Keresés

Részletes keresés

hamata1 Creative Commons License 2022.11.01 0 0 32

Üdv.

Keresnék terrárium lámpát. Ha valakinek van eladó, jelezzen.

Köszönöm 

Gladiator1 Creative Commons License 2022.10.20 0 0 31

Helló!

Ez a kettő link hogy tetszik? Nincs bennük valami amit kihagytál esetleg? kettő még véletlen is lehet..

https://www.haziallat.hu/terrarium/hullo-fajok/kigyok-labdapiton-kiralypiton/3314/

https://agriaterra.gportal.hu/gindex.php?pg=35083050

Mi is épp most szereztünk be egy fiatal példányt, a többit meglátjuk...

Előzmény: Snakefan (30)
Snakefan Creative Commons License 2022.09.28 0 0 30

Helló! 

Tanácsot szeretnék kérni a királypiton tartásról. Már kétszer tartottam királypitont, ám mindkét esetben az állat még az első két évben elhunyt. Úgy véljük az első kígyóm egy születéstől vele lévő betegségtől, ám a második kígyóm szinte a semmiből húnyt el. Szerintem minden lehetséges dolgot megtettem amit csak tudtam, hogy egészségesen tartsam, és remélem valaki tud egy tanácsot adni, hogy miért történhetett ez. 

A választ előre is köszönöm. 

subocularis Creative Commons License 2012.09.12 0 0 29

Nincs még programod a hétvégére? Szereted az egzotikus állatokat (Pl. az óriáskígyókat)? Szeretnéd őket megtekinteni egy igényes szakmai kiállításon, és vásáron? Akkor gyere el vasárnap a Syma-ba, ahol megrendezésre kerül Magyarország legszínvonalasabb terrarisztikával kapcsolatos eseménye. További részletekért katt ide: www.terrarisztikabudapest.hu

Soldierman Creative Commons License 2012.09.02 0 0 28

Nem rég vettem én is egy királyt, kicsit meg volt fázva és a vedlése is elég hiányos volt. Miota nálam van 3naponta éhes és eszik megvolt az első vedlése is szépen egyben levedlett mostmár kezd jobban mozogni és már nem nagyon sziszeg már nem nagyon fél külön dobozba ettetem igy mikor már beteszem a dobozba tudja hogy kaja van és már a farkát is csiválta legutoljára mots kb 50+cm hosszú nm mértem meg pontosan ne mlehet izgága nagyon a lelkem én mátészalkán vettem 11ezerért. Amielött megvettem kicsit olvasgattam neten roluk elméletileg ez egy pici hím de érdekelni fog egy nöstényke is de az is csak kicsi mivel ennek is majdnem 2hét volt mig engem is nagyjábol megszokott meg a terráriumot is.Nagyon szép és szelíd .

Kráton6 Creative Commons License 2012.04.21 0 0 27

Üdvözletem mindenkinek.

Szeretnék vásárolni király pitont. Lehetőleg fiatalt, lehetőleg reális áron. Valaki esetleg tudna eladót?

Lizard. Creative Commons License 2012.01.25 0 0 26

Van egy eladó királypitonom. Hely miatt nem tudom megtartani. 1 méter 30 centi, gyönyörű, imádnivaló. Jó lenne valaki, aki sokat tud vele foglalkozni, nekem már nem nagyon van rá időm.
Eladási ár: 18.000.-
Terráriummal együtt is elvihető (méretei: 60x110x61). Ha a terráriummal együtt szeretnéd elvinni, akkor 50.000-ért odaadom.
Kapcsolatba léphetsz velem:
- msn: pff_blabla_pff@hotmail.com
-e-mail: lizard.wizard9@gmail.com
Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok......

Xafi Creative Commons License 2011.10.19 0 0 25

Örülnék neki, ha azok a kedves emberek, akik segítséget kérnek, legalább egy KÖSZÖNÖM-öt megeresztenének...de persze, nem jellemző. Írhatok én hosszú levelet, de minek???

Xafi Creative Commons License 2010.08.18 0 0 24
Sziasztok!
Megpróbálok egyben válaszolni, az utolsó három kérdésre.
Nemek: a szondázás a biztos módszer. Valahol olvastam, hogy a hímek hemipénisze kívülről, oldalra fordítva látszik. Mármint a hosszúsága látszik. Nekem kettő van, elméletileg párban. Méretük is hasonló, 76 centis a lány, és 90 a fiú. A végbélnél, a karmok is mások, a hímnél kifejezettebbek, hosszabbak, nagyobbak. Persze, ha csak egy van, nehéz megállapítani a nemet.
Van egy gabonasiklós fórum, keressetek rá, ott többen is tartunk, én is tag vagyok, és kérdezek, megosztom a tapasztalataimat.

Egyébként nyugisak nagyon. Nappal csicsika a házukban, éjjelente meg mászkálnak, le is buktak, úgy kettő óra felé, mikor a párom nem tudott aludni, és felkapcsolta a nagyszobában a lámpát.
Én tíznaponta etetek, akkor kettőt-kettőt bevágnak egérből, illetve a fiú éhesebb, ha a másik vegetál, akkor megeszi az övét is. Táblázatban vezetem, mikor ettek és mennyit, valamint a vedlést is. Sokat segít, nem kell totózni...
És biza, tudnak harapni is, de nem vészes. Mindkettő megharapott, a saját hibámból:
1. lefojtotta az egeret, majd jól otthagyta. Én meg benyúltam, hogy elveszem tőle, mert van egy Királysiklóm is, majd az megeszi. Erre visszafordult, és odavágott..valószínű, csak pihent, de védte a zsákmányát. Nem volt vészes, de meglepődtem, milyen fürge tud lenni.
2. a nagyobbik egy dobozban kap enni, és jóval gyorsabban végez, mint a másik, én meg nem figyeltem, hogy befejezte, és jöhet a következő. Viszont látom, hogy jön kifelé a dobozból, és ráfeszített a peremre...visszapiszkáltam, erre belémkapott. Ez sem volt veszélyes, és persze, ekkor is meglepődtem, pedig bennem volt, hogy belém fog harapni. Sikerült neki...
Vagyis akkor haraphat, ha bénázom, és éhesek, és éppen ennének.
Inkább félnek, a régebbi a mai napig összetekeredik, igazi labdává, ha leveszem róluk a házukat, vagy megijesztem.
A téli nemevés is normális, nálam is előfordult, hogy heteken át semmi kaja, majd nagy nehezen egyetlen egér, de ahogy melegedett az idő, úgy kezdtek el enni.
Rengeteget tudnék mesélni...inkább írjatok privát, erre a címre:
barbaragazdabolt kukac gmail pont com

Annyit még hozzátennék, hogy nem vagyok profi kígyós...ráadásul lányból is vagyok, és nem normális :)
Két évvel ezelőtt kaptam egy Királysiklót, akkor ástam bele magam, mivel jár a hüllőtartás, majd rá egy évre jött az első Pitonom. De sok mindennek utánajártam, utánaolvastam és kérdeztem. Szívesen segítek :) Vannak képeim is, akár a nemekről, akár a terrárium készítésről, meg az igényekről.
tkiss1972 Creative Commons License 2010.08.06 0 0 23
Hali,

nos, mint a saját pitonommal kapcsolatban irtam, az nagyon lényeges, hogy jól érezze magát. Az, hogy volt széklet nem azt jelenti, hogy éhes is. Amikor elkezd járni kelni a terráriumban, turja a tőzeget stb akkor lesz majd éhes és akkor érdemes neki kaját hozni. Olyankor befesziti hátra a nyakát és folyamatosan támadó pózban van. Lényeges, hogy a testhómérséklete megfelelő legyen, vagyis melegen kell tartani a kajáláshoz (én ezért is veszem ki, hogy átmelegedjen az én testhőmtől). Lényeges, hogy a terrárium a saját méretének megfelelő legyen. Még neked is ideális lenne a 40-50 cm hosszuság. Rakj be neki valami mászófát, alá tőzeget. Nekem a melegitő kő bejött, de itt érdemes a kcisit drágábbat megvenni, mert a kinai képes begyujtani a tőzeget, mig a jobbik amit a piacon kapsz kikapcsol ha eléri a hőfokot.
Lámpát ne világits neki folyamatosan, hogy tudjon pihenni.
A szomszédom pitonja tavaly októbertől nem evett juliusig. Hozott neki hörcsögöt (amit amugy nem lenne szabad) egeret, kis patit stb. Nem kellett neki semmi. Most elkapta a hév és zabál (3-4 naponta 1-2 patkány, attól függ mekkorát tud venni a srác). Szóval ez miatt ne aggódj, de a lényeg, hogy megfelelően alakitsd ki neki a környezetet, és vedd ki kézbe, hogy átmelegedjen egy kicsit.
Ez kajálás után is segit, a gyorsabb emésztésben. az első 24h-ban nem szabad bántani, de én 48h-t szoktam neki adni, s utánna veszem ki. Viszont minden nap ajánlatos kivenni, hogy szokja a közelségeteket. Ha az elején sziszegni fog, nem kell vele foglalkozni, mert ez annyit jelent, hogy nincs kézhez szoktatva. Amikor az enyémet elhozták a kereskedésből, hazafelé kinyitották a vászonzsákot, és kicsapott. Akkor kicsit megijedtek, hogy agressziv, de utánna ez csak 1x fordult elő, amikor felkapcsoltam a lámpát és az pont a szemébe villant. Akkor odacsapott a terrárium oldalára, azóta erre ügyeltem, hogy ne akkor kapcsoljam be.
Mint mondtam párszor sziszegett, most már csak próbál elhuzni, ha ki akarom venni, de ez addig tart amig nincs kint a kézben. Akkor körbeszaglászik majd elmászkál jobbra balra, de ha a csuklómra teszem akkor mint irtam holt nyugodtan el van.
Előzmény: JLA (6)
tkiss1972 Creative Commons License 2010.08.06 0 0 22
Olvasgattam itt a király pitonos írásokat miszerint jobb nagyot venni, nem eszik stb ...
Én májusban kaptam egy kis 6 hónapos bébit. Azt elmondta a szomszédom, hogy csak akkor eszik, ha jól érzi magát a környezetében. A másik lényeges dolog amit itt olvastam, hogy támadt a piton. Nos, ezért jó a kicsit megvenni, s azt kézhez szoktatni. Botond (mivel Botond napján került hozzám) amikor ki akarom venni még elhúzódik, de utána nagyon is jól el van a csuklómon. Hozzá szoktattam, hogy minden kajálás előtt ki van véve. Igy kivétel után beindul nála a Pavlovi inger és minden esetben lesi a kaját még akkor is ha nem jött el az ideje. Még nincs nálam 3 hónapja, de vagy 10 cm-et nőtt azóta (csodálkozik is a szomszédom). először 2 csupasz egeret vésett be, majd amikor oda jutottam, hogy az 5 db után még mindig be volt feszülve és leste a többit, akkor megkapta az első (kisebb méretű) fehér egerét. Bár tartottam, hogy sok lesz neki (szomszédom szerint csak 1 éves kor után szoktak nekik ilyet adni), ugy bevéste, hogy az állam leesett -na meg utána desszertnek 3 csupaszt-. Azóta már kétszer kapott 2-2 fehér egeret. A héten 2 fehéret nyomott be hétfőn, de amikor kivettem kézbe szerdán, akkor már befeszitett miután visszaraktam, vagyis már éhes volt. Ma reggel láttam, hogy elvégezte a dolgát, igy estére mehetek neki a köv. 2-ért.
Én nagyon meg vagyok elégedve Botond étvágyával, sőtt a bélpoklossága kicsit aggaszt is egy csöppet. Ugyanakkor szépen fejlődik, kézhez szokott, a melegítőkövet rendszeresen használja, ha pihenni akar, akkor behúz a koponyába.
Most ki sem volt véve, de innen 3 méterről látom, hogy nyitogatja a száját, vagyis a mai kajálással sem lesz gondunk. :) Egyenlőre maradok a fehér egereknél, max azok méretével kezdek majd el játszani, de 3-ra még nem akarom növelni az adagot, így is olyan dagadt kajálás után, hogy attól tartok nem fér be a koponyába. :)
Én nem bántam meg, hogy kis pitont kaptam. Teljesen nyugodt, ha a csuklómra rakom, akkor onnan nem mozdul és akár fél órát is el van amíg én gépezek.
Debilgirl Creative Commons License 2009.10.23 0 0 20
Sziasztok!
Van i királypitonom, két hete vettem, szeretnék érdeklődni hogy hogy lehet szondázás nélkül megállapítani a nemét??? még kicsi, kb 45-50cm, és majd ha tudom szeretném szaporítani, csak nem tudom hogy milyen nemű párt vegyek mellé!
Előre is köszi!
Vityenko Creative Commons License 2008.08.20 0 0 19

Gratulálok! Klassz kép!

Hogyan sikerült tenyészteni?

Előzmény: hosszúlábúapu (17)
csillucimucuska Creative Commons License 2005.07.24 0 0 18
2,2m es tigrispiton kisfiú sürgősen eladó 15000ftért!!!
hosszúlábúapu Creative Commons License 2005.07.01 0 0 17
Sziasztok!

Ma készítettem egy jó képet, ez a második tojásrakás.
Üdv.:
hosszúlábúapu
Vavis Creative Commons License 2004.10.01 0 0 16
Ez jó kérdés. Lelkibeteg volt. Ha nem volt mellette egy másik sikló nem evett, a nagygabonával viszont vígan élt. Egyik reggelre meghalt, nem tudom tényleg mitől, mibe.
Előzmény: supraGT (15)
supraGT Creative Commons License 2004.09.30 0 0 15
Mi lelte szegényt?
Vavis Creative Commons License 2004.09.30 0 0 14

Egér-patkánygond már nincs, ugyanis a pitonka elhalálozott:O( Csak az akkori tapasztalataimat írtam le.

Nekem 2 gabona és 2 királysiklóm van, ők részesítik előnyben a patit. Kifejlettek, vagyis az egyik gabona és király teljesen kifejlett, a másik gabona és király kisebb.

Ha nálam esznek ott nem marad semmi. Eltüntetnek minden patit. Van étvágyuk!:O)Ha mégis azt látni rajtuk, hogy nem kell nekik, azt rögtön kiveszem. Az öcsém egyszer hagyott benne egeret, megrágta a fűtőszálat (alig észrevehetően). Később vett egy boát, szegény 1 hétig élt, megrázta az áram:O(((((( 

Nálunk saját tenyészet van patiból és volt egérből. Még az állatkereskedést is mi látjuk el, sőt házhoz is jönnek más sikló/kígyótulajok!:O)

Előzmény: supraGT (13)
supraGT Creative Commons License 2004.09.30 0 0 13
Van képem csak nem a gépemen. Valahogy ha rá tudom rakni akkor majd felrakom.Nem lehet ,hogy még olyan kicsit a pitonod ,hogy csupasz egeret kellene neki adni??? Lehet ,hogy kicsit nagyot adtál od, ha nem eszi meg 1-2héten belűl sztem cseréld ki:) Hörcsögöt nem szoktatok adni ,mert én gyakran rászorúltam ugyanis azt mondta nekem  az eladó,hogy nincs más pedig Nyíregyen van 4-5bolt.
Vavis Creative Commons License 2004.09.30 0 0 12

Szia! Vannak képeid? A boa érdekelne.

A pitonnal kapcs. egyetértek veled, tényleg kicsit agresszívebb. Én nem nagyon nyúlkáltam hozzá, de az öcsémet is rendesen megharapta. Fájt neki egy darabig.:O)

A patkány nálunk "menőbb" volt és most is az. Egértenyészet már nincs csak patkány. Az egerek valahogy erősen megcsappantak, de ezt mástól is halottam, pedig tényleg jól voltak tartva.

A nemének megállapítása meg kicsit bonyolult, aki nagyon ért hozzá esetleg annak sikerül, de az is tévedhet. Pl én se tudom milyen siklóim vannak. Sztem az összes csaj:O)))))))

Előzmény: supraGT (11)
supraGT Creative Commons License 2004.09.29 0 0 11
Hali! Nekem volt 2 kigyóm. Egy királypiton és egy szivárványos boa a boa 95 a piton 97-es évjáratú volt, de sajna a faterom a beleegyezésem nélkül elpasszolta a nyíregyházi állatkertnek 3 értékes papagájért. De  az én pitonom 2-3nap után megunte az egeret és inkább +ölte de otthagyta ha nem kellett neki szóval neked jó ,hogy nem öli +:)Én azt hallottam ,hogy van köze a nemének ahoz ,hogy a végbélnyílása melletti (sarkangyú) mekkore,de ez lehet ,hogy hü....lyeség nemtom. A piton kicsit agreszívabb ,legalábbis én ezt tapasztaltam ,bár függ attól is ,hogy edig milyen körülmények között éle( mármint mielőtt +vettem) 2X ráharapott a csuklómra amikor ki akartam venni persze még akkor 1hete volt nálam kb.
Vavis Creative Commons License 2004.09.03 0 0 10

Királypiton? V. milyen piton? A legtöbb állatkereskedésben most már hüllőket is árulnak. Javaslom, hogy inkább nagyobbacska példányt vegyél, igaz az drágább, de sok helyről hallottam, hogy a picik meghaltak pár hétre rá, hogy megvették. Olvas sokat utána a tartásának. Hőfok, páratartalom, terrárium mérete stb. Az etetést is bírni kell a gyomornak, elvégre pici nagyon aranyos egere/patkányt kell odaadni neki. Az öcsém 3 évvel ezelőtt a királypitont (kifejlett) 20e volt. De pl. a siklók is nagyon szépek vagy mondjuk eMM legu/iguánja is gyönyörű lehet!:O). Tájékozódj egy kicsit.

Ezek siklók, király és gabona:

Legközelett hozok a királyról is képet!:O)

12
Előzmény: Böbsi (8)
eMM Creative Commons License 2004.08.31 0 0 9

És valyon méterre mérik?:)

Egy iguána (vagy leguán vagymi) is jó lenne? A zöld ha jól láttam olyan 15K körül mozog.Bár nem sokat mozog ami azt illeti.

Előzmény: Böbsi (8)
Böbsi Creative Commons License 2004.08.31 0 0 8

Sziasztok!

Nagyon szeretem a hüllőket, de még soha nem tartottam, minden vágyam egy piton beszerzése.

Szeretném kérdezni tőletek hogy hol lehet ezeket a kígyó fajtákat vásárolni?, és kb: mennyibe kerülnek?

Vavis Creative Commons License 2004.08.26 0 0 7

Nálunk pl. mikor a tojásvisszatartása volt nem evett majd 1 évig! A labdapitont nálunk az öcsém tartotta, ő a "profi". De ha utána olvastál és a tartási feltételek jók neki akkor tényleg csak nem éhes, ismerkedik az új környezettel. Volt persze olyan is, hogy tömni kellett, bár sztem ez csak a végső megoldás lehet.

Igen szondázással, de van aki tudja. Ahonnan vetted mit mondtak mikor evett???

Akkor még relatív pici.:O))))) 50 cm:O))))))

Az egértől meg, hogy elkapja a fejét, az védekezésféleség, hogy ne bántsák. Azért a másik neve labdapiton, mert labdává húzza össze magát és a fejét valahova középre eldugja. Nálunk pl. az egerek elég sokat csesztették/csesztetik a siklókat, kígyókat, ezért csak max kajálásra hagyom bent nekik este. Ha nem kell kiveszem éjszakára.

Volt egy cikis dolog, az öcsém vett boa c.t. Benthagyta éjszakára a patkányt, az megrágta a fűtőcsövet az én öcsikém meg ugye a páratartalom miatt meglocsolta vízzel. Tovább gondolhatod. :O(

Előzmény: JLA (6)
JLA Creative Commons License 2004.08.25 0 0 6

A nemét sajnos nem tudom. Állítólag csak szondázással lehet megállapítani.

Azért picit aggódom, mert a múlt héten hétfőn hoztam el és az egeret már kb. 1 hete hiába kínálgatom neki... A korát nem tudom, kb. 50 cm hosszú. Viszont mintha félne az egértől, amikor az egér a feje felé szalad azt ijedten hátrakapja és eldugja. Besz@ri dög, már az egész család aggódik. Az egér meg röhögve éli világát...

Szerinted mi a megoldás???? Sürgős lenne...

Előzmény: Vavis (5)
Vavis Creative Commons License 2004.08.23 0 0 5

A mienk elhalálozott, de sokáig megvolt nekünk. Majd eszik ha akar. NÁlun is volt, hogy rá se nézett. Akár 3 napig is ott dekkolhat az egerke. Pl. a mienk akár hiszed akár nem (lehet, hogy most a hüllősök lehülyéznek), de csak a nagygabonával volt hajlandó ellenni. 1x különraktuk a gabonát a többi gabonához, erre lelkibeteg lett szegénykém és nem evett! Sőt tojások is voltak már!:O))) Igaz az a mi hibánkból (a szellőztetésnél nyitvamaradt a fedél) nem keltek ki.

Mennyi idős? Mekkora? Tudod milyen nemű?

Előzmény: JLA (3)
eMM Creative Commons License 2004.08.20 0 0 4
Hát inkább macskát kelett volna venni...:)
Előzmény: JLA (3)
JLA Creative Commons License 2004.08.20 0 0 3

Hát éppen ez az amit nem tudok. Az üzletben ahol vettem azt mondták, hogy amint van széklete már adható neki a zsákmányegér. Nos tegnap ez is megvolt, el is szaladtam egy egérért, odaadtam neki, de egyenlőre rá se ...-ik. Most ketten laknak a terráriumban, egy lusta piton és egy magát védekezőharcra beásott egér. Az normális, hogy a piton ennyire lusta? Néha előkúszik napozni, de az egérrel piszokul nem törődik. Igaz az egér sem vele. Tegnap szégyenszemre a hátán keresztül galoppozott az itatóhoz...

Normális dolog ez? :)

naillight Creative Commons License 2004.08.19 0 0 2
mennyit fogyaszt 30on? úgyértem egy hónapban hány egeret tüntethet el??
Előzmény: JLA (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!