Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.13 0 0 238
Tök igazad van, megfogadom a tanácsod! Konyhaiból amúgy is csak mecha van otthon, és hát már amúgy is újítanunk kéne :)
Előzmény: Törölt nick (237)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.11 0 0 236
Jaj, de jó, na erről se hallottam még, na nálunk erre a polár cuccok voltak alkalmasak, legtöbbjüket úgy kaptuk, nem mi vettük...
Előzmény: AliceCsodaországban (235)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.05.11 0 0 235
Báránybőr, puha szőrös és meleg, azon feküdt otthon is meg a mózeskosárban is. Később a babakocsiban is aláraktuk, jól védett a hideg ellen.
Előzmény: Törölt nick (233)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.11 0 0 234
Hű, mi a mérleggel megszívtuk, sajnos, eredetileg nem vettünk, mondván minek... Sajnos, kellett, mert Márkus nem volt hajlandó enni az első hónapban, semmiből, kórházba is kerültünk, és aztán a folyamatos kontroll miatt bérelnünk kellett egyet. Most is ez lesz valószínűleg, de majd meglátjuk, milyen kajálós lesz a lányka, mert venni nem fogunk, minek - már a két és fél éves fiam is inkább a nagy személymérlegen méri magát, kb. 2 éves kora óta felmászik rá, megnézzük, azt jól van (na, azóta beles is rendesen, ne tudjátok meg, ruházni könnyebb, mint etetni :))))) hála Istennek)

A mérlegkölcsönzés - ahogy utánanéztem - nem lett kimondottan drágább 2005 óta, és a többi babacucc is nagyjából "fagyasztott" árakon van - kivéve a fa termékeket, a kiságyakat, járókákat stb., mert azoknak iszonyatosan felment az áruk! o.O Azon gondolkodom, hogy netalántán a világgazdasági válsághelyzet vitte fel?
Előzmény: AliceCsodaországban (230)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.11 0 0 233
Én kihagytam a felsorolásból véletlenül ezt:
"Utazóágy, netről, használtan, 8000 Ft-ért."
Igaz, csak egyszer használtuk, de csak azért, mert elég ritkán utazunk, de nagyon nagy segítség volt az első időkben.

Bocsánat, de mi az a barikabőr? ...Nekem egyből a csergetakaró jut eszembe, de az szúr. :)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.05.10 0 0 232
Na jó, most utólag mégvalami eszembe jutott, ha ujra kezdenénk, ezt mindenképpen megvenném: lengő bölcső. Olyan, amit fel kell valahová függeszteni, és a gyerek minden moccanására kileng. Hallatlanul hasznos és jó a gyerek agyi fejlődése szempontjából is, és arról nem is beszélve, hogy egy csomó felesleges éjszakai ringatást megspórol vele az ember... régen a kenyérkelesztő teknőt függesztették fel a szelemengerendára faluhelyen, abban ringott a kicsi, valamit ők is tudtak, amit azóta az orvosok is elismertek.
szesztre Creative Commons License 2008.05.10 0 0 231

Én vettem használtan babapihentetőt is és Dani nagyon szerette. Az első időkben az etetés is abból történt. Megérte.

A gyerekülés is nagyon jó a bicire, sokat megyünk, s nagyon szereti ezt is Dani.

Előzmény: Törölt nick (229)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.05.10 0 0 230
Így utólag a mérleg, a mellszívó (kutyaszart se ért) és a hordozókendő volt nálunk tök fölösleges, a barikabőrt nagyon szerette a gyerek ...

Ja és így 4 év távlatából nálunk tudjátok még mik voltak fölöslegesek? A megvett játékok (kivéve a favonat sinekkel meg Thomas mozdonyokkal) , a kölök mindennel játszik ami az útjába akad, légyen az kavics, szöcske, faág, spárga, lavór, vödör víz, homok, föld, lekaszált fű, csak éppen a játékokkal nem. Viszont szinte egyetlen megvásárolt könyv sem ment veszendőbe, a meseéhsége kielégíthetetlen.
Előzmény: Törölt nick (229)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.10 0 0 229
Nahát, most találtam meg ezt a topikot... Négy éve kicsit lepihent, ahogy nézem :)))

Első gyerekem 2005-ben született. Hála Istennek, családomnak és a széles környezetemnek sok mindent kaptunk ajándékba, ingyen vagy kölcsön (utóbbi babaruhaként főleg).

2005-ben tehát kb. ennyit költöttünk:

EÜ-re:
- nőgyógyász, vizsgálatok stb.: 15000 Ft (rákszűrés + 2 vizsgálat)
2 alkalmat mentem magánrendelőbe (15000 Ft rákszűréssel és a 2 vizsgálattal), a többit azt már a nyilvános rendelésen intéztem (az ingyenes volt)
- 4D-s UH: 12000 Ft
- a nőgyógyász, aki szülész is, császár és ellátás után kapott: 20000 Ft + márkás csoki
(mert édesszájú, mi meg kispénzűek voltunk, de nagyon meghatódott, mert rendes és nem "finánc") szülésznő: terveztem neki adni szintén olyan csokit, de elmaradt, nem találkoztam vele később :( kórházi védőnő: szintén kapott csokit :) nagyon meg volt hatódva :)

Babacuccra:
- Amit mi vettünk áruhitelre:
Avent mellszívó (csomagban 14000 Ft) és mikrós sterilizátor (8000 Ft)
Sosem bántam meg, pedig előre vettem, de mivel nekünk a kezdet szenvedés volt szopilag, rengeteget segített a tejhozam megtartásában és növelésében, ki is szolgált 16 hónap szoptatást…
Apróbb babaholmik, cumik, pelenkák, Avent melltartóbetét, tejgyűjtő kagyló stb.
Összesen 30-40000 Ft érték volt az egész.

- Amit mi vettünk pénzért:
Babahordozó, 0-13 kg-ig, netről, használtan, fogalmam sincs már, mennyibe került, valahol 5-10000 Ft között. Kifogástalanul kiszolgált minket, amíg a kicsi vasgyúró, két éves fiam ketté nem törte a hungarocell betétet benne… (Nem, nem az anyag volt gagyi. A fiam erős. Tényleg. A párom majdnem hanyattesett a meglepetéstől, amikor meglátta. Én se hittem volna, ha nem saját szememmel látom!)

- Ami ajándék volt Anyukámtól:
egy jónevű bababoltban anyukám meghívott minket 48000 forintnyi babacuccra
(mindenféle volt benne, ruhák, kenguru, elektromos orrszívó stb.),
valamint tőle kaptuk egy másik jónevű bababoltból a kb. tízéves korig jó kiságyat pelenkázótalppal, ami akkor 24000 Ft + 3000 Ft volt
(ma ugyanez a kiságy ugyanott 44000 Ft, újonnan, megnéztem),
babakád kb. 5000 ft (fürdetőállványt kaptunk, de nem használtuk sokáig)
szopis melltartó 3 db kb. összesen 6000 Ft
nandu hordozókendő kb. 6000 Ft vagy mennyi volt (nem használtam sokat)
később pedig az etetőszék (18000 Ft)
és a sportkocsi is (15000 Ft) Anyutól jött egy harmadik, jónevű, de nem bababoltból.

- Ezeket kaptuk ingyen:
gyerekkocsit,
hordozót,
járókát,
cumisüveg-melegítőt,
rengeteg ruhát (99% of ruhatár)
és textilneműt
ismiktől, barátoktól, családtagoktól stb.

Több egyszerűen nem jut eszembe... De nagyon le voltunk gatyásodva, arra emlékszem... Úgyhogy áldhatjuk az Urat, amiért a legfontosabb dolgokat nem kellett pénzért beszereznünk. De mi szerencsések vagyunk, mondom.

Ami hiányzott (így későbbről visszatekintve):
- szoptatóspárna (nagyon jó lett volna, mit szenvedtem a helyezkedéssel, párnákkal, brrrr…)
- esővédő és esőkabát (mindig elfelejtettük…)
- biciklisülés (biztos élvezte volna a gyerek, és az apja is többet járt volna biciklivel, ha van)

Ami pedig feleslegesnek bizonyult:
- kenguru (kendőt használtam helyette, illetve babakocsiztunk)
- járóka (utálta a gyerek, kábé 30 mp-et, ha tartózkodott benne összvissz)

Ezek közül mai napig majdnem minden megvan (ruhákból adogattunk tovább, mellszívó tönkrement sajnos, önhibámból :(((, fiam „alkotott”, a járóka egyik kapaszkodóját is letörte, nemcsak a hordozó betétjét :))) mi csináljak, bivalytejet kapott, úgy látszik :)))).

És most, 2008-ban (4 hét van még szülésig), a másodiknak így már sok minden megmaradt a tesóról, de amire költenünk kellett:

EÜ-re:
Elég érdekesen alakul:
- nőgyógyász-szülész magán olcsóbb lett (illetve ugyanannyi, csak most többször voltam)
nem mentünk 4D-s UH-ra (már késő, meg anyagilag nem úgy jött ki a lépés, de ugyanannyi lett volna, mint 3 éve)
- viszont a sima UH-kon a képekért fizetni kell - eddig 2000 Ft (mert egyszer nem kértek pénzt, érti ezt a fene, és még lesz egy UH hátra)
- ebből kifolyólag fogsincs mennyit fogunk költeni a szülésre…

Babacuccra:
- kiságy - netről, használtan, matraccal, kiráááály - 15000 Ft
Ugyanolyan, mint a nagyé, és a jó franc fogja megvenni dupla áron… Főleg, ha kitalálják nekem, hogy pár év múlva emeletes ágyat akarnak. :)
- szopispárna - netről, újonnan - 8000 Ft
Ha már kényelmesebben tudok vele aludni a szülésig, mint anno nélküle, már megérte!
- Avent mellszívó (pótolandó a másikat) - netről, használtan - 7000 Ft
Akármi legyen, ez kell… Újonnan ugyanannyi, mint régen, de ha alig használt, már megéri az árát.
- biciklisülés a nagynak - boltból, újonnan, biztonságos - 18000 Ft
- biciklissisak a nagynak (szintén) - boltból, újonnan, biztonságos - 4500 Ft
Iszonyat módon élvezi a kerekezést, én pedig tudok pihenni, mert apja cígöli szeretettel ide-oda… Kihasználom, hogy imádják egymást! :)))
- pelenkázótalp cseréje (a 3000 Ft-osat sikeresen leamortizáltuk, de mivel van egy rakás pelenkázóbetétünk, lehet, hogy ezt is megoldjuk házilag)

Esővédőt, esőköpenyt és szúnyoghálót kell még venni (kb. 5000 Ft lehet együtt).

Ami még egyelőre kérdéses, az autósülés, mert abból 9-36 kg-s kellene a nagynak, de nagyon, de egyelőre azt nem vesszük meg, mert végül is autónk nincs, régen csak azért kellett, mert hoztak-vittek minket, plusz taxi... (ez most elmarad a nagynál, csak a kicsit kell majd cipelni)
A bébihordozó pedig a funkcióját ellátja cserélt betéttel is!

Most hirtelen ennyi, ami eszembe jut…
Szóval jobb így, hogy a második babóca előtt megtartottuk a holmikat, mert nem kell annyit költeni, főleg, hogy most minden annyira drága lett.

(És igen, egyvalamire SOHA nem kellett költeni, ez pedig a cipő volt. Folyamatosan kapjuk, és ez az, aminek én felhőtlenül örülök!!!)
Gabiiiiii Creative Commons License 2004.12.30 0 0 228

Alice,szerintem addig egy szavad ne legyen,amig az unokadnak nem kell pl cipo.A budos kolok ugy no,mint a bolondgomba,szinte 2 havonta kell venni neki,es az arakat Te is tudod.

A fiam laba tavaly tél óta 3 számot nőtt,meg a gyerek is,az egesz tavaly teli ruhatara egyben kotott ki a Voroskeresztben.

Nagyon boldog voltam,mikor tetotol talpig fel kellett oltoztetni,ertsd bele meg a gatyat meg a zoknit is:))

Ehhez kepest a kicsi kesz sporolas...Kevest fogyaszt /nem akar enni/,viszonylag sokat alszik,addig sem amortizal le semmit.

Előzmény: AliceCsodaországban (215)
Hexap Creative Commons License 2004.12.29 0 0 227
A kismamapárna 6500-ból megúszható(keresd a neten), a szülésznőnek mi 5-öt adtunk, ágy 30, pelenkázót magam csináltam (8eFt+3 óra barkácsolás). Babakocsi 15000. Gyerekrucit január eleji akcióban vettük leértékelve féláron, kb 50eFt, de 2 hónapra elég a cucc ha egy darabot se mosunk :) Szoba szigetelés lambéria szönyegpadló 50eFt. Mindösszesen 350 volt mire kibújt a baba. A nagy tanulság, ne a kismamaáruházakban kell megvenni a cuccot, hanem szét kell nézni a neten...
Előzmény: Törölt nick (68)
sonee Creative Commons License 2004.12.17 0 0 226
és hogy már a topic témához is hozzászóljak, szerintem nagyon különböző, hogy mennyibe kerül a gyerek, mire megszületik, babakocsit mi örököltünk és utálta a gyerek, aztán vettünk egyet 30ezerért, hát azt mondjuk szétgyűrte kettes számú gyerkőcnek új kell, de nagyon megérte... mellszívót is vettem, de nem nagyon használtam, mi a lógós elég drága játszószőnyeget megvettük és nagy hasznunkra vált, ugyanis az ívbe akasztottunk egy szélcsengőt és akár fél órán át is rugdalta 3-4 hónaposan:-)), kiságyat vettünk, de közöttünk alszik a kis drága, a kiságy csak bünti céljából nem lett még összerakva, abba rakom, ha hisztizik:-)) vettünk fiókos komódot is, az viszont nagyon bevált. a durvább összegek szerintem akkor jönnek, amikor már megvan, nálunk mondjuk játékügyileg nagyon eldurvult a helyzet, apával játékmániások vagyunk:-)) ja és ruhát ugyan sokat örököltünk, de 68-as mérettől a kimenős ruhákat meg kellett venni, mert az örökölteket ettől a mérettől már az előző tulaj is jól le tudja amortizálni... most ennyi jutott eszembe.
sonee Creative Commons License 2004.12.17 0 0 225
Cicó, ebben teljesen igazat adok, szerintem is a rés és a huzat miatt van, bár nekünk nincs küszöbünk és valóban van egy kb. centis rés az ajtó alatt, de inkább rés legyen, minthogy szegény gyerek és felnőtt figyelmetlenül a küszöbben orra essen, ja és bébikompozásnál meg kifejezetten hátrány a küszöb...
Előzmény: Macskacicó (223)
Macskacicó Creative Commons License 2004.12.17 0 0 224
mínusz legyen
Előzmény: Macskacicó (223)
Macskacicó Creative Commons License 2004.12.17 0 0 223
ahhoz, hogy egy ajtó nyitható és csukható legyen, kell néhány mm távolság az aljától a padlóig. ezt a néhány mm-es rést hivatott a küszöb eltakarni, hogyha becsukod az ajtót, ne legyen jöjjön be huzat az ajtó alatt. szerintem. de én laikus vagyok:)
Előzmény: viccková (222)
viccková Creative Commons License 2004.12.17 0 0 222
Szerintem a küszöb ami felesleges egy lakásban. Ki találta azt ki,és minek? Van annak valami funkciója?(Azonkívűl hogy a gyerek abban essen folyton hasra?)
Nővérem tök új lakásban lakik,ilyen lakóparkos izé,és nincs benne küszöb.Mondjuk gyereke sincs.
Viresz Creative Commons License 2004.12.14 0 0 221

Való igaz, én se költök magamra 9 hónapja..na, talán egyszer azért vettem egy körömlakkot (200 ft).

A 80 ezres babakocsit TELJESEN felesleges volt megvennünk, gyerkőc nemigen használja, gyakorlatilag utálja. Hihetetlen, tudtátok, hogy vannak gyerekek, akiknél nem ti döntitek el, hogy mi "kell" neki?Pedig mindennel, mindenhogy próbálkoztunk.

Viszont autósülésünk kétfunkciós: hinta is egyben. Ajtófélfába kampók, ülés karfáján hegymászókötél és kész a hinta. 2 hetes korától ebben hintázik és azon túl, hogy a ringató-mozgás fejleszti a babát, néha levegőhöz jutok, mert akár 40 percre is elvan benne bekötve, kényelmesen, zenét hallgatva.

Kenguru szintén kell- szvsz.

Etetőszék nem baj, ha gurul, könnyen kigurítható bárhova.

Előzmény: dalia (217)
GyGab Creative Commons License 2004.11.12 0 0 220
a Sterimar tényleg jó, mi most teszteltük éppen sajnos :(
Előzmény: AliceCsodaországban (219)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.11.12 0 0 219
A sterimart takonykórra ajánlják (biztosan van benne valami, ha tengeri sós párát fúj a gyerek orrába az szvsz. csak használhat), a játszószőnyeg meg mondjuk nem egy nagy összeg, 2000 ft alatt volt, tudod azok az összeállítható habtapi lapocskák... jól szigetel, sima, könnyen tisztitható. Azt a sok kütyüvel csüngő játszószőnyeget nem vettük meg, mert egyszerűbb volt a járókában fellógatni ezt azt.  
Előzmény: Törölt nick (218)
dalia Creative Commons License 2004.11.10 0 0 217

Viszont szerintem az anyuka sokkal kevesebbe kerül :) Nekem legalábbis az volt a tapasztalatom, hyog az első fél évben, a folyamatos itthonülés valóságos spórolás volt, nem voltak heti többször barátnős kávézások, itt egy körömlakk, ott egy magazin, egy mozi, stb. amit hétköznap észrevétlenül elkölt az emberlánya. Arról nem is beszélve, hogy az átmeneti szoptas hullámzás időszakban ruhára se költöttem semennyit se, annyira nem tudtam kiszámítani, hogy 3 hónap mulva mekkora leszek, hogy inkább nem vettem semmit.

Úgyhogy amit ráköltöttünk a babára, azt megspóroltuk rajtam :-)))

bokor Creative Commons License 2004.11.10 0 0 216

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy mi lesz, ha iskolába megy :-)

Nyugi, Alice, lesz ez még sokkal rosszabb is!!! :-))))

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.11.09 0 0 215

Hát írd bele miért kell neked!

Még annyit a kezdőtémához, hogy azzal, hogy megszületik a gyerek nem csökkennek a költségek. Most összegeket nem tudok írni, de egyre másra jelentkeznek olyan kiadások, amikkel nem is számoltunk... pl játszószőnyeg, etetőszék, hordozóülés, tápszer (kurva drága), és az unokám most 4 hónapos, de már annyi egyéb ruhát kellett venni neki, hogy az nem igaz. Eleinte az 56-os méretek jók voltak rá vagy egy hónapig , de azóta szinte kéthetenként új méret kell, most már fél évesné kisebb méretet nem is lehet venni, mert kicsinek bizonyul, akárilyen is a számozása. És bár még nem volt beteg, de azért a patikába is sűrűn járunk, mert ugye kell a bébitea (fél éves korig a kizárólag anyatejes babák ezektl a táplálási költségektől meg vannak kímélve, ha van elég anyatej), a tápszerhez a Szentkirályi ásványvíz, az esetleges náthára felkészülve kell a Sterimar spray, a fogzáshoz a dentoxil vagy mi ecsetelő,  az anyjának sok mellvédő bizbasz a melltartó alá, egyáltalán állandóan van valami amit meg kéne venni. És most nem is beszélek a dolog leggyönyörűségesebb részéről - hogy kellenek játékok is, ugye az ember azt vesz legszivesebben (már ha nagyanya az illető pl...) és azok mennyire drágák...

Előzmény: vac-ila (214)
vac-ila Creative Commons License 2004.11.09 0 0 214

Hahó, tessék ide írni! Pont ez a topik kell nekem, de ha nem ír senki...? :-)

Előzmény: mzsperx (92)
Macskacicó Creative Commons License 2004.09.15 0 0 213
tuuudom, hogy ott laktok. de mi a másikba mennénk.
végülis megoldható lenne, csakhogy mi van, ha addigra megszülsz? mert szerintem vasárnapig megszülsz:)
Előzmény: mzsperx (211)
mzsperx Creative Commons License 2004.09.14 0 0 211
melyik kikába indulnátok?
merugyemi itt lakunk egy mellett... és akor még postázni sem kéne, oszt mehetnél könnyítettel ;)))
Előzmény: Macskacicó (210)
Macskacicó Creative Commons License 2004.09.14 0 0 210
köszi, akkor megnézzük, mert megyünk oda is!:)
jó lenne akkor már könnyített pocakkal menni...;)) juj, de szemtelen vagyok!
Előzmény: mzsperx (209)
mzsperx Creative Commons License 2004.09.14 0 0 209
a kikában egész olcsók a tornáztatók, és még szépek is.
Előzmény: Macskacicó (205)
kalvenault Creative Commons License 2004.09.11 0 0 208
Nekem az első kettőnél BB Comfort volt, most is azt néztük, aztán megláttam ezt, rákeresgéltem és meggyőzött:-)
Előzmény: Macskacicó (207)
Macskacicó Creative Commons License 2004.09.11 0 0 207
köszi, olvastalak a másikon is. mivel megyünk a mega toysba is, megnézzük azért még ezt a hordozót is:) Kismamát viszek!:D
Előzmény: kalvenault (206)
kalvenault Creative Commons License 2004.09.11 0 0 206

Macskacicó:

Neked is mondom, amit már leírtam a SZT 2.0-ban is, hogy most a Megatoysban Kismama újságos kuponnal 6 ezer forinttal olcsóbb a Brevi Smart autósülés. A biztonsági tesztje jó, ebben én irtó macerás vagyok. De 16 ezer a 22 helyett, és egy szinten van a 32-36 ezres Römerekkel és Bébé Comfortokkal.

Előzmény: Macskacicó (205)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!