Keresés

Részletes keresés

geszthi Creative Commons License 2005.02.17 0 0 34
Helyesbitek lovas akkor fog ugralni az osszeeskuves elmeleteivel es hivatkozni a mostaani londoni esetre ha az egyik tengelyhatalom, New York fog nyerni 2004 julius 6-an...
Előzmény: geszthi (33)
geszthi Creative Commons License 2005.02.17 0 0 33
Csak, hogy lassuk masutt sem megy az Olimpia siman, politiaki felhangok nelkul. Szoval legyen itt a hir elore mielott lovas es a hivei majd levezetik juliusban, hogy mar megint kik miatt van az, hogy pl. Parizs rendezheti 2012-es Nyari Olimpiat es nem London, vagy Madrid. En szoltam...

Hatternek tudni kell az esethez, hogy az angolok csak azt kapjak vissza amit maguk elkezdtek. Ugyanis mikor focicsapatukat inzultusok ertek Spanyolorszagban, az angolok egybol elovettek, hogy vajon rendezhet-e Madrid az ilyen rasszista megnyilvanulasok utan Olimpiat !

Tudhattak volna, hogy ki kardot ragad kard altal vesz el... Hat ime:

Blair and Olympic bid chiefs call for Livingstone apology
By Matthew Beard and Colin Brown

Independent (UK) 17 February 2005

The bitter row triggered by Ken Livingstone's verbal attack on a Jewish newspaper reporter threatened to damage London's Olympic bid yesterday as the Mayor refused to apologise for his remarks.

Tony Blair called on Mr Livingstone to "apologise and move on" and he has come under further pressure from the leaders of London's Olympic bid during its most important week so far.

Lord Coe, the bid chairman, is believed to have asked for the Mayor to back down amid concerns that the row will make a bad impression on the International Olympic Committee (IOC) team currently in London to assess the capital's plan to stage the Olympics in 2012.

Bid officials said the matter had not been mentioned by the 13-strong evaluation commission during its first working day yesterday. But a bid source said London 2012's management, which has been preparing for three months for the visit, was "spitting blood" over the furore and Mr Livingstone's refusal to back down.

"The timing of this could hardly be worse," the source said. As the inspection began with a series of presentations at a London hotel, Mr Livingstone was one of the first to address the IOC panel alongside Tessa Jowell, the Secretary of State for Culture, Media and Sport, who has also called on the Mayor to apologise. He ignored a plea by Mr Blair on Channel Five television to be conciliatory. "Let's just apologise and move on - that's the sensible thing," said Mr Blair.

"I am quite sure he did not mean anything remotely anti-Jewish or anti-Semitic about it at all but it's a remark that can cause offence to people and it's best, if that happens, just to accept that, apologise and move on," Mr Blair said.

"It's difficult sometimes in politics but occasionally you have got to know when to say sorry and that's the only way of dealing with it," he added.

A terse statement issued by Mr Livingstone's office said that he "was not making further comment on this issue at the present time" as he was dealing with the IOC visit. It repeated his insistence that he despised anti-Semitism with the same virulence as all other forms of racism.

The Mayor had compared a London Evening Standard journalist, who is Jewish, to a Nazi concentration camp guard. The row now threatens to overshadow a crucial Downing Street summit tomorrow hosted by the Prime Minister for the IOC. Mr Livingstone was expected to attend the meeting along with Ms Jowell.

Michael Howard, the leader of the Conservative Party, and Charles Kennedy, the Liberal Democrat leader, were also on the guest list to emphasise the all-party support for London's bid for the Games.

Members of the International Olympic Committee, not part of the inspection team but among those who will cast their ballot in the final vote in July, have expressed their dismay that Mr Livingstone should become embroiled in such a row.

Geyza Creative Commons License 2004.08.27 0 0 32

Csak azt tudom mondani neked is, amit a jó reggelt Vietnamban mondtak valakinek:

"Nem láttam még embert, akinek ennyire hiányzott volna egy egészséges szeretkezés."

(Nem ilyen finoman mondták.)

Minek ennyi izzadtságszagú igyekezet?

Az életed függ a politikától?!

Előzmény: geszthi (15)
antall Creative Commons License 2004.08.27 0 0 31
Itt az egészben az a kérdés, hogy melyik politikus fog torgyáni módon a kokszosok pártjára állni (és tetszelegni a fanatikusoknak). Schmitt már megtette a magáét, és egy pillanatra sem állt ki a megvádolt sportolók mellett. Most Gyurcsányon a sor.
Előzmény: geszthi (26)
geszthi Creative Commons License 2004.08.27 0 0 30
Ez volt elobb, meg a sportdiplomacia kudarc topiknal is elobb :-)))
Előzmény: Törölt nick (28)
geszthi Creative Commons License 2004.08.27 0 0 29
Hat igen, eppen ezert nyitottam a topikot.

Ami a konkret kerdest illeti.

Nekem itt Schmitt a pofatlanabb.

1, A Fidesz mar eljatszotta ezt a rugjunk Gyurcsanyba, mert hat ha lemond akkor oda a jo magyar szereples. Erre most ujra.

2, Az EP kampanyban felmerult, hogy Schmitt ne villogjon az Olimpiaval, vagy ha akar akkor mondjon le.

NEM volt hajlando lemondani a posztjarol. MOst bezzeg nem felelos semmiert. Akkor minek maradt a vezetoje, ha semmit sem csinal, semmiert nem al ki, semmiert sem felelos?! Mert kellett a kampany erteke az EP valasztasokhoz, de amikor kinos kotelezettseg jar vele akkor mar nem kose a dolog neki.

3, Gyurcsany minden idok legnagyobb tamogatasat adta a MOBnak.

4, Schmitt az elozo Olimpia eskunel rogton azzal kezdte beszedet hogy eloszor is a kormanynak es Dajcsnak megkosoznje a tamogatast. Most, a 3. pont ellenere SEM!!!

5, Mar az olimpia kvotak/minosito elofutamoknal csaltak a magyarok korabban! Az uszoknal meg viz sem volt a Komjadiban amikor allitolag leusztak a kivant futamokat.
Schmitt tett ellene valamit, volt buntetes erte?
Egy nagy magyar osszekacsinto, nem szmit volt az egesz.

Ezek utran van pofaja Schmittnek itt jatszani, hogy neki semmi koze az egeszhez, o kussul nem csinal semmit, de Gyurcsany a felelos?!!

Amin Gyurcsanyt illeti.

O legalabb kiutazik ellenorizni, nem koktelpartizik mint Schmitt a helyszinen. Persze ot sem kell felteni. Nem hiaba felnek a fideszesek tole, lathato hogy nem hagyja magat ha kis PR kiszolas kell.

Előzmény: Vajk (25)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.27 0 0 28
Előzmény: geszthi (26)
Röné Creative Commons License 2004.08.27 0 0 27
Szerintem lemaradt a topiccímből a Pénz...
geszthi Creative Commons License 2004.08.27 0 0 26
Schmitt és Gyurcsány egymásra mutogatnak
A kormányfő-jelölt Athénba repül
2004. augusztus 27., péntek 16:51

Bár a doppingesetekkel csak az athéni játékok után szeretne foglalkozni a Magyar Olimpiai Bizottság, Schmitt Pál elnök szerint egy márciusi kormányrendelet értelmében Gyurcsány Ferenc sportminiszter a felelős. A GyISM eddigi irányítója, jelenleg kormányfő-jelölt úgy nyilatkozott, az Athénban történt esetekért az felel, aki az egész olimpiai felkészülésért. A kormányfő-jelölt péntek éjszaka Athénba repül és ott tájékozódik. A politika közbeszól.

"A Magyar Olimpiai Bizottság természetesen foglalkozik az Athénban történt magyar vonatkozású doppingesetekkel, azonban a játékok vasárnapi zárásáig inkább a sport maradjon előtérben" - nyilatkozta Schmitt Pál MOB-elnök az MTI-nek. Addig is a még versenyben lévő sportolókkal szeretne foglalkozni az elnök.

Igény esetén Schmitt akár az Országgyűlés előtt is beszámolna a történtekről. Azt is ki kell vizsgáltatni, hogy sportolói magán-, vagy klub-, esetleg sportági szövetségi akcióról van-e szó, és természeresen felmerül majd az orvosok felelőssége is. A doppingolást már a törvények is büntetik. Egy márciusi kormányrendelet a sportminiszter felelősségi körébe utalja a dopping kérdését, a Magyar Olimpiai Bizottságnak így nincs ráhatása az ügyre - nyilatkozta Schmitt a Nemzeti Sportnak.

Annus Adrián kalapácsvető esetével az a véleménye, hogy a sportoló magát minősíti, ha nem ad időben mintát a doppingellenőröknek. Gurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt pénteken Athénba utazik és megpróbál tájékozódni az ügyben. Azt szeretné megtudni, miként következett be az, hogy a dopping árnyéka vetül a magyar sportra. "Ezért nyilvánvalóan van aki felel. Nem tud más felelni, mint az, aki felelős az olimpiai felkészülésért" - fogalmazott a sportminiszter. Ezzel egyértelműen Schmitt Pálra célzott, aki a MOB elnökeként felelős a felkészülésért.
Vajk Creative Commons License 2004.08.26 0 0 25

A másik topicból jöttem át id, mert felmerült bennem az a kérdés, hogy a kialakult helyzetért mennyire felelősek a magyar sportvezetők?

Nem arra gondolok, hogy az esetlegesen  doppingot használó sportolóért kellene kiállniuk, hanem inkább arra, hogy igen határozottan kellene fellépni a magyar sportolókat sújtó negatív hozzáállás ellen.

Ugyanis Scmittnek és Gyulainak most kell "nemzetközileg elismert diplomatának" lennie és nem a főpolgármesterválasztáson, vagy egy itthoni kampány rendezvényen(ez Schmittre vonatkozik)

Gyulai érzésem szerint megpróbál ez ellen tenni, de Schmitt mintha féltené  és nem tenné oda magát 100% osan a meglehetősen érdekes és kényes helyzetben...

Nem az országot hanem saját magát félti.

Nekem ez jön le a nyilatkozataiból.

geszthi Creative Commons License 2004.08.16 0 0 24
Erdekes, nemmegy a topik pedig tobb nemzetkozi esemeny is van (pedig par napja megy csak)

1, Nezzunk az elsot ami elegge bearnyekolta a megnyitot:

Doppingolas teszt elmulasztasa epp a rendezoktol!

Kulonosen a gyanus serulesekkel (mit ad isten epp a ket logos eegyutt), illetve a gorog hozzallassal, hogy ketnapig tiltjuk el, hogy majd tegnap a NOB dontson, ne ok a nemzeti hosok ellen. Pedig nekik kellett volna most peldat mutatni a vilagnak.

1B, Ez egyebkent hasonlo nekem ahhoz amit a mi uszoedzoink muveltek az Olimpiai minositesek leuszasaval, amit szepen elsumakoltak (meg csak viz sem volt aznap a Komjadiban).
Amikor hir volt itthon, azt is egybol megvedtek, sot meg olyan is volt aki nyiltan mondta hogy igy kell csinalni, hogy ne legyenek faradtak, hisz ugyis meg tudtak volna uszni...

Ja kerem ha igy kell az erem...nem mindenki usa, vagy anglia ahol kizarjak egybol ha kiderul a dolog (lasd Ferdinand a cikkben, hiaba aldozatak be az EB-juket ezzel)

2, A szokasos muszlim baromsag (az irani sportolo esete), hogy meg most sem kepesek abbahagyni. Pedig ugye ha valakinek oka lenne ezt meglepni a sportoloinak meggyilkolasa (1972) miatt az epp Izrael.

Kivancsi vagyok mit fognak csinalni majd kesobb, hogy az iden egy arab-palesztin foci csapat fogja Izraelt kepviselni mert ok gyoztek otthon.

3 , A gorog politikai mostani erofeszitese, hogy az okori hagyomanyoknak megfeleloen, tuzszunetet/beket kossenek az Olimpia idejere.

Ez nagyon szepe eszme csak sajnos kisse kepmutatonak (pontosabban ontomjenezo orszag imazsnak) tunik nekem, hogy ezt most csinaljak amikor mar megy az Olimpia, nem mar egy honapja intenziv targyalasokkal.

Meg az okorban is elotte volt "tuzszunet", hogy a sportolok gond nelkul es biztonsagban megerkezhessenek, resztvehessenek, nem pedig "csak" kozben...
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.02 0 0 23

Ha az én gyerekem lennél, azt mondanám, mosd ki a szád.

Ha ilyen apám lenne, egyetlen vágyam lenne az életben.

Árvagyerek szeretnék lenni.:-((

(A továbbiakban nem kivánok veled személyeskedésbe fajuló vitát folytatni. Ha válaszolsz a fentiekre tudomásul veszem, de a vitát magam részéről lezártnak tekintem.)

PAX

Előzmény: Kovács Béla Sándor (20)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.08.02 0 0 22

OFF

Szólítanak úgyis. Többen.

ON

Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.02 0 0 21

OFF

Lehetne egy új nicked: apuci:-)

Előzmény: Kovács Béla Sándor (20)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.08.02 0 0 20

OFF

A nem támogatás piszokul messze van az általad használt megnevezéstől. Ha az én gyerekem lennél, azt mondanám, mosd ki a szád.

ON

Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.02 0 0 19

Tán nem véletlen, hogy a 11. hsz.-om nem neked szólt.

Ha elolvasnád kinek és mire válaszoltam, akkor arra kellene rájönnöd, hogy a fikanick nem én vagyok.

Igaz, én nem támogatom a fideszt, így én szemedben nem lehetek más, mint ......

Előzmény: Kovács Béla Sándor (14)
geszthi Creative Commons License 2004.08.01 0 0 18
Nezzunk egy masik esetet a politika es Olimpia kapcsolatarol!

2000.06.04 Olimpiai fogadalomtetel

"dr. Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke lépett a mikrofon elé. Mindenekelőtt köszönetet mondott a kormánynak a gondoktól mentes olimpiai felkészülésért, az Ifjúsági és Sportminisztériumnak, a Testnevelési Egyetemnek és az Országos Sportegészségügyi Intézetnek, a Népstadion és Intézményei, illetve az edzőtáborok vezetőinek, a szövetségek és sportklubok támogatásáért,

2004. április 3.

A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium, mint a magyar olimpiai felkészülés és részvétel állami támogatója .... Az 1,843 milliárd forintos támogatás önmagában több mint amennyit 1999-ben és 2000-ben együttesen fordított a költségvetés erre a célra.

2004.05.29 Olimpiai fogadalomtetel

Schmitt Pál, Fidesz alelnoke, EP listavezetoje lép a mikrofon <a href="http://www.nemzetiszinhaz.hu/index.php?id=400" target="_blank">elé</a> ...

Mindenekelott koszonet a kormanynak a minden idok legkomolyabb Olimpiai felkeszulesi tamogatasaert a kormanynak, GYISM-nek ???????
Előzmény: Törölt nick (11)
geszthi Creative Commons License 2004.08.01 0 0 17
Latom tovabbra is gyava vagy elore erkocsi kiallast tanusitani valamirol
(igaz Ojelsege meg nem adhatta ki az aznapi gondolni valot igy ez nagyon kockazatos lenne, hat ezert nem is teszed)
Előzmény: Kovács Béla Sándor (16)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.08.01 0 0 16
Istenem... Meg kellene ismerkedned feherfarkaskával....
Előzmény: geszthi (15)
geszthi Creative Commons License 2004.08.01 0 0 15
Nagyon is jo erted te, nem hiaba kerulod az egyenes valaszt mint mindig ha valami jovobeli esemnyrol, elore kellett velemenyt mondanod nem visszamenolegesen.

A Schmitt olimpiai kampanyolasakor semmi gondotok nem volt vele, hat miert ne csinalhatna. Semmi gond nem volt a polgari adott szavanak megszegesevel. Ott te magad jottel azzal, hogy de Gyurcsany MINT sportminiszter, hogy lehetett jelen a sport napja alkalmabol az elozo napon sportolokkal egyutt, fuj miegymas.

De amikor az alabbi kerdesimet feltettem, akkor bezzeg mar nem volt gerinc, hogy a azt mondjatok, igen kovetkeztesen vallom, hogy EZEK UTAN kapmanyolhat akkor a kormany is az olimpiai sikerekekkel (mint Schmitt az MOB poziciojaval), elvegre tenyleg a valaha volt legnagyobb tamogatast adtak es a valaha volt legnagyobb magyar olimpiai reszvetel lesz Athenban!

Na ez lett volna polgari tisztesseg!

Ezek utan meg egy szot sem szolhattok, mert a ket jobboldali part e eszement nyilatkozataval, azonnali hasznaljuk ki az Olimpiat kampanyra szbad utat es teljes erjkolcsi jogot adott a kormanynak arra, ohgy az olimpia sikereket sajatjanak tuntesse fel (kulonosen Gyurcsany)!
Előzmény: Kovács Béla Sándor (12)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.08.01 0 0 14

Szalay véleménye - mint mondtam már - reflexből elsütött idiótaság. Messze nem a Fidesz hivatalos véleménye. Révész Máriusz már negligálta is.

(Az utolsó mondatodban a szóhasználat már méltó párja a netrambó fikanickek Heil Hillerezésének. Csak így tovább...)

geszthi Creative Commons License 2004.08.01 0 0 13
Masut mar leirtam (es ez jon az alabbi fideszes olimpia kampnayolasokbol amire KBS gyva valszolni), hogy akkor ki van adva a polgari engedely, hogy a kormany sikere lesz az Olimpia!

Ez a Szalay meg jo letolast fog kapni egy ilyen ongelert. Ez ugyanis azt allitja, hogy az olimpia siker nem a sportolok kozdesetol, nem a kormany rekord tamogatstol fugg (ami Gyurcsany erdeme), hanem Gyurcsany szemelyetol!

Ezt a polgari blaszfemiat ! :-)))))
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.08.01 0 0 12

Na, te aztán egy szemernyit sem vethetsz Szalay szemére...

Megbocsáss, egyszerűen nem értem, mit hordasz össze. Annyi jött le belőle, hogy mocskos egy banda az egész Fidesz velem együtt... De még ezt sem biztos, hogy jól értettem.

Előzmény: geszthi (10)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.01 0 0 11

Eddig az volt a baj, hogy marad.

Most az a baj, hogy megy.

Ki érti ezt?

Egyébként szégyellhetné magát, hogy nem segít minden sportolónak a gyorsabb célbajutásban.

Állhatna a futók mögött és tólhatná őket előre.

Mint abban a hülye reklámban a fickó, aki ül a kapu tetején és nem angedi a brazilokat gólt rúgni.

De akkor hogyan fikázhatná őt a fityisz-szövetsegg és talpnyalói?

Előzmény: Törölt nick (4)
geszthi Creative Commons License 2004.08.01 0 0 10
A, kedves KBS!

Pont jo hogy jossz. Ugyanis mar volt errol a vitank, fel is hoztam neked az adott topikot Csak en ugye mindig Cassandra vagyok.

Lehet inkabb ide tartozik az ottani vitank. Akkor bemasolom en mit irtam es te mire nem valszoltal!:

"geszthi 2004-05-07 21:11:07 (84)

Oke, tehat Kovacs Bela Sandor nem fog egy arva szot sem szolni, ha a kormany az olimpiai sikerekkel fog kampanyolni?
Elvegre sokkal tobb felkeszulesilehetoseget adott mint barki valaha is, tehat sajat sikeruk (is) lesz.
Miert nem tudod nyiltan kimondani. Ez tisztesseges hozzaallas lenne.

geszthi 2004.05.07 18:45:48 (71)

Ha tegyuk fel fantasztikusan jol szerepelnek a magyar sportolok augusztusban, akkor ugye majd csendben lesztek ha a kormany sajat sikerekent probalna vele kampanyolni (mint most Schmitt kihasznalja).
Ugye akkor is gerincesek lesztek es semmi kivetni valot nem fogtok talalni benne?
Ugye igy lesz?! Persze ez koltoi kerdes...
Előzmény: Kovács Béla Sándor (7)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.01 0 0 8
Én csak az együttműködős Szalayt ismerem a szadiból :)
Előzmény: Kovács Béla Sándor (7)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.08.01 0 0 7

Geszthi, te eddig nem tudtad, hogy a Fideszben és az MDF-ben is vannak jónéhányan, akik, ha az orruk alá dugnak egy mikrofont, kényszeresen hülyeségeket kezdenek beszélni? Meglep, hogy Szalay vagy Gémesi, ha autóvezetés közben utolérik mobiltelefonon, és közlik vele, hogy Gyurcsány lemondott, hirtelen azt sem tudja mit szóljon - és reflexszerűen igyekszik valami rosszat mondani Gyurcsányról?

Egyébként meg ki a fene az a Szalay?!

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.01 0 0 5
:))
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.01 0 0 3
Csak politika. De látom egyes elmékben már nyomot hagyott. :)
Előzmény: Törölt nick (2)
geszthi Creative Commons License 2004.08.01 0 0 9
De, hogy lassuk milyen is a polgari kepmutatas es mocskos PR az olimpiaval (ha mar a nepszavazast ugye dobtak, pedig nemzeti erdek volt meg a valasztasok elott) ime ket hir:

1, 2004. február 2. : A jelenlegi sportminiszter, Gyurcsány, úgy érzi, hogy elődei: Deutsch Tamás és Jánosi György is hatékonyan hozzájárult ahhoz, hogy a magyar sportolók megfelelően felkészülhessenek az athéni olimpiára. Ezért mindkettejüket meghívta az augusztusi ötkarikás játékokra.

2, 2004. április 3. : A kormany es Gyurcsany vezette miniszterium mindeniok legnagyobb anyagi támogatását adta a MOB-nak az olimpiai felkeszulesre (tobbet mint az Orban kormany ketev alatt osszesen)

"Az 1,843 milliárd forintos támogatás önmagában több mint amennyit 1999-ben és 2000-ben együttesen fordított a költségvetés erre a célra."

Termesztesen a tisztesseg alapjan az kerdes is felmerul, hogy ez is politikai cel volt-e?

Ki is assa akkor az arkokat, ki hasznalja az olimpiat bunos celokra?
Előzmény: Törölt nick (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!