Műszaki segítségre lenne szükségem. Vettem egy 3000 mW-os lézergravírozót, de valami "elszállt" benne, még mielőtt rendesen kipróbálhattam volna. :( Maga a fej mozog, de nem bocsájt ki fényt. Mi hibásodhat meg egy ilyen készülékben? A lézerdióda, az áramgenerátor, vagy esetleg a vezérlő egy része? Hol, mit, hogyan lehet kimérni esetleg a hiba kiderítése érdekében?
Ha már így alakult, esetleg szeretném átalakítani 10 W-osra. A jelenlegi (a mellékelt képen látható) vezérlő megfelel ehhez? Ha nem, milyet kéne beszereznem? Honnan érdemes beszerezni diódát és áramgenerátort?
Tanácsokat, javaslatokat szeretnék kérni hozzáértőktől, előre is köszönöm!!
Üdv érdeklődnék lézeres gravírozót szeretnék készíteni valaki tudna segíteni hol lehet be szerezni a hozzá valokat és kb mi be fájna vagy inkább érdemes lenne inkább egybe meg venni előre is köszönöm a segítséget
Segítséget kérnék tőletek egy Cnc gép építésével kapcsolatban. Sajnos nincs időm az egész fórumot átolvasni ahol esetleg találhatnék megfelelő információt a kérdéseimre.
Egy arduinóval vezérelt ,DVD -ből épített, mini plotter elkészülte után úgy döntöttem hogy egy nagyobb kaliberü projektbe kezdek bele. Még nem tudom pontosan mit is akarok ,megelégszem e egy nagyobb rajzeszközzel vagy lézergravírozó, esetleg cnc maró lesz a végeredmény ,nem tudom Minden esetre, szeretnék egy fémből épített (25x25 zártszelvény ) komolyabb , nagyobb méretű alapot csinálni ami esetleg későbbiekben is elég stabil lesz akár maráshoz is. Néhány alkatrészet már beszereztem többek között 3 db Nema 17 (0,56 Nm ) motort ami tudom, hogy egyenlőre csak játék célra fog megfelelni ,de jelenlegi célom egyenlőre csak az hogy megtanuljam a CNC alapjait ,mivel nagyon kezdő vagyok programozás terén. Amiket még beszereztem:
3db kuplung ( 0,5-0,8), Végállás kapcsolók, Lineáris csapágyak ,tengelyszorítók 12-es tengelyhez. A Z tengelyt tervezem 4 db 12 -es átmérőjű anyagból megcsinálni (esetleg az X-et is)
Továbbá: Arduinó+ CNC shild+drv8825 meghajtó és egy PC táp-ból átalakított 0-30 V tápegységem van. A lineáris tengelyek méreténél és maga a gép méreteinek tervezésével vagyok elakadva, Szeretném minnél nagyobbra építeni , de nem tudom hogy a jelenlegi kicsi motorjaim bírnának -e pl egy 16 os tengely 60-70 cm hosszúságban mozgatni (Egyenlőre csak rajzeszközt vagy lézert),Az elképzelésem az lenne hogy az Y tengelyt 2 db 16-os tengelyből ( 60-70 cm) ,4db lineáris csapággyal .,Az X lengelyt 2 vagy 4 db 12-es kb 50cm hosszú tengelyből készíteném és a Z tengelyt is hasonlóan.
A fióksínes megoldás szerintem hosszú távon nem működik ,ezért gondolkodok inkább 16-12 tengelyvastagságban , Tudom hogy a talpas tengely lenne az igazi, de hobbi célra ez igen magas kölcségekkel járna. A golyós orsók helyett 8-10-es menetes szárat szeretnék csapágyazva ami szintén megterhelők lehetnek a NEMA 17 számára? Akinek van tapasztalata kérem segítsen a tervezésben. Kérdéseim 60-70 cm hossszúságban 16-os tengely mennyire rezonál vagy tud behajolni
esetleg a későbbiekben ha marásra akarnám használni ? Tudná e megfelelően mozgattni mindezt pl rajzolás cáljára a jelenlegi kis Nema 17 motor? A menetes szár megfelelne -e (csapágyazva +rugós szorító anya) mozgatásra ,mivel a menetemelkedése is elég kicsi? Mekkora méretű gép lenne az ideális ,a jelenlegi és a későbbi terveim megvalósítására? Válaszaitokat előre is köszönöm
Kifutott projekt miatt eladók a következő gravírtűk:
Szárátmérő: 3.175 mm (1/8") Teljes hossz: 30-32 mm
Méretek: 10 fok / 0.3 mm 20 fok / 0.8 mm 30 fok / 0.1 mm piramis hegyű 45 fok / 0.1 mm piramis hegyű 60 fok / 0.1 mm piramis hegyű 90 fok / 0.1 mm piramis hegyű
Egységesen 600 Ft/db, mindegyik fajtából 6-8 darab van. 10 db felett 500 Ft/db -ért odaadom.
Új, műanyag védőkupakkal ellátott szerszámok.
Személyesen átvehető Kecskeméten, vagy előreutalás mellett ajánlott levélben postázom. Ennek díját a vevő állja, összege a mindenkori postai díjszabásnak megfelelő. Sima levélként 3-4 nap, elsőbbségivel egy nap alatt célba ér.
Fél éve vett a szomszédom egy HURCO WMX 30 CNC gépet. Eddig tökéletesen működött, kb. egy hete 30-40 perc üzem után leáll hibajel nélkül. Lekapcsolja a gépet a hálózatról. Arra gyanakszom, hogy az agya melegedhet fel, ezért a teljes KO. Gondolom, ha a motor túlmelegedésére állna le, arról kiírna valamit. Lehetséges?
A további kérdésem, hogy tárolja-e a hibákat és azok előhívhatók-e?
Elvben nincs akadálya, de a 3D nyomtatók nagy sebességgel "szokták" mozgatni az extrudert. Hogy ne legyen nagyon drága a gép, ezért könnyű vázat építenek, amit gyenge kis léptecsek is vidáman mozgatnak. A klasszikus CNC gépek nehezek, merevek, és elég lassúak is, nem feltétlen jók 3D-hez.
Tud valaki ajánlani egy jól használható ,de olcsó hobby CNC gépet? Arról esetleg valakinek infója, hogy a CNC gépeket a fej cseréjével lehet e 3d nyomtatásra is használni?