Keresés

Részletes keresés

cavecat Creative Commons License 2005.08.21 0 0 238

hát, talán van vmi jó ötletetek...

a kutya 2003 márciusi, tehát 2 múlt.

az anyja németjuhász keverék (kicsit nagyobb és vékonyabb gy normál nj-nál) az apja ismeretlen.

a tesói olyan rajzolatúak mint a husky/malamut.

kan volt a drága, most kiheréltük, hátha jobb lesz.(nem lett)

imád nyalogatni mindenkit.(idegent és ismerőst egyaránt)

játszani nem lehet vele, a labdáért nem fut, a rongyot is csak 5 percig cibálja, igazából bunyózni szeret(ne) de arra ugyi én nem igazán vagyok alkalmas...sztem kéne mellé egy másik kutya, az sokat segítene, nem unatkozna, talán nem menne el.

(vagy szánt kéne vele huzatni...)

apámék nem akarják a másik kutyát, merthogy már 1gyel is mennyi gond van, akkor 2vel...(gondoltam arra h idegilenesen befogadok menhelyes kutyit, annyi hirdetés van h ideiglenes gazdit - is - keresnek...milyen ötlet? )

akikkel együtt lakunk: apám - folyton dolgozik, ritkán találkozik a kutyával. egyértelműen ő a falkavezér, ha dühös, a kutya hasoncsúszva mászik elé.

anyám - kajaosztó személyzet, 0 respekt, és még játszani se lehet vele...

bátyám (papíron övé a kutya): naponta max 10percre látja a kuty, akor nagyon örül neki és ezért odamegy ha hívja  -> "nincs semmi baj ezzel a kutyával, szót fogad" ; aztán kicsit bunyózik vele (ez tart 9,5 percig) majd lelép.

meg én: jártunk kutyasuliba, már féléves korában olyan erős volt, hogy lobogtam utána a szélben, a "kiképző" meg félvállról odavetette h "majd kialakul" (nem mentünk oda többet) a blökidoki szerint félévesen még túl fiatal, várjak még fél évet - 1évesen elvittem máshová, a kutya ott, a körben, szögessel a nyakán mindent megcsinál, de ha vmi hiáynzik (a helyszín, a kutyák, az oktatók, a szöges vagy bármi apró részlet) akkor már nem érdekli, mit akarok tőle.

 

jah, a legnagyobb szívfájdalmam: a kutya épp hogy sétáltatható volt (oltások...) és én próbáltam póráz nélkül - akkor még kicsi volt, rövid lábakkal, szal utolértem - és egész jól ment... erre apámék kitalálták, h a kutya húz pórázon, és ők nem hajlandóak sétáltatni, ha én nem tanítom meg neki h ne húzzon, ergo sétáltassam pórázzal.

sztem ott lett elszúrva ez a behívás-dolog...

 

az előző kutyánk is szökött, valahogy folyton kifogjuk az ilyeneket. persze sztem nem véletlen: apám mániája a nj-keverék, én meg nem szeretem a nj-okat, legalábbis a kanokat nem, mert ők jellemzően "bepróbálkoznak"... pl egy labradorról nem gyakran hallani, hogy ilyet csinál... (apám másik mániája a kankutya, merthogy azzal nincs gond, a szukával meg van... ezen már csak nevetek kínomban...)

Előzmény: Mad árka (237)
Mad árka Creative Commons License 2005.08.20 0 0 237

Mennyi idős? Félő, hogy valahol a természete ilyen és ezen nem könnyű változtatni. Volt az utcánkban egy kutya, aki örökké csavargott (husky keverék volt), aztán az egyik család megsajnálta és befogadták. Mindenkihez ragaszkodó, nagyon jókedvű, vidám eb volt, imádta mindenki, aztán nem bírta, lelécelt. :-( Vissza se jött.

 

Leírod részletesen, mit lehet tudni a kutyádról? Fajta, kor, ilyenek. S hogy ki lakik még Veled, kivel van rendszeresebb kapcsolata.

Előzmény: cavecat (235)
ziko3 Creative Commons License 2005.08.20 0 0 236

...(((

Szomorú,amit irsz.Sajnos le kell vele futnod a randsor kérdést,mert ez csak rosszabb lesz.Ha gondolod,akkor beszélek a kiképzönkkel,aki házhoz is járt,hogy miképpen lenne jó ezt megoldani.

 

Előzmény: cavecat (235)
cavecat Creative Commons License 2005.08.20 0 0 235

szia! épp most gondoltam, hogy kéne írnom neked mélt... de itt is jó lesz:)

kiheréltettük a rosszcsont kutyát, és még rosszabb lett :( reggel és este hazajön, de csak enni, utána megint lelécel... és hiába kerestük a lukakat, hogy betömjük, most már nem találtunk egyet sem. aztán ma reggel rájöttem miért nem találunk lukat a kerítésen: mert nincs... a kutya átmászik rajta. egyik oldalon felsétál, a másikon le, mintha teljesen sík, betonozott terepen járna.

persze a szomszéd békésen végignézi, meg nem fogná, dehogy... a kerítést is nekik kéne megcsináltatni, de nemsokára odaébbköltöznek 2 telekkel, szóval tojik bele...

 

most épp láncon van, bár lassan nincs mivel megkötni, már 2 nyakörvet elhagyott, a bilétáját is. nincs szívem láncon hagyni, és nincs időm 2óránként sétálni vinni, nem tudom mit csináljak vele.

 

teljesen egyértelmű, hogy a rangsorban alata állónak tart - múltkor futkostam utána az utcán, csak röhögött rajtam... jól pofára estem egy halom kövön, beleállt egy a térdembe, azóta sántítok, a kutya röhögve nézte ahogy vinnyogok a fájdalomtól.

 

aranyos.ugye?

 

nagyon el vagyok keseredve.

Előzmény: ziko3 (234)
ziko3 Creative Commons License 2005.08.20 0 0 234

Nem!...))) Zikk alatta szeret lenni.

 

Mindjárt egy zuhanyzós a szórófej alatt

 

Előzmény: Mad árka (233)
Mad árka Creative Commons License 2005.08.20 0 0 233
Az az utolsó nagyon durva. :) Ez fürdetés volt...? Nem vágott utána pofán a slaggal? :)
Előzmény: ziko3 (232)
ziko3 Creative Commons License 2005.08.20 0 0 232

...)))  Látszik..)))

Köszi,mi is jól.

 

 

Előzmény: Mad árka (231)
Mad árka Creative Commons License 2005.08.20 0 0 231

Hogy telik a nyár, mi újság a kutyákkal?

 

Mi jól vagyunk... ;-)

 

 

cavecat Creative Commons License 2005.07.12 0 0 230
szia! igen bp.n, pontosabban 2.ker. a mailcímem nem publikus, de azt már nem is használom, másik van: szeniko@interware.hu Remélem most a műtét után kicsit könnyebb lesz a blökivel, talán kevésbé lesz izgága, és ki merem majd vinni kutyik közé... bár attól még nem jön vissza ha hívom :(
Előzmény: ziko3 (229)
ziko3 Creative Commons License 2005.07.12 0 0 229

Nekem ne mutasd be a sulikat!..(((

 

Áttértünk az egyéni oktatásra.

 

Tippet tudok adni,ha publikus az emil cimed.

Pesten laktok?

Előzmény: cavecat (228)
cavecat Creative Commons License 2005.07.12 0 0 228
jártunk kutyasuliba, fél évig, aztán elegem lett. ott mindent gyönyörűen megcsinált, amíg a körben álltunk a többi kutyával, de amint felbomlott a kör, már nem jött ha hívtam, nem ült le, semmit nem csinált meg. ha hazahoztam, akkor meg pláne...
próbáltam, h itthon (is) csináljuk a gyakorlatokat, azóta leül, esetleg le is fekszik, és ha nincs semmi érdekes látni-szagolni való, akkor oda is jön hozzám (ha épp olyan kedve van)
ezen "felbuzdulva" kivittem a kiserdőbe, tőlünk 5 perc, h akkor ott is tanítom, és jó lesz. de egyszerűen nem figyel rám, nem kell neki jutifalat, keksz, szalámi, semmi, amiért amúgy csorog a nyála, ő csak menni akar. pedig mindennap kijártunk, majd' egy hónapig próbálkoztam, de én sem bírom örökké csinálni, ha nem látom, hogy bármi eredmény lenne.
most már megnőtt, annyira se bírok vele, mint kicsi korában, néha tanítgatom erre-arra, de csak itthon, házon kívül már nem is próbálkozom, a kutyasuliban meg ugye tojnak a fejünkre, csinálják a kis gépies gyakorlataikat, semmi "kutyára szabott", ez a blöki túl okos ahhoz, h puszta merő megszokásból megcsinálja azt, amit akkor ott pórázvégen megcsinál - tudja h kell, mert póráz van rajta. de amint nincs póráz, nincs fegyelem se...
pedig úgy szeretném, ha úgy mehetnénk sétálni, hogy ő rohangászik, és mindent megszaglászhat, én meg tényleg csak sétálok, és nem utána rohangálok... de nem megy.
gondoltam klikkerre, de a kutyát nem érdekli a hasa ha van vmi érdekesebb "történés", egy egész steaket dughatok az orra alá, akkor sem... nem tudom hogy működne-e. az a baj, hogy már kételkedek a különböző zseniálisnak kikiáltott nevelési módszerekben.
és asszem nem alaptalanul: ez a kutya akkor lesz elégedett, ha lesz egy társa, akivel bunyózhat. addig hiába várom, hogy megtegye, amit kérek tőle, mindegy, milyen módszerrel kérem, hisz én se adom meg neki, amit ő szeretne...:(
Előzmény: ziko3 (227)
ziko3 Creative Commons License 2005.07.12 0 0 227

Pedig kéne kuttyok közé vinned,na meg nem ártana egy kis engedelmesség tanitása sem,akkor nem lenne gondod vele.

 

A  kutyáim olyan 40 kg körüliek,én 70 vagyok,ha nekiindulnának,akkor bizony szánkáznék a póráz végén.

Előzmény: cavecat (224)
cavecat Creative Commons License 2005.07.12 0 0 226
hát, a tesói rajzolata volt olyan, mint egy husky vagy malamut - sajnos nem ismerjük a papát, a mama meg németjuhász+vmi vadász (labi, vagy inkább erdélyikopó, úszóhártyás, az biztos) szóval igazi játszótéri fajkutya:) de nagyon tud húzni, meg szeret is, az előző kutya felháborodva megállt, ha megpróbáltam felhuzatni magam a lépcsőn, ez meg még rá is gyorsít :D amúgy maga a blöki fekete, fehér mellénnyel-popóval, van pár fotó a www.kep.tar.hu/cavecat on.
Előzmény: Mad árka (225)
Mad árka Creative Commons License 2005.07.11 0 0 225
Milyen szánhúzó?
Előzmény: cavecat (224)
cavecat Creative Commons License 2005.07.11 0 0 224
nekem elég lenne egy második...nem akarnék harmadikat meg negyediket...de sajnos azt sem lehet :( pedig szegény Brúnókutya unatkozik egyedül, és nekem nincs annyi időm rá, amennyi törődést ő igényelne. na meg nem is megyek vele szívesen pl kutyák közé, mert 35 kiló, én meg 45, csak neki 4 lába van, meg szánhúzó ősei - ha rámászik egy szukára, vagy öszebunyózik egy kannal, nem tudom leszedni :( most heréltettük ki, ma reggel, most lábadozik:) és egy hétig agyon van babusgatva...;) utána remélem kevesebb gond lesz, ha más kutyikkal találkozik, és többet tudunk majd eljárni itthonról.
próbáltam vele játszani, ahogy az előző kutyival, de nem szeret labdát kergetni, a kötelet csak 5 percig húzkodja, aztán megunja... bunyózni imád, de arra én nem vagyok jó, arra csak egy másik kuty lenne jó :(
ziko3 Creative Commons License 2005.07.11 0 0 223

A neten láttam meg és mivel nem volt aki befogadja el akarták altatni...(((

 

Szegénykém nevelést nem,de verést azt kaphatott eleget,mindentől félt.

Itt van mostmár 1,5 hónapja,kezd feloldódni,már tud önfeledten játszani is.

Időközben megtanulta,hogy a seprő nem az ő verésére való..((((

 

A párom rábólintott,de több kutymorgó nem jöhet,mert a saját kutyámból kitört a dominencia,bár sejtettem ezt....)))

 

Viszont a lányzó áskálódik...)))) Láttam a kisebb gödröket a tuják aljában.

Előzmény: Mad árka (222)
Mad árka Creative Commons License 2005.07.11 0 0 222

Azért nem kicsit durva ez a kép. Színi előadás volt a róka és a gém aesopusi mese után? ;)

 

Ezek szerint utcáról fogadtad be? Vagy ismerőstől ragadt ott?

Szeretnék én is egy második kutyát, de az már nagy költség lenne, s valószínűleg a kutyával együtt repülnék én is itthonról. Arról nem is beszélve, hogyha megjön az első kutya, az embernek ingerenciája támad egy másodikra, majd egy harmadikra, végül egy negyedikre s így tovább.

Előzmény: ziko3 (221)
ziko3 Creative Commons License 2005.07.11 0 0 221

Nem..))))

 

Ideiglenesen fogadtam be,de valahogy itt ragadt...)))Nem is értem miért :DDDD

Mindkét kutyának jót tesz,na meg a gazdinak is,hogy igy gyötrik egymást

 

Előzmény: Mad árka (220)
Mad árka Creative Commons License 2005.07.11 0 0 220

Na, én pont az ilyen szőrösökre izgulok. :)

 

Tudatos volt a "bővítés"?

Előzmény: ziko3 (219)
ziko3 Creative Commons License 2005.07.07 0 0 219

Gratula a sikeres vizsgaidőszakhoz!

 

Kis gödörásó...))))

Majd segit az épitkezési terveknél az alapozásnál.

 

Tervek? Haladni valahogy a kiképzéssel mostmár 2 kuttyal.

 

Előzmény: Mad árka (218)
Mad árka Creative Commons License 2005.07.07 0 0 218

Vége a vizsgaidőszaknak... Van itt még valaki? Mik a nyári tervek?

 

Én már fenem fogam egy kis "építkezésre".

 

Korábban még ígértem egy képet a gödörásó nyúlról. Ő az:

ziko3 Creative Commons License 2005.04.01 0 0 217

Nagyon tetszik ez a gödrös téma..))))

 

Nálunk változatlanul egész elfogadható a kert,igaz egyes tuják kicsit viseltesek...)))

 

Viszont itt állomásozott ideiglenesen egy spani,na az aztán kertészkedett volna ezerrel.Ásott,gyomlált......

Felügyelet alá lett téve!

Előzmény: Mad árka (216)
Mad árka Creative Commons License 2005.04.01 0 0 216

Jaj, istenem, már két hete nem tudom eldönteni, milyen képet rakjak fel :)). Már tényleg csak évek kérdése...

Viszont megkezdtem a téli gödrök betemetését. A múltkor volt nálunk egy srác, s sommásan annyit jegyzett meg: na, ezért nem kell kutyát tartani. Azt hittem, sötétben nem látszódik, hogy néz ki a kertünk, de csak észrevette, hogy életveszélyes :).

Viszont a végére jutottam a kutya & gödör cikknek: http://www.pknranch.hu/forum/wm.php?post=10433

(Amit a kutyák gödreiről tudni lehet...)

Előzmény: ziko3 (215)
ziko3 Creative Commons License 2005.03.20 0 0 215

--DDDDD

Itt a kutyabőrbebujtatott rágcsáló!!

 

 

Dobjál már fel képet a Te kutyidról...légysziiiiiiiiiiiiiii !!

Előzmény: Mad árka (214)
Mad árka Creative Commons License 2005.03.20 0 0 214

Nem hiszem el... Ez nem egy hód volt??? :)))

Komolyan hihetetlen. Megkérdeztem most apát, anyát meg a nagyit, hogy szerintük mit ábrázol a kép. És mit kérdeztek: rágcsáló? :-D

 

Milyen fogazata van Zikinek? Gondolkoztál már, hogy bemutasd a smirglicégeknek? Még pénzt is kereshetnétek. :)

 

Előzmény: ziko3 (213)
ziko3 Creative Commons License 2005.03.20 0 0 213

Igen,jól érted..)))

Kint van 2 süni,1 focilabda,1 leengedett kézilabda... persze szanaszéjjel.

De van aportfánk,hurka,zsinóros labdi,de ezeket nem hagyom elöl,igy sokáig fog tartani.

Pörög Ziki is ezerrel....  radőnyhuzásnál,már dörömböl is az ajtón..)))

 

Kis formatervezés Zikó módra:

 

oszlop

 

ajtókeret
Előzmény: Mad árka (212)
Mad árka Creative Commons License 2005.03.20 0 0 212

Az elvételt úgy értsem, hogy amikor nem vagytok vele, semmi sincs kinn vele, ha Ti nem vagytok ott? (Tudom, értelmes kérdés, de érdekel :).

Huncut szívesen játszik egymagában, a gumicsirke és a pattogós labda nagy slágerek. Viszont mindig 3000-es a fordulatszáma, ha kinyílik az ajtó és kimegyünk hozzá. Szóval sajnálnám elvenni tőle, mert remekül leköti magát, ha nem vagyunk otthon. Bár jobban örülnék, ha még jobban lekötné magát és nem balhézna folyton a kerítésnél... ;)

 

Az a 20x20-as gerenda brutálisan hangzik. Nálunk csak az ajtó alsó harmada tűnt el. ;)

Előzmény: ziko3 (211)
ziko3 Creative Commons License 2005.03.20 0 0 211

Ez ugy oldódott meg,hogy ugy nézünk ki,mint a játszótér..)))

kiképzők mondták,hogy vegyek el tőle minden játékot,hogy örüljön,ha együtt csináljuk. Na itt az eredmény! Ennek ellenére örül annak is,ha vele foglalkzunk és azóta csak kisebb amortizációk fordulnak elő.

 

Egyébként fából,de a 20x20-as gerenda is meg van rágva..(((

 

Előzmény: Mad árka (210)
Mad árka Creative Commons License 2005.03.20 0 0 210
Bele se merek gondolni… Miből van a teraszajtó? Nálunk a garázsajtó fele tűnt el anno egyik napról a másikra. Hihetetlennek tűnt.

S hogy komolyodik meg egy 2 éves kutya?! :)) Nálunk 6-7 éves korig ment az őrület, sőt hülyébb volt 5 évesen, mint 1-ként. Persze lehet, nálatok is eljön majd a második pubertás… :o)

Előzmény: ziko3 (209)
ziko3 Creative Commons License 2005.03.20 0 0 209

...))))) 

 

Hát...... tolerancia az van a kutty részéről is,csak kicsi üregeket ás a tuja alatt..)))

A kisebbek locsolgatva vannak,de dolgozom az ügyön..)))

 

Jól látod,szerintem is nyugis,itt-ott jólnevelt kutyu,dehát lassan 2 éves,már kevesebb kárt csinál.

Látnád a teraszajtót! Olyan dizájnosra csinálta...-DDDD

 

Előzmény: Mad árka (208)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!