Keresés

Részletes keresés

Margit33 Creative Commons License 1 napja 0 0 4963

Kedves Kotkoda :) Köszönöm szépen a választ. Igen még van rajta kötés és voltam dokinál. Letisztitotta és atkotozte :( 2 hét múlva kontroll, addig meg be van kötözve, azt mondta tartsak még ki :( nagyon rossz így már. De legalább tudom már, h semmi gond, azt mondta lehet hogy a tapasszal nem volt kibekulve a seb.. Egyébként varrat szedés 2 hete volt. Sebem egész jól gyógyult, nem értem minek bugyolalta be :'( 

Kotkoda_:) Creative Commons License 2 napja 0 0 4962

Szia Margit33, 

A 3. héten még kötésben van a lábad? Túl vagy a varratszedésen? Én a varratszedés után már nem kötöztem a sebet. Kb 5 hétig hordtam kompressziós harisnyát, aminek nem volt orra, de a bütyök helyén még fedett. A sebre tettem egy tiszta gézlapot, és ráhúztam a harisnyát. Minden este áttöröltem az ujjaim közét nedves törölközővel, éjszakára pedig a sebre egy gézlap, és arra ráhúztam egy pamutzoknit. 

Szerintem nem ártana megmutatnod orvosnak, hogy megnyugodj! 

További szép napot!

Krisztina

 

Előzmény: Margit33 (4957)
Kotkoda_:) Creative Commons License 2 napja 0 0 4961

Kedves Tim74,

Engem Szegeden műtöttek, és továbbra sem bánom, hogy egyszerre bevállaltam a két lábamat. Persze, vannak akik nem így érzik, számomra jó döntés volt. A jobb lábam csak az "egyszerűbb" Schede eljárással, a bal csavar behelyezésével lett korrigálva. A kórházban a műtét napján este, ápolónő figyelme mellett, járókerettel kimentem mosakodni. Persze nagy óvatossággal, türelmesen kell az első heteket eltölteni a gyors gyógyulás érdekében. Ha nincs kezelőcipőd, akkor külső talpélen, nem megfeszítve tudsz mozogni. Az első napokban még úgyis csak a mosdóig közlekedsz, később pedig jóval könnyebb lesz. 

Én túl akartam lenni egyszerre a dolgon, és végül semmi többlet problémát nem okozott. Így egyszerre gyógyultak a lábaim, nem terheltem jobban egyiket mint a másikat, egy "szenvedéssel" letudtam mindkettőt. Most, miután már a csavar kiszedésén is túl vagyok elmondhatom, hogy 6-7 hónap a teljes gyógyulás. Persze, a bal lábam még néha dagad, érzem a frontokat, de szépen lassan ez is el fog múlni. Most már újra járok aerobicra is, sokat kerékpározok. 

Ne aggódj, s írj, ha kérdésed van. Szívesen válaszolok. Mindenkinek szép napot, a lábadozóknak gyors gyógyulást, a műtét előtt állóknak kitartást kívánok!

Krisztina (Kotkoda)

 

Előzmény: Tim74 (4959)
B.Katalin. Creative Commons License 4 napja 0 0 4960

Kedves Tim74!

 

Kórháztól függ, hogy megműtik-e mind két lábad egyszerre. Engem az Uzsokiban műtöttek, ott egyszerre csak egyet csinálnak. Így utólag visszagondolva nem bánom, mert legalább az épkézláb lábamra tudok mindig teljes testsúlyt helyezni. Meg attól is függ, hogy milyen műtéti eljárással fognak műteni. Csavaroznak is, vagy "csak" levésik a csontot. Az utóbbinál rövidebb a felépülési idő is. Ha jól tudom a Honvédkórházban műtik meg egyszerre a két lábat is. 

Előzmény: Tim74 (4959)
Tim74 Creative Commons License 4 napja 0 0 4959

Kedves Kotkoda_:)!

 

Örömmel hallom, hogy ilyen jól túlestél a műtéten! Én is még a műtét előtt állok, és jó lenne mind a két lábamon egyszerre túl esni. Téged hol és ki műtött? Kicsit félek, hogy ha mind a két lábamat egyszerre operálják, akkor az első időszakban fel sem tudok majd kelni....neked ez hogy ment? Köszönöm a válaszod!

Előzmény: Kotkoda_:) (4913)
Margit33 Creative Commons License 2019.10.11 0 0 4958

Margit33 Creative Commons License 2019.10.11 0 0 4957

Sziasztok! Most vagyok a 3.ik hétnél és most vettem észre, hogy ilyen a lábam a kötés alatt. Volt vkinek hasonló? Meg vagyok ijedve nagyon! 

tintahal 74 Creative Commons License 2019.10.08 0 0 4956

Sziasztok! 

 

Nem vették ki a drótot a lábamból . Drótvégek nem tapinthatóak. MP izület mozgása erősen beszűkült. Teljes átépülés még nincs. Tehát még nem teljesen gyógyult. MP Izület mindennapi többszöri tornáztatása javasolt. 

Barbara Kovácsné Farkas Creative Commons License 2019.10.07 0 0 4955
Sziasztok! Ma voltam altató orvosnál, kicsit félek az altató orvos elmondta mire számíthatok altatás nem lessz, jobb oldal derektól érzéstelenítés, mennyire rossz élmény vagy nem rossz szerintetek hogy végig hallani fogok mindent?
tintahal 74 Creative Commons License 2019.10.07 0 0 4954

Sziasztok.

 

Engem Július 10. én műtöttek, a János Kórházban. Két napot kellett bent maradnom. Bal lábon Brandes műtetet alkalmaztak. Keresztezett tűződróttal lett rögzítve. Spinal érzéstelenítést alkalmaztak. Gerincvelőmbe helyi érzéstelenítéssel. Nem altattak. 

Semmit nem érzékeltem a műtéttel kapcsolatosan, de ahogy visszaértem a kórterembe a gerincemnél iszonyatos nyomást érzékeltem. Fejemet nem emelhettem fel aznap. Gerinctől lefelé semmit nem érzékeltem. Első éjszaka semmit sem aludtam, fajdalomcsillapító sem hatott. Másnap a főorvos megnézte, és konstatálta, hogy szép. Másnap mehetek haza. 

Rákövetkező héten kedden kellett visszamennem, de sajnos a lábháton duzzanat jelentkezett. És enyhe gyulladás a varrat mentén, így járógipszet nem tettek fel. Még 1 hétig fekvőgipsz . Gipszsín ismét visszakerült. 23. án kaptam járógipszet. És járást segítő cipőt. Ekkor szedték ki a varratot. Augusztus 6. án vették le a gipszet. 

Azóta sportcipőben sétálgatok. A lábujjam nehezen hajlik. Holnap megyek vissza röntgenre. A drótot nem tudom mikor veszik ki. Mennyire fájdalmas a drótkivétel?  Gyógytorna alkalmazását javasolták. 

 

Regina05 Creative Commons License 2019.10.06 0 0 4953
Sziasztok!

Engem szeptember 24.én műtöttek szabász bütyökkel. 1 éjszakát kellett bent töltenem a kórházban másnap jöhettem is haza. Az orvosom azt mondta, hogy a saját lábamom távozzak a kórházból, de én egy pár napig jarókeretet használtam. 27.étől már a saját lábamon tudok közlekedni. Október 2.án meg volt a varratszedés is a sebem nagyon szép volt, viszont péntekre a vágás eleje elkezdett begyulladni. Valaki járt már így? Ha igen mit csinált?

Ui: még annyi kérdésem lenne, hogy a kis lábujjammal mit csináljak, hogy ne ragaszkodjon annyira a másik labujjamhoz?
AnitaToth83 Creative Commons License 2019.10.04 0 0 4952

Sziasztok!

Tegnap műtött Babai doktor a Kelen kórházban jobb oldali butyokkel.Evekig gondolkodtam,mert nagyon sokan panaszkodtak a fajdalomra.Kellemesen csalódtam,mindenki nagyon kedves,barátságos,altatás szuper volt,pedig meg sosem voltam elAltatva.

Az első ejszaka is viselhető volt,kaptam fájdalomcsillapítót.

Reggel jöttem haza a kórházból,tényleg várakozáson felül jól vagyok.

Aki eddig gondolkodott,ne féljen!Csak egyet sajnalok,h nem előbb csinaltattam meg.

A kép egy napos,sztem nagyon szép lett

VRKlára Creative Commons License 2019.10.03 0 0 4951

Ma végre kiszedték a varrataimat és a kezelőcipőben mankó nélkül is tudnék járni, de vele azért jobb! Mára már a kedvem is visszatért, végre fel tudom venni a gyerekeimet. Tegnap már fájdalomcsillapítót sem szedtem be, 14 napig azért kellett.

Október 30-án helyi érzéstelenítéssel kiveszik a drótomat is.

A műtött lábam viszont nagyon zsibbad, nem mindig, de, ha elkap, akkor órákig nem enged. :(

Kedden antibiotikumot is kaptam, ma kellett volna utoljára szednem, de ma a dokim írt fel még egy dobozzal, 6 napig kell továbbszednem.

Hétfőn a ma felrakott kötést is levehetem és megmoshatom a lábam. :)

B.Katalin. Creative Commons License 2019.10.03 0 0 4950

Kedves Breximexi!

 

Köszi, hogy Te is megosztottad a műtéttel kapcsolatos tapasztalataidat. Ahogy látom, neked is másféle típusú műtéted volt mint pl. nekem, de a lényeg hogy túl vagy rajta. Elhiszem, hogy nem lehetett túl jó egy altatásos műtét után haza menni a kórházból, engem is altattad így azért átérzem a helyzeted. Én örültem hogy pihenhettem. Napról-napra jobb lesz majd neked is. Én egy hét eltelte után már nagyon sok változást érzek, tényleg sokkal jobb. Hétfőn már a varratot is kiszedik és remélem utána még gyorsabban gyógyul. 

Kitartást neked is és jó pihenést! 

 

Üdv, 

 

Kata

Előzmény: Breximexi (4949)
Breximexi Creative Commons License 2019.10.03 0 0 4949

Kedves Berkes Kata és többi Sorstársam!

 

Köszönöm, amit a műtéteitekkel kapcsolatban írtatok!

 

Én is túl vagyok a műtéten, hétfőn délután fél 5-kor műtöttek az Uzsoki Kórházban. Cheilectomia az eljárás neve. A lábközépcsontom végén lévő csontkinövéseket és a nagy lábujjam tövét vágták le. Nekem tulajdonképp hallux rigidus, merev lábujj nevű problémám volt, vagyis nem hajlott a nagy lábujjam felfelé, mert porckopásom volt a bütykömben. Be volt folyton gyulladva, fájt már akkor is, ha mentem, mozgásra, táncra, sportra még jobban. Azt mondta az orvosom, hogy teljesen visszahajlott a műtét végén a lábujjam, és hogy jól sikerült a műtét. Engem is altattak, de már este haza kellett mennem, mert egynapos sebészeten voltam. Azért ezt egy kicsit túlzásnak tartom, hogy 3 órával egy altatásos műtét után már hazapaterolják az embert...mankóval bicegtem a folyosón, de rosszul lettem, le kellett ülnöm a folyosó szélén, majdnem elájultam. Ezt leszámítva nem volt vészes. Műtét után nagyon fájt, olyan volt, mintha egy éles kést beledöftek volna a bütykömbe, és benne hagyták volna. De kaptam hamarosan infúzióba tramadolt, ami ópiát, és ettől hamar jobb lett. Itthon se fájt sokáig, csak hajnalban kellett bevennem cataflamot és panadolt. Másnap már szinte alig fájt. Másnap vissza kellett mennem kötözésre, az sem egy leányálom frissen műtött lábbal...Kicsit még vérzett a seb, kaptam rá új kötést, jövő kedden kell újból kötözésre mennem. Varratszedés lehet, hogy csak két hét múlva lesz. Én itthon kibontottam másnap, és hagytam sokáig a szabad levegőn, hogy száradjon. Már csak egy gézlapot teszek rá, mert szépen gyógyul. Erősen be van dagadva, de már tudok rajta járni, főleg a lábfejem külső részén. De főleg fekszem, fölpolcolom és jegelem. Azt mondta az orvosom, hogy tornásztassam már most, hogy ne tapadjanak le az inak, hogy jó legyen az eredmény. De a seb miatt nem tudom tornáztatni, mert húzódik nagyon, és még nem is gyógyult be... Szóval majd ha begyógyul rendesen, akkor kezdem tornáztatni.

Én azt tanácsolom, hogy ne egynapos sebészetre menjetek, ha lehet választani. Inkább a bentalvásost válasszátok!

 

Mindenkinek, aki még előtte van sok sikert a műtéthez, aki meg már túl van rajta, kitartást, türelmet és gyors gyógyulást kívánok!

 

Dia

Margit33 Creative Commons License 2019.10.03 0 0 4948

Kedves VRKlára. Nagyon sajnálom :( gyerekekkel nagyon nehéz, pedig nekem nagyobbak, 8 és 5evesek. Én is rá vagyok szorulva valakire. Kitartás neked! Én is most tanulok járni a kezelő cipőben..Nekem is fáj ha ráállok és egyenlőre én is nagyon bánom hogy megműtettem. 

VRKlára Creative Commons License 2019.10.01 0 0 4947

Bocsi: lúdtalp betét

VRKlára Creative Commons License 2019.10.01 0 0 4946

Holnap lesz 2 hete, hogy műtöttek, jelenleg nem tudom, hogy nem bánom-e. Három gyerekem van, 5 éves 2,5 éves ikerpár. Teljesen rá vagyok szorulva a családomra, mert az ő ellátásukra sem vagyok képes. Remélem csodálatosan szép és fájdalommentes lesz a lábam. Lehet, hogy a másikat nem fogom megcsináltatni, az csak 20 fokos. (Ez 30 volt.)

Lúdtalp vetér hordása mellett nem voltak panaszaim, csak annyi, hofy egész nap, otthon is hordanom kellett.

Előzmény: KamikaH2 (4943)
VRKlára Creative Commons License 2019.10.01 0 0 4945

Az én varrataimat csütörtököm szedik ki, kaptam antiviotikumot, mert a drain helye kissé váladékozik. Gipszem már nincs. A kezelőcipőben kellene tudnom menni, de fáj a sebem a terheléstől. A drótomat holnaphoz 4 hétre fogja kivenni. Javul az állapotom, de kell még a fájdalomcsillapító estére és rengetegszer zsibbad a lábam.

Margit33 Creative Commons License 2019.10.01 0 0 4944

Kedves VRKlára!

Köszönöm a választ :) Megvolt a varratszedes, hát túléltem, de azért nem volt kellemes, de rosszabbra számítottam. Te hogy vagy? Én még nem tudok járni :(

KamikaH2 Creative Commons License 2019.10.01 0 0 4943

szia! Írhatok én is az e-mailedre? Erre még nem is gondoltam, de nekem is lúdtalpam van, lehet ez is hozzájárult a bütyökhöz. Egyébként neked is jól sikerült a műtét? Elégedett vagy vele?

Előzmény: VRKlára (4929)
Kisildi75 Creative Commons License 2019.10.01 0 0 4942
Szia 2001Zsófi. Bocsi csak most láttam hogy írtál.
Email: kisildi7569@gmail.com. Kérdezz nyugodtan, én még lábadozok.
B.Katalin. Creative Commons License 2019.09.30 0 0 4941

Kedves VRKlára!

 

Átküldtem a képet neked is...

Előzmény: VRKlára (4932)
B.Katalin. Creative Commons License 2019.09.30 0 0 4940

Kedves Barbara!

 

Nekem múlthét szerdán volt a műtétem, altatásban az Uzsoki kórházban. Egy éjszakát kellett bent töltenem. Reggel átkötötték a sebet, kiadták a zárójelentést és haza is engedtek. Nekem van mankóm is és tehermentesítő cipőm is. Egyenlőre csak mankózom, bár azt sem sokat amennyit nagyon muszáj, sokat pihentetem a lábam és polcolom illetve jegelem. Nekem is felírták a vérhígító injekciót, amit egy hónapig kell beadnom magamnak. Szerintem ennél a műtétnél nagyjából mindenkinek felírják. 

Ha van kérdésed, írj nyugodtan. 

 

Üdv, 

 

Kata

Előzmény: Barbara Kovácsné Farkas (4938)
ann6 Creative Commons License 2019.09.30 0 0 4939

Igen, köszönöm!

Előzmény: B.Katalin. (4937)
Barbara Kovácsné Farkas Creative Commons License 2019.09.30 0 0 4938
Szép Napot! 10 én lesz bütyök műtétem. Lenne pár kérdésem, igazából mindent átolvastam videókat néztem nagyjából képben vagyok mégis lenne pár kérdésem azoktól akik már át estek a műtéten. Hány napot kell bent tölteni? Mankó vagy tehermentesítő cipő? Mindenféle esetben kell a vèrhígító? Előre is Köszönöm a Válaszokat☺️
B.Katalin. Creative Commons License 2019.09.30 0 0 4937

Kedves ann6!

 

Átküldtem, megkaptad? 

 

Üdv, 

 

Kata

Előzmény: ann6 (4936)
ann6 Creative Commons License 2019.09.30 0 0 4936

Kedves Kata,

az indexes címem ezek szerint nem jó valamiért, ne haragudj, írok egy másikat: enn.sz.62@gmail.com.

Köszönöm szépen.

Előzmény: B.Katalin. (4933)
B.Katalin. Creative Commons License 2019.09.29 0 0 4935

Kedves KamikaH!

 

Email címem: b.kata22@gmail.com 

Előzmény: KamikaH (4928)
B.Katalin. Creative Commons License 2019.09.29 0 0 4934

Kedves KamikaH!

 

Én is azért szántam rá magam a műtétre, mint az eddig legtöbb "sorstárs", mert nagyon nehéz volt már a cipő vásárlás. Normális cipőt alig tudtam hordani, ha igen, egy óra múlva le kellett vetnem, mert nagyon fájt benne a lábam. Nyáron is csak kényelmes szandált és lábujjas papucsot tudtam viselni. Nagyon féltem a műtöttél, mint ahogy lentebb is már írtam. De pozitívan csalódtam egy kicsit, mert nekem abszolút nem volt elviselhetetlen fájdalmam, persze a műtét után kaptam fájdalomcsillapítót. Itthon is azt hittem vészesebb lesz, de nem. Viszont a gyógyuláshoz kell idő, és ahogy mondták nekem is sok türelem. Mióta itthon vagyok, csak pihenek, polcolom és jegelem. Egy hét múlva varratszedés, 6 hét múlva röntgen... 

Írtad hogy még te is fiatal vagy, akkor csak azt tudom javasolni hogy ne félj a műtéttől mert azt mondják hogy minél fiatalabb az ember annál gyorsabb a felépülés. Hová valósi vagy? Én egri, de Pesten műtettem az Uzsoki kórházban amit egyenlőre nem bántam meg. 

Ha bármiben segítség kell keress bátran!

 

Üdv, 

 

Kata 

Előzmény: KamikaH (4928)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!