Keresés

Részletes keresés

kissjanoo Creative Commons License 10 órája 0 0 7470

Ez egy fogas kérdés.
Könyörögd át magad egy korábbi gépre és szállj meg valahol.

Előzmény: Ter-tünde (7469)
Ter-tünde Creative Commons License 12 órája -1 0 7469

Éjjel 1-kor leszáll Lisszabonban a TAP, másnap 11-kor indul hazafele. Ti mit csinálnátok, hogy és hol töltenétek az időt?

Léna007 Creative Commons License 1 napja -1 0 7468

Ja, szuper, mert rendes helyesírással írtam be hosszú ó-vaa keresőbe, ezért nem dobta ki :-( Akkor törlöm az újat. köszi

Előzmény: kissjanoo (7467)
kissjanoo Creative Commons License 1 napja 0 0 7467
Előzmény: Léna007 (7466)
Léna007 Creative Commons License 1 napja 0 0 7466

Kedves Fórumozók, korábban gyakran írtatok itt infókat az Azóri-szigetekről, nekem nagyon hiányzott, hogy nem találtam róluk külön topikot, így nyitottam egyet. Akinek van tapasztalata jöjjön oda kérem:

https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9243410

üdv

Ter-tünde Creative Commons License 3 napja 0 0 7465

Woww ez nagyon szuper 😀 ettől többet már nem is kell olvasnim 😀 kész a terv, de akkor most mit csinálok 147 -20- 15-ig? 😀

Előzmény: kissjanoo (7464)
kissjanoo Creative Commons License 3 napja 0 1 7464

MADEIRA_POI - https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1pkgkpIm6KrwXG7jHN1mh_8cwseY&hl=hu&usp=sharing

 

Régi, frissítgetnem kellene, de a kedvem fogyó.

Előzmény: Ter-tünde (7463)
Ter-tünde Creative Commons License 4 napja 0 0 7463

A napi beosztás kapcsán nem jól fogalmaztam, :) de természetesen én is régiókat tervezek be, ehhez gyűjtöm, hogy ott mi van, mit érdemes megnézni, és majd az adott napon az időjárás eldönti, hogy merre is induljon el az ember. 

 

Az Azori utazás előtt is azt olvastam, hogy ha elnézel egyik oldalra és felhős, akkor indulj meg a másik irányba, sajna a majd két hét alatt bármerre néztem mindig felhős volt, pedig júliusban voltunk, de azért egyik nap sem maradtunk otthon.

 

Szóval remélem itt jobb időt fogunk ki. A kék és a zöldnek szeretnék minél több árnyalatát látni, s nem a szürkének :)

de tudom az időjárás "nagy úr" ott, mindent felülírhat.

 

 

Előzmény: kissjanoo (7459)
Ter-tünde Creative Commons License 4 napja 0 0 7462

Köszi szépen Jano! nem csalódtam benned, ez azért így nem semmi leírás. Tömören, röviden, mégis részletesen, szóval nagyon szuper :) csak kapkodom a fejem a sok helységnév kapcsán, természetesen ezt is ki fogom nyomtatni, úgyhogy tényleg nagyon köszi.

Igen úgy látszik még alszik a fórum, de azért gondolom, akik like-ták bejegyzésem, az azért van, mert ők is várják a választ, amit most megkaptak.

A szállás már aznapra 10-re is lefoglaltam, és a foglalásnál figyeltem rá, hogy elfoglalható legyen bármikor. 

Autónk: Mitsubishi space star 1.2 (or similar car of group B) lesz, reméljük bírni fogja a megpróbáltatásokat. 

 

 

Előzmény: kissjanoo (7461)
kissjanoo Creative Commons License 5 napja 0 2 7461

És végezetül maradt egy szegmens Funchal és Riberia Brava között.

 

Funchalhoz a legközelebbi látnivaló Camara de Lobos.

Én nem találtam a település tengerparti részén semmi olyat ami megfogott volna. Ha kicsit kikanyarogsz a mellékutcákba, akkor találkozhatsz Madeira nagyon szegény embereivel is. 

Ha Camara de Lobos felső részét látogatod meg, akkor ott sokkal több érdekességgel találkozhatsz. (Igreja da Encarnação)

 

Camara Lobostól nyugatra található a Cabo Girao kilátópont, ami nagyon felkapott. Mint az előzőekben írtam van ennél jobb is.

Tudtommal fizetős, már nem csak "odamegyünk és körülnézünk"

 

Nem messze innen található a Faja dos Padres, ami viszont kellemes pár órás kikapcsolódás.

Vadi új telefericot umbuldázott össze ide EU-s támogatásból az üzemeltető. Érdemes lemenni a kizárólag ezen az útvonalon elérhető partszakaszra. Odalenn van egy kisebb kert, amit meg lehet nézni, van egy étterem, ami szerintem már túl drága ahhoz képest amit nyújt. Van lenn egy strand rész ahol kipróbálhatja az óceánt akinek éppen ehhez van kedve.

 

 

Zanzásítva ennyi.

Természetesen Madeira nem ennyi, hanem sokkal de sokkal több.

Bármerre is megy bármilyen beállítottságú ember, meg fogja találni azt, ami örömet fog okozni neki.

Madeirán nem elmész az egyik látnivalótól a másikhoz, hanem folyamatosan benne vagy abban, amit látni érdemes.
Akárhány napra is mész nem fogod tudni megnézni az összes olyan helyet amit látni érdemes. Helyek fognak kimaradni amiért vissza akarsz majd térni újra és újra. Ennek a helynek íze van - olyan, amit nem érzel máshol. 

Előzmény: kissjanoo (7460)
kissjanoo Creative Commons License 5 napja 0 2 7460

Sao Vicente-től keletre találod Ponta Delgadát. 

Felette - jó magasan - a hegyoldalba "karcolva" megtalálhatod Madeira egyik utolsó használható régi útját. Vele párhuzamosan már meg van az új gyorsforgalmi alagútja, így könnyű szem elől téveszteni ezt a régi útszakaszt.

Erről az útról Boaventurába érve érdemes betérni a São Cristóvão étterembe, amelytől a gyönyörű kilátás adhat újabb ihletet azoknak, akik szeretnek hegyet mászni.

A két szomszédos település Arco de São Jorge és São Jorge meglehetősen kiesik a forgalom fő sodrából, hiszen itt még nem készült el a szigetet fekvő nyolcasként körbefogó gyorsforgalmi út keleti oldalát lezáró szakasza. Tehát ha erre autózgat az ember, meglehetősen sokáig fog tartani visszajutni a "civilizációba.
Sao Jorge felett a hegyekben csodás kilátópontok vannak, és lenn a tengerpartnál is izgalmas gyalogtúra várja azokat akik szeretnek durva túrákat is megtenni.

 

A következő település Santana. Ezt már érdemes keleti irányból megközelíteni, mert onnan lényegesen könnyebb. Sajna ez a település nem lopta be a szívembe magát, én nagyon unalmasnak találtam. Számomra ez a sziget egyetlen helye, ahol nem éreztem azt a mindent átható frissességet ami egyébként az egész szigetre jellemző. 
Santanában is találhatsz egy rozzant telefericót, ami újabb izgalmakat vihet az életedbe, ha le kívánsz menni a tengerpartra. Ide ösvény is vezet lefelé, ha valaki le akar adni néhány kilót- lehet legyalogolni.

 

Faial nagyon kedves hely Santanától dél - délkeletre.

Kihagyhatatlan a Fortim do Faial kilátópont, amely fantasztikusan néz ki a közepén levő kis házzal és a körülötte levő lombos fák alatt levő számtalan ágyúval.

Faialból több útvonalon lehet visszajutni a déli partra. Egytől egyig izgalmas útvonalak. 

Ha lazítani akarsz, akkor indulj Porto da Cruz felé, ahol nagyon jó etetők között válogathatsz, mielőtt az utadat folytatod.

Ha nem akarsz a gyorsforgalmin menni Machico irányába, akkor irány a mellékutak bármelyike. Tarts délnek és olyan helyekre juthatsz el, amikre álmodban sem gondoltál volna. Láthatod majd, hogy emberek milyen helyekre építkeznek, milyen csodálatos kilátásban lehet részük nap mint nap. Amikor behajtasz olyan utcákba, amelyekhez itthon nem lett volna bátorságod, de ott mégis megtetted és találkozol a veled szemben felfelé tartó kukás autóval, amely teljes mértékben kitölti az utat - próbára teheted a találékonyságodat vagy a képességeidet.
Csodálatos látvány a repülőtér felett lenni több száz méterrel és nézni, ahogy egymás után érkeznek a gépek.

Faial és Machico között betévedhetsz Santo da Serrába, ami tulajdonképpen a golfosok területe. Láthatsz több kilométeres kerítéseket, a túlsó oldalán pedig "valószínűtlenül zöld" füvet. Sok mindent nem fogsz látni, mert a golfosok elég jól meg tudják védeni a személyes terüket a sok kíváncsi tekintettől.

Faialból jöhetsz lefelé Camacha felé is, ami azért elég uncsi. Ez a rész egy kissé leputtyadt, nagy izgalmakra nem számíthatsz, hacsak nem tartod izginek a szembe jövő kerékpárosokat előző három-négytengelyes szemét és sittszállító kamionokat.

 

Faialból délre jönni Riberio Frion keresztül érdemes.

Ha itt sikerül az autódat valahol letenni az út szélén a reménytelenül sok kocsi közé, akkor esélyes vagy egy nagyon jó gyalogtúrára a Levada dos Balcões kilátóhoz. Erre a helyre úgy hordják Madeirán a turistákat, mintha nem lenne más látnivaló. A helyzet tragikusságát csak az látja át aki volt már kénytelen jópárszáz métert visszatolatni az út két oldalát teljesen elfoglaló kocsik között egy szemből érkező autóbusz miatt.

 

Ha már ezen a részen jár az ember, akkor feltétlenül meg kell említenem Madeira legjobb etetőjét.
A Restaurante Abrigo do Pastor egy fantasztikus légkörű, eszméletlen jó kajákkal eleresztett hely. Az ára sem túl vészes, ha a funchali árakhoz viszonyítjuk.

 

A keleti part Machicotól Canico-ig nagy látványosságokkal nem fog meglepni. Ez egy tipikus nyaraló övezet, ha a parti részt nézzük. Persze ilyet mondani nem szép dolog egy olyan szigeten, ahol minden lépés után az egyik hűből a másikba lehet esni. Azért itt is megvan az amiért érdemes odamenni. Machico felett ott van a Pico do Facho, ahonnan szép időben gyönyörű a kilátás. Machico keleti oldalán érdemes felhajtani a keskeny mellékutcákba és elindulni északi irányba. Helyenként olyan izgalmas kilátópontokkal találkozhat az arra járó, amit nem is remélt.

A Szent Lőrinc fokhoz kimenni és kigyalogolni a sziget keleti csücskébe, biztosan meghatározó élmény. Én erről nem tudok semmit mondani, mert nem mentem még ki.

 

Végezetül maradt még egy pár érdekes hely, amit ajánlanék, de majd legközelebb.

Előzmény: kissjanoo (7459)
kissjanoo Creative Commons License 5 napja 0 2 7459

Nem pezsdült itt meg semmi :(

Lökjük meg a témát.

 

Elsősorban hadd kérdezzem meg, hogy érkezésedkor éjjel egykor mit fogsz csinálni a reptéren?

Eddig nem volt alkalmam senkitől sem megtudni, hogy az ilyen késői érkezéshez van-e már foglalt szállás, vagy délutánig az időt "valahogy valahol" eltöltik?

 

Egyébként a 11 nappal esélyes vagy rá, hogy semmi se maradjon ki.

Én azt javaslom, hogy próbáld elkerülni a konkrét helyek hozzárendelését egyes napokhoz. Jelölj meg régiókat és az előző este vagy az adott nap reggelén eldöntöd melyikbe vágsz bele.

 

Mint írod szeretsz túrázni. Ha ebből a szempontból próbálod összeszedni a lehetőségeidet akkor valószínűleg nagyon tartalmas napoknak nézel elébe. 

 

Ha részletekbe kellene belemenni, akkor ugye kellemesen el lehet lötyögni egy napot Funchalban, közben felmenni a Monte-ra a telefericoval, megnézni a botanikus kertet, és ugye gusztus kérdése, hogy lecsúszol-e a tobogánnal...

Ha városnézőbe kocsival érkezel, akkor a legjobban a teleferico alsó végénél levő parkolóházzal jársz. Nagyon nem érdemes küzdeni a azzal, hogy minden beleférjen ebbe a napba, hiszen ha kifogsz egy rosszabb időjárással eleresztett napot, akkor jobb híján úgyis itt kötsz ki.

 

Teljesen önálló napot el lehet tölteni az Apácák völgyében. Persze ha csepereg az eső az alaposan el tudja rontani az ember jókedvét, hiszen maga a hely is eléggé depresszív, amikor gatya az idő. Ha az ember egy normális autót bérelt, akkor nagyon jó autós túra a völgyből felhajtani a Pico Areeirohoz a rendkívül keskeny és nagyon meredek összekötő úton.

A Picora csak akkor érdemes önálló programként felmenni, ha előtte webcamon keresztül megnézed mi vár odafenn. Nekünk középföldi síkság-lakóknak maradandó élmény tud lenni az amikor a szikrázó napsütésben a felhők felett lehetünk. Persze a nagy csodálkozásban a maradandó élmények közé gyorsan bekerülhet egy alapos leégés is.

 

Önálló napként kezelhető a Ribeira Brava és Ponta de Pargo közötti rész is. Amikor a szigeten máshol gatya az idő, itt esélyes vagy kellemesebb időre. Útba ejtheted Ponta do Sol varázslatos tengerparti részét, ha szerencsés vagy akkor a parti út sincs lezárva és áthajthatsz a vízesés alatt is, ami biztos jó, de engem sajnos nem fogott meg eléggé. Ha még eddig az útig nem jártál az agyonhájpolt Cabo Giraon, akkor megtalálhatod méltó kihívóját Faja da Ovelhánál.

Ponta do Pargo szép hely. Pelusodat jól kösd fel, mert a szél bizony kifújja alólad. Itt még a tehén is fekve legel. 

Nézheted az óceánt és odaképzelheted a túloldalára Amerikát, alig több mint ötezer kilométerre.

 

Egy kellemes nap eltölthető Porto Moniz környékén is. Kifejezetten érdekes program lehet  Achadas da Cruz-ba lemenni a félelmetesen rozoga telefericoval. Szép hely. A megfejtendő kérdés, hogy mi a csudát keresnek ebben a völgyben az emberek? Ide még a nap is csak akkor süt be, ha éppen lemenni készül...

Mindenesetre kihagyhatatlan. Ha belefér még a napba, akkor meg lehet nézni Ribeira da Janelát, ahonnan állítólag a sziget egyik legkeményebb gyalogtúrája indul.

Hazafelé lehet választani a fennsíkon átvezető két út közül és megnézni az épülő víztározót, szerencsés esetben számtalan bocit, még szerencsésebben pedig az ER110-en ismát a felhők fölé lehet kerülni.

Kifejezetten szép időben érdemes nekivágni a szigetet középen kettészelő völgynek amely Riberia Brava és Sao Vicente között húzódik. Útközben fel lehet hajtani A sziget közepén található Encumeada csúcsra. Innen szerencsés esetben ki lehet hajtani az öreg 110-es útra, ami bizony többet van lezárva mint megnyitva. itt található az az ikonikus hajtűkanyar, ami szinte minden "valamirevaló" madeirás videoban megtalálható.
A völgy Ribeira Bravahoz közel eső végén érdemes felhajtani Tabua-ba, vagy a szemközti oldalon Espigoo-ba. Ez örök élmény.

Sao Vicente jópofa hely, de érdekessége kimerül a számtalan alagutakkal tarkított körforgalmában. Ha megtalálod a megfelelő helyet, akkor csodálatos látványban van részed erről a helyről, de sajna, ahhoz szárnyak kellenek.

Sao Vicente sokszor látogatott helyed lesz, hiszen ez egy fontos elágazás a sziget gyorsforgalmi úthálózatában.
Menj nyugatnak Seixal-ig és ha ügyes vagy megtalálod a felhajtási lehetőséget a sziget legbizarrabb helyére. Ez egy meredek hegyfalak közé szorult keskeny völgy, ahol szerintem sosem süt a nap. Van itt némi helyi lakosság akik kitartóbbak mint a zombik, akik már rég elhagyták ezt a helyet, lévén nem bírják a deporesszív hangulatot. Egyetlen egyszer sem sikerült ebbe a völgybe úgy eljutnom, hogy ne szakadt volna az eső. Itt található a sziget agyonhájpolt espetadazója a Casa de Pasto Justiniano. Nos a kaja nem rossz, de az áraik kihoznak némi hangos káromkodást az emberből. Esőtől, áraktól, minden riasztó dologtól eltekintve a hely kihagyhatatlan. Ha kelet felé ereszkedsz vissza a tengerpartra, csodás kilátásban lehet részed ez északi part egyik legszebb vízesésére.

 

Sao Vicentétől keletre van az amitől az északi part nagyon szép, nagyon vadregényes.

De ezt majd egy másik hozzászólásban...

 

Előzmény: Ter-tünde (7458)
Ter-tünde Creative Commons License 2020.02.04 0 3 7458

Sziasztok!

 

2018-ban az Azori szigeteken nyaraltunk, ami nagyon feltette az i-re a pontot, pedig azóta már vagy 15 országban jártunk, bár tudom nem szép dolog, de minden országot hozzá hasonlítunk. Nagy álmom volt, hogy eljussak Madirára, amiről már sok szépet olvastam.

 

Eddig csendes megfigyelő voltam, december közepet óta szorgalmasan olvasom a bejegyzéseiteket, ha időm engedi.

Hogy egy kicsit aktivizáljam a csoportot gondoltam beszámolok, hogy eddig hol tartok. :)

 

Beszámolótok alapján a TAP-al utazunk, de nem a honlapjukon, hanem a skyscaner-en találtam a legolcsóbb repjegyet, így kb. 15 e Ft/fővel volt olcsóbb, kis gurulós bőrönddel. Végül is július 10-én 16.20-kor indulunk, Lisszaboni átszállással (2 óra 50 perc), 11-én hajnali 1 órára érünk oda. Szállást a bookingon keresztül Canicoban foglaltam, autót a funchalcarhire-nél. Visszafele 21-én 23.10-kor indulunk.

 

Utazás előtt szeretek mindent megtervezni, már csak azért is mert, angolból vannak hiányosságaim:)

Szeretek napi beosztást készíteni, hogy nehogy kimaradjon valami, bár tudom az időjárás mindent felülírhat, de mégis így szeretem :)

 

Azokat szeretném megszólítani, aki ráér, és szívesen nosztalgiázna, hogy ő ki mit tervezne egy-egy adott napra? Hol túrázna? Lényegében, hogy egy napba mi fér bele, merre indulna? Ez persze iránymutatás lenne.

Szeretem a beszámolókban "nekem ez tetszett"-eket, ezeket kiírom, térképen bejelölöm.

Mint a legtöbb ember én is a szép helyeket szeretem, szeretek túrázni, minél több helyre eljutni, ott megpihenni, élvezni a táj szépségét, feltöltődni, aztán tovább.

Link címeket is szívesen veszek, hogy ti honnan készültetek fel, vagy blogat, hátha olyat ajánltok, amit még nem olvastam (természetesen Jano beszámolóját is néztem már, de még jó sok van, most csak gyűjtögetek :) de még időben vagyok:

157  nap, 1 óra, 10 percem van rá :)

 

szóval akinek van kedve írni, várom a napi tervezést! :)

előre is köszi :)

 

 

 

kissjanoo Creative Commons License 2020.01.21 0 0 7457
kissjanoo Creative Commons License 2020.01.09 0 1 7456

Köszönöm.
Juss el oda mielőtt hozzáromlik a világhoz. :)

Előzmény: onlyread (7455)
onlyread Creative Commons License 2020.01.09 0 1 7455

Én ugyan nem készülök Madeirára, de ezek az írások nagyon jók. Remek stílus, nekem bejövő humor, hasznos információk; így kell ezt! Köszönöm, hogy olvashattam.

Előzmény: kissjanoo (7453)
Flower2000 Creative Commons License 2020.01.09 0 0 7454

Nagy árvizek, földcsuszamlások inkább télen vannak, úgy vettem észre. Én októberben voltam először, akkor volt nagyon meleg is időnként. De valóban nagyon változó a szigeten. A fürdőruhától kezdve a téli sapkáig a csúcsokon bármi lehet.

Előzmény: StakkaBoo (7452)
kissjanoo Creative Commons License 2020.01.09 0 1 7453

Kezdetnek: 

Bégetés 

Bégetés kettő

 

November végén még nem voltam. Az időjárás a szigeten sokféle, mivel jelentős magasságkülönbségek vannak.

Előzmény: StakkaBoo (7452)
StakkaBoo Creative Commons License 2020.01.09 0 0 7452

Sziasztok

 

Gondolom már 100x kivesézett téma ( próbálok visszaolvasni) ,de hogy lehet most a legegyszerűbben eljutni Funchalba?
Érdemes tap-al menni úgy hogy 1-2 napot eltölt az ember Lisszabonban vagy van értelmes átszálló járat esetleg fapados?

Illetve nov végén mennyire esős ott az idő?

Előre is köszi a válaszokat.

kissjanoo Creative Commons License 2019.11.30 0 1 7451

TAP promókód: CYBER19

 

https://www.flytap.com/en-hu/promo/cyber

Előzmény: kissjanoo (7450)
kissjanoo Creative Commons License 2019.11.03 0 1 7450

45 perc Lisszabonban szerintem is roppant kevés az átszálláshoz.

Ha a 46-47-es kapuhoz érkezel akkor, onnan bejutni a 20-as környékére abszurd.

Előzmény: Flower2000 (7449)
Flower2000 Creative Commons License 2019.11.03 0 0 7449

Igen, mindig keveselltem az átszállási időt, de hát számítanak erre.Madeira nagyon jó hely.

Előzmény: Horváth Z (7448)
Horváth Z Creative Commons License 2019.11.03 0 0 7448

Nem, ha a Tapnál van foglalva a teljes út átszállással, nincs gond. Amúgy odafelé 45 perc lett volna csak a továbbindulásig, de kb. 100 percet késett a Bécs-Lisszabon járat. A négy felszállás mindegyike késett legalább 45 percet.

Előzmény: Flower2000 (7447)
Flower2000 Creative Commons License 2019.11.03 0 0 7447

Jó kis program. Köszi az infót, hogy a TAP biztosítja az odajutást megfelelő módon. Én eddig csak lisszaboni alvással mertem Madeirát megoldani, de ezek szerint nem kell félni a késéstől.

Előzmény: Horváth Z (7446)
Horváth Z Creative Commons License 2019.11.03 0 3 7446

Októberben öt fős családunkkal egy hetet töltöttünk Madeirán. Egy kis fényképes összeállítást találtok itt:

https://animoto.com/play/o1GoQpfcWMaPqAFhuzhJbA

 

Ez volt a program:

1. nap: Funchalban városnézés, botanikus kert

2. nap: autó felvétele, kirándulás a Szent-Lőrinc-félszigetre, gyalogtúra

3. nap: Pico Areiiro - Pico Ruivo és vissza, gyalogtúra, majd Monte temploma, trópikus kert (több mint 20 km lett a lábunkban estére:))

4. nap: Autós túra déli-nyugati-északi irányban. Cabo Girao, Calheta, Paul de Mar, Faia dos Padres, Ponto Pargo, további négy éjszaka alvás Sao Vicentében, többi kirándulás onnan.

5. nap: Santana, onnan le a partra a kötélvasúttal, majd át a hegyeken Ribeiro Frión és Poisón át az Apácák Völgyébe, és vissza Sao Vicentébe. Ott még a Grutasban (föld alatti vulkáni barlangok) vezetéses látogatás.

6. nap: 25 fontes túra Rabacalból, közben más vízesés (Lagoa do Vento) megtalálása is

7. nap: Seixal és Porto Moniz. Fürdés és akvárium.

8. nap: autó leadása reptéren, utazás Lisszabonba, városnézés, majd másnap reggel utazás haza.

Sok magyar a szigeten, végig remek idő, 22-27 fok.

Tapair Bécsből: mindig késett, odafelé lekéstük a lisszaboni átszállást Funchal felé, de adtak azonnal vouchert, szállást a Novotelben és a taxiköltséget oda is visszatérítik számla ellenében. Így nem éjjel, hanem reggel értünk Funchalba. Visszafelé Airbus 330 Bécsbe.

8 nap alatt 116 km-t gyalogoltunk! 

kissjanoo Creative Commons License 2019.10.19 0 1 7444

Jövő hónaptól a TAP Classic jegyekbe bevonták az ExonomyXtra üléseket.

kissjanoo Creative Commons License 2019.09.02 0 0 7444
Előzmény: UtazóÁkos (7443)
UtazóÁkos Creative Commons License 2019.08.24 0 0 7443
Előzmény: kissjanoo (7442)
kissjanoo Creative Commons License 2019.08.12 0 1 7442

Energiagügyi válsághelyzet Portugáliában

 

https://youtu.be/dE_HlKxAI4A

 

15 liter max....

Flower2000 Creative Commons License 2019.08.08 0 0 7441

érdekes

Előzmény: kissjanoo (7440)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!