Keresés

Részletes keresés

KAAEL Creative Commons License 2004.12.05 0 0 64

Én eddig semilyen hasfájás elleni szert nem mertem Balázsnak adni, én is bíztam benne, hogy kinövi. Nálunk komoly gond, hogy még mindig nagyon bukik. És nehezen kakál, ma is lázmérővel hajtottam ki belőle, és olyan keméy volt, hogy koppant a pelenkázóasztalon. Iszonyúan szenvedett tőle.

Viszont most a napokban kezdte már magát elfoglalni, nem kell mindig mellette lenni, hajlandó egyedül játszani a járókában. Ez hatalmas könnyebség megtépázott anyjának :)

Előzmény: Südve (63)
Südve Creative Commons License 2004.12.04 0 0 63
Hűű, bocsi, totál elfelejtettem a képet! Merthogy esemény volt... múlt hétvégén Marci feketét  - egyértelműen véreset kakilt. Pánikhegyek, pantenol és panadol azonnal leállítva. Telefon a gasztros dokinak, igen, lehetett attól. Két nap múlva totál rendben volt minden, szép anyatejes-sárga... (egyéb tünet nem volt, se láz, se étvágytalanság.) Úgyhogy ennyit a hasfájás elleni szerekről. Hát csak kinövi egyszer már végre!
Előzmény: KAAEL (62)
KAAEL Creative Commons License 2004.11.26 0 0 62
Nálunk szóról-szóra ez a helyzet a hajnali "cumiriadókkal" (jó szó!) :) Kicsi a teraszon napozik a babakocsiban. Séta este 6-7-ig mert akkor nem lehet vele bírni, olyan nyûgös.
Előzmény: Südve (61)
Südve Creative Commons License 2004.11.26 0 0 61
Nem is kerek. :-)) Na jó, vannak hurkái, de nem kövér baba egyáltalán. :-) Majd délután mutatok képet, most megyünk sétálni. :-)) (Éjszaka ő is alszik, bár van egy csomó cumiriadó, meg néha nem akar visszaszunyálni. 3-kor... :-))
Előzmény: KAAEL (60)
KAAEL Creative Commons License 2004.11.26 0 0 60
Tyûha! Szép kerek baba lehet! :) Enyém sem sokkal aluszékonyabb nappal, de legalább az éjszakákkal nincs gond.
Előzmény: Südve (58)
Südve Creative Commons License 2004.11.26 0 0 59
De legalább akkor (serdülőkorban) már alszanak majd. :-))) Nem úgy, mint most az enyém. Napközben max. 2*30 perc.
Előzmény: KAAEL (56)
Südve Creative Commons License 2004.11.26 0 0 58
Július 11-én született és múlt kedden volt 8,3 kg. Meg hozzá 70 cm.
Előzmény: KAAEL (57)
KAAEL Creative Commons License 2004.11.26 0 0 57
Marci mikor született ? És hány kiló ? Balázs július 15-én és már több mint 7 kg.
Előzmény: Südve (51)
KAAEL Creative Commons License 2004.11.26 0 0 56
A dackorszakról nagggyon rosszakat hallottam. A barátnõmék már ott tartanak. Vissza fogjuk sírni ezeket a "nyugis idõket". Aztán meg majd serdülnek ... :)
Südve Creative Commons License 2004.11.26 0 0 55

A dackorszak. :-))) Vagy az később van? Ki tudja. :-)

Mellesleg bekentem a cumit este a Dentinox-szal, hát olyan ívben repült kifelé, hogy csak lestem. :-)

Előzmény: KAAEL (54)
KAAEL Creative Commons License 2004.11.26 0 0 54
Dentinox nem sokat használ, mikor nõtt a bölcsességfogam és is kenegettem magam vele, hááát. :( a kicsi viszont kitúrja a nyelvével, úgyhogy még a helyére sem lehet kenni. És a hasa is megy ... nehéz napok voltak ezek, és az inye még nem is recés. Mikorra lesznek ebbõl fogak? Ha a hasfájáson, fogzáson túl vagyunk, mi lesz a következõ ? :)
Előzmény: Südve (53)
Südve Creative Commons License 2004.11.25 0 0 53
Ne is mondd. :-( Marcim nyálzik, mint egy bulldogbébi, rágja a rágókát (és minden egyebet válogatás nélkül) ezerrel... ma beszereztem a Dentinoxot.
Előzmény: KAAEL (52)
KAAEL Creative Commons License 2004.11.25 0 0 52
Akkor nem ajánlják a mellétáplálást, ha egyébként a baba szopik. Az enyém erre nem volt hajlandó (mert kevés volt a tej, azzal meg minek dolgozzon?), de a táptól is igen hasfájós és bukós lett és kaka is csak 3-4 naponként lett. Nálunk az oldotta meg a gondot, hogy én viszont már 3 hónapos korában adtam neki gyümölcs bébiételt és ez sokat segített (a dr. néni mondta is, hogy ejnye-bejnye, de nagyon nem szúrt le, a másik dr. néni meg azt mondta, hogy jól tettem), ahány orvos annyi vélemény. Viszont 3 hónapos koruk után tényleg jobb lesz egy kicsit a helyzet, de nemsokra rá jön a fogzás és ez sem leányálom.
Előzmény: Südve (51)
Südve Creative Commons License 2004.11.24 0 0 51

Marci is jó kis vasgyúró, a doki szerint az egy éves korban elvárt minimum súlyon van, ehhez képest 4,5 hónapos. :-))) Akkor kéne aggódnunk, ha fogyna, dehát ez rá nem jellemző.

Előzmény: moncaberta (50)
moncaberta Creative Commons License 2004.11.23 0 0 50

Hát, ez szomorú, de kitartás...

Igen, talán az a legrosszabb, hogy az ember tehetetlenül nézi, hogy szenved a gyerköc, meg az, hogy nehéz elhinni, hogy nem beteg...

Én is elkezdtem a gyümölcsadást, 4ésfél hónapos a csajszi, jó kis vasgyúró, de persze most jönnek a kínlódások, hogy melyik kaját bírja. Úgy tqnik a Sinlactól fáj a pocija, az öszibaracktól is, viszont a sütötök-alma nagyon bejön..De nem tudom, az nem okoz-e székrekedést a hajlamos babáknál, szóval így nem ajánlom.

Südve Creative Commons License 2004.11.23 0 0 49

Nos, gondoltam, én is beszámolok...

 

Előzmények: először a klasszikus sikítós-sírós hasfájás, kipróbálva egy csomó szer (Infacol, Espumisan, GripeWater, papaverines), kb. kéthónapos korban átváltott egész napos erölködés, gázosodás, lábemelgetésbe... Tornáztatás, masszázs, 3 hó után Babynos, na ettől lett rosszabb a helyzet, nem is kapta, csak kétszer, iszonyat görcsöket csinált. Új tünet: székrekedés, második termésmentes napon elviselhetetlen nyűgösség. Laevolac szirup.  

 

A gyerekorvos szerint a./ kinövi, b./ ha rostos kaját kap, majd elmúlik. Nosza rajta, 4 hós "szülinapra" almalé (3 napon, összesen kb. 1 alma leve), változás nuku.

 

Múlt héten megkonzultáltam a gyümölcspép kérdést a gyerekorvossal, egyértelműen lebeszélt róla, max. alma-, vagy narancslé (???), de egyébként is, oltás hetében nem újítunk. Rendben.

 

Ma elvittük a gyereket egy hasfájásra specializálódott dokihoz, aki szerint "szép és egészséges gyerek, csak kicsit hasfájós..." Orvosi értelemben tehát nem beteg, egyszerűen a bélrendszere még nem működik 100%-on. Rostos kaja nem fog segíteni, majd kinövi. Esetleg tüneti kezelésre próbáljuk meg a Pantenolt szájon át, és a Panadol Babyt - merthogy valószínűleg a pocakbajok miatt nem alszik a gyerek napközben szinte semmit, és éjjel is 1-6 ébresztés biztosan van, senki nem piheni ki magát... De mert nagyon szépen gyarapodik, nincs okunk aggódni. Tulképpen örülök, mert ezek szerint nem betegség (ettől tartottunk), másrészt nem örülök, mert nem nagyon tudok segíteni, tényleg csak az idő jótékony hatásában reménykedhetünk... a gyümölcs(lé) kérdést elnapoltuk, reméljük, kitart még a tej másfél hónapig, és akkor újra megpróbáljuk.

moncaberta Creative Commons License 2004.10.11 0 0 48

Egy kicsit mindig jobb.. Olyan markáns javulást nem vettem észre. Viszont tegnap volt 3 hós a lyány, és azért két három hete már elég jól van, vannak még nagy rohamok (de én is bátrabban eszek, talán ezért), de nagy alvások is, sok játszás és sok-sok röhögés. Asszem een nagyjából túl vagyunk. A maiy napon viszont rákentem elsQ fogzáskönnyítöjét, mert a fogzást bizony ezerrel elkezdtük. Hajnalonként másfél óránként sír fel. :-((

Mindenkinek jobbulást. Ez tényleg elmúlik:-))

Előzmény: Kulcsarne (46)
Kulcsarne Creative Commons License 2004.10.11 0 0 47

Mi 4 hét alatt 1 klg-oz híztunk, a kövi 3 hét alatt szintén. Nicns baja a babának.

7 hetesek múltunk, de még mindig nem tudjuk kivárni a 3 órát. 2,5 órát már azért igen, de szerencsére estefele 3,5-4 óránként kap. Akkor ritkábban kér. Változott azóta a helyzet?

Előzmény: feelgood (36)
Kulcsarne Creative Commons License 2004.10.11 0 0 46

Mi is betöltjük a 8-dik hetet pár nap múlva :))

Jobb lesz?

Előzmény: moncaberta (29)
Kulcsarne Creative Commons License 2004.10.11 0 0 45

Sziasztok!

 

Új vagyok itt, de sajnos nagyon sírós a baba. Hasfájás :(

Igyekszem végigolvasni amit írtatok. Mi mindent megpróbáltunk. Infacol + Gripe Water, lábemelés, hasra fektetés, de sajnos nem reagál rá a baba, kivéve a teára. Azzal megnyugszik egy kicsit, és rövid időre, sokat viszont nem akarok adni neki.

 

Tündi

 

KAAEL Creative Commons License 2004.10.02 0 0 44
Sziasztok!
A kórházban nekünk is javasolták a "teát", aminek a doktornéni szerint 1 dl forraltvízből és egy kockacukorból kell állnia. Visszakérdeztem, hogy biztos, hogy kell bele cukor, és elmagyarázták, hogy igen. Nem sokszor adtam a gyereknek belőle, viszont a feje lágya egy kicsit mindig be van süppedve, állítólag akkor szomjas. Ha viszont minden pelenka nedves, akkor nem szomjas. Engem is eléggé megzavarnak az egymásnak ellentmondó állítások. Ha tea, akkor milyen? Filterest nem szívesen adnék neki, és állítólag a gyógyteák is lehetnek ártalmasak.
Balázs most két és fél hónapos és újabban gondok vannak a kakával, régebben minden nap volt neki egyszer, most meg 3-4 naponta. (tápos, minimális anyatejjel) Erre kamillateát meg/vagy kifacsart narancs levét ajánlották. Egyik sem használt. Úgy elkeseredtem, hogy adtam neki 4-5 kiskanál 100%-os grapefruit ivólét, másnapra gyönyörűt gyártott.
Mintha tényleg mennénk ki a bőgős korszakából, ritkulnak a végigüvöltött napok :) (végre!)
Előzmény: mazsolaa (43)
mazsolaa Creative Commons License 2004.09.30 0 0 43

A cukros teával az a gond, hogy cukor van benne... :o)

Fogorvos ismerőseim egybehangzóan állítják, hogy a cukor már akkor is káros, amikor még nincs foga a gyereknek, mert az ínyre meg fogcsírákra is rossz hatással van. (Mondjuk a gyerek üvöltése meg az anyai szívre káros.  :o)  )

m.

 

 

Előzmény: moncaberta (42)
moncaberta Creative Commons License 2004.09.28 0 0 42

Sziasztok!

Látom itt az utánpótlás :-(

Nálunk még mindig tart a helyzet, bár vannak jobb és rosszabb napok. Talán lassan kinövi. Most kezd viszont kínlódni a fogzással... Ezt már a nagy is eljátszotta, hogy mire kinötte a hasfájását belekezdettt a fogzás-fájásába ..nem tudom melyik volt rosszabb. Szegény gyerekek..

 

Feelgood apuka!

Az enyém is rengeteget hízott az elején, 4 kilós volt 3 hetesen (3300-zal született), ez elég gyakori, bár inkább a kisebb súlyú (2500-3000) babákra jellemzö, de késöbb visszavesznek a gyarapodásból. Most már éppen csak meghízza a heti "minimumot". De akár ettöl is fájhat a pocakja, mármint, hogy túl sokat eszik. Nekem javasolták , hogy teáztassam két szoptatás között, ezt ugyan nem tartottam be, mert  biztos voltam benne, hogy 3-4 hetes gyerek , ha 2,5 óránként kér enni , akkor éhes, és az anyatejjel nemigen lehet túletetni, gondoltam, ha így marad, majd akkor. Persze pár hét alatt rendezödött ez az étvágy-dolog, szóval ilyen okból nem volt végül szükség a teára. De ha kap tápit is a baba, akkor doktornéni/bácsi meg tudja mondani, hogy mennyi az adagja, és azon felül úgy tudom, tényleg tea, hogy ne legyen túletetve a gyermek. Szerintem kérdezzétek meg

 

Mazsolaa,

mi a baj a cukros teával?

 

Südve Creative Commons License 2004.09.28 0 0 41

A bébi. Néha, amikor azt látom, hogy a kakilás nem akar sikeredni. De nála inkább a szelekkel van gond. :-(

Úgyhogy asszem megtörtem, és ha megjött a patikába a megígért szélcső, akkor használni is fogom, bár a férjem pl. nagyon ellene van.

Előzmény: mazsolaa (39)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.28 0 0 40

No,

 a Grippwóterrel nem csináltatok semmi végzeteset (hiszen él a gyerek nem? :-))) ) , nos ugyanez van a teával is, igen igazad van, ma már minden szarságra ráírják, hogy csak 4 hónapos kortól. Ugyanis van a WHO-nak egy olyan állásfoglalása, miszerint a hozzátáplálás káros 6 hónapos kor előtt (addig csakis anyatej) , de a tápszereseknél is max. 4 hónaposkortól szabad.

 

 Ez egy pár éves állásfoglalás, azóta a "modern" orvosok minden akármit arra fognak rá, hogy a gyereket korán tápálták hozzá, a 15 éves korban kezdődő pikkelysömörtől kezdve az asztmán át  az allergiáig mindent erre vezetnek vissza.

Ugyanakkor a gyakorlatban itt vannak a 10-20-30-40 éve praktizáló gyerekorvosok, akik merészelnek a WHO ajánlásait meghazudtolni.

 

Én erre azt mondom, hogy elgokosabb az arany középút: ha a családban halmozottan előfordul allergia, asztma, ekcéma, akkor minél később kezdjétek el a hozzátáplálást, de ha nem, akkor hallgaassatok a józan eszetekre meg a gyerekorvosotkra meg a védőnőre. 

 

(Jómagam két egészséges, tápszerrel nevelt - és korán hozzátáplált - gyerek anyjaként csak azt tudom mondani, hogy nem kell mindent készpénznek venni. És az én időmben még nagyon sok teát ittak a babák, és semmi bajuk nem volt tőle. Igaz, az unokámnak a teát már nem orosz teából csinálom, hanem édesköméynből, és nem fehér cukorral, hanem patikában kapható szőlőcukorral ízesítem, szóval haladok a korral...)

Előzmény: feelgood (38)
mazsolaa Creative Commons License 2004.09.27 0 0 39

Sziasztok!

Lehet, hogy buta kérdés, de a jó cukros kamillateát te iszod, vagy a gyerek? Csak azért, mert elég vad ötletnek tartom a bébit cukros teával itatni... :o)

Köszi!

m.

Előzmény: Südve (32)
feelgood Creative Commons License 2004.09.27 0 0 38
Azt tudom, hogy 1 hónapos korig nem adható, rajta van a dobozán. A gyerekorvosunk javasolta, 2 hetes korában. Hasonlóképpen jártunk egy gyerekteával is (Herbária Patikája teakeverék). Arra az van írva, hogy 4 hónapos korig nem adható. Megkérdeztük a védőnőt, hogy most adhatjuk-e vagy sem ezt a teát, erre ő azt mondta, hogy nyugodtan, valami EU-előírás miatt került rá a dobozra ez a szöveg. Itt 2 nézet feszül egymás ellen :-) A védőnő/doktornő véleménye, és az előírás (gondolom, ez se véletlenül került a dobozra). Most melyiknek higgyen az ember??? :- Feelgood
Előzmény: AliceCsodaországban (37)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.27 0 0 37

No álljunk meg egy szóra...

A Grippwoter egy hónapos kortól adható, főleg székrekedéses babáknál hasznos. Infacolt oké.

Ilyen kicsi csecsemőnél nem kell betartani a 3 óránkénti evést (erre kell törekedni később, de 6 hetes korig még koracsecsemőnek számít), és addig akkor kell szopnia mikor ő akar - két óránál ne gyakrabban, de 4 órán túl sem. Azaz, ha 2 óránként éhes, akkor 2 óránként kell megszoptatni.

Igen, jó a megérzésed, valóban állandóan éhes.  Tudom, hogy nagyon fárasztó, de próbáljátok inkább igény szerint szoptatni, és a tápszert csak végszükség esetén adni pótlásnak. Sajnos ilyenkor még éjszaka is többször eszik... ez normális.

Előzmény: feelgood (36)
feelgood Creative Commons License 2004.09.27 0 0 36
Üdv Mindenkinek! A mi Lucánk 3 és fél hetes, a kórházból 2900 grammal jöttünk ki. A hasfájásra Infacolt és Gripe water-t adunk neki, ezek úgy tűnik, hogy masszírozással kombinálva használnak is. Szerintetek elképzelhető, hogy ezek miatt megnő az étvágya? Vagy egyszerűen csak folyton éhes? Az a helyzet, hogy napközben sosem tudja kivárni a 3 órákat a 2 étkezés közt, és nagyon sokat is eszik. Ma kb. 700 grammot kajált, tápszert (Humana A) és anyatejet vegyesen. És még nincsen vége a napnak! :-) Már kifejezetten kikerekedett az arca és 3500 grammos testsúlynál tartunk. Azaz kb +600 gramm 3 hét alatt! Szerintetek normális ez? Üdv. feelgood apuka
Südve Creative Commons License 2004.09.07 0 0 35

Mormika, voltunk hasi Uh-n, még 10 napos korában, ott azt mondták, hogy minden oké vele. Ez az erölködés kb. 3 hete van.

 

Amma, köszi, nálunk ordítás nincsen, nyögés viszont annál inkább. Bepróbálkozom ezzel a szélcsővel, aztán meglátjuk...

Előzmény: mormika (33)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!