Keresés

Részletes keresés

Gálea1 Creative Commons License 2011.03.21 0 0 2

.

Waratah Creative Commons License 2004.10.17 0 0 1
Nálam is voltak rejtélyes eredetű vörös foltok, és nagyjából ugyanezek lettek tiltva -fűszeres, citrus, banán, magvak, csoki, sav.káposzta és ubi, kávé-cola. Mondjuk ennyit kibírtam (kisebb csalásokkal, a napi 5-6 igazi kévé helyett 2 lightos). 2 hónapja múltkor megettem egy banánt, lehet hogy csak pszichés alapon, de marhára elkezdett viszketni az arcom. MAjd óvatosan megteszteelem magamat, melyik lehet a bűnös.
cukorbogar Creative Commons License 2004.10.15 0 0 0

csak most láttam meg ezt a topikot.

nekem tavaly volt egy komoly allergiás epizódom, ami hónapokig tartott. Testszerte megjelenő nagyméretű csalánkiütések.

Okulásomra megvettem egy könyvet, Az allergia címmel, ami nagyon sokat segített, fel is fedeztem, az ún. kontakt csalán-dolgot. Ez azzal is jár, hogy bőrre kifejtett irritáció esetén kijönnek ezek az izék. Amúgy is, de akkor pláne.

namármost.

ez annyiban kapcsolódik ahhoz, amit írsz, hogy nálam elvégeztek egy allergia-tesztet, ami alapján SEMMIRE nem vagyok allergiás, viszont az allergológusom tanácsára követtem egy szigorú diétát (mediátor), amit pár hónap után lehetett lazítani, a következőket továbbra se fogyasszam:

tartósítószerek

színezék, adalékanyagok

citrusfélék, déligyümölcsök

tojás (és tartalmú)

 

a kérdés: nálad csináltak tesztet?

 

mert sok esetben ez egy megelőző/biztonság kedvéért folytatott diéta, nem pedig specifikus allergiás diéta. A fentiek ugyanis tartalmaznak allergéneket, ezért fogyasztásuk nem tanácsos ilyen állapotban.

Előzmény: castdown (-)
castdown Creative Commons License 2004.08.23 0 0 topiknyitó
"Tartósítószerekre,citrus-félékre való érzékenység" lett volna a cím ha nem tréfál meg a fórum.

A lényeg,hogy eléggé érzékeny a bőrőm és szinte a legtöbb kajára úgy reagál hogy begyullad szép nagy foltokban.Ideig szedtem a Roaccután nevű bogyót ami szépen rendbe tett de azt nem lehet sokáig szedni és miután abbahagytam szépen visszazuhantam a régi állapotba.Bőrgyógyászom azt mondta hogy kerüljem az olyan kajákat amikben van tartósítószer,a tej-termékeket és a magvas izéket.Vigyázok ahogy tudok de valahogy nem akar rendbejönni a bőrőm,pedig lassan már vízen élek meg kenyéren:)

Ha valaki tud valaki valami hatásos módszert vagy kúrát,legyen olyan kedves és írja már le,mert már nagyon unom ezt az állapotot.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!