Keresés

Részletes keresés

11_11 Creative Commons License 3 napja 0 0 5456

 Korintusiaknak írt I. levél   11. fejezet: ( 17-18, 23-25, V )

Az Oltáriszentség ünneplése. 17 A következő intézkedéssel kapcsolatban nem dicsérlek meg titeket, mivel összejöveteletek nem javatokra, hanem károtokra szolgál. 18 Először is azt hallom, hogy amikor közösségbe gyűltök, szakadás mutatkozik köztetek, s ezt részben el is hiszem.

 

23 Én ugyanis az Úrtól kaptam, amit közöltem is veletek: Urunk Jézus elárulásának éjszakáján fogta a kenyeret, 24 hálát adott, megtörte, és így szólt: „Vegyétek és egyétek, ez az én testem értetek. Ezt tegyétek az én emlékezetemre.”

25 Hasonlatosképen a pohárt is vette, minekutána vacsorált volna,: „Ez a kehely az új szövetség az én véremben. Ezt tegyétek, valahányszor isztok belőle, az én emlékezetemre.”

 

 

11_11 Creative Commons License 3 napja -1 0 5455

3 . Közvetítők.

Az átadott lét az igazi belső jegye Krisztus emberségének, s így igazi helye az isteni és az emberi találkozásának. Ebben az összefüggésben beszélhetünk arról is, hogy Krisztus közvetítésébe az egész kozmosz be van vonva, mint ahogy erről beszél .

1 Mindenekelőtt arra kérlek, végezzetek imát, könyörgést, esedezést és hálaadást minden emberért; a királyokért 2 és az összes elöljárókért, hogy békés, nyugodt életet élhessünk, szentségben és tisztességben. 3 Ez jó és kedves üdvözítő Istenünk szemében, 4 aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön és eljusson az igazság ismeretére. 5 Hiszen egy az Isten, egy a közvetítő is Isten és ember között: az ember Krisztus Jézus, 6 aki váltságul adta magát mindenkiért és tanúságtételül a meghatározott időben. (1Tim 2: 1-6.)

6 Nekünk mégis egy az Istenünk: az Atya, akitől minden származik, s akiért mi is vagyunk, egy az Urunk, Jézus Krisztus, aki által minden van, s mi magunk is általa vagyunk. ( 1Kor 8,6; )

1 Gyermekeim! Ezeket azért írom, hogy ne kövessetek el bűnt. De ha valaki bűnbe esik, van szószólónk az Atyánál: Jézus Krisztus, az Igaz.  2 Ő az engesztelő áldozat bűneinkért, nemcsak a mieinkért, hanem az egész világ bűneiért is. (1Jn 2:1-2 )

Jézus emberségét inkább olyan személyes, tudatos létezőnek kell vennünk, aki a maga módján hitben, engedelmességben, alázatban és szeretetben éli meg az átmenetet a világból az Atyához. Éppen ez az önátadási aktus az igazi átmenet az isteni és az emberi szféra  között.

Krisztus emberi tettei alkalmul szolgálnak arra, hogy a Fiú a maga isteni hatalmával létrehozza az üdvszerző hatást. Itt az isteni tett szabadsága és az üdvösségi esemény személyes jellege kifejeződik. - Így Krisztus közvetítése a foglalata és csúcspontja annak a vallástört. jelenségnek, hogy az emberek mindig Krisztuson keresztül tisztázták Istenhez való viszonyukat. Krisztus itt azért csúcspont, mert benne az Isten Szava lett emberré, s így ő minden üzenetnek és adománynak az összefoglalása.

 

 

11_11 Creative Commons License 5 napja -1 0 5454

  2.Közvetítők

Az istentiszteletre vonatkozó utasítások. 5 Hiszen egy az Isten, egy a közvetítő is Isten és ember között: az ember Krisztus Jézus, 6aki váltságul adta magát mindenkiért és tanúságtételül a meghatározott időben. 7Ezért kaptam a küldetést, hogy hírnök és apostol legyek – igazat mondok, nem hazudom –, a pogányok tanítója hitre és igazságra. ( 1Tim 2, 5-7 ).

Általa kaptuk a bűnök bocsánatát és a kegyelmet

Békesség Istennel.1 Mivel tehát a hit révén megigazultunk, békében élünk az Istennel, Urunk, Jézus Krisztus által. 17Mert ha egynek bűnbeesése következtében egy miatt uralomra jutott a halál, mennyivel inkább uralkodnak az egy Jézus Krisztus által az életben azok, akik a kegyelem és megigazulás bőséges ajándékát kapják. (Róm 5,1; 17 )

Az ő közvetítése fölülmúlja az ósz-i főpapét, hiszen ő maga a Fiú, ezért áldozatának végtelen értéke van. Az Atya őrá bízta az ítéletet is

A Fiú. 22 Az Atya nem ítél el senkit, hanem egészen a Fiúra bízta az ítéletet, 23 hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút is, ahogy az Atyát tiszteli. (Jn 5,22).

Az utolsó ítélet. 31Amikor eljön dicsőségében az Emberfia és vele minden angyal, helyet foglal fönséges trónján. (Mt 25,31; )

 

 

11_11 Creative Commons License 5 napja -1 0 5453

         1.  Közvetítők

  Az ÓSz-ben nagyrészt angyalok, tehát égi lények hozzák Isten üzenetét, ők nyilatkoztatják ki és hajtják végre Isten akaratát. A főpap és a papok az áldozat bemutatásánál Istent a nép nevében engesztelik.

 Az égőáldozat. 1 Az Úr hívta Mózest, és a megnyilatkozás sátorából ezt mondta neki: 2„Szólj Izrael fiaihoz és add tudtukra: Ha valaki közületek áldozatot mutat be az Úrnak, áldozatul hozhattok szarvasmarhát vagy juhot, kecskét. (Lev 1-7 )

Olykor azonban a kir. is közvetít (pl. Uzija megújítja a szöv-et,

A törvény ünnepélyes felolvasása.

3 Aztán a király az oszlop elé állt, és az Úr színe előtt megkötötte a szövetséget, hogy az Urat követik, szívük, lelkük mélyéből megtartják parancsait, rendelkezéseit és törvényeit, s valóra váltják annak a szövetségnek a törvényeit, amelyek abban a könyvben írva vannak. S az egész nép magáévá tette a szövetséget. (2Kir 23,3 ).

Az ÚSz elismeri az angyalok, Mózes és a próféták közvetítését a régi idők számára, de szerepük elmarad Krisztusé mögött, aki „egyedüli igazi ~ Isten és az ember között”

A Szentírásban az élő Isten és népe kapcsolatát ápoló személyek, mindenekfölött Jézus Krisztus.

A törvény rendeltetése. 19 Mire való tehát a törvény? A törvényszegések miatt kaptuk, míg el nem jön a leszármazott, akinek az ígéret szólt. Angyalok által lett érvényes, közvetítő révén.( Gal 3,19;  )

Krisztus a mennyben is főpapunk. 6 Ő annyival kiválóbb papi szolgálatot kapott, amennyivel magasabb rendű, tökéletesebb ígéreten alapuló szövetségnek közvetítője. (Zsid 8,6; )

 

Krisztus áldozata tökéletes. 15 Ezért ő új szövetség közvetítője. Előbb azonban a régi szövetség korában elkövetett bűnök megváltásáért el kellett szenvednie a halált, hogy a meghívottak elnyerjék az örökké tartó örökséget. (Zsid 9:15, )

11_11 Creative Commons License 6 napja -1 0 5452

      2. Isten választott népe csak Ízrael ?

 

Az Úr Szolgájáról szóló első ének. Nézzétek, a szolgám, akit támogatok, a választottam, akiben kedvem telik. Kiárasztom rá lelkemet, hogy igazságot vigyen a nemzeteknek.( Ésa 42,1;)

Életszentség. 18 Hisz tudjátok, hogy nem veszendő ezüstön vagy aranyon szabadultatok ki az atyáitoktól rátok hagyományozott értéktelen életmódból, 19 hanem Krisztusnak, a hibátlan és egészen tiszta báránynak drága vére árán. 20 Őt(Isten) előre, már a világ teremtése előtt kiválasztotta, de csak az utolsó időkben jelent meg, miattatok. (1Pét 1,18-20.)

Kiválasztásunk Krisztusban. 4 Mert őbenne választott ki bennünket a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte. Szeretetből 5 eleve arra rendelt bennünket, hogy Jézus Krisztus által – akarata és tetszése szerint – fogadott gyermekeivé legyünk; 6hogy magasztaljuk felséges kegyelmét, amellyel szeretett Fiában jóságosan megajándékozott minket. 9 Tudtunkra adta ugyanis akaratának titkát, azt az őbenne előre meghatározott jóságos tervét, 10 hogy elérkezik az idők teljessége, és Krisztusban, mint Főben, újra egyesít mindent, ami a mennyben és a földön van. (Ef 1,4-5;9-10.)

 

 

11_11 Creative Commons License 6 napja -1 0 5451

1.               Isten választott népe csak Ízrael ?

a “kiválasztott ember” a ) Isten kiválaszthat egyéneket vagy népeket csupán bizonyos földi feladatra, földi, evilági feladatok elvégezésére. b) Isten kiválaszthat egyéneket, vagy közösségét, más szóval egy népet, mennyei üdvösségre – örökéletre c) Isten kiválaszthat egyéneket és népet mennyei üdvösségre és egyúttal földi feladatokra is.

Evilági feladatok elvégzésére nemcsak olyan embereket hí­vott el, akik hí­vők voltak, hanem olykor pogány embereket, sőt pogány népeket is. a nem hí­vő Cí­rusz perzsa királyt, hogy hazaengedje a fogságban levő zsidókat:

Cirusz felhívása. 22 Az Úr teljesíteni akarta Jeremiás próféta által mondott szavát. Azért Cirusznak, a perzsák királyának első esztendejében fölébresztette Cirusznak, a perzsák királyának lelkét. A következő felhívást intézte egész birodalmához, mégpedig írásban is: 23„Így szól Cirusz, Perzsia királya: Az Úr, az ég Istene nekem adta a föld minden országát. Ő parancsolta nekem, hogy templomot építsek neki a Júdában fekvő Jeruzsálemben. Aki közületek az ő népéhez tartozik, azzal legyen vele az ő Istene és térjen haza!”( 2Krón 36,22-23)

Jövendölés Cirusz érdekében1Így szól az Úr fölkentjéhez, Ciruszhoz, akinek megfogja a jobbját, hogy színe előtt meghódoltassa a nemzeteket, és megoldja a királyok derekán az övet; hogy megnyissa előtte az ajtókat, és ne maradjon egyetlen kapu se zárva: (Ésa 45,1;)

   Kiválasztottság. 37 Mert szerette atyáidat és kiválasztotta utánuk utódaikat. Hatalmával kivezetett – saját maga – Egyiptomból, 38 és elűzött nálad nagyobb és erősebb népeket, csak hogy odavezéreljen, csak hogy örökségül adja neked az országot, amint (ez) ma (bekövetkezett). 39 Tudd meg hát, és vésd szívedbe, hogy az Úr az (igaz) Isten fönn az égen és lenn a földön, senki más! 40 Tartsd meg a parancsait és törvényeit, amelyeket ma parancsul adok neked, hogy jól menjen a sorod, s majd utánad

 

gyermekeidnek is, és sokáig élj azon a földön, amelyet az Úr, a te Istened örökre neked ad! (5 Móz 4,37-40.) >>>>>>

11_11 Creative Commons License 2024.03.18 -1 0 5450

       Egyesek szerint  mindannyian egyedül vagyunk ezen a földön.

 

       Tévedés!  Mindennek van alkotója, tehát nem vagyunk egyedül.

        A válasz a Bibliában!

 

 Józsue küldetése.Az Úr azonban előtted vonul, veled lesz, nem hagy el és nem hagy cserben. Ne félj és ne csüggedj!” ( 5 Mózes 31:8.)

 

Isten nem hagyja Izraelt:  10 Ne félj, mert veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok a te Istened! Megerősítelek, megsegítelek, és felkarol győzedelmes jobbom. 13 Mert én, az Úr, a te Istened, én ragadtam meg jobbodat. Én szólok hozzád így: Ne félj! Én megsegítelek. (Izajás 41: 10, 13, v )

 

Péter beszéde. 34 Péter így kezdte beszédét: „Valóban el kell ismernem, hogy az Isten nem személyválogató, 35 mindenki kedves előtte, aki féli és az igazságosságot cselekszi, bármely nép fia is. 36 A tanítást ugyan Izrael fiainak adta, amikor békét hirdetett Jézus Krisztus által. Ő mindenki Ura.( ApCsel 10: 34-36)

 

Isten ereje az emberi gyöngeségben. 5 Mi ugyanis nem magunkat hirdetjük, hanem Krisztus Jézust, az Urat, magunkat csak úgy, mint a ti szolgátokat Jézus kedvéért. ( 2 Korinthus 4:9 )

 

 

 

 

 

11_11 Creative Commons License 2024.03.17 -1 0 5449

    Korintusiaknak írt I. levél  10. fejezet: 13 Eddig emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket. Hűséges az Isten, erőtökön felül nem hagy megkísérteni, hanem a kísértéssel együtt a szabadulás lehetőségét is megadja, hogy kibírjátok.

Rómaiaknak írt levél  5. fejezet :Békesség Istennel. 5 A remény pedig nem csal meg, mert a nekünk ajándékozott Szentlélekkel kiáradt szívünkbe az Isten szeretete.

  Zsidóknak írt levél 8. fejezet :Krisztus a mennyben is főpapunk. 12 Irgalmas leszek bűneik iránt, és vétkükre többé nem emlékezem.

          

  János I. levele   1. fejezet:  5-10,v I. ÉLET A VILÁGOSSÁGBAN.

 

  Isten a világosság. 5 Az üzenet, amelyet tőle hallottunk és nektek hirdetünk, ez: Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség. 6 Ha azt állítjuk, hogy közösségben vagyunk vele, és sötétségben járunk, akkor hazudunk, és nem az igazságot tesszük. 7 De ha világosságban járunk, ahogy ő is világosságban van, akkor közösségben vagyunk egymással, és Fiának, Jézusnak a vére minden bűnt lemos rólunk. 8 Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, önmagunkat vezetjük félre, és nincs bennünk igazság. 9 Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden igazságtalanságtól megtisztít minket. 10 Ha azt állítjuk, hogy nem vétkeztünk, hazugnak tüntetjük fel, és tanítása nincs bennünk.

rhemaáb Creative Commons License 2024.03.17 -1 0 5448

Jel 19.1

Aztán hallottam, hogy nagy sokaság zengi a mennyben, ezt mondva:

„Alleluja! Üdv, dicsőség és hatalom legyen a mi Istenünknek

11_11 Creative Commons License 2024.03.16 -1 0 5447

  Példabeszédek könyve   3. fejezet

 

A bölcsesség elnyerésének útja 1Fiam, ne feledd el a tanításomat, parancsaimat őrizd meg szívedben! 10 Csűreid akkor megtelnek gabonával, s kádjaidból kicsordul a bor.

 

 

A bölcs ember örömei 21 Fiam, ne téveszd szemed elől soha, vigyázz a bölcsességre és a megfontoltságra. 22 Így majd a lelked életévé válnak, és ékesség lesznek a nyakadon. 28 Ne mondd embertársadnak: „Menj, gyere máskor, holnap majd adok!” – ha mindjárt adhatnál.

11_11 Creative Commons License 2024.03.16 -1 0 5446

Lukács evangéliuma  1. fejezet 41-44, v 50, v 59,  63, 66, v  78-79, v

 

Mária meglátogatja Erzsébetet. 41 Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, örömében megmozdult méhében a gyermek, maga Erzsébet pedig eltelt Szentlélekkel. 42Nagy szóval felkiáltott: „Áldott vagy az asszonyok között, és áldott a te méhed gyümölcse! 43Hogy lehet az, hogy Uramnak anyja jön hozzám? 44Lásd, mihelyt meghallottam köszöntésed szavát, az örömtől megmozdult méhemben a gyermek.

Magnificat50Irgalma nemzedékről nemzedékre az istenfélőkkel marad.

Keresztelő János születése. 63 Az írótáblát kért, és ezeket a szavakat írta rá: „János az ő neve.” Mindnyájan csodálkoztak. 66Akik csak hallották, szívükbe vésték s mondták: „Vajon mi lesz ebből a gyerekből?” Mert az Úr keze volt vele.

Benedictus. 76 Téged pedig, fiú, a Magasságbeli prófétájának fognak hívni, mert az Úr előtt jársz majd, hogy előkészítsd útját, 77hogy az üdvösség ismeretét add népének bűnei bocsánatára, 78Istenünk könyörülő irgalmából, melyben meglátogat minket a napkelet a magasságból, 79 hogy a sötétben és a halál árnyékában ülőknek ragyogjon, és lépteinket a béke útjára irányítsa.”

 

 

11_11 Creative Commons License 2024.03.16 -1 0 5445

  Lukács evangéliuma  1. fejezet (1-5, v 7, 12, 14, 16-17, 20-21, v 28-30,32-35, 38,v  >>>>>>  41-44, v 50, v 59,  63, 66, v  78-79, v

 

Bevezetés. 1Mivel már sokan megkísérelték, hogy a köztünk beteljesedett eseményeket leírják, úgy, 2ahogy ránk maradt azoktól, akik kezdettől fogva szemtanúi és szolgái voltak az Igének, 3 jónak láttam én is, hogy elejétől kezdve mindennek szorgalmasan utánajárjak, és sorban leírjak neked mindent, tiszteletreméltó Teofil, 4hogy meggyőződjél róla, mennyire megbízhatók azok a tanok, amelyekre tanítottak.

I. GYERMEKKORI ESEMÉNYEK

Keresztelő János születésének hírüladása. 5Heródesnek, Júdea királyának korában élt egy Abija osztályából való Zakariás nevű pap. Felesége Áron leányai közé tartozott, s Erzsébetnek hívták. 7De nem volt gyermekük, mert Erzsébet meddő volt, és már mindketten életük alkonya felé jártak. 12Amikor Zakariás meglátta, zavarba jött, és elfogta a félelem. 14Örömödre lesz és ujjongani fogsz rajta, és sokan örülnek majd születésén. 16Izrael fiai közül sokat megtérít Urukhoz, Istenükhöz. 17Ő maga Illés szellemével és erejével előtte fog járni az Úrnak, hogy az apák szívét fiaik felé fordítsa, az engedetleneket az igazak okosságára térítse, s így a népet előkészítse az Úrnak.” 20Íme, most megnémulsz és nem fogsz tudni beszélni addig a napig, amíg ez be nem következik, mert nem hittél szavaimnak, amelyek majd, ha eljön az ideje, be fognak teljesedni.” 21A nép egyre várta Zakariást, és csodálkozott, hogy oly sokáig ott időzik a szentélyben.

 

Jézus születésének hírüladása. 28Az angyal belépett hozzá és megszólította: „Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Veled van az Úr! Áldottabb vagy minden asszonynál.” 29E szavak hallatára Mária zavarba jött, és gondolkozni kezdett rajta, miféle köszöntés ez. 30Az angyal ezt mondta neki: „Ne félj, Mária! Kegyelmet találtál Istennél. 32Nagy lesz ő és a Magasságbeli Fiának fogják hívni. Az Úr Isten neki adja atyjának, Dávidnak trónját, 33és uralkodni fog Jákob házán örökké, s országának nem lesz vége.” 34Mária megkérdezte az angyalt: „Hogyan válik ez valóra, amikor férfit nem ismerek?” 35Az angyal ezt válaszolta és mondta neki: „A Szentlélek száll rád, s a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért a születendő Szentet is az Isten Fiának fogják hívni. 38Mária így válaszolt: „Íme, az Úr szolgálója vagyok, legyen nekem a te igéd szerint.” Erre az angyal eltávozott.>>>>>>>

rhemaáb Creative Commons License 2024.03.14 -1 0 5444

https://youtu.be/t3ZDqe5j4q8?si=Ed7rbiyEBRWREWx9

a NÉP mi mindannyian egyött közösen ! Ámen !

rhemaáb Creative Commons License 2024.03.14 -1 0 5443

.. azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek. (János 10:10)

11_11 Creative Commons License 2024.03.14 -1 0 5442

            Rómaiaknak írt levél   5. fejezet: (6-7, 10, 14, 20-21v)

 

Békesség Istennel.

 6 Amikor még erőtlenek voltunk, Krisztus éppen akkor meghalt a bűnösökért, 7 noha az igazért is alig hal meg valaki, legföljebb jó emberért vállalják a halált.  

10 Mert ha Istent Fia halála kiengesztelte akkor, amikor még ellenségek voltunk, most, hogy kibékültünk vele, annál inkább megmenekülünk az ő életében. 

 A bűn és a kegyelem szembeállítása.

14 Mindamellett a halál Ádámtól Mózesig úrrá lett azokon is, akik nem vétkeztek a törvényt megszegve, mint Ádám, aki az Eljövendőnek előképe.

20 Közben azonban belépett a törvény, hogy vele szaporodjék a bukás. Ahol azonban elhatalmasodott a bűn, túláradt a kegyelem, 21 hogy amint a halálban uralkodott a bűn, úgy uralkodjék az örök életre szóló megigazulás által a kegyelem is, Urunk, Jézus Krisztus által.

 

 

 

11_11 Creative Commons License 2024.03.12 -1 0 5441

 

2009. 5. 13. / + 2024 3. 12. de 5,óra  

Korintusiaknak írt II. levél   5. fejezet: 1-21. v

 

Az örök élet reménye. Tudjuk ugyanis, hogy ha földi sátrunk leomlik, Istentől kapunk lakást: örök otthont a mennyben, amit nem emberi kéz épített. 2Azért is sóhajtozunk itt, mert szeretnénk beköltözni mennyei otthonunkba. 3Ha beköltözünk, többé nem látszunk ruhátlannak. 4Amíg tehát e sátorban lakunk, szorongva sóhajtozunk, mert nem azt akarjuk, hogy levetkőztessenek, hanem hogy felöltöztessenek, s így ami halandó, azt elnyelje az élet. 5Maga Isten készített erre elő, a Lelket adva nekünk foglalóul. 6 Ezért tölt el a bizalom minket, s nem feledkezünk meg róla, hogy míg e testben vándorként élünk, távol járunk az Úrtól. 7 A hitben élünk, a szemlélet még nem osztályrészünk. 8 m bizalom tölt el bennünket, így jobban szeretnénk megválni a testtől és hazaérkezni az Úrhoz. 9 Ezért is igyekszünk kedvében járni, akár közel vagyunk hozzá, akár távol járunk tőle. 10Mindnyájunknak meg kell ugyanis jelennünk Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megkapja, amit testi életében kiérdemelt, aszerint, hogy jót vagy gonoszat tett-e.

Az apostol felelőssége. 11 Mivel az Úr félelme átjár bennünket, igyekszünk meggyőzni az embereket, hiszen az Isten ismer minket, és remélem, hogy a ti lelkiismeretetek előtt is tisztán állunk. 12 Ezzel nem akarjuk magunkat nektek ismét ajánlani, csak arra nyújtunk módot, hogy velünk dicsekedhessetek, s így azoknak, akik látszatra ugyan dicsekedhetnek, belsőleg azonban nem, legyen mit felelnetek. 13 Ha ugyanis nem vagyunk eszünkön, az Istenért nem vagyunk, s ha eszünkön vagyunk, értetek vagyunk. 14Mert Krisztus szeretete ösztönöz minket, hiszen arra a meggyőződésre jutottunk, hogy ha egy mindenkiért meghalt, akkor mindenki meghalt. 15 És ő azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, ne maguknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámadt. 16 Ezután tehát nem ismerünk senkit emberi szempontból. Ha Krisztust azelőtt emberileg ismertük is, most már nem úgy ismerjük. 17 Mindenki, aki Krisztusban van, új teremtmény. A régi megszűnt, valami új valósult meg. 18 De ezt Isten viszi végbe, akit Krisztus kiengesztelt irántunk, és aki minket a kiengesztelődés szolgálatával megbízott. 19 Isten ugyanis Krisztusban kiengesztelődött a világgal, nem tartja számon vétkeinket, sőt ránk bízta a kiengesztelődés igéjét. 20 Tehát Krisztus követségében járunk, maga az Isten int benneteket általunk. Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel! 21 Ő azt, aki bűnt nem ismert, „bűnné” tette értünk, hogy benne „Isten igazságossága” legyünk.

 

 

 

11_11 Creative Commons License 2024.03.11 -1 0 5440

János evangéliuma  10. fejezet: (1, 3, 5-6, 8-11, 14-15, 28, 35-38, 41, v)

 

A jó pásztor.

1„Bizony, bizony, mondom nektek: Aki nem a kapun megy be a juhok aklába, hanem máshonnan hatol be, az tolvaj és rabló. 3Az őr kinyit neki, a juhok pedig megismerik a hangját. Nevükön szólítja juhait, és kivezeti őket. 5Idegen után nem mennek, hanem elfutnak tőle, mert az idegennek nem ismerik a hangját.” 6Ezt a példabeszédet mondta nekik Jézus, de nem értették, mit akart vele mondani. 8Azok, akik előttem jöttek, tolvajok és rablók. Nem is hallgattak rájuk a juhok. 9Én vagyok a kapu. Aki rajtam keresztül megy be, üdvözül, ki-be jár és legelőt talál. 10A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Én azért jöttem, hogy életük legyen és bőségben legyen. 11Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja juhaiért. 14Én vagyok a jó pásztor, ismerem enyéimet, és enyéim is ismernek engem, 15mint ahogy az Atya ismer engem és én ismerem az Atyát. Életemet adom a juhokért.

 

Jézus Isten Fiának nevezi magát.

28Örök életet adok nekik, nem vesznek el soha, nem ragadja ki őket a kezemből senki.

35 Ha már azokat is isteneknek mondta, akikhez az Isten szólt, és az Írás nem veszítheti érvényét, 36akkor hogy vádolhatjátok káromlással azt, akit az Atya megszentelt és a világba küldött, azért, mert azt mondtam: Isten Fia vagyok? 37Ha nem Atyám tetteit viszem végbe, ne higgyetek nekem. 38De ha azokat viszem végbe, akkor ha nekem nem hisztek, higgyetek a tetteknek, hogy végre lássátok és értsétek: az Atya bennem van s én az Atyában vagyok.”

 

Jézus átkel a Jordánon.

 

41 Sokan fölkeresték, mert így gondolkodtak: „János ugyan egyetlen csodát sem tett, de amit mondott róla (Jézusról), az mind igaznak bizonyult.”

rhénai Creative Commons License 2024.03.11 -1 0 5439

VIG  ASZTAL  Ó

Előzmény: polária (5438)
polária Creative Commons License 2024.03.10 -1 0 5438

Jöjj el .jöjj el.jöjj el VIGASZTALO ! Ámen !

Leslie07 Creative Commons License 2024.03.10 -2 0 5437

 

 

A szentté avatást nem emberek végzik,hanem a Segítő Isten a Szentszellem,

akit az Úr Jézus elküldött,ahogyan azt megígérte:

 

János 14:26 Ama Vigasztaló pedig, a Szent Szellem, akit az én nevemben küld az Atya, Ő mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondottam néktek.

 

János 16:7 De én az igazat mondom néktek: Jobb néktek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jön el hozzátok a Vigasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm Őt tihozzátok. 8 És Ő, amikor eljön, megfeddi a világot bűn, megigazulás és ítélet tekintetében. 9 Bűn tekintetben, hogy nem hisznek énbennem, 10 Megigazulás tekintetében, mert én elmegyek az én Atyámhoz, és többé nem láttok engem, 11 És ítélet tekintetében, mert e világ fejedelme megítéltetett. 12 Még sok mondanivalóm van hozzátok, de most el nem hordozhatjátok. 13 De mikor eljön Ő, az igazságnak Szelleme, elvezet majd titeket minden igazságra. Mert nem magától szól, hanem azokat szólja, amiket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek. 14 Ő engem dicsőít majd, mert az enyémből vesz, és megjelenti néktek.

 

 

1.Péter 1: 2 Akik ki vannak választva az Atya Isten eleve rendelése szerint, a Szellem megszentelésében, engedelmességre és Jézus Krisztus vérével való meghintésre: kegyelem és békesség adassék néktek bőségesen. 3 Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, aki az Ő nagy irgalmassága szerint újonnan szült minket élő reménységre Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által, 4 Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra, 5 Akiket Isten ereje őriz hit által az üdvösségre, amely készen van, hogy az utolsó időben nyilvánvalóvá legyen.

 

2. Thess. 2:13 Mi pedig mindenkor hálaadással tartozunk az Istennek tiérettetek atyámfiai, akiket szeret az Úr, hogy kezdettől fogva az üdvösségre jelölt ki titeket az Isten, a Szellem megszentelésében és az igazság hitében; 14 Amire el is hívott titeket a mi Evangéliumunk által, hogy részesei legyetek a mi Urunk Jézus Krisztus dicsőségének.

Előzmény: Lamma lamasszu (5417)
11_11 Creative Commons License 2024.03.07 -1 0 5436

Mihály legyőzi a sárkányt.

 

9 Levetették a nagy sárkányt, az ősi kígyót, aki maga az ördög, a sátán, aki tévútra vezeti az egész világot. A földre vetették, s vele együtt letaszították angyalait is. ( Jelenések: 12: 9)

Amikor Isten kimondja az ítéletet a kígyó felett, az ítélet nem a kígyó nevű állatra vonatkozik, hanem magára az ördögre. A kígyó porban csúszó léte a Sátán megalázottságát és büntetését szimbolizálja.

 

Pillanatnyi győzelme ellenére a Sátán megalázott és legyőzetett lesz. Nem lehet teljes a győzelme az emberek felett, nem tudja őket teljesen maga mellé állítani az Isten elleni küzdelmében, mert Éva magva harcolni fog az ő magvával, és Éva utóda végül a fejére fog taposni. Figyeljük meg, hogy a kígyót a szöveg szinte időtlennek tekinti: jelen lesz akkor is, amikor Éva utóda a fejére tapos majd. Az Újszövetség ezt a képet a Sátán vereségével – nem pedig valódi kígyók eltaposásával – azonosítja. „A békesség Istene pedig összezúzza a Sátánt lábatok alatt hamarosan.” (Róm 16,20; vö. Lk 10,19) A kígyó feletti ítélet Krisztus végső győzelmére mutat előre: „Mivel pedig a gyermekek test és vér részesei, ő is hozzájuk hasonlóan részese lett ezeknek, hogy halála által megsemmisítse azt, akinek hatalma van a halálon, vagyis az ördögöt; és megszabadítsa azokat, akik a haláltól való félelem miatt egész életükben rabok voltak.” (Zsid 2,14-15); „Lefegyverezte a fejedelemségeket és a hatalmasságokat, nyilvánosan megszégyenítette őket, és Krisztusban diadalmaskodott rajtuk.” (Kol 2,15) .

11_11 Creative Commons License 2024.03.07 -1 0 5435

  Izajás könyve   40. fejezet

A próféta meghívása 8 Kiszárad a fű, elhervad a virág, de Istenünk szava örökké megmarad.”

A gondviselés hatalma 31 De akik az Úrban bíznak, új erőre kapnak, szárnyra kelnek, mint a sasok. Futnak, de nem fáradnak ki, járnak-kelnek, de nem lankadnak el.

Rómaiaknak írt levél  8. fejezet 

Megszentelődés Krisztusban. 11 Ha pedig bennetek lakik annak Lelke, aki feltámasztotta Jézust a halálból, ő, aki Krisztus (Jézust) feltámasztotta a halottak közül, halandó testeteket is életre kelti bennetek lakó Lelke által. A keresztény remény bizonyossága. 28 Tudjuk azt is, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra válik, hiszen ő saját elhatározásából választotta ki őket.

           Rómaiaknak írt levél  12. fejezet:

Istennek tetsző élet. 2 Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi a helyes, mi a kedves előtte és mi a tökéletes.

           Tesszalonikaiaknak írt I. levél   5. fejezet

 

 

Az Úr eljövetelének ideje bizonytalan. 5 Hiszen mindnyájan a világosság és a nappal fiai vagytok. Nem vagyunk az éjszakáé, sem a sötétségé.

11_11 Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 5434

 

Majd a mennyei Bírótól megkapod a  választ ! 

Előzmény: polária (5433)
polária Creative Commons License 2024.03.04 0 1 5433

Hölgyem elmosogattál már ma ? Megöntözted a virágokat ? Imádkoztál Isten szándékára ?

Foglald el magadat !

Előzmény: 11_11 (5432)
11_11 Creative Commons License 2024.03.03 -1 0 5432

           2022.9.26 .     Voki toki.   I 1333 . ???

 

 Máté: 13:33  A kovász. 33 Ismét más példabeszédet mondott: „A mennyek országa hasonlít a kovászhoz, amelyet fogott az asszony, belekeverte három mérő lisztbe, s az egész megkelt tőle.”

  Márk: 13:33   Figyelmeztetés az éberségre.  33 Vigyázzatok, legyetek éberek, mert nem tudjátok, mikor jön el az idő.

 

Meg van ! A Titok.

 

 2024,1, 27.  /1333  Voki toki Te vetitettél, te ültél a széken a képen  az író asztalnál ?

 

2024 3, 3 de óra  3 .  / 1333. Voki toki . Ma is  Te vetítettél 3 órakor !

 

  Most már tudom !

Köszönöm !!!  Nagyon szép ,ez már az új világ?

 

A Biblia idézeteket “teljesítem.”

 

  Máté evangéliuma   3. fejezet:  ( 1-3, 7-8,v ) 1 Ezekben a napokban Júdea pusztájában fellépett Keresztelő János, 2 és így prédikált: „Tartsatok bűnbánatot, mert közel van a mennyek országa!” 3 Ő az, akire Izajás próféta utal, amikor ezeket mondja: „A pusztában kiáltónak szava: Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényeit!”

 

7Amikor látta, hogy sok farizeus és szadduceus jön megkeresztelkedni, így szólt hozzájuk: „Viperák fajzata! Ki tanított benneteket arra, hogy fussatok a közelgő harag elől? 8 Teremjétek a bűnbánat méltó gyümölcsét!

 

 

 ÁMEN.

polária Creative Commons License 2024.03.03 -1 0 5431
11_11 Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 5430

 

Köszi.

 

Ez is  benne van a bibliában?

 

 

Ki írta ?  fejezet,?  vers ? 

Előzmény: polária (5428)
polária Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 5429

ISTEN SZÁNDÉKÁRA fohászkodjunk és lám ez az ima benne van a bibliában is.

 


Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,
szenteltessék meg a te neved;
jöjjön el a te országod;
legyen meg a te akaratod,
amint a mennyben, úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma;
és bocsásd meg vétkeinket,
miképpen mi is megbocsátunk
az ellenünk vétkezőknek;
és ne vígy minket kísértésbe,
de szabadíts meg a gonosztól!
(Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség
mindörökké.) Ámen.

polária Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 5428

Gyertek imádkozzuk együtt :

 

HISZEK EGY ISTENBEN

mindenható Atyában,

mennynek és földnek Teremtőjében.


És Jézus Krisztusban,

az Ő egyszülött Fiában,

a mi Urunkban;
aki fogantatott Szentlélektől,

született Szűz Máriától;
szenvedett Poncius Pilátus alatt;
megfeszítették, meghalt és eltemették.
Alászállt a poklokra,

harmadnapon feltámadt a halottak közül;
fölment a mennybe,

ott ül a mindenható Atyaisten jobbján;
onnan jön el ítélni élőket és holtakat.


Hiszek Szentlélekben.
Hiszem a katolikus Anyaszentegyházat;
a szentek közösségét,

a bűnök bocsánatát;
a test feltámadását

és az örök életet.

Ámen !

11_11 Creative Commons License 2024.02.28 -1 0 5427

 

 

A Biblia  tanácsokat ad, hogyan imádkozunk.

 

 

Az imádság. 6 Te, amikor imádkozol, menj be a szobába, zárd be az ajtót, s imádkozzál titokban mennyei Atyádhoz! S mennyei Atyád, aki a rejtekben is lát, megjutalmaz. Máté evangéliuma 6. fejezet.6-

 

A saját szívünket tárjuk ki  akihez  imádkozunk Isten felé, aki a rejtekben is lát csak Te és Isten, érted  már?   

 

 

 

 

 

Előzmény: polária (5426)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!