Keresés

Részletes keresés

prefixum Creative Commons License 2004.08.18 0 0 36
Ha ehhez még sok zacskós levest is eszel, szereted a konzervféleségeket, füstölt husokat, grillezett, piritott dolgokat , poritott élelmiszereket vagy pld műtejszinhabot, citrompótlót stb....., esettleggg még dohányzol is.......akkor jó esélyed van rá........, de lehet, hogy a szervezeted bivalyerősen kompenzál........tdod a szabadgyökök...........meg gernetikai hajlam........meg egyéb ......is számithat...........
mera szervezetet piszokul sok rákkeltő anyag provokálja, de általában közömbösiti is.......
....persze, ha 1x hirtelen felborul az egyensúly, akko má annyi.............
Előzmény: G.B.Bejja (27)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.18 0 0 35
Na most lebuktattad szegény Vitykát lyól:-)
Előzmény: Fine Tune (9)
Derek Creative Commons License 2004.08.18 0 0 34

"valamelyik kölköm óvódás, és akkortájt orvosilag előirták az ilyen korú gyerekeknek a fluortablettákat (NaF?) a fogszuvasodást megelőzendő. "

 

 

 Ahhoz ,hogy a teljesen ionos NaF gyokosen vagyis Na es F atomokra bomoljon homolitikusan ahhoz olyan extrem korulmenyek kellenenek ami az elo szervezetben kizart.A freonoknal is ahol mas halogen is van a F mellett sosem a F-C kotes hasad hanem a C-Cl a az magaslegkori eros UV hatasara,a perfluorozott freon az nem hasad, stabil.

tüzes fal Creative Commons License 2004.08.17 0 0 33

Tudom, régen műmézet is csináltunk kevés sósavval főzve a cukorszirupot.

 

Előzmény: Derek (31)
HAME Creative Commons License 2004.08.17 0 0 32

Még az átkosban volt egyszer az MTV-n egy amerikás magyar prof, már fogalmam sincs, hogy mi volt a szakterülete, de mikor a karcinogének szóbajöttek eléggé felkapta a vizet.

Azt mondta ez egy hülye divat, már lassan mindenről megállapítják, hogy rákkeltő, miközben egyetlen anyagŕól van 100 %-os biztonsággal bebizonyítva, hogy reális mennyiségeknél a kísérletek 100 %-ban biztosan rákot okoz, mégpedig az elemi fluor.

Emlékezni meg azért emlékszem ennyire határozottan, mert abban az időben volt valamelyik kölköm óvódás, és akkortájt orvosilag előirták az ilyen korú gyerekeknek a fluortablettákat (NaF?) a fogszuvasodást megelőzendő.

És elgondolkodtam, hogy olyan vegyületet még nem találtak fel, melyben ne szerepelnének szabad gyökök. Amikor a fogorvos barátom kérdeztem, csak pampogott.

 

Egyébként meg minden mérgező. Ha valaki megeszik 5 kilo kockacukrot, valszín feldobja a talpát. Az egyszerű konyhasó halálos adagja, ha jól emlékszem kb. 20 dkg. Csak szeretném látni azt a barmot, aki képes bekanalazni 20 dkg sót. Ez olyan 7 leveseskanálnyi.

Előzmény: Derek (19)
Derek Creative Commons License 2004.08.17 0 0 31
az tokmindegy ,a szaharoz mar a gyomorban glukozra es fruktozra diszocial nagyon gyorsan.
Előzmény: tüzes fal (30)
tüzes fal Creative Commons License 2004.08.17 0 0 30
Akinek nem jó a szacharóz, ehet fruktózt, dextrózt is.
Derek Creative Commons License 2004.08.17 0 0 29

"Azért érdekel, mert vagy 20 éve ezzel iszom a kávét,/ csak tudnám miért ?/ "

 

Igyad aszpartammal az egy peptid, aszparaginsav es fenilalanin,az termeszetes alkotoreszekbol all ,vagy szorbittal de attol sokan hasmenest kapnak kezdetben,bar van aki ennek kimondottan orul:-)) 

Van tobbfele cukorpotlo

Amugy aki nem cukorbeteg annak teljesen felesleges cukorpotlokat hasznalni,mert annal jobban kivanja a szenhidratot. Kimondottan ellenjavalt a diet cola es hasonlok. mindig az aranyokra kell vigyazni. az en cukorfogyasztasom egy kanal barnacukor a reggeli kavemba,ez az osszes.

Előzmény: G.B.Bejja (27)
G.B.Bejja Creative Commons License 2004.08.17 0 0 27

Jól értettem?

Egy kis biszbasz tabletta szacharin 100-200 milligramm, és 300 grammot kellene enni ahhoz, hogy ESETLEG ártson ?

Azért érdekel, mert vagy 20 éve ezzel iszom a kávét,/ csak tudnám miért ?/ és már sokszor hallottam, hogy rákkeltő.

Előzmény: Derek (24)
dez1 Creative Commons License 2004.08.17 0 0 26

Eccer kétszer faterom szerzett pár teherautónyi mésziszapot valaemlyik dél alföldi cukorgyártól.  Talajjavításra kiváló:)

prefixum Creative Commons License 2004.08.17 0 0 25
Kinél, mennyi.
Van kinél alacsonyabb a küszöbérték.
Én próbálom elkerülni, mert rossz szájizt csinál, a nyelvem tövénél megmarad az ize hosszantartóan, a szervezetem pánikot,menekülést jelez tőle.
Megfigyeléseim szerin több kollégám rákban halt meg, akik előszeretettel favorizálták az ilyen tartalmú készitményeket.Egyéni érzékenység. Lehet.Én, nem kockáztatok, de nem is tudnám befogadni.
Ez van. Sajnos.

Előzmény: Derek (19)
Derek Creative Commons License 2004.08.16 0 0 24

Rossebb tudja meg kene merni egyet,de kb 100 -200 mg vagy meg annyi sem.

Ez az 300 g ugy jon ki,hogy valamikor valoban kimutattak patkanyokon a szacharin rakkelto hatasat es akkoriban atszamoltam a patkanyoknak adott dozist testsulykilogramra es igy jott ki valahogy ez a 300 g egy emberre napi fogyasztasra. persze ez csak kozelito ertek.Mert nem mindenki azonos testsulyuugy kb 70 kilogramos embert szamoltam es egy patkany amit allatkiserletben hasznalnak kb 400-450 g.

Előzmény: G.B.Bejja (23)
G.B.Bejja Creative Commons License 2004.08.16 0 0 23
300 g az kb. hány potty ?
Előzmény: Derek (19)
geszthi Creative Commons License 2004.08.16 0 0 22
Gratulalok!

Vegre valaki aki megtalalta es megertette, hogy miert kerdeztem a "100ezer liter mereg" topikban az ottani "szakertoinktol", hogy akkor tiltsuk-e be ezt a vegyuletet is? De a panik megy azota is ott (az is hulye aki azok utan oda ira panikoloknak)

Egyebkent tudod mi a poen? Az, hogy nincs feleve es van olyan hely ahol be is vettek es be akartak tiltani! :-OOOOO

Mondtam itt is alabb, ha mar panikot keltunk akkor csinaljuk jol :-))))) (a poen az, hogy a petardagyarnal meg nem aggodnak a legszennyezes miatt. Kierti ezt?)
Előzmény: elemes2 (20)
geszthi Creative Commons License 2004.08.16 0 0 21
A mezben meg pesticidek lehetnek. Puff neki.

Egyebkent az a tobbtucat karos hatas lista a cukorrol engem is meglepett kisse mikor megtalaltam. Mar reg be kellett volna tiltani (mar ha azt nezed mi megy a dorogi-vizes topikban) :-)))))
Előzmény: prefixum (18)
elemes2 Creative Commons License 2004.08.16 0 0 20

hayolemlexem meszhidratot oldanak fel a szirupban es CO2-t buborekoltatnak at rajta alulrol. a kalciumkarbonat apro kristalyokban kivalik, leulepszik (vagy ha nem: jol leszurheto), es magaba zarja az oldhatatlan lebego szennyezodest.

 

a cukor mellekhatasairol irottak viccesek, a dihidrogen-monoxidra szoktak irni, hogy fuggoseget okoz, elvonasi tunetei: szajszarazsag, hallucionacio es halal, meg hogy a rakos daganatokban mindig kimutathato, meg akar hetkoznapi dozisban is fulladast okozhat.

 

igy van ez a cukorral is.

Előzmény: geszthi (12)
Derek Creative Commons License 2004.08.16 0 0 19

"A cukorpótló meg rákot csinál. "

 

Ha eleg sokaig kb napi 300 g szaharint fogyasztasz akkor igen.

Előzmény: prefixum (18)
prefixum Creative Commons License 2004.08.16 0 0 18
Igen.
Egyél helyette mézet.
A cukorpótló meg rákot csinál.

/azért cukrot is eszem meg mézet is ! czukkorpótlót viszont soha !/
geszthi Creative Commons License 2004.08.16 0 0 17
Mondja mar meg valaki most mi a csuda gond van a feher kristalycukorral, hogy e topik nyilt. Nem emlekszem semmi borzalomra a cukorral...

Leszamitva azt az agyalagyult szelsojobbost itt az Indexen aki korabban a zsidoktol feltette a magyar cukortermeloket a francia Beghin-Say miatt, mert hat a nve alapjan ugye annak hitte...

Bar azon orszagban ahol a pirospaprikat elebb teglaporral hamisitottak, kesobb miniummal szineztek minden elkepzelheto. Meg az is hogy a vegtermek cukrot keverik meszkoporral, hogy feher legyen :-)))

Persze inkabb valami jo kis magyar pletyora gondolok (a jo kis magyar panikolashoz) a vetelytars olcso roman/ukran cukorbehozatal ellen...
Előzmény: untyi (-)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.16 0 0 16
Csak előrelátó. Tőled még ez is kitelik. :)
Előzmény: geszthi (11)
Derek Creative Commons License 2004.08.16 0 0 15

Meszet hasznalnak a cukorkinyeres technologiaban,de azt kiszurik meg kristalyositas elott, egyik fontos tisztitasi lepes a meszezes. De nem azert mert fagyott a repa. a nyers cukorextract a repabol amit forro vizzel nyernek szinte fekete szinu es sok nem cukorjellegu szennyezest tartalmaz es azt csapatjak ki meszel, majd ezt kiszurik es igy kapnak egy sargas kb 14 szazalekos cukoroldatot ami meg tartalmaz 1 % nem cukorjellegu szennyezest ez szinez, es ezt kristalyositjak aztan akar tobbszor is. Vagyis a mesz az egy tisztitasi lepesben kell. aztan a mar nem kristalyosodo anyalug ami visszamarad ez a melasz miutan besurusitik tartalmaz meg eleg szep mennyisegu cukrot is,es ezt becefrezik leginkabb szeszfozesre,es ha ez cukornadmelasz akkor ebbol lesz a  valodi rum.

Előzmény: Praxcelis (13)
Praxcelis Creative Commons License 2004.08.16 0 0 13
"Akkor szokás meszezni, ha rohadtat dolgoznak fel, s attól lesz olyan szép fehér."

Oldj fel némi fehér cukrot teljesen vízben. Ha meszes, fehérre kell hogy színezze a vizet.
Ha színtelen marad, akkor keress egy pszichiátert.
Előzmény: lujza (2)
geszthi Creative Commons License 2004.08.16 0 0 14
Van igazsag abban amit lujzi mond am nem csak a meszet, de a szezont a fazonnal is keverte:-)))))

De legyen egy mea culpa (*) ha mar igy letamadtuk tobben - (Gondolom erre akart utalni a mésszel. ), de ez nem a "feherites" (arra az aktiv szen van, mint irtam) ahhoz semmi koze, sem pedig keverik a kesz cukrot messzel fele otlet!

Azt tovabbra sem ertem mitol lenne szine a szacharoznak, ha mar szerinte nem feher. Eppen, hogy eros UV fennyel kell bevilagitani hogy "fenyelnyelo" karbonil szarmazek keletkezzen belole (es ez igaz minden termeszetes hexozra nem csak a glukozra, galaktozra) es spektrofotometriasan ki lehessen mutatni (igaz akkor sem a lathato tartomany), amugy csak az IR lenne jo mint spektroszkopiai modszer..


(*) es akkor a kotozkodo Fine Tune is orulhet, hisz akkor az Orban-banyakat (meszko, soder egyremegy) meg Kabat (valasztasi csalas) be is lehet hozni azonnal, plusz meg Dorogot is ha nagyon akarjuk, had oruljon :-OOOOOOO
Előzmény: lujza (8)
geszthi Creative Commons License 2004.08.16 0 0 12
Ha mar panikot keltunk tegyuk hatasosan! Itt egy "kis" lista az elettani hatasairol es mindegy feher vagy barna...Hogy nem tiltottak meg be? :-)))

Sugar can suppress the immune system.
Sugar can upset the body's mineral balance.
Sugar can contribute to hyperactivity, anxiety, depression, concentration difficulties, and crankiness in children.
Sugar can produce a significant rise in triglycerides.
Sugar can cause drowsiness and decreased activity in children.
Sugar can reduce helpful high density cholesterol (HDLs).
Sugar can promote an elevation of harmful cholesterol (LDLs).
Sugar can cause hypoglycemia.
Sugar contributes to a weakened defense against bacterial infection.
Sugar can cause kidney damage.
Sugar can increase the risk of coronary heart disease.
Sugar may lead to chromium deficiency.
Sugar can cause copper deficiency.
Sugar interferes with absorption of calcium and magnesium.
Sugar can increase fasting levels of blood glucose.
Sugar can promote tooth decay.
Sugar can produce an acidic stomach.
Sugar can raise adrenaline levels in children.
Sugar can lead to periodontal disease.
Sugar can speed the aging process, causing wrinkles and grey hair.
Sugar can increase total cholesterol.
Sugar can contribute to weight gain and obesity.
High intake of sugar increases the risk of Crohn's disease and ulcerative colitis.
Sugar can contribute to diabetes.
Sugar can contribute to osteoporosis.
Sugar can cause a decrease in insulin sensitivity.
Sugar leads to decreased glucose tolerance.
Sugar can cause cardiovascular disease.
Sugar can increase systolic blood pressure.
Sugar causes food allergies.
Sugar can cause free radical formation in the bloodstream.
Sugar can cause toxemia during pregnancy.
Sugar can contribute to eczema in children.
Sugar can overstress the pancreas, causing damage.
Sugar can cause atherosclerosis.
Sugar can compromise the lining of the capillaries.
Sugar can cause liver cells to divide, increasing the size of the liver.
Sugar can increase the amount of fat in the liver.
Sugar can increase kidney size and produce pathological changes in the kidney.
Sugar can cause depression.
Sugar can increase the body's fluid retention.
Sugar can cause hormonal imbalance.
Sugar can cause hypertension.
Sugar can cause headaches, including migraines.
Sugar can cause an increase in delat, alpha and theta brain waves, which can alter the mind's ability to think clearly.
Sugar can increase blood platelet adhesiveness which increases risk of blood clots and strokes.
Sugar can increase insulin responses in those consuming high-sugar diets compared to low sugar diets.
Sugar increases bacterial fermentation in the colon.
Előzmény: untyi (-)
geszthi Creative Commons License 2004.08.16 0 0 11
off
Magadtol vagy ilyen hulye, vagy folyamatosan tovabbkepzed magad?
on
Előzmény: Fine Tune (9)
Derek Creative Commons License 2004.08.16 0 0 10

A szaharoz ami ugye egy glukozbol es egy fruktozbol allo osszetett cukor(diszaharid) ha kemiailag tiszta szintelen,vagyis kristalyosan feher,oldatban teljesen szintelen,ugyanis semmifele kromofor nincs benne amitol szines lehetne,eleve a molekulaszerkezete miatt szintelen. Ugyanilyen okokbol szintelen ,vagyis szilard allapotban feher a celluloz es a kemenytito is amelyek szintek cukor(glukoz)molekulakbol epulnek fel.Ha szines egy kiszerelt kereskedelemben kaphato cukor akkor az szennyezett,ha mesz lenne benne akkor nem lehetne belole atlatszo oldatot csinalni ,mert a mesz(es itt meszkoporrol van szo az nem oldodik vizben) akkor az oldat csapadekos lenne es opaleszkalna. Mas a hleyzet a konfekcionalt porcukorral abban van olyan adalekanyag ami a porszemek osszetapadasat megakadalyozza.

Mas  dolog az edessegerzet, a teljesen tiszta, hofeher ,kemiailag tiszta nad es repacukor( kemiailag mindketto azonos) edessegerzete gyengebb,mint a szennyezett barnacukore, ezert ugyanolyan edessegerzet eleresehez tobb kell ,mint a kevesbe tiszta cukroknal, ezert javasolt ahol csak lehet sutemenyekbe,kaveba, teaba a barnacukor hasznalata ,kiveve ahol a barna szin zavaro,mint pl a piskotatesztaknal.

En evek ota kizarolag csak barnacukrot hasznalok ,tiszta kristalycukorbol szinte alig fogy nalunk.

Ha meg a technologus azt mondta amit mondott,akkor hulyeseget mondott.

Fine Tune Creative Commons License 2004.08.16 0 0 9
Csapjál le a témára. Orbán mérgezi a cukrot, attól ilyen barna.
Előzmény: geszthi (7)
lujza Creative Commons License 2004.08.16 0 0 8

nem egészen fehér...

Nem is barna persze.

 

Dógoztam cukorgyárrekonstrukción, ottan monta a technológus, bizti nem ért hozzá....

De mindegy. A jó minöségü cukor nem hófehér.

Aki szerint igen, egye azt...

Előzmény: Derek (6)
geszthi Creative Commons License 2004.08.16 0 0 7
Tudtommal nem meszezik (honnan ez az otlet?!), hanem aktiv szennel tisztitjak, vagy ioncserelot hasznalnak.

Mi ez a mergezo topik egyebkent?
Előzmény: lujza (2)
Derek Creative Commons License 2004.08.16 0 0 6

Javaslom olvasd el a cukorgyartas technologiajat,barmelyik alap kemiai technologiakonyvben benne van.

A cukor az feher, es nem a mesztol.Ha barna akkor szandekosan nem kristalyositjak feherre,hanem hagynak benne valamennyi melaszt,attol barna kulonbozo mertekben. Itt cukornadbol csinaljak es nincs fagy,elegge tropusi videk es van feher es kulonbozo barnasagu cukor is.

Előzmény: lujza (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!