Keresés

Részletes keresés

Südve Creative Commons License 2004.11.25 0 0 53
Ne is mondd. :-( Marcim nyálzik, mint egy bulldogbébi, rágja a rágókát (és minden egyebet válogatás nélkül) ezerrel... ma beszereztem a Dentinoxot.
Előzmény: KAAEL (52)
KAAEL Creative Commons License 2004.11.25 0 0 52
Akkor nem ajánlják a mellétáplálást, ha egyébként a baba szopik. Az enyém erre nem volt hajlandó (mert kevés volt a tej, azzal meg minek dolgozzon?), de a táptól is igen hasfájós és bukós lett és kaka is csak 3-4 naponként lett. Nálunk az oldotta meg a gondot, hogy én viszont már 3 hónapos korában adtam neki gyümölcs bébiételt és ez sokat segített (a dr. néni mondta is, hogy ejnye-bejnye, de nagyon nem szúrt le, a másik dr. néni meg azt mondta, hogy jól tettem), ahány orvos annyi vélemény. Viszont 3 hónapos koruk után tényleg jobb lesz egy kicsit a helyzet, de nemsokra rá jön a fogzás és ez sem leányálom.
Előzmény: Südve (51)
Südve Creative Commons License 2004.11.24 0 0 51

Marci is jó kis vasgyúró, a doki szerint az egy éves korban elvárt minimum súlyon van, ehhez képest 4,5 hónapos. :-))) Akkor kéne aggódnunk, ha fogyna, dehát ez rá nem jellemző.

Előzmény: moncaberta (50)
moncaberta Creative Commons License 2004.11.23 0 0 50

Hát, ez szomorú, de kitartás...

Igen, talán az a legrosszabb, hogy az ember tehetetlenül nézi, hogy szenved a gyerköc, meg az, hogy nehéz elhinni, hogy nem beteg...

Én is elkezdtem a gyümölcsadást, 4ésfél hónapos a csajszi, jó kis vasgyúró, de persze most jönnek a kínlódások, hogy melyik kaját bírja. Úgy tqnik a Sinlactól fáj a pocija, az öszibaracktól is, viszont a sütötök-alma nagyon bejön..De nem tudom, az nem okoz-e székrekedést a hajlamos babáknál, szóval így nem ajánlom.

Südve Creative Commons License 2004.11.23 0 0 49

Nos, gondoltam, én is beszámolok...

 

Előzmények: először a klasszikus sikítós-sírós hasfájás, kipróbálva egy csomó szer (Infacol, Espumisan, GripeWater, papaverines), kb. kéthónapos korban átváltott egész napos erölködés, gázosodás, lábemelgetésbe... Tornáztatás, masszázs, 3 hó után Babynos, na ettől lett rosszabb a helyzet, nem is kapta, csak kétszer, iszonyat görcsöket csinált. Új tünet: székrekedés, második termésmentes napon elviselhetetlen nyűgösség. Laevolac szirup.  

 

A gyerekorvos szerint a./ kinövi, b./ ha rostos kaját kap, majd elmúlik. Nosza rajta, 4 hós "szülinapra" almalé (3 napon, összesen kb. 1 alma leve), változás nuku.

 

Múlt héten megkonzultáltam a gyümölcspép kérdést a gyerekorvossal, egyértelműen lebeszélt róla, max. alma-, vagy narancslé (???), de egyébként is, oltás hetében nem újítunk. Rendben.

 

Ma elvittük a gyereket egy hasfájásra specializálódott dokihoz, aki szerint "szép és egészséges gyerek, csak kicsit hasfájós..." Orvosi értelemben tehát nem beteg, egyszerűen a bélrendszere még nem működik 100%-on. Rostos kaja nem fog segíteni, majd kinövi. Esetleg tüneti kezelésre próbáljuk meg a Pantenolt szájon át, és a Panadol Babyt - merthogy valószínűleg a pocakbajok miatt nem alszik a gyerek napközben szinte semmit, és éjjel is 1-6 ébresztés biztosan van, senki nem piheni ki magát... De mert nagyon szépen gyarapodik, nincs okunk aggódni. Tulképpen örülök, mert ezek szerint nem betegség (ettől tartottunk), másrészt nem örülök, mert nem nagyon tudok segíteni, tényleg csak az idő jótékony hatásában reménykedhetünk... a gyümölcs(lé) kérdést elnapoltuk, reméljük, kitart még a tej másfél hónapig, és akkor újra megpróbáljuk.

moncaberta Creative Commons License 2004.10.11 0 0 48

Egy kicsit mindig jobb.. Olyan markáns javulást nem vettem észre. Viszont tegnap volt 3 hós a lyány, és azért két három hete már elég jól van, vannak még nagy rohamok (de én is bátrabban eszek, talán ezért), de nagy alvások is, sok játszás és sok-sok röhögés. Asszem een nagyjából túl vagyunk. A maiy napon viszont rákentem elsQ fogzáskönnyítöjét, mert a fogzást bizony ezerrel elkezdtük. Hajnalonként másfél óránként sír fel. :-((

Mindenkinek jobbulást. Ez tényleg elmúlik:-))

Előzmény: Kulcsarne (46)
Kulcsarne Creative Commons License 2004.10.11 0 0 47

Mi 4 hét alatt 1 klg-oz híztunk, a kövi 3 hét alatt szintén. Nicns baja a babának.

7 hetesek múltunk, de még mindig nem tudjuk kivárni a 3 órát. 2,5 órát már azért igen, de szerencsére estefele 3,5-4 óránként kap. Akkor ritkábban kér. Változott azóta a helyzet?

Előzmény: feelgood (36)
Kulcsarne Creative Commons License 2004.10.11 0 0 46

Mi is betöltjük a 8-dik hetet pár nap múlva :))

Jobb lesz?

Előzmény: moncaberta (29)
Kulcsarne Creative Commons License 2004.10.11 0 0 45

Sziasztok!

 

Új vagyok itt, de sajnos nagyon sírós a baba. Hasfájás :(

Igyekszem végigolvasni amit írtatok. Mi mindent megpróbáltunk. Infacol + Gripe Water, lábemelés, hasra fektetés, de sajnos nem reagál rá a baba, kivéve a teára. Azzal megnyugszik egy kicsit, és rövid időre, sokat viszont nem akarok adni neki.

 

Tündi

 

KAAEL Creative Commons License 2004.10.02 0 0 44
Sziasztok!
A kórházban nekünk is javasolták a "teát", aminek a doktornéni szerint 1 dl forraltvízből és egy kockacukorból kell állnia. Visszakérdeztem, hogy biztos, hogy kell bele cukor, és elmagyarázták, hogy igen. Nem sokszor adtam a gyereknek belőle, viszont a feje lágya egy kicsit mindig be van süppedve, állítólag akkor szomjas. Ha viszont minden pelenka nedves, akkor nem szomjas. Engem is eléggé megzavarnak az egymásnak ellentmondó állítások. Ha tea, akkor milyen? Filterest nem szívesen adnék neki, és állítólag a gyógyteák is lehetnek ártalmasak.
Balázs most két és fél hónapos és újabban gondok vannak a kakával, régebben minden nap volt neki egyszer, most meg 3-4 naponta. (tápos, minimális anyatejjel) Erre kamillateát meg/vagy kifacsart narancs levét ajánlották. Egyik sem használt. Úgy elkeseredtem, hogy adtam neki 4-5 kiskanál 100%-os grapefruit ivólét, másnapra gyönyörűt gyártott.
Mintha tényleg mennénk ki a bőgős korszakából, ritkulnak a végigüvöltött napok :) (végre!)
Előzmény: mazsolaa (43)
mazsolaa Creative Commons License 2004.09.30 0 0 43

A cukros teával az a gond, hogy cukor van benne... :o)

Fogorvos ismerőseim egybehangzóan állítják, hogy a cukor már akkor is káros, amikor még nincs foga a gyereknek, mert az ínyre meg fogcsírákra is rossz hatással van. (Mondjuk a gyerek üvöltése meg az anyai szívre káros.  :o)  )

m.

 

 

Előzmény: moncaberta (42)
moncaberta Creative Commons License 2004.09.28 0 0 42

Sziasztok!

Látom itt az utánpótlás :-(

Nálunk még mindig tart a helyzet, bár vannak jobb és rosszabb napok. Talán lassan kinövi. Most kezd viszont kínlódni a fogzással... Ezt már a nagy is eljátszotta, hogy mire kinötte a hasfájását belekezdettt a fogzás-fájásába ..nem tudom melyik volt rosszabb. Szegény gyerekek..

 

Feelgood apuka!

Az enyém is rengeteget hízott az elején, 4 kilós volt 3 hetesen (3300-zal született), ez elég gyakori, bár inkább a kisebb súlyú (2500-3000) babákra jellemzö, de késöbb visszavesznek a gyarapodásból. Most már éppen csak meghízza a heti "minimumot". De akár ettöl is fájhat a pocakja, mármint, hogy túl sokat eszik. Nekem javasolták , hogy teáztassam két szoptatás között, ezt ugyan nem tartottam be, mert  biztos voltam benne, hogy 3-4 hetes gyerek , ha 2,5 óránként kér enni , akkor éhes, és az anyatejjel nemigen lehet túletetni, gondoltam, ha így marad, majd akkor. Persze pár hét alatt rendezödött ez az étvágy-dolog, szóval ilyen okból nem volt végül szükség a teára. De ha kap tápit is a baba, akkor doktornéni/bácsi meg tudja mondani, hogy mennyi az adagja, és azon felül úgy tudom, tényleg tea, hogy ne legyen túletetve a gyermek. Szerintem kérdezzétek meg

 

Mazsolaa,

mi a baj a cukros teával?

 

Südve Creative Commons License 2004.09.28 0 0 41

A bébi. Néha, amikor azt látom, hogy a kakilás nem akar sikeredni. De nála inkább a szelekkel van gond. :-(

Úgyhogy asszem megtörtem, és ha megjött a patikába a megígért szélcső, akkor használni is fogom, bár a férjem pl. nagyon ellene van.

Előzmény: mazsolaa (39)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.28 0 0 40

No,

 a Grippwóterrel nem csináltatok semmi végzeteset (hiszen él a gyerek nem? :-))) ) , nos ugyanez van a teával is, igen igazad van, ma már minden szarságra ráírják, hogy csak 4 hónapos kortól. Ugyanis van a WHO-nak egy olyan állásfoglalása, miszerint a hozzátáplálás káros 6 hónapos kor előtt (addig csakis anyatej) , de a tápszereseknél is max. 4 hónaposkortól szabad.

 

 Ez egy pár éves állásfoglalás, azóta a "modern" orvosok minden akármit arra fognak rá, hogy a gyereket korán tápálták hozzá, a 15 éves korban kezdődő pikkelysömörtől kezdve az asztmán át  az allergiáig mindent erre vezetnek vissza.

Ugyanakkor a gyakorlatban itt vannak a 10-20-30-40 éve praktizáló gyerekorvosok, akik merészelnek a WHO ajánlásait meghazudtolni.

 

Én erre azt mondom, hogy elgokosabb az arany középút: ha a családban halmozottan előfordul allergia, asztma, ekcéma, akkor minél később kezdjétek el a hozzátáplálást, de ha nem, akkor hallgaassatok a józan eszetekre meg a gyerekorvosotkra meg a védőnőre. 

 

(Jómagam két egészséges, tápszerrel nevelt - és korán hozzátáplált - gyerek anyjaként csak azt tudom mondani, hogy nem kell mindent készpénznek venni. És az én időmben még nagyon sok teát ittak a babák, és semmi bajuk nem volt tőle. Igaz, az unokámnak a teát már nem orosz teából csinálom, hanem édesköméynből, és nem fehér cukorral, hanem patikában kapható szőlőcukorral ízesítem, szóval haladok a korral...)

Előzmény: feelgood (38)
mazsolaa Creative Commons License 2004.09.27 0 0 39

Sziasztok!

Lehet, hogy buta kérdés, de a jó cukros kamillateát te iszod, vagy a gyerek? Csak azért, mert elég vad ötletnek tartom a bébit cukros teával itatni... :o)

Köszi!

m.

Előzmény: Südve (32)
feelgood Creative Commons License 2004.09.27 0 0 38
Azt tudom, hogy 1 hónapos korig nem adható, rajta van a dobozán. A gyerekorvosunk javasolta, 2 hetes korában. Hasonlóképpen jártunk egy gyerekteával is (Herbária Patikája teakeverék). Arra az van írva, hogy 4 hónapos korig nem adható. Megkérdeztük a védőnőt, hogy most adhatjuk-e vagy sem ezt a teát, erre ő azt mondta, hogy nyugodtan, valami EU-előírás miatt került rá a dobozra ez a szöveg. Itt 2 nézet feszül egymás ellen :-) A védőnő/doktornő véleménye, és az előírás (gondolom, ez se véletlenül került a dobozra). Most melyiknek higgyen az ember??? :- Feelgood
Előzmény: AliceCsodaországban (37)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.27 0 0 37

No álljunk meg egy szóra...

A Grippwoter egy hónapos kortól adható, főleg székrekedéses babáknál hasznos. Infacolt oké.

Ilyen kicsi csecsemőnél nem kell betartani a 3 óránkénti evést (erre kell törekedni később, de 6 hetes korig még koracsecsemőnek számít), és addig akkor kell szopnia mikor ő akar - két óránál ne gyakrabban, de 4 órán túl sem. Azaz, ha 2 óránként éhes, akkor 2 óránként kell megszoptatni.

Igen, jó a megérzésed, valóban állandóan éhes.  Tudom, hogy nagyon fárasztó, de próbáljátok inkább igény szerint szoptatni, és a tápszert csak végszükség esetén adni pótlásnak. Sajnos ilyenkor még éjszaka is többször eszik... ez normális.

Előzmény: feelgood (36)
feelgood Creative Commons License 2004.09.27 0 0 36
Üdv Mindenkinek! A mi Lucánk 3 és fél hetes, a kórházból 2900 grammal jöttünk ki. A hasfájásra Infacolt és Gripe water-t adunk neki, ezek úgy tűnik, hogy masszírozással kombinálva használnak is. Szerintetek elképzelhető, hogy ezek miatt megnő az étvágya? Vagy egyszerűen csak folyton éhes? Az a helyzet, hogy napközben sosem tudja kivárni a 3 órákat a 2 étkezés közt, és nagyon sokat is eszik. Ma kb. 700 grammot kajált, tápszert (Humana A) és anyatejet vegyesen. És még nincsen vége a napnak! :-) Már kifejezetten kikerekedett az arca és 3500 grammos testsúlynál tartunk. Azaz kb +600 gramm 3 hét alatt! Szerintetek normális ez? Üdv. feelgood apuka
Südve Creative Commons License 2004.09.07 0 0 35

Mormika, voltunk hasi Uh-n, még 10 napos korában, ott azt mondták, hogy minden oké vele. Ez az erölködés kb. 3 hete van.

 

Amma, köszi, nálunk ordítás nincsen, nyögés viszont annál inkább. Bepróbálkozom ezzel a szélcsővel, aztán meglátjuk...

Előzmény: mormika (33)
Ammandina Creative Commons License 2004.09.07 0 0 34
Südve, a szélcső használati utasítása a 19. hsz-ben. Egyébként nem drasztikus. Mondjuk Domi nem erőlködött egész nap, hanem etwetés után 1 órával kezdett ordítani és az eltartott egy darabid. Nyögni nem nyögött
Előzmény: Südve (32)
mormika Creative Commons License 2004.09.06 0 0 33
Südve, hasi ultrahangon voltatok? Ott minden rendben volt? Ha tényleg naphosszat erőlködik a gyerek, talán el kéne vinni valamiféle szakemberhez... igazán magam sem tudom, kihez, belgyógyász? gasztroenterológus?
Előzmény: Südve (30)
Südve Creative Commons License 2004.09.06 0 0 32

Amma, nem, eddig azt még nem vetettük be, mert rettentő drasztikusnak tűnik. :-( Ámde lassan én sem látok más megoldást, hogy ne ezzel teljenek szegény gyerek napjai.

Ma itt volt a védőnőnk, a következő két tippet adta: jó cukros kamillatea éhgyomorra (brrr!), és a Laevolac cseppek. És említette a szélcsövet, de mintha neki is hidegrázása lenne tőle.

Ja, és mellesleg itt a közeli 3 gyógyszertár egyikében sem lehet kapni. Szerdán jutok nagyobb patika közelébe, hátha ott.

 

De pont meg akartalak keresni mailben ez ügyben... pontosan mit is, hogyan is kell ezzel művelni? Milyen gyakran, mennyi ideig lehet használni? Nem fáj ez a manónak?

 

Előre is köszi,

S.

Előzmény: Ammandina (31)
Ammandina Creative Commons License 2004.09.05 0 0 31
Südve, szélcsövezni szoktátok?
Előzmény: Südve (30)
Südve Creative Commons License 2004.09.04 0 0 30

Hogy a próféta beszélne belőlük... Marcim holnap lesz 8 hetes. :-))

 

Nálunk nem hozott eredményt a paradicsom-megvonás és a tejtermék-megvonás sem. A helyzet ugyanaz. A gyerek naphosszat erölködik, mintha folyamatosan székrekedése lenne. Nagy néha egy-egy kis puki előjön, napi egyszer kakil is, de nem könnyebbül meg tőle, két perc múlva ugyanúgy erölködik.

 

Már szinte mindent próbáltunk, Infacol, Espumisan, Gripe Water, Papaverines... sőt, már próbáltam azt is, hogy semmit nem kap, hátha túlzásba vittük... Ja, az édeskömény tea is megy...

 

Fogalmam sincs, hogy mi ez, de hogy nem egészséges, az biztos, ráadásul Marcinak köldök-, és kétoldali vízsérve is van, nyilván annak se használ ez az iszonyú erölködés (felhúzott lábak, vörös fej... szegénykém irtó türelmesen viseli, ritkán sír, de emiatt nappal alig alszik... :-(( )

 

Kedden tanácsadásra viszem, remélem ezúttal nem ráznak le azzal, hogy "elmúlik, Anyuka, három hónapos korára elmúlik..."

Előzmény: moncaberta (29)
moncaberta Creative Commons License 2004.09.02 0 0 29
Ja és a Sears házaspár híres Baby Book-jában olvastam, hogy a hasfájás 6-8. hét között tetözik. Talán a jövö hét már jobb lesz :-)
moncaberta Creative Commons License 2004.09.02 0 0 28
Háát, köszönöm az érdeklödést. Valamivel jobb, mint az elején, de a múltkori beírásom óta van némi visszaesés, mivel gyakorlatilag májkrémes kenyéren kellene élnem az olyan sírásmentes napok érdekében. Azért az nem megy, de elviselhetö szinten bírjuk tartani a dolgot. A borzasztó üvöltések megszüntek, vinnyogás, nyöszörgés van, de ha úton vagyunk -kocsiban vagy babakocsiban- akkor elalszik, itthon viszont dajkálgatni kell. Ez kissé fárasztó, mert vagy trappolok az utcán, vagy a lakásban körözök, de mivel a nagy oviban van, annyira nem készít ki idegileg, most ráérek csak vele foglalkozni (a háztartás persze szalad, de mindegy. majd mindjárt megyek is vasalni:-)) Egyébként nagyon aranyos, röhög, dumál, rájöttünk, hogy valójában egy kicsi vombatra hasonlít... Még egy hónap és remélem vége a nyüglödésnek is.
Előzmény: Ammandina (26)
KAAEL Creative Commons License 2004.09.01 0 0 27
A tejivás mérséklése nálunk is bevált - a pöttyökön is múlnak. A puki-kihajtás nagy ötlete a Nagyitól származik, minden este megiszok én egy köményes teát. (a hatása sajnos nálam is jelentkezik, de a babán is segit), legalább nem kell kinozni :)
Ammandina Creative Commons License 2004.09.01 0 0 26
moncaberta, hogy áll a hasfájás? Végleg segített a tejivással való leállás?
Előzmény: moncaberta (25)
moncaberta Creative Commons License 2004.08.21 0 0 25
Nem merem elkiabálni, de beadtam a derekam, és abbahagytam a tejivást  (is) és markáns javulás észlelhetö! Ez már pár napja tart. Azért még vannak nehezebb órák, nyöszörgések stb, de már egy csomót van ébren úgy, hogy nem sír, hanem vidáman nézeget (nekem ez új!!), sokkal jobban alszik és ami talán a legjobb jel: eltünt róla minden pötty - tejkiütés. Még nem merem elhinni, de gondoltam beírom, hátha másnál is bejön. Csak így maradjunk!!
tunde003 Creative Commons License 2004.08.20 0 0 24
ok. köszi. :-)
Előzmény: Törölt nick (23)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!