyúltam semmilyen tiltott szerhez, folyamatos ellenőrzés alatt álltam. Mielőtt megkérdezné, nem is csaltam, bárki megnézheti a jegyzőkönyvekben, hogy nem próbáltam manipulálni a mintaadást.
# Két nappal a versenye előtt még negatív volt a doppingpróbája, két nappal a viadal után viszont oxandrolont mutattak ki a vizeletéből. Ön mivel magyarázza ezt?
- Az egész ügyben ez a legérthetetlenebb. Az első próbám negatív lett, néhány napra rá pedig megbuktam. Senki sem hiheti, hogy a verseny előtt órákkal kezdtem volna szteroidkúrába. Ennek semmi értelme. Állítom, hogy tiszta voltam a viadal során, azt viszont nem tudom, hogy mi történhetett a második mintavétel után a vizeletemmel a laborban.
# Úgy véli, hogy manipulálták a mintáját?
- Ezt egyelőre nem jelenthetem ki, de harcolni fogok az igazam bebizonyításáért.
# Mit akar tenni?
- A magyar szövetséggel együtt jogi lépéseket tervezünk. Hogy pontosan mit teszünk, még nem döntöttük el. Nem akarunk kapkodni, van még időnk a fellebbezésre. Egy biztos: nem hagyom ennyiben az esetet, vissza fogom szerezni az ezüstérmem.
(németh)

Brüsszel - Az olimpiai aranyérmétől megfosztott Annus Adrián és Fazekas Róbert körül kialakult botrány újabb és újabb fejleményekkel lesz színesebb. Először a Nemzetközi Antidopping-ügynökség (WADA) szombathelyi mintavétel-kísérlete körül maradt sok homályos folt, mind a mai napig nem derült ki, hogy egyáltalán megpróbáltak-e kapcsolatba lépni a kalapácsvetővel a jáki házánál, majd utána milyen felhatalmazás alapján rendelték Annust a búcsúi határállomás osztrák oldalán lévő rendőrőrsre, újabb doppingmintavételre. A japán újságírók, úgy látszik, sejtenek valami sötét dolgot az egész doppingmizéria mögött, mert szinte ellepték Szombathelyt, és Fazekasékat mind a városban, mind utazásaik során folyamatosan zaklatják. Sőt még a szombathelyi Haladás dobópályájára is bekéredzkedtek, hogy ott kutakodjanak.
Mint már azt tegnap is megírtuk, a Blikket arról informálták, hogy Annust, Fazekast és környezetüket a WADA magánnyomozókkal figyelteti Szombathelyen. Bár ezt az ügynökség kérdésünkre cáfolta, de a Blikk-információt látszik alátámasztani a NOB elnökének egyik legújabb nyilatkozata. A belga Jacques Rogge kijelentette, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hír-
szerző módszereket is bevet hasonlóan a CIA-hoz, hogy a gyanús országokat és versenyzőket figyelhesse, és anyagokat gyűjthessen a kiszemelt sportolóról és környezetéről.
Lapunk megkereste a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főigazgatóját, Molnár Zoltánt is, és kértük véleményét Rogge legújabb nyilatkozatáról.
- Amennyiben ez valóban igaz, akkor a hír magáért beszél. Nem tudok mit hozzáfűzni. No comment - fejezte be az igazgató.

A minisztérium is mellénk állt
Budapest - Fazekas Róbert iránt az athéni olimpia óta érzünk különös rokonszenvet. A diszkoszvető olimpiai bajnok meghurcolása, megszégyenítése, majd az aranyérmének elvétele után a Blikk elhatározta, tisztázza őt a doppinggyanú, a csalás vádja alól, ha már a szabálysértés miatti procedúrát úgysem lehet visszafordítani.


Az aranyérmét azért vették el, mert nem volt hajlandó megalázó körülmények között doppingmintát adni, amit pedig levettek tőle, nem vizsgálták meg, mert kevésnek találták. Utána azt is bejelentették, lehet, hogy csaltak a magyarok, s mások vizeletét adták le.
A Blikk felajánlotta Fazekas Robinak, hogy a saját költségén megvizsgáltatja a vizeletét a prágai doppinglaborban, hogy egyszer s mindenkorra kiderüljön, ártatlan volt a magyar sportoló az athéni olimpián.
Az ügy mellé állt a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium is. Mesterházy Attila politikai államtitkár ígéretét bírjuk, hogy a magyar doppinglaboratórium a lehetőség szerint még a héten - a Blikk jelenlétében - mintát vesz a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által megvádolt diszkoszvetőtől, amit aztán a független prágai laboratóriumban analizáltatunk.
Fazekas vállalta a próbát, s tartja a szavát annak ellenére, hogy az atlétikai szövetség már megkapta a korábban levett bécsi minta leletét, amely őszinte örömünkre negatív volt.
Tudjuk, a mi vizsgálatunkat nem fogadja el a nemzetközi doppingellenes ügynökség, ám milliós olvasótáborunk, az egész magyar közvélemény megbizonyosodhat arról, hogy nem csaló a mi sportolónk.
jadwiga Creative Commons License 2004.09.02 0 0 18

A The New York Times értékelése az olimpia doppingbotrányairól:

"A vétkesek közül feltűnően hiányoznak az amerikaiak."

Emellett utal arra, hogy a vizeletmintákat lefagyasztották és további vzsgálatoknak vetik alá, ezért az elkövetkezendő három hónapban még újabb esetek is felbukkanhatnak... Imádkozzunk, hogy ne további magyarok legyenek.

jadwiga Creative Commons License 2004.09.02 0 0 17

Köztudott, TV és rádió-riporterekben is bennrekedt a szó az ijedtségtől, amikor Annus hirtelen eltűnt az utolsó dobása előtt. Ellentmondásosan magyarázta utólag, hol WC-t emlegetett, hol azt, hogy izomhúzódás miatt orvost keresett. Egy biztos, hogy táskával a hóna alatt kirohant, majd egy idő után visszajött. Az, hogy engedélyt kért, meg ki is kísérte valaki, gyakorlatilag irreleváns, ha a WC-ben teszem azt magára hagyták (és esetleg akkor helyezte fel az emlegetett "tartályt"). No erre a WC-re gondoltam a kamera szempontjából. A japán technikára iróniából utaltam, hiszen épp a japán versenyző érdeke, hogy Annus érmét elvegyék. Hogy miért nem csináltak belőle rögtön balhét? Mert ők is illegálisan cselekedtek. Mivel Kamuti filmfelvételek létére utalt, nyilván van valami ilyesmi.

 

Előzmény: incitatus (16)
incitatus Creative Commons License 2004.09.01 0 0 16
Kik is úszták meg? És hogy tudták célzatosan atz a mosdót-WC-t bekamerázni, amit a mieink használnak? És ha már kamerázás, milyen technikát kellene használni a japán helyett?
Előzmény: jadwiga (10)
jadwiga Creative Commons License 2004.09.01 0 0 15
Bocs, Zsiga bátyánk cz-vel írta, de ugyanannak a névnek a variációja.
ftonyo Creative Commons License 2004.09.01 0 0 14

Jóvanna! (Max és Moritz c. rajzfilet láttad? :)  Német!)

 

Én csak Gabriella Szabó okán engedtem meg egy gondolatmenetet...

Előzmény: jadwiga (13)
jadwiga Creative Commons License 2004.09.01 0 0 13
Hát, ha szerinted Móritz Zsigmond (Tiszacsécséről) nagy német író volt, akkor a Moritz valóban német név. Egyébként Erdélyben  nagyon gyakori, hogy a gyermekeknek archaikus (vagy bibliai) neveket adnak, van pl. Zenobia nevű ismerősöm (echte magyar, magyarabb mint én), a Szerafina tökéletesen ilyen név. Amúgy Murofushi némileg beszél magyarul.
Előzmény: ftonyo (12)
ftonyo Creative Commons License 2004.09.01 0 0 12

Kössz az infókat!

 

Bár az anyuci "román" voltán elgondolkodnék.. Ki is volt az a "román" futónő (Gabriella Szabó) aki véresen tiltakozott, ha m,agyarnak nevezték? :)))

 

Ui. a Szerafina román név, a Moritz meg német... Szvsz...

Előzmény: jadwiga (11)
jadwiga Creative Commons License 2004.09.01 0 0 11

Bájos adalék Murofushi magyar anyjához: a románok vérig vannak sértődve, hogy a világsajtó csak a japán apáról beszél (részben érthető, hiszen ő az edző is egyben), a "román"  anyát nem reklámozzák...

Ha valakit a mama érdekel, Serafina Moritz néven rá lehet keresni a neten, pl. 1968-ban Lipcsében junior Európa-bajnok lett gerelyhajításban. Szóval a Koji-gyereknek duplán volt honnan örökölni a dobó-géneket, látszik is rajta, ritka szép teste van a dagadt riválisokhoz képest. Éljen és Virágozzék a japán-magyar testvériség!!!!

jadwiga Creative Commons License 2004.09.01 0 0 10

Apropó, a tegnapi telesportban figyeltétek Kamutit?

Arra utalt, hogy a NOB-nak +Wadának van olyan bizonyítéka is, ami nem teljesen legális (azért nem jöttek eddig elő vele), filmfelvétel, vagy ilyesmi.

Mire tippeltek? Én arra, hogy japán technikával pásztázták a mellékhelyiségeket, esetleg a sportolók szobáit, talán lehallgatás is szóba jöhet.  A feljelentő levél birtokában itt célzottan alkalmazhatták a kamerát. Csak azt nem értem, Annusnak miért adták akkor át az érmet? Bosszantó és nagy álszentségre vall, hogy az amcsik, meg a kínaiak megúszták, minket meg pellengérre állítanak.

jadwiga Creative Commons License 2004.09.01 0 0 9

Igaz. Neve Móritz Szerafina.

Ő is sportoló volt, bár nemzetközi híradásokban románnak mondják (román állampolgárként versenyzett) de valójában erdélyi magyar. Ha jól tudom, később elváltak.

Előzmény: ftonyo (8)
ftonyo Creative Commons License 2004.09.01 0 0 8
Igaz, hogy ennek a Murofushinak magyar az anyja? Lehet, hogy ezért hajt ennyire az aranyunkra:))))
Előzmény: Tentás (7)
Tentás Creative Commons License 2004.09.01 0 0 7

Persze hogy várja, és már mióta várja :).

 

 "Még ennél is érdekesebb talán, hogy az újság azt is közli, az ekkor már ezüstérmes Murofusi úgy döntött, figyelemmel kíséri a fejleményeket, és az utolsó olimpiai napra, vasárnapra halasztotta el a hazautazását. (Mint emlékezetes, Annust vasárnap fosztották meg az aranytól.)"


 

Annus Adrián sajtótájékoztatója: Hazai pálya és a titokzatos japán szál
hunbun Creative Commons License 2004.09.01 0 0 6

igen, elég ciki, hogy a japánok egy emberként küzdenek az utólagos aranyért...

már az egyik múlt heti NOB sajtótájékoztatón is -ahol egyébként nem volt napirenden a téma- a japán újságírók hozták elő a kalapács arany ügyét. meg tegnap láttam az Annus sajtótájékoztatójáról a bevágást, ott is volt egy csomó japán újságíró.

Előzmény: mondial (4)
hunbun Creative Commons License 2004.09.01 0 0 5

:)

még így is elég rossz lehet utólag aranyat kapni, nem? gondolj bele, aznap ő volt a "majdnem sikerült neki", a fő vesztes. az egészben az egyik legjobb rész (az ünneplés) nem az övé...

 

Előzmény: ftonyo (3)
mondial Creative Commons License 2004.09.01 0 0 4
Koji inkább törölje ki a röpcéduláival, amúgy is Adrián megérdemli, ezt ő is tudja. nagyot csökkent a szememben ez a srác
Előzmény: ftonyo (3)
ftonyo Creative Commons License 2004.09.01 0 0 3
Tudod, a gesztus... Murofushinak AZ azt aranyérem kell....
Előzmény: hunbun (2)
hunbun Creative Commons License 2004.09.01 0 0 2

Igen, én is ezen csodálkoztam, hogy "ilyen eddig nem fordult elő", mikor épp a női súlylökő aranynál pont ugyanez a szitu...

Egyébként meg nehogy má' nincs tartalék érmük...

Előzmény: mondial (0)
ftonyo Creative Commons License 2004.09.01 0 0 1
Hát várja....
Előzmény: Cavalcanti (-)
mondial Creative Commons License 2004.09.01 0 0 0
Irina K0rzhanenk0
Előzmény: Cavalcanti (-)
Cavalcanti Creative Commons License 2004.09.01 0 0 topiknyitó

Murofusi várja Annus aranyérmét
2004. szeptember 1., szerda, 11:50


"Nem tehetek mást, várok az aranyéremre. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság dolgozik az ügyön" - jelentette ki Murofusi Kodzsi, a japánok kalapácsvetője, aki azután lett győztes az athéni játékokon, hogy az eredetileg első helyen végzett Annus Adriánt a doppingszabályzat megsértése miatt kizárták.

A magyar sportoló keddi sajtótájékoztatóján kijelentette: továbbra is bajnoknak tekinti magát, és nem kívánja visszaadni az aranyérmét.

Aján Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára azt mondta: a pénteki ülésen tárgyalják a témát. "Még nem fordult elő olyan, hogy egy dobogós, akit utólag kizártak, nem szolgáltatta vissza érmét." - mondta a Nemzeti Sportnak nyilatkozva.

(MTI)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!