Keresés

Részletes keresés

punk sr26 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 98

Hajjaj!Hát igen.Én most voltam elöszőr a Balcsin.Körbe is tekertük a kijelőlt vicc kategóriába tartozó bicikliúton és borzalmas volt!Valóban egy kalandpark már ez:(!Többet soha nem!Pláne a déli part!Elkűldenek az anyámba a seggfej,részeg büdös nagyképű nyaraló gyökerek a bicikliúton meg stb...

Előzmény: nscattosokpontnulla (96)
kivi Creative Commons License 2012.08.22 0 0 97

Továbbra sem vagyunk cimborák...

 

Itt arról van szó, hogy egyik közlekedő fél sem tehet arról, hogy ilyen szar helyzetbe kényszerítik az idióta döntéshozók az idióta szabályokkal. De mivel mi legalább átlátjuk ennek az egész szarságnak a hátrányait és veszélyeit, ezért mi vagyunk azok, akik tudunk tenni valamit a veszélyes és/vagy idegesítő helyzetek ellen. A bóklászó gyalogos nem tudja, hogy neki ott semmi keresnivalója, vagy ha osztott gyalog- és krpút, akkor neki ott osztoznia kell a felületen a bringással. Meggyőződésem, hogy nem nettó hülyeségből gyalogolnak ott, egyszerűen nem is gondolják hogy rossz helyen vannak. És lássuk be, igazából nem is ők vannak ott rossz helyen...

Előzmény: Halálosztó Babgulyás (94)
nscattosokpontnulla Creative Commons License 2012.08.22 0 0 96

Azt mondd meg, minek kell a kerékpárúton küzdeni? Pár napja körbetekertem a Balatont, és egy centit sem mentem a bringaúton, mert nem vagyok kalandvágyó.

Előzmény: KisTamas28 (89)
Halálosztó Babgulyás Creative Commons License 2012.08.22 0 0 95

Ui.: nem csak a szbályokat, a másikat is megpróbálom tiszteletben tartani...:)

Előzmény: Halálosztó Babgulyás (94)
Halálosztó Babgulyás Creative Commons License 2012.08.22 0 0 94

Akkor ezen az alapon, ha nekiállok bográcsozni a budai alsó rakparti úton, mert nekem így tartja úri kedvem, mondhatom az autósoknak, hogy mit pampognak, okosabb enged, én hülye vagyok, meg mit akarnak itt csalingázni hetvennel, van fék, meg kormány, ki lehet kerülni...:):)

 

Cimbora! Vannak itt olyan dolgok, hogy elvek. Én figyelembe veszem, tiszteletben tartom a szabályokat, elvárom ezt másoktól is. A baj a fejekben van. De sokat én sem tehetek, míg bringás társaim többsége tahó módon közlekedik, aztán, ilyen helyzetekben azt kapom vissza, hogy a bringások is császkálnal járdán ezerrel, mit pampogok?

Előzmény: kivi (90)
rinceWIND Creative Commons License 2012.08.21 0 0 93

A KRESZ ismereted kerékpárútra vonatkozó részét kicsit felfrissíthetnéd!

Előzmény: KisTamas28 (89)
Steckdose Creative Commons License 2012.08.21 0 0 92

20-25-nél is veszélyes, ha az egyik kis tündérlurkó elénkborul.

 

Például pontosan ma történt, hogy a Decathlonban (!!) ödönke tőle telhető max. sebességen, minimum 15 km/h-val tekerve, közben folyamatosan hátranézve (janizás anyukának!) gyakorlatilag nekem ugrott a kisbiciklivel a gondola mögül. Olyan hirtelen történt, hogy gondolkodni se volt időm, így a bunyóedzéseken belémvert, automatizmussá vált mozdulattal elléptem és odábbtettem az egyenesen felém rongyoló ojjektumot - minek köszönhetően ödönke akkorát esett, mint a tarlóbéka. Pillanatnyi ijedtség mind a hármunk (ödönke, anyuci, én) részéről, majd mindhárman konstatáltuk, hogy ödönkének kutya baja, amit ödönke éktelen sivalkodással, anyuka pedig ordenáré hangon való rámugatással reagált le. Én pedig azzal, hogy okébazmeg, most akkor bemegyünk a biztonsági helyiségbe, és megtekintjük a felvételt, én pedig leperelem az ocsondok hájbuggyasztó gatyáját is róla, mert ödönke a tepsi épségemet veszélyeztette, és ez a kamerán is nyilvánvalóan láccik.

 

Aztán anyuka visszavett, de nem azért, mert belátta a baromságát, hanem szimplán megijedt, hogy pénzébe fog fájni a projekt.

 

És AKKOR mi van, ha NEM járok dzsúdóra meg bokszolni??

Előzmény: kivi (90)
Steckdose Creative Commons License 2012.08.21 0 0 91

Mit vársz? Néhány itteni, kb. 90%-ra teszem, hogy nálam biciklin jóval többet ülő fórumozó ordenáré hangon leugatott pár hónapja, amikor meg merészeltem jegyezni, hogy talán nem biztos, hogy az ödönkéket pont a kerékpárúton kéne engedni szabadon téblábolni, mert egyesek esetlegesen haladnának.

Előzmény: KisTamas28 (89)
kivi Creative Commons License 2012.08.21 0 0 90

Mivel te átlátod ennek a szerencsétlen helyzetnek a lényegét, te vagy az, aki többet tud tenni egy esetleges baleset ellen. Okos enged alapon ilyenkor nem feltétlenül kell ragaszkodni a kresz által lehetővé tett maximális sebességhez.

Előzmény: KisTamas28 (89)
KisTamas28 Creative Commons License 2012.08.20 0 0 89

Morgolódok...

 

Pesterzsébeten keresztül épült egy szép külön leválasztott kerékpárút, minden jelzi, hogy kerékpárút. De ... ezt a gyalogosok, kutyát sétáltató álmodozó emberek és főleg a babakocsisok is felfedezték maguknak, mert messzebb van az úttesttől. Ezzel annyira nem lenne gond..

 

De amikor a kerékpárost leugatják a babakocsit toló nők akik egymás mellett terpeszkednek a kerékpárúton, akkor kinek van igaza?! És netán a kisgyerek a kerékpárúton játszadozik... Elvileg nekem hisz szabályos helyen megyek, szabályos sebességgel, ami - ha bírom - lehet 40 km/h is. De a sebesség ha akkor is veszélyes rájuk nézve ha lassabban megyek, mert nem biztos hogy meg tudok állni és nem biztos, hogy tudok kerülni ... Ha ilyen helyen baleset történik a mai magyar rendőrség ki fog megbüntetni?

nscattosokpontnulla Creative Commons License 2012.08.06 0 0 88

Lökd fel, majd legközelebb nem megy a járdán.

 

Hiába csengetne, attól a gyalogos nem megy arrébb. A tapasztalás szerint először

- beledermed a tájba

- megfordul

- csodálkozik

- rájön, hogy mifasz van

- és ekkor talán elmozdul, de akkor is rossz irányba.

 

Csengő csak bicikliken van.

 

Milyen rendőrség? A Parlament elől loptak el kerékpárt...

Előzmény: zizi61 (86)
colorline Creative Commons License 2012.08.05 0 0 87

Egyes kerékpárosok!  A közlekedési kultúra alacsony színvonala alól, miért pont a kerékpárosok egy része lenne kivétel?  A gyalogosoknál sem jobb helyzet, de köztük is vannak normálisabbak, gondolom magadat is inkább közéjük sorolod.

Előzmény: zizi61 (86)
zizi61 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 86

Én is a gyalogosan közlekedők táborát gyarapítom, csak mostanában túl sokszor vagyok szinte életveszélyben, a biciklisek miatt! Nap-mint nap elhaladok a Teve u. környékén a Rendőrpalota mögött. Az alatt a 3 perc alatt,amíg a metróhoz érek, legalább 8-10 biciklis húz el mellettem. Néha azt sem tudom, merre térjek ki az utukból, annyira nagy lendülettel jönnek.

Nem tudom, miért nem lehet pl. csengetni, ha közelednek? Minek akkor a csengő biciklin? Valamelyik nap majdnem elütöttek, pedig a járdán mentem, a biciklis meg nem látta a kerékpárutat, inkább a járdán hajtott.

Mennyi szabálytalanságot követnek el a tekerők, ha még a rendőrség környékén is veszélyeztetik a gyalogosokat büntetlenül?

Ittütmegaguta Creative Commons License 2012.08.01 0 0 85

"De azt írod, hogy tekersz te is. Akkor min csodálkozol?"

Oké, oké, nem is csodálkozom én, hanem morgok, mert nagyon meggondoltan vagyok - ha vagyok - szabálytalan és ezért a szándékos kerós szabálytalanságok ( gondolom, ezek adják az "ostoba kerékpáros" tömeget) kiakasztanak, mert arculköpésként, más közlekedőket lebecsülőnek tekintem . Tudom, hogy ostobaság részemről a pattogás, de olyan oldalról látom többet a dolgokat (belvárosban nem tekerek mostanában már, inkább autóval megyek mindenhová, azt nehezebb ellopni, ha az ügyeimet intézem :-( ), hogy elveszítem a "kerékpárosi türelmemet" és sértett :-) autós - vagy gyalogos - közlekedőként felháborodom! Írod, hogy le kell lökni a járdáról az ott tekerőket - hát ezt sajnos nem lehet megtenni, nem is tudom, van-e megoldás a felvetéseimre - csak morogtam egyet, mégha eredménytelenül is! Köszönöm a reagálást, ez reményt jelent a jövőre nézvést - hátha nincs még elveszve minden, vanank értelmes kerékpárosok is. Köszönöm - Ittüt....

Előzmény: nscattosokpontnulla (83)
punk sr26 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 84

Üdv!Már készűltem irni ide,de Te totálisan kimondtad azt amit én is kiakartam!A bringautak valóban rossz állapotban vannak.Rengeteg padka,lyuk,fagyökér deformálódás,ráparkoló autók,össze-vissza közlekedő idétlen kerékpáron üllő(mert az ilyet nem nevezném bringásnak),gyalogosok telefonálva és kóvályogva.Nem azért megyünk ki az közútra mert annyira kurvajó,hogy hergeljük az autósokat,meg vagánykodni akarunk.Hanem azért mert haladni szeretnénk,aránylag biztonságosan magunkra és a bringánkra vigyázzva.Több türelem kellene mindkét fél részéről talán...nemtudom.De szinte majdnem mindennap majdnem eltaposnak,rámnyitják az ajtót,a gyalogos telefonálva szemből(!)nekem jönne...ha nem kerülöm ki és nem vigyázok jobban mint ezek baj van.Régen nemvolt még ennyi bringaút sem.Még többen jártak biciklivel ide-oda.Főleg vidéken mert nem volt annyi pénzük meg lehetőségük az embereknek,hogy autót vegyenek.Mégis ment minden aránylag okéban...

Ha belegondolunk a bringások akiket utálnak meg szidalmaznak mind beleülne egy autóba és ugyanolyánná válna mint a többi autós a közlekedésnek még jobban befellegezne és a főldet már temethetjük is!Totális dugulás,bűz,halál.

Előzmény: nscattosokpontnulla (83)
nscattosokpontnulla Creative Commons License 2012.08.01 0 0 83

Valóban, nincs megalapozva a kerékpáros közlekedés. Ez betudható annak is, hogy most sokkal több a bringás idióta, mert nincs pénz benzinre, meg olyan trendi is.

Azonban tudni kell, hogy a közlekedés legjobban sérülésnek kitett résztvevője a bringás. Az autós ugye bent ül a dobozban, a gyalogos a járdán van, és hamarabb megáll, ha pánik van. Ellenben a kerékpáros sokszor kerül olyan helyzetbe, hogy önhibáján kívül van veszélyeztetve, lásd pl. úthibák, vagy szabálytalan autósok. A bringát nehezebb mozgásba hozni és megállítani, mint az autót vagy az embert. Én pl. olyan helyen, ahol ismerem a lámpákat, átmegyek a piroson, mert tudom, hogy a mögöttem érkező autósok közül bármelyiknek támadhat olyan ötlete, hogy megelőz, majd a következő utcán satufék, és bemegy előttem jobbra. Akkor inkább legyek szabálytalan, mint hogy nekimenjek, aztán még el is kelljen verni, mert nekiáll ugatni.

Ugyanezen okból csinálom azt, hogy piros lámpánál beállok az autó elé, mert nem egy oylan eset volt, mikor mellőle indultam, hogy egyszer csak leszorítot, mert ő bizony jobbra megy. Vagy megelőz, majd azonnal lefékez, és kinyílik a hátsó ajtó, mert éppen ott kell kiszállni.

 

A kerékpárút életveszélyes, ezért sokan nem is használjuk. Ha én az 5 éves gyerekemet ki mertem vinni a főútra, akkor bárki tud ott menni.

 

A sok faszt és picsát, aki a járdán teker, le kell lökni a bringáról, mert mit keres a járdán, ha van úttest?A papucsállatokat és magassarkúban, és 6 méter sálban tekerőket szintén.

 

Az egyirányú utcába eddig is bementünk szembe, de akinek van egy kis agya, az ha látja, hogy jön egy autó, akokr kimegy az út szélére, és elengedi, hiszen mégiscsak szabálytalan a dolog.

 

A karjelzést már 10 éve sem figelte senki az autósok közül, éppen úgy, mint ahogy a kerékpárúton tébláboló gyalogosok sem ismerik a csengő hangját.

 

De azt írod, hogy tekersz te is. Akkor min csodálkozol?

Előzmény: Ittütmegaguta (82)
Ittütmegaguta Creative Commons License 2012.08.01 0 0 82

Tisztelettel üdvözlöm a topik résztvevőit(mégha alszik is ez a topik)!

A morgolódó cím keltette fel a figyelmemet, mert valahol már szerettem volna egy olyan, kerékpározással kapcsolatos topikot találni, ahol legalább részben, de ki lehet fejteni azon álláspontomat, hogy a kerékpárosok közlekedése országunkban nincs kellően megalapozva - részükről -tisztelettudással, kellő alázattal a közlekedés más résztvevői felé és az ország közlekedési szabályai felé sem ( gondolom, azon nem vitatkozik egyetlen kerékpáros sem, hogy a KRESZ betartása kötelező minden, a közlekedésben valami módon résztvevő számára)! Miért van az, hogy naponta - ja, van egy olyan kis kütyü a gépkocsimban, ami felveszi a gépkocsi előtt történő eseményeket, dátumozza és GPS-en a helyet is egyértelműen behatárolja, időpontot tesz rá, stb, stb - látok és rögzítek kerékpárosok által elkövetett súlyos közlekedési szabálysértéseket,  szabálytalanul felszerelt kerékpárokat, nem megfelelő lábbelivel tekerőket (papucs, MAGASSARKÚ CIPŐ!!!), kerékpárúttal rendelkező útvonal esetében a közúton haladókat, stb, stb, stb?! Miért kell elviselni az agresszivitásukat - természetesen a kivétel erősíti a szabályt - miért kell azt látnom a médiákban, hogy néhány, talán valóban jószándékú kerékpáros olyan jogokat vindikál  maguknak, amik nevetségesek , pl.: egyirányú utcában vígan "szembekerákpározás", jobbkézszabály elhagyása, a járdán való kerékpározás - kicsit már úgy érzem magam gyalogosan, mintha tilosban járnék a gyalogjárdákon?! Miért van az, hogy a kerékpárosok nem használnak karjelzést az irányváltoztatásukkor, stb, stb, miért nem lehet bizonyos közlekedési szabályismereti vizsgához kötni a közúton való közlekedésüket? Miért megint egy kisebbség győzi le a TÖBBSÉGET, és még hálásak is lehetünk, ha nem történik bajunk a közlekedésileg védettnek hitt járdán, mert  ha mégis, a bajt okozó kerékpárosok döntő többsége - ha nem sérült mozgásképtelenre - elslisszol a helyszínről, amivel már megvalósítja a cserbenhagyást. Szóval, nem is érdemes tovább folytatnom, csak a mai kerékpáros viselkedési normák eredményezték, hogy már nem szívesen ülök nyeregbe Budapesten, nehogy engem is a sok ...mit is írjak, hogy nagynépi sértődés ne legyen belőle...közé soroljanak. Félek a saját városomban és kiszolgáltatottnak érzem magam, ITT LENNE AZ IDEJE A RENDRAKÁSNAK UGYE??? Na, üdv - Ittüt....

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.28 0 0 81

-Előszöris a kisgyereknek szülő mellett a helye, másodszor a szülőnek a kisgyerek mellett a helye, harmadszor a kisgyerek ne menjen már semmiféleképpen a biciglis úton műanyagmotorral.

Ebben egyetértek. Viszont a sebességet mindig a körülményekhez kell igazítani. Ha látom, hogy egy kissrác van előttem, lelassítok, hogy ne satuzva kelljen szlalomozni mellette.

 

Viszont 35-tel rakni a bringaút/autóút kereszteződésben? Ez nem kicsit felelőtlen dolog, még akkor is, ha az bringaút macisajttal védve van. Pesten áll már néhány ghostbike ilyen helyeken...

Előzmény: Törölt nick (80)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.28 0 0 80
Szülői Figyelmetlenségnek lehet nevezni azt a dolgot ami tegnap elött történt, Kaposváron a Tescoo-hoz vezető gyalogos és biciglis átkelőhelyen történt.

Ugyanis majdnem elgázoltam bringámmal egy mostorost, csak az a bökkenő, hogy a motoros mintegy 60 cm magas lehetett kb. a motorral együtt.

Mentem a Füredi út mellett a Tescoo felé a biciklis úton. A gyalogos átkelőhely és a biciglis út között mintegy 3-4 m távolság van kb a Tescoonál. Anyuka, Apuka a gyalogos átkelőhelyen kis 3 éves gyerek meg a biciglis átkelőn (Úton) műanyagmotorral. Én meg jövök a 78kg-val meg 12 kg-bringával meg 35 km/h sebességgel, a kiscsávó meg bevág elém a kis műanyagmotorral.

Na kérdem én most mi a f...zt tegyek, hát végülis nagynehezen kikerültem, de nem sok hiányzott egy véres cafatokban heverő kisgyerek látványához, meg darabokrahulló műanyaghoz.

Apuka mintegy 5 másodperc alatt kapcsolt is és utánam ordályozik, hogy:

-nem tudsz vigyázni b...meg.

-Erre én visszafordulok és magyarázom neki.

-Előszöris a kisgyereknek szülő mellett a helye, másodszor a szülőnek a kisgyerek mellett a helye, harmadszor a kisgyerek ne menjen már semmiféleképpen a biciglis úton műanyagmotorral.

Erre apuka:

-De akkor sem kell ilyen sebességgel menni.

Mire én:

-Na de kérem kresz szerint 40km/h-val mehetek én meg mentem 35-el tehát nem az én saram, másrészt meg kikerültem a gyerkőct.

Majdnem az én káromra mert egy járda melletti oszlopot is majdnem elvittem, ami amúgy életveszélyesen van sztem oda kihelyezve.

Mellesleg elöttem ment egy versenybringás kb 50km/h-val mert rendesen megelőzött elötte engem, szerencsére akkor még nem volt a gyerek az úton, mert akkor ma lenne a temetése, ugyanis a versenycangás nem tudott volna olyan gyorsan megállni és hirtelen manővert végrehalytani.Tanulság számomra nincs, de remélem a gyalogosok számára az szűrhető le, hogy ugyanmár ne nézzük le a bringást és figyeljünk már a dolgokra és saját magunkra kicsit jobban oda ,mert pár másodperc és nagy a baj, ugyanis nem csak egy autó tud nagyot ütni hanem egy kétkerekű is.!!!!
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.10 0 0 79
Több, mint 3 éve csináltam ezeket a képeket, és azóta semmi sem változott. Most is ugyanúgy ott parkolnak az autók...
Előzmény: Törölt nick (78)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.31 0 0 78

 

   

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.05 0 0 77

Istenkirály képek :-) Belelkesedtem, jövő héttől én is viszem magammal a gépet! Szinte minden nap tudnék ilyen fotókat csinálni sajnos :-(

 

- cyrex -

hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2004.09.22 0 0 76

Ma kissebb elfoglaltságom volt úgy 18 óra magasságában. :), de ígérem, hogy holnaptól további képeket és történeteket szállítok.

Előzmény: Törölt nick (75)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.22 0 0 75
király vagy. már annak idején a kt2-ben is érdeklődve vártam az újabb képeket. én vidéken lakom, ritkán járok bringaúton, úgyhogy nem garantálom, h épp akkor lesz nálam gép, de azért lélekben veled vok.
Előzmény: hurkazsírosnápolyi (69)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2004.09.20 0 0 74

Bűn

 

 

 

és bűnhődés.

 

 

hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2004.09.20 0 0 73

Ez vár rátok a T-mobile előtt, nem beszélve arról, hogy egy bazi nagy betontömböt gyártottak a keróútra.

 

 

hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2004.09.20 0 0 72

A fickó nagyon bunkó volt, hát megörökítettem tettét:

 

hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2004.09.20 0 0 71

Hát akkor talán kezdjük a Budafoki út-Dombóvári út kereszteződéssel.

A kerékpáros és gyalogos szakaszról a szomszédos telken végzett építési munka kivitelezője (Swietelsky) egy előzetes kerítés felállítása után a gyalogosoknak épített részt elbontotta és a kerékpár útra terelte a gyalogos forgalmat.

A kerítés, mint látható, tömör, átláthatatlan.

A szabályosan közlekedő kerékpáros az érkező, szembejövő forgalmat nem érzékeli egy irányból sem.

Nem egy balsikerű találkozónak voltam szemtanúja a sarkon.

A T-Mobile felől sem jobb a helyzet.

Ott a kerékpáros a Kaposvár utca forgalmát nem érzékeli.

Annyira nem, hogy még az érkező gépkocsik, motorok hangját is felfogja a felépítmény.

Természetesen nem ez az első fórum ahol megtettem észrevételem.

A kerületi Önkormányzat a fülebotját sem mozdította.

A kivitelező emberei a kivitelezőre hivatkoztak, mondván, nekik ez a dolguk.

 

 

Előzmény: extekergo (70)
extekergo Creative Commons License 2004.09.20 0 0 70
Érdeklődéssel várom a képeket!
Előzmény: hurkazsírosnápolyi (69)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2004.09.19 0 0 69

Nos ez egy jó kis topik, némi érdekvédelmi jelleget azért kellene beléje varázsolni.

Ha nem zavaró, holnap némi képek segítségével megpróbálom majd bemutatni, hogy a közlekedésben a pofátlanságnak nálunk nincs határa.

Kezdem mondjuk azon építkezésekkel melyek a közpénzből épített kerékpárutakat elfoglalják, elkerítik vagy nemes egyszerűséggel elbontják magok számára.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!