2012. június 16-án kerül újból megrendezésre a Múzeumok éjszakája mind Budapesten, mind vidéken. Rengeteg múzeum, galéria, kultúrközpont várja a látogatókat, így mindenki meg tudja majd találni azt a helyet, ami neki leginkább tetszik, vagy amelyik leginkább közel áll hozzá.
Az idei nyár eleji Nyílt Napon, június 9-én 10 és 16 óra között két helyszínen tekinthet a kulisszák mögé a nagyközönség.
Mindkét helyszínen szakmai vezetéssel is várják az érdeklődőket a Fővárosi Vízművek munkatársai. A telephelyek látogatására előzetes jelentkezés nem szükséges, érkezési sorrendben tekinthetők meg, de előfordulhat, hogy a nagy érdeklődés miatt várakozni kell.
Május 21-én újra nyakába veheti a belvárost mindenki, aki nyomozásra adja a fejét. Ezúttal is egy borzasztó ügyet kell megoldani, de új helyszínen, újabb bilincsek és nyomok segítségével.
A kérdés továbbra is, hogy ki, mikor, hol, miért és hogyan követte el a rettenetes tettet.
Az egyes - Budapest utcáin található - nyomok elvezetnek más nyomokhoz, végül a kép összeáll és az igazság megállíthatatlanul tör majd a felszínre. Gyalog indultok, helyszín helyszínt követ, ahogy a nyomkeresésbe és a tettes hajszolásába fogtok. A megoldáshoz némi elszántság, egy kis elmehasználat, valamint kalandvágy szükségeltetik.
Szeptember 24-én országszerte közérthető nyelven vár kicsiket és nagyokat, különösen kíváncsi szülőket és felnőtteket, szenvedélyesen tehetséges diákokat és fiatalokat a Kutatók Éjszakája, az ország egyik legjelentősebb kutatás-fejlesztéssel foglalkozó eseménysorozata.
http://www.kutatokejszakaja.hu/2010/
Nyílt nap a Vízműveknél 2010-ben is
Aki megnézné élőben is ezt a hatalmas kelyhet (Budafoki víztároló), a Gellérthegyi víztárolót, vagy a csepeli vízművet, annak 2010 május 29-én szombaton 10-16 óra között lesz rá lehetősége!
Részletek a www.vizmuvek.hu oldalon.
Sylvie
Hills - MMME Nemzetközi Macskakiállítás 2010. február 6-7.
Hills - MMME Nemzetközi Macskakiállítás lesz 2010. február 6 - án és 7 - én Budapesten a Lurdy házban, ahol naponta több mint 300 különleges macska, állatorvosi tanácsadás, gyerekprogramok, táp és felszerelés - vásár várja a látogatókat.
1097, Budapest Könyves Kálmán krt. 12-14. Lurdy ház - 1. emelet - Rendezvényközpont Nyitva mindkét nap 10 - 18 -ig. Belépőjegy a helyszínen váltható. Jegyárak:
Tegnap a "cég"-gel Pécsen voltunk kirándulni, és Kisjakabfalván ebédeltünk. Utána borkóstolás volt, sok-sok borocskát megitattak velünk, sajna szárazat - azt én nem szeretem - de a végére hagyták a fini édes fehéret! :)
Ráadásul a hó is elkezdett sűrű pelyhekben esni!
Wadmin, gondoltam Rátok Siklós felé, remélem nem csuklotattok!
UI: Hogy vagytok?
UI: Ma a Duna Tv-n pont a villányi borvidékről volt egy dokumentumfilm.