Keresés

Részletes keresés

crane Creative Commons License 2004.09.01 0 0 20

A felelősségteljes doppingellenőrzésért folyó küzdelemben pillanatnyilag (sajnos) nem mi vagyunk a leghitelesebbek.

Egyáltalán pampog rajtunk kívül ezen valaki? Oroszok? Görögök?

 

Tgyta Creative Commons License 2004.09.01 0 0 19

Szenzációs az érvelésed. Logikád, gondolatmeneted alapján elsők vagyunk.

 

 

Olimpia Athén, 2004. dopping éremtáblázat!

 

1. Magyarország: 2 arany, 1 ezüst
2. Oroszország: 1 arany
3. Holtversenyben Görögország, Kolumbia, Ukrajna: 1 bronz

 

 

 

 

Előzmény: Bra Dalaha (17)
NICK Creative Commons License 2004.08.29 0 0 18

sztem nagyon fontos kérdés, hogy vajon az összes atlétát, pl. az Annus vagy Fazekas mögött végzetteket is teljesen egyforma alapossággal és részletességgel vizsgálták-é.

Előzmény: ratón (16)
Bra Dalaha Creative Commons License 2004.08.27 0 0 17
"Sajnos nagyon szegényesek az ismereteid. Sokat kellene még tapasztalnod, tanulnod."

Nocsak. Te jobban értesz hozzá? Tehát azt mondod, hogy meg lehet nyerni a VB-n egy százméteres síkfutás selejtezőjét teljesen tisztán?
Előzmény: Tgyta (9)
ratón Creative Commons License 2004.08.27 0 0 16
Én is háborogtam, hogy már tényleg hányszor, de 1. Annus, ha tiszta lenne, kiállna a főtérre pisilni, nem keresne hülye sértődött indokokat. nem csak magával cseszik ki, hanem a többi magyar sportolóval, no meg vagy 10 millió embert néz hülyének. 2. Egy sportvezető vhol elmondta, hogy már évek óta ez van. Sydney-ben az utcáról vittek doppingvizsgálatra embereket (persze csak sportolókat:)), vmelyik téli olimpián pedig az egyik magyart is naponta zargatták egy hétig. Aztán írtak egy levelet, hogy ugyan, ne már, erre kb öt perc múlva megint elhívták. És ő ment, mert nem tehetett mást. A szabály hülye, és még tartom, meg kellene változtatni, de ez még nem mentesít alóla senkit.
NICK Creative Commons License 2004.08.27 0 0 15
teljesen egyetértek!
Előzmény: Tgyta (3)
Replica Creative Commons License 2004.08.27 0 0 14

Nekem az bántja a csőröm, ha Annus adna mintát és pozitív lenne, akkor nem kéne az egész WADA-t elzavarni a bús picsába, hogy vizsgálgassák magukat???? Ha ez megtörténik felvetődik a kérdés mit csináltak az előző vizsgálatoknál, és hogy a doppingolók nagy része ugyan így átmegy a teszten!!!

 

Pl: büntető perekben ugyanazért az esetért nem fogható még egyszer perbe egy ember, ha először felmentették... Szerintem ezt itt is megkéne honosítani, mert igy saját magukat is lejáratják.

keviczki Creative Commons License 2004.08.27 0 0 13

A doppingról annyit: tényleg mindenki doppingol. (már aki világversenyen indul) Mivel anélkül még a selejtezőket sem teljesítené. 

 

Tudni kell: van olyan dopping amelynek a kimutatása a vizeletből nem is lehet, de óriási teljesítményre képes.

 

Másból ki lehet mutatni de költséges, a normál doppingteszt (ami vizsgálatonként fél milla) kb 2 - 3 szorosa. Tehát nem csinálják.

 

A tehetősebbek ezt nyomják, és ki is ürül.

 

Fröcsöghet nekem a WADA meg a többi gyik addig, amig a korrekt vizsgálatot meg nem oldják. Addig ez ami van csak a kissé ütődötteket fogja meg, akik még mindig a 70-es években élnek agyilag és nem mennek a korral.

 

 

A teszten meg azok buknak meg akikre rámennek :))

 

Tgyta Creative Commons License 2004.08.27 0 0 12

Pontosan az idézet:

„A sport megtanít becsületesen gyõzni, vagy emelt fõvel veszíteni.”

Előzmény: Tgyta (9)
Tgyta Creative Commons License 2004.08.27 0 0 11

Még annyit, kedves Bra Dalaha, egyáltalán van- e tudomásod arról, hogy egy ország mikor zárható ki az olimpiai játékokból?

Mert kizárható!

Még pedig akkor, ha egy ország sportolóit legalább három sportágban (nem versenyszámban), vagy 5 sportolóját,  a doppingteszten elmarasztalják, ki kell zárni!

Az öt sportoló már meg van. A két sportág is meg van (atlétika, súlyemelés).

 

Előzmény: Tgyta (9)
Tom_the_Cat Creative Commons License 2004.08.27 0 0 10
Én Tgyta-val értek egyet. A doppingellenőrzést nem kell szabályozni, mert már szabályozva van! A szabály az, hogy aug.29-ig bárkit bármikor ellenőrizhetnek. Ha úgy tartja kedvük 10-szer is. Ezt vállalták mindazok, akik kimentek az olimpiára, úgyhogy Annus felháborodása nem jogos. Ráadául ez a "szolidaritást vállalok a haverral" szöveg is baromság. Nem úgy kell szolidaritást vállalni, hogy "ha tőled elvették az aranyat öreg, akkor én is eldobom magamtól hasonlóan kétes körülmények között". Ha Fazekas Róbert igazi barát, akkor nyilván ő sem kíván tőle ilyet. A legjobban azzal tudnának "bosszút állni" a WADA-n, ha Annus jelentkezne, leadna egy mintát és az negatívnak bizonyulna. Ekkor Annus röhöghetne a pofájukba és némileg Fazekas Róbertről is hihetőbb lenne az "áldozat" szerep. Így azonban csak mélyíti a gyanút - magával és Fazekas Róberttel kapcsolatban is.... Egyébként a topik címe jó. Csak nem a WADA-nak kell címezni, hanem a magyar doppingellenőröknek. Hogy ne juthassanak ki olyanok világversenyekre, akik szégyent hoznak az országra.
Előzmény: Tgyta (8)
Tgyta Creative Commons License 2004.08.27 0 0 9

Kedves Bra Dalaha!

 

Sajnos nagyon szegényesek az ismereteid. Sokat kellene még tapasztalnod, tanulnod.

A fröcsögésedre csak annyi, hogy:

„A sport megtanít becsülettel nyerni és emelt fővel veszíteni!”

Ezt a szlogent látom nem is ismered. Vagy mégis?

 

Előzmény: Bra Dalaha (7)
Tgyta Creative Commons License 2004.08.27 0 0 8

Egyetlen egy kérdésem van.

Ma 16.00 órakor kellett volna megjelennie a WADA által megjelölt határátkelő helyen.

Miért nem jelent meg, ha teljesen tiszta?

Előzmény: verz (5)
Bra Dalaha Creative Commons License 2004.08.27 0 0 7
Ezen de jót röhögtem. A sportolók tisztasága. Ember! Te tényleg ilyen naiv vagy? Szerinted van olyan atléta, aki világversenyen indul, és nem doppingol? Manapság egy selejtező közelébe sem lehet jutni nélküle. Annyira szánalmas ez a képmutatás, hogy fújj, doppingolt valaki, szégyellje magát. Mindenki doppingol, ez van. Csak valakinek elszúrja az orvosa, és nem ürül időben, ezért lebukik.
Előzmény: Tgyta (4)
hosildi Creative Commons License 2004.08.27 0 0 6

Láttátok valamelyik este a riportot Szanyival?

Érdekes volt:

Doppingoltál?

Akkor nem.

Van elképzelésed, hogy mi történhetett, hogyan lett pozitív a minta?

Igen.

Elmondod?

Nem.

 

Azért ez érdekes!!!

verz Creative Commons License 2004.08.27 0 0 5
Milyen jogszabályok??? (szerinted jogszagályok :)))
A WADA nem jogszabályalkotó szerv. A vele kötött szerződés a bíróság előtt simán megtámadható (és szerintem Annus esetében pl. meg is nyerhető). Az aug 29-et nyilván azért kötötték ki, h az Olimpia végén versenyzők is ellenőrizhetők legyenek, nem azért, h utólag baszogathassák az embereket!
Előzmény: Tgyta (3)
Tgyta Creative Commons License 2004.08.27 0 0 4

Ezek után vegyék csak el Annustól az aranyat. Megérdemli. Sokan nem fogják sajnálni. Ha egy válogatott sportolónak, egy „még” olimpiai bajnoknak nincs annyi önfegyelme, hogy alá vesse magát a szükséges előírásoknak, akkor igenis fosszák csak meg az olimpiai aranyéremtől. Az egész ország, a többi kiváló sportoló tisztasága is érdeke is megköveteli.

 

Előzmény: jancsika79 (1)
Tgyta Creative Commons License 2004.08.27 0 0 3

Helyes, beszégessünk erről. Viszont mindenek előtt le kell szögezni. hogy az érvényben lévő jogszagályok mindenkire egyformán vonatkoznak és azokat mindenkinek be kell tartani, akár tetszik, akár nem! Azon viszont lehet vitatkozni – de csak az erre vonatkozó előírások végrehajtása után –, hogy az adott előírás minden tekintetben jók-e, vagy esetleg módosításra szorulnak. Az utóbbi esetre pedig meg vannak a megfelelő fórumok, melyeken keresztül végre lehet hajtani a módosításokat.

 

Üdv.

 

Előzmény: NICK (-)
ratón Creative Commons License 2004.08.27 0 0 2
Nem tudom, nekem azért furcsa, hogy csak volt szoci országokból buknak meg (+görög). Ráadásul akik a WADA főnökségében vannak delegáltak, az ő országukból egy sem. És érdekes ennek az orosz atlétának is az esete, akit az előfutam után vizsgáltak. Tehát ő nagyban pisikézett, miközben a többiek pihentek, készültek. Ha nem is találnak semmit, már ez eleve hátrány. Ez egy magyarral is előfordult egyébként.
És nekem az is érdekes, hogy azon amerikai atléták közül, akik közül tavasszal naponta 3-an buktak le, egynél sem találtak semmit. És nem hiszem, hogy Gatlin után mennének most, hogy 15-jére is megcsinálják a tesztet. Szerintem is max 3-ban kellene limitálni a vizsgálatot, azon felül pedig, ha nem találnak semmit, fizessenek kemény kártérítéseket.
jancsika79 Creative Commons License 2004.08.27 0 0 1
Én szégyellem magam a lebukottak helyett.... Különösen annus esete... Úgy tisztázhatná magát leginkább ha elmenne, de nem. EGÉSZ MAGYARORSZÁGOT ÉGETI LE!!!!!!!!!!
RAMBO Creative Commons License 2004.08.27 0 0 0
Ha nem szoptuk volna mi a doppingellenőrzésen, egyetértenék. De így csak vergődés, ami nem enyhíti, hanem mélyíti a szégyenünket és a szomorúságunkat.
Előzmény: NICK (-)
NICK Creative Commons License 2004.08.27 0 0 topiknyitó

Rengeteg doppingügy volt az elmúlt napokban az olimpián.

Több magyar sportolót is súlyosan meghurcoltak.

Itt most nem arról kívánnék vitát nyitni, hogy ki doppingolt mg ki és miért, hogyan nem....

 

Hanem arról, hogy valahol a macerátoroknak is határokat kellene húzni.

 

Valami olyasmire gondoltam plö, hogy le kellene szabályozni, hogy egy verseny után milyen körülmények között és hány tesztet végezhetnek egy versenyzőn alapban.

 

Aztán ha ez letelt, de a vizsgálgatók további vizsgálatokat is akarnának végezni, ám tegyék. VISZONT!!! Ha a további vizsgálatok alkalmával sem tudnak kimutatni semmit, akkor már valamilyen módon szankcionálni kellene őket.

 

Az érthetőség kedvéért egy példa (nem komolyan csak, hogy fogható legyen).

Az alap kvótán felüli vizsgálat esetén, ha akkor sem tudnak semmit kimutatni, akkor monnyuk az adott mintát el kellene fogyasztaniuk.....

 

Hogy végre legyen súlya is a tetteiknek ne csak buzergálódhassanak kedvükre.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!