Úgy emléxem, Antall idején is felemrült a probléma. Akkor mintha törvény (vagy Alkotmány?) határozta volna meg a helyettesítés rendjét. Ma már csak rendelet, vagy fehérasztal beszélgetés? Nem tudom, de eccerűbb lenne megkoronázni az összes királyt valamennyi alkirályával egyetemben. Oszt mindenki tunná, miöz (kihöz) kell tartania magát.
Erdekes, hogy amint kijött, hogy a közt.eln. és a miniszterelnök, meg az ig.ügy.min szerint Medgyessy nem ügyvezetô, hanem tényleges miniszterelnök a hátralevô idôben, Gy. sietett befurakodni a joghézagba. Hiába a megszokás... :o)
Viszont az is igaz, hogy M. érdekesen kooperatív, most neki nem sértôdôttnek kellene lennie? :O)
Harmadrészt én megértem szegényt, olyan kevés ideje van az ország kirablásához, sietni kell...
A helyettest minek heylettesíteni ? Ilyen erővel a helyettest helyettesét is lehetne helyettesíteni. Ha Arséne Lupin annyire türelmetlen , mint Michael Jackson a kiskölkökkel , hát küldjék el arra a harminc napra a Kisst ,majd visszaveszik . A végén még nem férnek be a MEH-be.
"Gyurcsány Ferenc és Kiss Péter azt kezdeményezte Medgyessy Péternél, hogy változzon meg a miniszterelnök helyettesítésének rendje, és az elkövetkező időszakban Gyurcsány legyen a kormányfő helyettese. A két politikus újságíróknak nyilatkozva elmondta, Gyurcsány Ferencet Kiss Péter fogja helyettesíteni A tájékoztatásból kiderült, hogy Medgyessy egyetértett a kezdeményezéssel, amely végrehajtásához egy rendeletet kell csupán módosítani."