Keresés

Részletes keresés

hambar Creative Commons License 2008.02.17 0 0 28
Az az igazság hogy társulat már van!!! Ott van pl.: Kaméleon csoport!
Sztem évi 40 millió ftból meg lehetne valósítani és még lehet sokat is mondtam!
lehet a városvezetésel van a gond vagy senkit nem érdekel. Ez sztem felháborító. Mondjuk felhívnám Bán Béla figyelmét is erre!
Előzmény: gazo2 (27)
gazo2 Creative Commons License 2008.02.16 0 0 27
Kedves Levelezőtársaim!

Hogy Bajának önálló színháza, saját társulata legyen, a gondolat már az 1800-as évek elején felmerült. Akkor vándortársulatok járták a vidéket, köztük Kilényi Dávid híres Magyar Színjátszó Társasága, mely 1826.december 2-től 1827. április 11-ig "61 előadatok" között az itt élő Rózsavölgyi Márk egyik darabját is bemutatta. Helyileg az Oroszlán fogadóban, a mai Erste Bank helyén.
Az idők folyamán mindig felmerült, hogy Baja gazdaságilag elbírna-e önálló színházat. Ha feltételezzük, hogy a környékkel együtt kulturális igény lenne, hogy a közönség estéről-estére megtöltene egy 500-600 fős termet.
Jómagam nem tartom magamat különösebben hozzáértőnek. Legfeljebb annyival vagyok közelebb a kérdéshez, hogy a Pécsi Nemzeti Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok zenekarában évtizedekig játszottam. Tehát nagyon sok színdarab és opera színpadra állítását láttam.
Nos, a költségek nagyon tetemesek. Olyannyira, hogy az államnak mindig kellett hozzápótolni a jegyárakhoz. A színészek, a zenekar, a műszak munkabéreire különböző járulékok rakódnak. Tetemesek a propaganda költségek, fűtés, világítás stb.
Baján ezen felül mindenképpen korszerűsíteni kellene a Városi Színházterem színpadát. Pl. a forgószínpad ma már elemi követelmény. De nincs megfelelő öltöző, díszletraktár sem. A jelenlegi színpad erősen huzatos. (Láttam Pécsi Ildikót a Heilbronni Katicában, jelenésére várakozva szinte megfagyni.)
Szerintem Baja legközelebb az önálló színházához megyeszékhely szerepe idején, tehát 1921 - l950 között volt. Az óhaj tiszteletre méltó, de a jelen időkben, amikor nagy városaink színházai is a puszta létükért küzdenek, aligha válhat valóra.

Tisztelettel:
Gál Zoltán

Thernitibi Creative Commons License 2008.02.15 0 0 26
Nosza, csapj bele a lecsóba, ez szép feladat lenne neked:-)
Előzmény: hambar (25)
hambar Creative Commons License 2008.02.15 0 0 25
Engem zavar és bosszant:

Miért nincs bajának hivatásos szinháza!!!???
Miért kell Kecskemétről inenn onann vendégszinészeket lehívni hogy jáccanak??
Közönség és igény lenne rá!
40oz Creative Commons License 2008.02.13 0 0 24

Engem zavar és bosszant:

 

(1) kispályás viselkedés magas pozíciót betöltő embereknél (úgy főnök valaki valahol hogy leszarja az egészet/feladta/befásult/mogorva)

 

(2) bizonyos kor felett a nyammogás (buszon, moziban az idősebbek szívják a fogukat, nyammognak, cuppognak, jár az állkapcsuk és észre sem veszik. Ilyenkor a pusztító állat ösztöne előjön belőlem és szét tudnám tépni az illetőt, mert nem hiszem hogy egy pl. 50 éves embernek ezt meg kéne magyarázni, hogy illetlenség és felb*szhatja a másikat... észre sem veszik, vazze)

 

(3) rengeteg ember (tipikus magyar tulajdonság) hogy ha nem vagy velük (társaságon belül) érdeklődő, meg nem értékeled nagyra azokat a dolgokat, amin te már 20 éve túl vagy és szerinted mikor épp ott jártál is egyáltalán nem jelentett neked problémát - szóval olyankor ezt a sok kisebbségi komplexusos átlagember nehezményezi és egyenesen támadásnak vagy ilyesminek veszi. Én nem jópofizok, csak azzal, akinél konkrétan határozottan úgy érzem hogy most nem tudom visszafogni, és dícsérnem/bátorítanom kell.

 

(4) kib*szott csövesek az aluljárókban. Az egy dolog hogy az ország/társadalom stb miatt ott vannak a csövesek, de mi a f*szért kell azt a maradék több mint 1-2 millió embernek nézni napi szinten, és a rendőrök miért nem b*sszák ki őket AKÁRHOVÁ, de ne a legforgalmasabb közterületeken ágyazzanak már meg meg pakolják i a sz*ros cuccaikat közszemlére. Itt vannak külföldiek is, ha mást nem nézünk, azok mit gondolnak az egész országról ezek után? A rend őreinek a rendet kellene őrizni, nem pedig random igazoltatni suttyó borostás huszonéveseket, hátha van náluk valami - egyébként meg csak át akart menni a huszonéves az aluljárón, szlalomozva a kéregető koldusok, szórólaposok meg szarszagú csövesek közt.

 

 

(5) na még egyet: nem láttam még életemben ennyi hányást, mint Pest utcáin. MIntha minden éjjel egy 100 fős brigád répafőzelékkel bezabálna, és direkt az összes buszmegállóba meg ilyen helyeked a JÁRDA KÖZEPÉRE OKÁDNA, nem ám az út szélére, ahol majd a kocsi lemossa (mainek az a dolga) vagy a kukába vagy valami, a kib*szott járda közepére. Egy városban nem láttam még ezt SOHA, se itthon sem külföldön. De Pesten csak hányás meg összefosott matracok meg szemét és csikkek vannak már reggel! A KUltiplex előtt legalább minden reggel el is takarítják az összes mocskot. Nemúgy máshol, mégis a Kultit támadja minden vak + pénzéhes szerencsétlen gennyláda.

 

 

OK? jöhetnek a kommentek!;)

 

turistvan Creative Commons License 2008.01.28 0 0 22
Február 02-án Baján mutatkozik be a Magyar Gárda.
zvajda Creative Commons License 2008.01.23 0 0 21
A Lungo Drom elnöke szerint - bár a jelek sajnos nem erre utalnak -, ha a Magyar Gárda működése nem a kisebbségek, és különösképpen nem a cigányok ellen irányul, nem a viszályt szítja, hanem valóban az ország épülését, a kiszolgáltatottak védelmét szolgálja, akkor a cigányoknak is a Magyar Gárdában van a helyük.

Farkas Flóriánnak ezek szerint fogalma sincs kik ellen vonultak fel a magyargárdisták már két alkalommal is. Úgy látszik a jobboldaliság elvakította szegényt.Esetleg valami cukor...vsgy?
zvajda Creative Commons License 2008.01.18 0 0 20
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/5/0/4/7/BIG_0003785047.jpg

Mondjon bárki a világon egy olyan szobrot, ahol annak avatóját is feltüntették!
Úgy elgondoltam, hogy az avatás után nekihasalt a kőfaragó és utólag bevéste az Örökemlékezetü nevét a kőbe, mert előre ugye snassz lett volna, mert mi van, ha nem ér rá?

Egyébként legutóbb egy pincsikutyaszerüség tette névjegyét a feliratra és ez így van jól.

De ha jobban belegondolok akkor lehet, hogy....?

"Felelősséggel tartozom a családomért, a több tagban heverő nemzetem újraegyesítéséért, határokon átívelő újraegyesítéséért dolgozom, s nem csak ezt az országot, hanem Isten országát is építenem kell a munkámmal. "

Manager Magazin, 2006 dec 21

Repedtsarkú - Ripacs - Kripli oszt jónapot.( )
zvajda Creative Commons License 2008.01.10 0 0 18
Akár 300 ezres csekk a rendőrtől

...Közismert kriminálpszichológiai dogma, hogy nem a büntetés mértéke a legnagyobb visszatartó erő, hanem a tudat, hogy a büntetés mindenképp bekövetkezik. Vagyis a fix traffipax, az intenzív rendőri jelenlét, a piros lámpákkal összekötött fényképezőgép, a megkerülhetetlen elektronikus szabálysértési eljárás alkalmas a szabálysértések számának, az ezekkel járó balesetveszély csökkentésére. A magas bírsággal fenyegető, de véletlenszerű, esetleges rendőri basztatás meg nemigen....
--------------------------------
Na ha most nem nő a korrupt rendőrök száma akkor Miska legyen a nevem
lemi Creative Commons License 2008.01.05 0 0 17
Kedves zvajda,

itt Münchenben sem pucolja a város el a havat minden mellékutcán, mert iszonyatos költségekkel járna, inkább reszkirozzák egy balesetnél hogy fizetik a kárt (pl. Posta).

Amúgy részben megértem a mérgedet!:)

Üdv
lemi


Előzmény: zvajda (15)
baon Creative Commons License 2008.01.04 0 0 16
A mi utcánkban sem takarították el a havat. A közút gépeit láttam, de a városét nem. Zavar és bosszant, de az illetékeseket ez nem foglalkoztatja.
Előzmény: zvajda (15)
zvajda Creative Commons License 2008.01.03 0 0 15

az utakon (amin rendszeresen az autok mennek), azt meg a varos sozza.

 

Hát ezaz lemikém ami miatt nem a kérdés a hülye hanem aki nem pucolja.Mert,hogy felénk a mai napig egy szem kotoró sem járt.No mostatakkó érdedmá?

Előzmény: lemi (14)
lemi Creative Commons License 2008.01.02 0 0 14
Persze hogy te, hiszen a te hazad elött van!!!!!!! Milyen hülye kerdes!!!!
Az emeleteshazaknal a hazmester, az utakon (amin rendszeresen az autok mennek), azt meg a varos sozza. Az üzletek elött a tulajdonosok dolga!

Hol a hiba???
Előzmény: zvajda (6)
zvajda Creative Commons License 2008.01.02 0 0 13
De ha valakit utál a nép, abból szerinted az következik, hogy az a párt a nép érdekében cselekszik? Vagy ez valami előfeltevés? Ha valamiről a liberális véleményformálók azt mondják, hogy "reform", akkor az szükségszerűen jó a népnek? Erről nem tudtam. És ha a nép sem hajlandó ezt belátni, akkor mit kell tenni? Ugyebár ilyenkor az (amúgy káros) osztogatás a célszerű módszer?
Előzmény: zvajda (11)
mamicska Creative Commons License 2008.01.02 0 0 12
te is minek szósz bele?:)

a nagyok dóga ez:)

én se nem vagyok orvos, se nem vagyok szervezőmérnökközgazda vagy miafene - öreg, beteg, kórházakat járó vénasszony vagyok
szörnyűséges múltbéli tapasztalatokkal, amibe még a betegcsere is belefért

ha csak egy árnyalatnyival lesz jobb a helyzet és nem azt látom, hogy az infúziómat a szekrényajtó felső csücskére akasztják, hanem egy infúziósállványra, nem egy WC jut 40 betegre....és amikor kinézek a lepukkant klotyóablakon az idegeneknek tilos behajtani klinikaudvarra, ahol Saabok, Mercik és tsai-k parkolnak és a fiatal dokiknak nem kell kétrét görnyedve kísérni a remegő kezű főorvost a viziten...

szarok a pártokra de egy árnyalatnyival legyen jobb!!!
Előzmény: zvajda (11)
zvajda Creative Commons License 2008.01.02 0 0 11
No akkor ezt megbeszéltük.Én viszont maradok szadi szavazó.:)
Előzmény: vizinikk (10)
vizinikk Creative Commons License 2008.01.02 0 0 10

nem értünk egyet.

ez viszont az szdsz ócska propagandaszövege, amivel az általuk okozott káoszt igazolni próbálják.

a fiatal orvosaink pedig ezerrel igyekeznek külföldön állást vállani.

 

mondom ezt úgy, hogy valaha szdsz szavazó voltam, a fideszre sosem fogok szavazni.

 

Előzmény: zvajda (9)
zvajda Creative Commons License 2008.01.02 0 0 9
A hiánygazdaság szükségszerű következménye. Amíg nincs pénz elegendő számú protézisre, szívbillentyűre, kimagasló ellátásra stb. az kapja a jobb szolgáltatást, aki hajlandó letenni a lóvét, ami aztán kiszámíthatatlan és követhetetlen módon az ellátásról döntő dokik zsebében landol. Ezt az eü ellátást hagyta ránk a Kádár-rendszer. Ja és ezt a kádári multat védik nagyon sokan körömszakadtáig. Vajon miért?Gyógyító fiatal orvosaink többsége reménykedik, hogy a reform által jobb lesz neki. Most ugyanis nem az. A paraszolvencia 90 százalékát az orvosi kar felső 10 %-nyi hűbérúri kasztja kapja, akik élet-halál urai a fiatal orvosok fölött. Tőlük függ a munkavállalásuk, a "beteghez jutásuk", a továbbképzésük, a szakvizsgáik, ők állnak az égerpistik mögött, őmiattuk nem nyilváníthat véleményt gyógyító fiatal orvosunk. Mert addig tartott az orvosi pályája. A reform egyik lényeges eredménye a feudalisztikus viszonyok szétverése lesz, legfőbb támogatói pedig pár éven belül a helyzetbe hozott fiatal gyógyító orvosok lesznek. Épp ettől fél Orbán, ezért próbálja tűzzel-vassal nádihegedűvel megakadályozni a reformot.
Előzmény: vizinikk (7)
gazo2 Creative Commons License 2008.01.02 0 0 8
Kedves Levelezőtársaim!

A korrekt játékvezetés azt kívánja, hogy a Hóesés - Városüzemeltetés meccs végeredményét 2:1-re módosítsam, de a Városüzemeltetés javára. Ugyanis az 1:0-ás állást követően, nem egészen fél óra múlva, egészen pontosan tegnap 13 óra 1 perckor elhaladt a katonavárosi Zengő utcában a hókotró autó, és megtisztította az úttestet. A járdák letakarítását azonban valóban mi, az utcában lakók végeztük.

Tisztelettel:
Gál Zoltán
vizinikk Creative Commons License 2008.01.01 0 0 7

azért valljuk be őszintén, a szakszervezeteknek erre komoly oka volt:

 

http://www.tbmentok.net/kritika

 

engem meg őszintén szólva az zavar, hogy Molnár Lajos és Horváth Ágnes agybeteg koncepcióját minimális támogatással át akarják verni.

valamint, hogy a szakszervezeteknek Magyar Bálint államtitkár legsunyibb, legaljasabb próbálkozásai ellen állandó harcot kell vívni, hogy megakadályozza a magyar felsőoktatás privatizációját. A legutolsó trükkje az volt, miután három törvénymódosítást vétózott meg az FDSZ, hogy szép csendben kivetette a 2008-as költségvetési törvényből az egyetemeknek adandó költségvetési támogatást. De ezt észrevették, egyelőre nem ért el eredményt.

 

Előzmény: zvajda (5)
zvajda Creative Commons License 2008.01.01 0 0 6

Leesett a hóóóó ! Hahóóóó!!!! Eltakarítani meg majd mi fogjuk?

Hóesés - Városüzemeltetés 1:0

zvajda Creative Commons License 2007.12.30 0 0 5
 

"A szakszervezeti vezetők egészségügyi privatizációs törvénynek hívják például ezt a törvényjavaslatot, ami nettó hülyeség. Azt mondja az ellenzék, hogy megszűnik a nemzeti kockázatközösség, ez nettó hazugság. Azt halljuk, hogy a magántőke semmit nem fog nézni, csak azt, hogyan vigye ki a profitot a rendszerből. Ehhez képest az első három évben egyetlenegy forintot nem lehet kivenni nyereségként, a későbbiekben pedig 2 százalékos profitmaximum lesz..."

 

A szakszervezetek minden további nélkül átvették a fideszes hazugságokat, bármennyire ostobák voltak is azok.

oszibá Creative Commons License 2004.08.11 0 0 4
Cimbi nehagydmagad átverni
Előzmény: zvajda (3)
zvajda Creative Commons License 2004.08.11 0 0 3
Bocs a tévedés ott van,hogy a Shell és Agip nem forgalmaz keveréket.A minap szerettem volna tankolni(Shell)és azt az információt kaptam,hogy nincs sehol baján.Molnál van igazad van czico.Félre tájékoztattak.
Előzmény: zvajda (2)
zvajda Creative Commons License 2004.08.11 0 0 2
Az említett helyeken csak volt cimbikéim:(
Előzmény: Cziczo (1)
Cziczo Creative Commons License 2004.08.11 0 0 1

Zoli!

A szegedi úton lévő MOL kutnál is van 50:1-es keverék.

Előzmény: zvajda (-)
zvajda Creative Commons License 2004.08.10 0 0 topiknyitó

Kérdezem miért?

Van az,hogy baján már nincs a benzinkutaknál keverék vásárlási lehetőség.Shell Mol Agip nooooo.és az mondják nem is lesz sory.Egyedül az Avanti a vízügygépészet udvarán ad de ott is úgy öntik a tankba.(egyenlőre)Kinek az agyament ötlete ez?Mit tegyen a motoros aki nem akar otthon kotyvasztani ,meg nem is akar?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!