Nem, ha a Tapnál van foglalva a teljes út átszállással, nincs gond. Amúgy odafelé 45 perc lett volna csak a továbbindulásig, de kb. 100 percet késett a Bécs-Lisszabon járat. A négy felszállás mindegyike késett legalább 45 percet.
Jó kis program. Köszi az infót, hogy a TAP biztosítja az odajutást megfelelő módon. Én eddig csak lisszaboni alvással mertem Madeirát megoldani, de ezek szerint nem kell félni a késéstől.
2. nap: autó felvétele, kirándulás a Szent-Lőrinc-félszigetre, gyalogtúra
3. nap: Pico Areiiro - Pico Ruivo és vissza, gyalogtúra, majd Monte temploma, trópikus kert (több mint 20 km lett a lábunkban estére:))
4. nap: Autós túra déli-nyugati-északi irányban. Cabo Girao, Calheta, Paul de Mar, Faia dos Padres, Ponto Pargo, további négy éjszaka alvás Sao Vicentében, többi kirándulás onnan.
5. nap: Santana, onnan le a partra a kötélvasúttal, majd át a hegyeken Ribeiro Frión és Poisón át az Apácák Völgyébe, és vissza Sao Vicentébe. Ott még a Grutasban (föld alatti vulkáni barlangok) vezetéses látogatás.
6. nap: 25 fontes túra Rabacalból, közben más vízesés (Lagoa do Vento) megtalálása is
7. nap: Seixal és Porto Moniz. Fürdés és akvárium.
8. nap: autó leadása reptéren, utazás Lisszabonba, városnézés, majd másnap reggel utazás haza.
Sok magyar a szigeten, végig remek idő, 22-27 fok.
Tapair Bécsből: mindig késett, odafelé lekéstük a lisszaboni átszállást Funchal felé, de adtak azonnal vouchert, szállást a Novotelben és a taxiköltséget oda is visszatérítik számla ellenében. Így nem éjjel, hanem reggel értünk Funchalba. Visszafelé Airbus 330 Bécsbe.
Lehet, hogy én több ideig voltam a Kanárin, mert én találtam boldognak látszó embereket. Egyszer a buszmegállóban vártam a buszra, odajött hozzám egy helyi lakos (hölgy), hogy üljek be az autójukba, mert ritkán járnak vasárnap a buszok. Bevittek Puerto de la Cruzba. Nos ez Budapesten nemigen fordul elő szerintem. Nagyon kedvesek voltak, boldognak tűntek.
Tegnap délután tartottam némi tréninget pakolásból, de még most is szomorúan nézem a pogyón kívül rekedt kupacot, pedig a táskám még egy "kicsit" nagyobb is a megengedettnél. A pogyó kabinbőrönddé avanzsálásához az a tervem, hogy az ott dolgozóknak elterelem a figyelmét a méretéről, ami nem hiszem hogy nagy ügy lenne, hiszen az összes meleg cuccom rajtam lesz és valószínűleg dől majd rólam a víz, lévén magyarszkiban éppen huszonnyolc fok van árnyékban.
"
A véleményemtől függetlenül, azért el lehet lenni egy 8 kilós pakkal is. A huszonévesek könnyebben veszik ezt az akadályt, a negyvenesek morognak, ötven környékén meg pont 8 kiló a gyógyszered és a fogsor ragasztód.