Keresés

Részletes keresés

Contempt Creative Commons License 2008.08.23 0 0 234

Janics Natasa: Ugye milyen jó érzés, Kati?
Ághassi Attila 
2008. augusztus 23., szombat 14:10

 

Kissé kisírt szemekkel állt rajthoz Kovács Katalin, hogy Janics Natasával megvédje címét az ötszázas kajakpárosok olimpiai versenyében. Kovács egyesben csalódást okozott, fejben nem volt ott, párosban viszont taktikus és higgadt versenyzéssel nyertek. Janics háromszoros olimpiai bajnok lett, Kovács kétszeres, Magyaroszág második aranyát szerezték Pekingben.

 

"Jaj, most nem beszélhetünk, sietnünk kell, különben elveszik az aranyunkat. Értsétek meg, tényleg ezt mondják itt" - hadarta rémülten Janics Natasa, miután győzelmük után partot értek. A hajó hitelesítése és a ceremónia várt rájuk, az aranyérmet Schmitt Pál adta át nekik.

 

Amióta együtt versenyeznek, mindössze egyszer kaptak ki, idén Szegeden, a német párostól, amely az elmúlt éveket uralta, most viszont csak a negyedik lett. 2007-ben nem versenyezhettek együtt, mert Janics Natasa különvált korábbi edzőjétől, Fábiánné Rozsnyói Katalintól. A legsikeresebb magyar edzőnő idén sem szerette volna, ha együtt mennek, a szövetségi kapitány, Angyal Zoltán azonban mindent megtett a párosért, és neki lett igaza. A magyar válogatók után az olimpiát is megnyerték.

 

"Ismerem annyira Katit, hogy ne mondjak neki semmit. Ilyenkor nem szabad. Kicsit megdöbbentem, nem is hittem el, hogy megverték. Különösen, hogy hárman is. Hallgattam, és beültünk a hajóba. Bátran mentünk előre, nem vettem vissza egy percre sem, el is fáradtam a végére" - értékelt később már nyugodtabban Janics Natasa.

 

A győztes taktikáról elmondta, semmi különös nem történt. "Kati húzott, én pedig toltam a hajót, ahogy csak bírtam. Húzta, toltam, így mentünk az aranyig." Magabiztosnak érezte győzelmüket, de most nem üvöltött semmit, mint Athénban. Akkor azt mondta, hogy ő a világ legboldogabb embere. "Már el is felejtettem, milyen ez az érzés. De most nagyon örülök, hogy éreztem újra. Ugye, milyen jó, Kati?"

Kovács elmosolyodott, de a csalódottságát nem akarta leplezni. Miközben az eredményhirdetésre várakozott, talán ő volt a hat érmes közül a legboldogtalanabb, arca mindent elárult, csak percekre volt képes felszabadulni. Janics ellenben izmait mutatta, integetett, és élvezte az öröm pillanatait.


"Nem akarok magyarázkodni, elrontottam, nem tudtam úgy felpörögni, ahogy az ilyenkor elvárható lenne. Lapos voltam, fejben nem tudtam odatenni magam. Örülök a sikerünknek, de tiszta szívből nem lehetek boldog, mert nem tudom, mi történt egyesben. Szerencsére nem volt idő, hogy összeomoljak, ezért is sikerült elsőként befutni. Igazán nem tudtam felfogni, mi történt" - vette át a szót Kovács.

 

A legnagyobb magyar favorit a döntőben érte el legrosszabb idejét, majdnem két másodperccel maradt el attól, amit az előfutamban napokkal korábban evezett. Ő jutott a legjob idővel a döntőbe. Egy óra sem volt a két szám között, így valóban nem volt ideje önmarcangolásra, számvetésre.

 

Elismerte, nem tudta leadni azt a teljesítményt, amit önmagától elvárt. "Csak azzal foglalkoztam, hogy ellazítsam az izmaimat, mert eléggé bekötöttem, merev lettem a végére." Kovács kifejtette, nehéz önmagát és a szakágat osztályozni, mert arannyal, ezüsttel és negyedik hellyel nem szerepelt rosszul, mégis többre számított.

 

"Büszkének kell lennünk, de többre számítottunk. Ismétlem, egyesben még fel kell dolgozni, mi történt. Párosban viszont jól mentünk. Nem lehet mindent megnyerni."

"Megvédem Katit, mert nagyon hosszú időszakon vagyunk túl, többször kellett csúcsformában lennünk. Ez erősen hatott ránk. Négyesben beragadtunk a rajtnál, akkor el is ment az arany. Túl szép, ami történt a végén" - összegzett Janics.

Contempt Creative Commons License 2008.08.23 0 0 233
Hát aza véleményem, hogy nagyon jól mentek. :DD
ferapont Creative Commons License 2008.07.04 0 0 232

Hát ha lesz a képén bőr, messze elkerüli a kajakoslányokat...

Szerintem Schmitt is jobban tette volna, hogy ha inkább egy fiatal edzőt, vagy a jővő egyik nagy kajak-kenus reménységét vitte volna ki akik így  beleszagolhattak volna egy olimpia levegőjébe, illetve szakmai tapasztalatokat gyűjthettek volna saját jövőbeli karrierjük érdekében.

 

Ehelyett jutalomútra viszi saját hajdani olimpikontársát, olyan embert akinek az érdemeit nem ily módon kellene elismerni, s  akinek szakmailag ugyan mit tud nyújtani ez az újabb olimpia?

Volt ő már versenyzőként, edzőként annyi olimpián.......

Igaz azonban, hogy TURISTAKÉNT közpénzen még egyen sem......Ezt is ki kell próbálni, nem igaz?

Előzmény: MaMy. (231)
MaMy. Creative Commons License 2008.07.03 0 0 231
Csak ne engedjék a sportolók közelébe...
Előzmény: ferapont (230)
ferapont Creative Commons License 2008.07.02 0 0 230
Fábiánnét megszánta  Schmitt Pál és a MOB keretéből felajánlotta neki, hogy ha van kedve pihenjen egy kicsit Pekingben, ha már egyetlen versenyzője sem jutott ki.
zsuzsa Creative Commons License 2008.06.06 0 0 229
Én szombaton megyek le. Kiváncsi vagyok, mi lesz...
Előzmény: mick01 (228)
mick01 Creative Commons License 2008.06.06 0 0 228

Sziasztok!

 

Láttátok a mai 500 női négyest? Esetleg volt lent még valaki Szegeden?

 

Ahhoz képest, hogy ebben az összeállításban mindössze 4-szer lapátoltak eddig a Natasáék - beleértve a döntőt is - , a németektől kapott egy tized mp több, mint bíztató. Főleg egy egy elég gyenge rajt után és 800-ra a kelleténél nagyobb csapásszámmal érkezve.

 

A rivális egységre 4 mp-et vertek!

 

Janics végre újra mosolygott meg 'idétlenkedett' és annyi fotós csattogott körülöttük, mintha 3 aranyat hoztak volna egy Olimpiáról. A Kati is láthóan jókedvű volt.

 

Majd folyt köv. szombat délután a páros!

 

Üdv:

 

M

 

 

 

kábelbúvár Creative Commons License 2008.06.04 0 0 227

A klub nem vonhatja vissza az olimpiai bajnok kajakos versenyengedélyét, Kovács válogatottként szerepelhet a hétvégi szegedi Világkupán, de a júniusi magyar bajnokságról letilthatják. A klub így akarja rávenni versenyzőjét, hogy olyan négyesbe üljön, melyben többségben vannak az MTK sportolói.

 

Kovács Katalin fegyelmit kapott az MTK-tól
zsuzsa Creative Commons License 2008.05.23 0 0 226
Hogy érted, hogy nem fejlődött? Láttam a szegedi válogatón meg aztán a TV-ben is az EB-n, betegen lett második, zuhogó esőben. Nem úgy tünt, mintha szánalmasan leromlott volna.....

Megjegyzem nem egyszerü kéthetente formába hoznia magát, ha jól számolom az olimpiáig ötször kéne csúcsformában lenni ? ( világkupa, EB, válogatók )

Fura afelfogásod, hogy egy olyna sportágban, ahol a tehetséges versenyzőknek évtizedekig tart a pályafutásuk, lásd a negyven éveseket , te leirsz huszonegykét éves fiatalokat, hogymár nekik annyi... :-)

Előzmény: viccescica (221)
ferapont Creative Commons License 2008.05.23 0 0 225

Az olimpia szerencsére nem egy sértett és rátarti edzőnő panaszkodásairól szól, hanem arról, hogy ki a  jobb.

Ha az elkövetkezendő válogatókon a "szegedi" négyes rendre megveri Fábiánné "ötökjeit" akkor ők vívják ki a jogot az indulásra.

 

Azt pedig, hogy Kovács kati indulhat-e esetleg 3 számban is, majd a kapitány dönti el és nem Fábiánné, ahogy ő szerette volna.

 

Az alapkonfliktus abban állt, hogy Fábiánné akart abban dönteni - a vita a szegedi VB után kezdődött -, hogy Janics újabban pedig már Kovács indulhat-e 3 számban Pekingben.

 

Ez pedig kivette volna a jogot Angyal Zoltán kezéből. Azért mégiscsak ő a szövetségi kapitány!! Jól néznénk ki, hogy bármelyik sportágban az egyesületi, szakági edzők dirigáljanak a főnök helyett!!!!

 

Fábiánné meg fejezze be a sirámkozást, üljön be a motorcsónakjába, hajtsa a megmaradt lányait, bizonyítsa be hogy ők a jobbak!

 

Mellesleg meg Fábiánné MINDIG a kész, hozott emberanyagból dolgozott, olyan tehetségek mint Kőbán, Janics, Kovács más edző keze között is olimpiai aranytermők lettek volna.

 

Előzmény: Törölt nick (224)
Contempt Creative Commons License 2008.05.22 0 0 223

2008. május 22. 09:51
Utolsó emberei is elhagyhatják Fábiánnét

 

Fábiánné Rozsnyói Katalint nem lepte meg, hogy Janics Natasa, majd Kovács Katalin után az újdonsült Európa-bajnok női kajakos duó, Kozák Danuta és Szabó Gabriella is elhagyta csapatát. A hatszor is az év edzőjének választott szakembernél így öt női kajakos maradt.

 

"Megalakult az új magyar olimpiai négyes" - kommentálta a történteket a távirati irodának Fábiánné Rozsnyói Katalin, aki - mint mondta - még kitart, s egyelőre továbbra is Szolnokon tartózkodik. "Amikor ugyanis a két lány bejelentette, ők is Szegedre költöznek, megkérdeztem Kozák Danutát, miért mennek el, ő ezt
válaszolta: "Nekem szimpatikusabb az a négyes, amelyikben a Kovács Kati és a Janics Natasa is benne ül."

 

Kozák az Eb-ezüstérmes négyesben is szerepelt. Nem rázta meg az újabb távozás ténye?

"Engem már semmi nem lep meg, még a férjem és legfőbb tanácsadóm, Fábián László olimpiai bajnok kajakos élcelődése sem. Ő ugyanis azzal cukkol, hogy ne keseregjek, szombatra már csak ketten leszünk. Egyébként Kozáktól azt is megkérdeztem, akar-e még jövőre is versenyezni. Őket ez most nem érdekli, el van telve a Kovács Katival folytatott beszélgetésekkel, aki bevallottan hívta őt és Szabót, hogy velük szívesen menne négyest, mint inkább a volt MTK-beli társaival. Katira egyébként jogosan néznek fel, ő mindig rendesen végezte az edzéseket, ő egy igazi példakép az ilyen fiatalok számára."

 

Ennél konkrétabb kérdést nem tett fel tanítványának?

"Felemlítettem neki, hogy benne ültél az Eb-ezüstérmes
négyesben, amely háromnegyed részben kész volt az olimpiai erőpróbára is. Ezt most veszni hagyod - kérdeztem, de nem jött érdemi válasz."

Kozák távozásával megbomlott az a négyes, amelynek egyértelmű joga volt a szegedi Világkupán való indulásra. Ezek után mi lesz?
"Ettől kezdve minden a kapitány, Angyal Zoltán döntésétől függ, mivel a négyesben a kiírás szerint nem lehet cserélni. Így nem tudok mást mondani a maradék öt lánynak, hogy vagy megveritek a túloldaliakat, vagy..."

 

Mást nem mondott nekik?

"Azt is felajánlottam az "ötöknek", hogy meg kellene fontolniuk, nem az lenne a legjobb, ha testületileg lemennének Szegedre és jelentkeznének Sári Nándornál, a csodálatos férfi szakági edzőnél? Én meg jelentkezem nála segédedzőnek, mert én csak egy sarlatán vagyok."

 

Erre mit válaszolt Paksy Tímea, Benedek Dalma, Fazekas Krisztina, Patyi Melinda és Keresztesi Alexandra?
"Azt válaszolták, hogy még fontolgatják a felvetésemet. Amint fentebb mondtam, a történtek után már semmin nem lepődnék meg."
mti

Contempt Creative Commons License 2008.05.22 0 0 222

2008. május 22. 14:44
Angyal tanácstalan a négyesekkel kapcsolatban

 

Angyal Zoltán szövetségi kapitány egyelőre nem tudja, hogy milyen összetételű női kajaknégyesek indulhatnak majd 500 m-en, azaz az olimpiai távon a június 5-7-én sorra kerülő szegedi Világkupa-versenyen, amely a hazai egységek első válogatója lesz a pekingi olimpiára.

 


"Ha szigorúan vesszük a válogatási elveket, márpedig a szerdai elnökségi ülésen éppen ilyen döntés született, akkor mindössze egyetlen kvartett, a két héttel ezelőtti szegedi versenyen második Janics Natasa, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Faldum Bereniké négyes állhatna rajthoz a Vk-n" - mondta Angyal.

 

A tavalyi világbajnokságon Paksy Tímea, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina, Benedek Dalma összeállításban lett második a magyar hajó, ez az egység - változtatás nélkül - A csapatként automatikus indulója lett volna a Maty-éri viadalnak. Időközben azonban Kovács kikerült a kvartettből, amelynek így - Kozák Danutával kiegészülve - el kellett indulnia a két héttel ezelőtti válogatón, amelyet meg is nyert Janicsék előtt, utóbbiak B egységként szintén kvalifikálták magukat a Vk-ra.

 

Az elmúlt napok eseményei ugyanakkor mindkét négyest felborították, Kovács, Kozák és Szabó Gabriella is elhagyta Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportját, ráadásul a három, Szegedre távozott versenyző éppen Janiccsal kívánja felépíteni új csapathajóját.

 

"Érdekes a történet, őszintén szólva egyelőre nem tudom, mi lesz a folytatás. Át kell gondolnom a helyzetet, egyeztetnem kell az edzőkkel - már akivel tudok -, és ezt követően majd születik egy döntés" - fogalmazott a szövetségi kapitány.
mti

viccescica Creative Commons License 2008.05.22 0 0 221

Paksy Tímeáé a jövő....

Bíztam a Kozák-Szabó párosban...de sajnos ők is rossz döntést hoztak...

Fogalmam sincs mit hoz ez a káosz közeli helyzet, de az tény, hogy Kucsera Gábor egy fikarnyit sem fejlődött az elmúlt x hónapban....

Kovács és a többi "áruló" (ne haragudjatok késő van nem találtam jobb szót) sem fog 90 nap alatt fejlődni, szinten tartani pedig nem lehet ennyi időt sem.

Paksy-Benedek hajrá!

 

Várom továbbra is a válogatót Szegeden!

Jóéjt!

Előzmény: van itt ez a kérdés (218)
zsuzsa Creative Commons License 2008.05.21 0 0 220
Egy Janics-Kozák-Szabó-Kovács négyes is érdekes lehet..
Előzmény: Contempt (219)
Contempt Creative Commons License 2008.05.21 0 0 219

"Lehet, hogy Kovács csak egy kis nyugalmat szeretne"

 

Szerintem Kovács reálisan mérte fel, hogy a legjobb esély a párosban van az aranyra.

Egyesben nem lehet biztosra menni az olimpián sohasem.

 

És ezt a jó páros esélyt nem akarta alárendelni Rozsnyói revansvágyának, hogy ő csak azért is megmutatja Janicsnak ...

Ebben mások is így gondolkodtak és gondolom, hogy bátoríthatták Kovácsot.

 

Rozsnyóinak most sikerült tényleg mindenkivel összevesznie, eredmények ide vagy oda.

Előzmény: zsuzsa (216)
van itt ez a kérdés Creative Commons License 2008.05.21 0 0 218

És nagyon várom már a válogatókat, amikor robbantanak a "kicsik".

 

  • és erre mit lépsz?
  • Még az is előfordulhat, hogy az előzetesen három olimpiai aranyat tervező Fábiánné három versenyzőt sem lesz képes kijuttatni Pekingbe. Mivel már csak Paksy Tímea és Benedek Dalma mellett Fazekas Krisztina, Keresztesi Alexandra és Patyi Melinda edz Fábiánnéval
Előzmény: viccescica (211)
kezil Creative Commons License 2008.05.21 0 0 217
Kozák Danuta és Szabó Gabriella is elköszönt az edzőnőtől. Kozák Danuta és Szabó Gabriella K-2 500 méteren Európa-bajnok lett Milánóban, és ezzel olimpiai kvótát szerzett.

A két fiatal kiválóság Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjába tartozott, de szerdán ők is bejelentették, hogy Kovács Katalinhoz hasonlóan szakítanak az edzőnővel.

zsuzsa Creative Commons License 2008.05.21 0 0 216

Elég sértő módon beszélt Fábiánné Sári Nándorról és Kovács Katiról is.

 

Benedek Dalma edzője ( akitől eljött tőle másfél éve pont a VB győzelme után ) nyilatkozott annakidején pont Gyárfásnak. 8 év után igazolt át a tanitványa Fábiánnéhoz, mert akkor úgy tünt, az egyetlen út Pekingbe Fábiánné csapatán keresztül vezet.

Mégse   mondott rosszat se a versenyzőjéről se Fábiánnéről, pedig látszott mennyire fáj neki. 

 

Lehet, hogy Kovács csak egy kis nyugalmat szeretne, agymosás meg lelki terror nélkül, ez az utolsó olimpiája, gondolom családot akar meg pihenni....

 

 

Előzmény: sandra20 (214)
MaMy. Creative Commons License 2008.05.21 0 0 215
Szerintem nem 60 milliót szeretne, hanem olimpiai bajnok szeretne lenni. És ha ezt 60millóval honorálja az állam, hát megérdemli minden bajnok!
Korbács kell a nőknek??? Hát, ez is egy nézet, talán igaz is. De inkább úgy igaz, hogy korbács IS kell. Meg jó szó, dicséret, amikor arra van szükség, illetve mikor megérdemlik.
Előzmény: viccescica (211)
sandra20 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 214
Pont Kati néni sír, hogy milyen aljasak vele a többiek? Eddig nem okozott neki problémát az, hogy mindenkit eltüntessen a lányok közeléből. Nem véletlenül nem foglalkozhatott senki más velük. Csak magának akarta a sikereket. Most meg csak pislog, hogy fellázadnak ellene. Én nem sajnálom!!! Egye meg, amit főzött!!!
kezil Creative Commons License 2008.05.21 0 0 213
"Amit kiemeltem, az felháborít!
Nem vagyok szakértő, csak sportszerető laikus. Katinéni biztos nagyon jó edző, de azért ne túlozzunk már, nem ő az atyaisten. Nem, nem az! Ilyen stílusban beszélni egy másik edzőről, vagy a "hűtlen" sportolójáról: vérlázító. Remélem, Kovács Katinak sikerül függetlenítenie magát Katinéni fröcsögésétől, és igeis sikeres lesz a felkészülése az új edzőjével is!"


Egyetértek!
MaMy. Creative Commons License 2008.05.21 0 0 212
Nem tudom, betette-e már valaki a mai Népszabadság cikkét, hát most megteszem én:

"Kovács-ügy: Fábiánné manipulálásról beszél

Fábiánné Rozsnyói Katalin szerint az, hogy Kovács Katalin kedden délután bejelentette, távozik a csoportjából, egy folyamat része volt, s ez a folyamat Janics Natasa tavaly tavaszi hasonló lépésével kezdődött.

"Nem gondoltam volna, hogy egy tanítványom, aki 13 éve velem dolgozott és irányításommal olimpiai bajnokságot és 23 világbajnoki címet nyert, 90 nappal az ötkarikás játékok előtt ilyen lépésre szánja el magát, és ezzel vállalja, hogy esetleg itthon marad" - mondta a Magyar Televízióban, a Napkeltében a sikeredző.

"Eddig nem volt szokás, hogy a versenyzők diktálnak és a szövetség vezetősége, valamint a szövetségi kapitány erre még rá is bólint. Ez a folyamat Janics távozásával kezdődött, számítottam rá, hogy más embereket is addig manipulálnak majd, amíg ők is így döntenek."
A tréner elárulta, hogy Kovácson napok óta látszott a feszültség, szerinte lelkiismeret-furdalása volt távozási szándéka miatt, és mint fogalmazott: azt kívánja neki, hogy amíg sportol, legyen is.
"Nekem nincs" - jelentette ki.

Fábiánné arról is beszélt, hogy férje, az olimpiai bajnok kajakos Fábián László a történtek hatására azt kérte tőle, hagyja abba az edzősködést, de ő elhatározta, hogy amit elkezdett, végigcsinálja. Csoportjába tartozik többek között a vasárnap zárult milánói Eb-n győztes Paksy Tímea, Benedek Dalma, Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Fazekas Krisztina és Keresztesi Alexandra.

Arra a kérdésre, hogy Kovács mivel indokolta elhatározását, az edző azt felelte, a versenyző nem érezte jól magát a csoportban, nem találta a hangot a fiatalabb társakkal, akiktől eltávolodott.

"Tisztelem és becsülöm Kovács Katalint, de szerintem csak egyszer volt őszinte hozzám, tegnap délután. Azt mondta, hogy nem bízik bennem és a lányokban" - mondta, hozzátéve, hogy véleménye szerint a szövetség vezetősége is hibás a kialakult helyzetben.
Kovács Katalin az eddig férfi kajakosokkal foglalkozó Sári Nándorral folytatja felkészülését, a szakember versenyzője többek között Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor.

"Szégyenletes a választása, az új trénere nem méltó arra, hogy kiejtsem a nevét" - fogalmazott ezzel kapcsolatban Fábiánné.
Arra a kérdésre, hogy szerinte ki nyeri majd K-1 500 m-en a válogatókat és ezáltal ki képviseli Magyarországot Pekingben, nem adott egyértelmű választ, de férje ezt megtette helyette.

"Kovács Kati nagyszerűen fel van készítve és nagyon jó formában van, nem kétséges, hogy ő lesz a befutó. Nincs az a sarlatán edző, aki ennyi idő alatt le tudná rontani az állapotát" - mondta Fábián László. Az MTI szerette volna megtudni Kovács álláspontját is az üggyel kapcsolatban, de ő éppen első edzésén vesz részt Szegeden.

(MTI)"

Amit kiemeltem, az felháborít!
Nem vagyok szakértő, csak sportszerető laikus. Katinéni biztos nagyon jó edző, de azért ne túlozzunk már, nem ő az atyaisten. Nem, nem az! Ilyen stílusban beszélni egy másik edzőről, vagy a "hűtlen" sportolójáról: vérlázító. Remélem, Kovács Katinak sikerül függetlenítenie magát Katinéni fröcsögésétől, és igeis sikeres lesz a felkészülése az új edzőjével is!
UFF!
viccescica Creative Commons License 2008.05.21 0 0 211

Bóta Kinga.....ezt te sem gondoltad komolyan.....kit érdekel....négyesben volt sikeres mindenki abból a brigádból. Viski Bözse....egyesben sehol nem volt.....ma sem lenne. A négyes azért volt sikeres, mert Kati néni úgy akarta.

 

Kőbán IKON......volt és ma is az. Számtalan interjúban elismerte, hogy nem lett volna sehol a női szakág Kati néni nélkül.

 

A véleményem az, hogy Kovács Kati szuper sportoló, de hálátlan. Az életben nem fogja megtalálni a helyét, ha egy ilyen kiélezett szituban így dönt...

Szíve joga. Én nem kérdőjelezem meg.

De ő se kérdőjelezze meg az elmúlt éveket....ha nincs az Öregasszony, ő sincs sehol....KELL A KORBÁCS A NŐKHÖZ. Punktum. Nándi pedig nem fogja ütni....az tuti.

90 napot nem bírt már ki így.

Szeretne 60 milliót. Én is, de nem mindenáron. Ő ez utóbbit választotta. Lesz belőle 20. Az sem kevés, és szuper sportoló maradna a szememben.

 

 

A korbács kell a nőkhöz eposzi jelző kombinációt pedig anno a női kéziseknél hallottam először...és milyen igaz...

 

És nagyon várom már a válogatókat, amikor robbantanak a "kicsik".

 

 

 

 

 

Előzmény: van itt ez a kérdés (210)
van itt ez a kérdés Creative Commons License 2008.05.21 0 0 210

 

  • Kőbán Rita
  • Bóta Kinga
  • Janics Natasa
  • Kovács Kati

 

Nem kéne valamin elgondolkodni tisztelt Kati néni?

zsuzsa Creative Commons License 2008.05.21 0 0 209

Igazából csak Fábiánné ilyen nehéz ember.... a többiek nagyon jól együtt dolgoznak. Persze van versengés, de pl  két egyesület versenyzői simán összeülnek, ha  párosban vagy négyesben egy uj összeállitásban  szeretnék kipróbálni magukat. Az edzőknek is az az érdeke, ami s portágnak. Én még sose hallottam olyat a  gyerekeim vagy mások edzője szájából, amilyeneket Fábiánné mond, hogy X edző méltalana,  stb  A tiszteletet illik megadni egymásnak.  A mostani felnőttekről meg csak annyit, hogy többségüket 7-8 évig más , a médiában szinte sose szereplő edzők készitették fel , nyerték kosárszámra az érmeket ifi világversenyeken majd  átmennek Fábiánnéhoz , aki a "sztáredző" és már az első felnőtt világversenyen döntősök.

Aztán mindenki ámuldozik, hogy micsoda pótolhatatlan zseni Fábiánné.....pedig azok nélkül akik 12-20 éves koruk közt megadták a technikát , állóképességet a gyerekeknek, komoly versenyrutint szereztek nekik, Fábiánné sehol sem lenne. Aranyból elég könnyü aranyat csinálni.

 

Én nem szeretném, hogy a gyerekeim más edzőhöz kerüljenek. Akivel sok éve dolgoznak,  ismeri minden erősségüket-gyengéjüket, akiben maximálisan megbiznak és közösne érték el az eredményeket nekem és nekik is többet jelent , minthogy X.Y. edző szokott szerepelni a Gyárfás müsoraiban meg a Nemzetisportban.

 

 

Előzmény: Dhomasson (207)
- duplagondol - Creative Commons License 2008.05.21 0 0 208
Tán épp az motivált valahol valakiket, hogy Kati kilépésével egy új négyest tudjanak összeállítani. Aki eszerint indulhatna akár három számban is az olimpián, megintcsak bizonyos emberek elképzelése szerint..
Dhomasson Creative Commons License 2008.05.21 0 0 207
Remélem tudja mit csinál, de 90 nappal az olimpia előtt azért szerintem kissé rizikós húzás.

S mi lesz most vajon a négyessel?? Mert ha sem Kovács, sem Janics nem fog emiatt a kvartettben ülni, akkor a németeket nem lehet megverni.

Ezzel együtt nagyon sajnálatos, ami a kajak-kenu sportban megy. Félek, hogy ezek a nagy egymásra mutogatások, szembenállások, tönkretehetik sikersportágunkat. Csak remélni tudom, hogy nem Pekingben lesz meg ennek az első jele.

Előzmény: Contempt (205)
Contempt Creative Commons License 2008.05.21 0 0 206
Előzmény: Contempt (205)
Contempt Creative Commons License 2008.05.21 0 0 205

Kovács Katalin is elhagyta Fábiánnét
Index/MTI 2008. 05. 20., 23:46
 
Janics Natasa után a 23-szoros világbajnok kajakos Kovács Katalin sem tartott ki Fábiánné Rozsnyói Katalin mellett. 13 éves közös, sikeres munkájuk szakad meg.

Bő egy évvel Janics Natasa után olimpiai bajnok párospartnere, a 23-szoros világbajnok kajakos, Kovács Katalin is távozik Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjából.

 

A nemzetisport.hu információja szerint a klasszis versenyzőt - aki vasárnap egyesben győzött az 500 m-es, tehát ötkarikás távon a milánói Európa-bajnokságon - a jövőben Sári Nándor készíti majd fel. Utóbbi eddig férfi kajakosokkal foglalkozott, ő az edzője többek között Kammerer Zoltánnak és Kucsera Gábornak is.

Kovács 1995 óta dolgozott együtt a nehéz természetű Fábiánnéval.


A jelenlegi állás szerint Kovács indul egyéniben és párosban is (Janics Natasával) az olimpián. A múlt hét végén aranyat nyert az Európa-bajnokságon az egyéni olimpiai távon, 500 méteren.

 

A bajnokság után arról szóltak a hírek, hogy mostantól már csak az olimpiára koncentrálnak a versenyzők, sőt ennek érdekében még Janics Natasát is kibékítik Fábiánné Rozsnyói Katalinnal. Ehhez képest Kovács Katalin is elhagyja a sikeredzőt. Kovács és Janics együtt készülnek az olimpiai páros számra, amit Fábiánné nem nézett jó szemmel. De konfliktust okozott között az is, hogy Fábiánné szerint Kovács nem lehet tagja a szintén aranyesélyes négyesnek, ha egyéniben és párosban is elindul.

 

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapján megjelent hír szerint Kovács megköszönte korábbi edzőjének a közös munkát, és az elmúlt évtized sikereinek kovácsaként becsüli és tiszteli Fábiánné Rozsnyói Katalint.

 

Közleménye szerint az MKKSZ ezt követően is mindenben támogatja mind Kovács Katalin, mind a Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjában maradt klasszis versenyzők munkáját, és a legjobb feltételeket bitosítja a számukra az olimpiai sikerek érdekében. Az elnökség - a szövetségi kapitány bevonásával - minderről részletes egyeztetést tart a testület szerda délutáni ülésén.

 

Az MKKSZ garantálja a válogatás folyamán az egyenlő feltételeket, így az olimpiai csapat kialakításakor kizárólag a pályán nyújtott teljesítmény a meghatározó. ig Az első olimpiai válogató verseny a június 5. és 7. közötti szegedi MOL Világkupa, a második a június 27-től 29-ig tartó országos bajnokság.

kábelbúvár Creative Commons License 2008.04.16 0 0 204

Úgy fest, megtörténik az, amire korábban semmi esély sem volt: Kovács Katalin és Janics Natasa egy hajóba ül!

 

Végre! Kovács és Janics újra egy hajóban!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!