Keresés

Részletes keresés

11_11 Creative Commons License 13 órája -1 0 5494

A teljesség hordozója a szellem.

 

Ha ~ a létező világ végső oka, akkor benne minden tökéletességnek meg kell lenni, amit a világban tapasztalunk, mégpedig végtelen teljességben. Az ilyen teljesség hordozója viszont csak az oszthatatlan szellem lehet, és csak a szellem lehet egész valóságában értelmes személy. S mivel az abszolút lét tiszta szellem, azért változatlan és szabad, s mivel akarata is teljes lét, azért ő mindenható. De mindenhatósága magának a létnek a mindenhatósága, ezért benne van a teljes igazság. A véges világ nem adott semmit hozzá az ő teljességéhez, hiszen a világ az ő értelmes elgondolásának és mindenhatóságának a műve.

 Az egyistenhit melyről Izr-nek naponként hitvallást kellett tennie.4Halld, Izrael! Az Úr, a mi Istenünk az egyetlen Úr! (5 Móz: 6: 4,)

  Az egy ~ abszolút és korlátok nélkül való. Nemcsak egy nép ~e, hanem az egész világ Teremtője és Ura. Teljesen szabad a kiválasztásban, a meghívásban, a szöv-kötésben. Nincs földre területre korlátozva, mint a környező népek ~ei.

A Sinai-hegyhez v. a jeruzsálemi tp-hoz csak a megjelenése van kötve, nem a léte és ereje.

Salamon imája. 27 Igen, de hát valóban az emberek közt lakik az Isten a földön? Nézd, az egek és az egek ege sem képesek téged befogadni, nem is szólva erről a templomról, amelyet építettem. ( 1Kir: 8 : 27.)

. Egyedül az Úr az Isten. 6 Ezt mondja Izrael Királya s Megváltója, a Seregek Ura: Én vagyok az első és az utolsó, rajtam kívül nincs más isten. ( Iz: 44:6.) s életéhez nem lehet hozzáadni v. abból elvenni. Minden az ő akaratának köszöni létét és életét. Tőle jön a bölcsesség, az erő és a próf. tudás

 

ÁMEN.

polária Creative Commons License 27 órája -1 0 5493
11_11 Creative Commons License 1 napja -1 0 5492

Pál apostol tanítása szerint a Szentlélek munkája mindenekelőtt Krisztus jelenlétének megvalósítása. »Isten Lelke«, »Krisztus Lelke«, »Krisztus van bennetek« - a három fordulat egymással párhuzamosan és egymással felcserélhetően áll .

 

Megszentelődés Krisztusban. 9 De ti nem test, hanem Lélek szerint éltek, ha valóban Isten Lelke lakik bennetek. Akikben nem lakik Krisztus Lelke, azok nem az övéi. (Róm 8:9 - ben.)

 

A Szentlélek a Fiú Lelke .

 Isten gyermekei vagyunk.  6 Mivel az Isten fiai vagytok, a Fia Lelkét = Szellemét árasztotta szívünkbe az Isten, aki kiáltja: Abba, Atya! (Gal 4,6),

         az Úr Lelke . Az apostoli küldetés jelentősége.

18 Mi pedig mindnyájan, akik födetlen arccal tükrözzük vissza az Úr dicsőségét, a dicsőségben fokról fokra hozzá hasonlóvá változunk át, az Úr Lelke = Szelleme által.  (2Kor 3,18).

 

Krisztus maga lesz »megelevenítő Lélekké = Szellemé «

 

A feltámadt test tulajdonságai. 45 Ahogy az Írás mondja: „Ádám, az első ember élő lénnyé lett”, az utolsó Ádám pedig éltető lélekké= Szellem

(1Kor 15: 45 .)

 

. A vallástört-ben ott beszélhetünk igazi ~fogalomról, ahol megvan a meggyőződés egy szellemi, világfölötti, személyes létezőről, aki többé-kevésbé korlátlanul parancsol a term. és az élet valamilyen körének v. több körének is. -

A lét teljessége, minden lét forrása, a természet, a tört., a kinyilatkoztatás és az egyéni élet alfája és omegája, minden szellemi élet tartalma és minden törekvés végső célja. ~ a maradéktalanul megvalósult lét→jóság és az →igazság, a magátólvaló szellem, tehát →személy. Ezt a fogalmat az emberi értelem a létanalógiára épített ismeret alapján alakítja ki.

 

 

11_11 Creative Commons License 1 napja -1 0 5491

ÚSZ beszél a   Szentlélek  = Szellemről.

 

ÚSZ kijelentése szerint a Szentlélek= Szellem önálló isteni személy.

A Szentlélek isteni munkálkodása mindenekelőtt Jézus személyéhez kapcsolódóan válik az ember számára megismerhetővé. A Szentlélek= Szellem közreműködik Jézus testi megszületésénél

 

34 Mária megkérdezte az angyalt: „Hogyan válik ez valóra, amikor férfit nem ismerek?” 35 Az angyal ezt válaszolta és mondta neki: „A Szentlélek =Szellem  száll rád, s a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért a születendő Szentet is az Isten Fiának fogják hívni. (Luk.1: 34-35.) ( Mt 1:18….).

 

A tanítványok részesülnek a Szentlélek = Szellem ajándékában. Ezt az eseményt. különbözőképpen mondja el, és a két leírás közötti ellentmondás exegetikai úton nem oldható fel, abban azonban megegyezik a kettő, hogy a Szentlélek = Szellem Krisztus ajándékaként, ill. mennyei adományként száll rájuk, tehát nem a saját lelkük valamiféle metamorfózisáról van szó. A Szentlélek  =Szelleme isteni erővel ragadja meg a tanítványokat.

A Szentlélek eljövetele. 1Amikor elérkezett pünkösd napja, ugyanazon a helyen mindnyájan együtt voltak. 2 Egyszerre olyan zúgás támadt az égből, mintha csak heves szélvész közeledett volna, és egészen betöltötte a házat, ahol ültek. 3 Majd lángnyelvek jelentek meg nekik szétoszolva, és leereszkedtek mindegyikükre. 4 Mindannyiukat eltöltötte a Szentlélek  =Szellem és különböző nyelveken kezdtek beszélni, úgy, ahogy a Lélek szólásra indította őket. ( ApCsel 2 : 1-4.)

Jézus megjelenik a tanítványoknak. 22 Ezekkel a szavakkal rájuk lehelt, s így folytatta: „Vegyétek a Szentlelket = Szellemet ( Jn 20:22. )

 

 

 

 

11_11 Creative Commons License 3 napja -1 0 5490

A  próféták- feladata az, hogy Istennek a törvényben is rögzített akaratát, ismertté tegyék, és annak megtartására ösztönözzenek. Isten akaratának meg nem tartása esetére meghirdetett ítélet, ill. megtartása esetére a kegyelemé.

 

 

A próféta küldetése. 1 Az Úr lelke nyugszik rajtam, mert az Úr kent föl engem. Elküldött, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, és meggyógyítsam a megtört szívűeket. Hogy szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadságot a börtönök lakóinak.( Ézs :61: 1.)

Befejezés: buzdítás a megtérésre. 2Mielőtt elűznének benneteket, s eltűnnétek, mint a pelyva; mielőtt rátok zúdulna az Úr izzó haragja, [mielőtt elérkezne hozzátok az Úr haragjának napja]: 3 keressétek az Urat ti, szegényei a földnek, akik teljesítitek parancsait. Keressétek az igazságot, keressétek az alázatot, talán menedéket találtok az Úr haragjának napján.  ( Zof 2:3,)

A prófétai kijelentés csúcspontja az, hogy Isten végül könyörületből szabadítót küld népe számára

Messiást- Jézus  Krisztusban. Örökké tartó béke. 1 Izajásnak, Ámoc fiának látomása Júdáról és Jeruzsálemről. 2 Az utolsó időkben az Úr házának hegye szilárdan áll majd a hegyek tetején, és magasabb lesz a halmoknál. Odaözönlenek mind a nemzetek.( Ézs 2:1-2 )Ezért az Úr maga ad nektek jelet: Íme, a szűz fogan, fiút szül, és Immánuelnek nevezi el. (Ézs 7:14.)

. Jézust magát is sokan tartották prófétának.

A vakon született meggyógyítása. 17 Azért hát tovább faggatták a vakot: „Mit tartasz arról, aki visszaadta a szemed világát?” „Azt, hogy próféta” – felelte. ( János:9:17.)

Jézus azonban több ennél: ő az, akiben az Atya megismerteti önmagát.

Az ÚSZ tanítása szerint tehát  Isten megismerése Jézus Krisztusban lehetséges.

. Ezt a megismerést a SzentlélekSzellem  munkálja az emberben.

4 Mi tudjuk, Istentől szeretett testvéreim, hogy választottak vagytok, 5 hiszen az evangéliumot nemcsak szóval hirdettük közöttetek, hanem erővel, Szentlélekkel   és mély meggyőződéssel is. Ti éppúgy tudjátok, mint mi, hogy – érdeketekben – hogyan viselkedtünk körötökben. (1Thessz 1,5 ).

 

 

 

 

 

11_11 Creative Commons License 4 napja -1 0 5489

Isten láthatatlan lévén,  őt magát az ember nem pillanthatja meg,

 Mózes a hegyen. 18 Azután ezt kérte: „Hadd lássam meg dicsőségedet.” (2Móz 33:18.)

Ugyanakkor előfordul közvetlen megjelenése, vagy valamilyen rendkívüli természeti jelenség kíséretében. 30 Az Úr hallatni fogja fölséges hangját, és megmutatja rettenetes karját, amellyel lesújt izzó haragjában; emésztő tűz, orkán, zápor és jégeső alakjában. ( Ézs 30:30.)

Vagy oly módon, hogy csak hangja szólal meg 7Akkor az Úr megjelent Ábrámnak és így szólt hozzá: „Ezt a földet utódaidnak adom.” Erre ő oltárt épített ott az Úrnak, aki megjelent neki. (1Móz 12:7.)

 Különösen gyakori az álmában adott kijelentés.

Az Úr válasza. 6 Az Úr így szólt: „Halljátok szavamat! Ha valaki próféta köztetek, általában látomásban jelenek meg neki vagy álmában szólok hozzá. ( 4Móz 12 :6. )

Isten gyakran küldöttei, Angyalai által közli akaratát, akár direkt módon, akár álomban. Gábriel angyal megjelenik Dánielnek. 5 Amikor körülnéztem, egyszerre egy gyolcsruhába öltözött férfit láttam. Derekát színarany övezte. ( Dán 10. 5)

Különleges jelentősége van annak, hogy Isten emberek, mindenekelőtt a Próféták által jelenti ki akaratát. Jeremiás meghívása . 4 Így szólt hozzám az Úr: 5 „Mielőtt megalkottalak anyád méhében, már ismertelek; mielőtt megszülettél volna, fölszenteltelek, és prófétául rendeltelek a nemzetek javára.” ( Jer 1:5 .)

 

 

11_11 Creative Commons License 5 napja -1 0 5488

2

Isten megismerésének forrása önmagáról adott kijelentése. Ez mindenekelőtt Isten akaratának önmaga által való közlését jelenti. Istennek, mint a világ teremtőjének, szuverén joga, hogy az egész teremtettséget parancsaival igazgassa.

 

Elsősorban azonban az emberrel szembeni akaratának a kinyilvánításáról van szó, első renden az embert tekinti Isten partnerének, mintegy a teremtettség egészének reprezentánsaként. Isten parancsolatai a teremtéstől kezdve meghatározzák az ember életfolytatását.

 Isten kegyelme, hogy a bűnös embert mégsem pusztította el, hanem új lehetőséget nyitott számára parancsolatainak elfogadására és megélésére.

2010.9.11,+2011.9.9.

A világ új rendje. 8 Aztán így szólt Isten Noéhoz és fiaihoz, akik vele voltak: 9„Nézzétek, szövetséget kötök veletek, s utánatok utódaitokkal 10 és minden élőlénnyel, amely veletek van: a madarakkal, a háziállatokkal s az összes mezei vaddal, mindennel, ami kijött a bárkából, a föld minden állatával. 11Megkötöm veletek szövetségem, többé nem törlök el minden lényt a földről vízözönnel, és nem jön olyan áradat, amely elpusztítja a földet.” (1Móz 9:8-11.)

   Isten  Szövetségi-Törvénye -Tizparancsolat ,és az arra épülő törvényrendszer szabályozzák Isten népének, mint közösségnek az életrendjét, de Isten parancsai határozzák meg az egyén életét is.

Óvás a gonosz cimboráktól 8 Hallgass, fiam, atyád intelmére, s ne vedd semmibe anyád tanítását! ( Péld 1:8 )

Az ószövetségi törvény tökéletesítése. 17 Ne gondoljátok, hogy megszüntetni jöttem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem teljessé tenni. ( Mt 5:17.)

 Isten parancsai határozzák meg az egyén életét is .11Uram, mutasd meg ösvényedet, s ellenségeim miatt vezess sima úton!.( Zsolt 27:11.)

11Mutasd meg utadat, Uram, hogy igazságod szerint járjak; irányítsd szívemet, hogy félje nevedet! (Zsolt:86:11.) ÁMEN.

 

 

11_11 Creative Commons License 5 napja -1 0 5487

Isten , egyistenhite hangsúlyozottan kizáró jellegű, vagyis a legerőteljesebben elutasítja bármilyen más istenség elismerését.

Mózes a hegyen. 20 Azután hozzáfűzte: „De arcomat nem láthatod, mert nem láthat engem ember úgy, hogy életben maradjon.”( (2Móz 33:20.)  Ezzel függ össze láthatatlansága.

A tízparancsolat. 1Az Úr ezeket jelentette ki: 2„Én vagyok az Úr, a te Istened, én hoztalak ki Egyiptom földjéről, a szolgaság házából. (2Móz 20,2.)

3 Azt mondta: „Isten vagyok, atyádnak Istene. Ne félj lemenni Egyiptomba, mert ott nagy néppé teszlek, 4 és magam is lemegyek veled Egyiptomba, majd ismét fölvezetlek ide. József fogja le majd a szemedet!” (1Móz 46,3)

4 Halld, Izrael! Az Úr, a mi Istenünk az egyetlen Úr! (5Móz 6:4.)

A gazdag ifjú. 18„Miért mondasz engem jónak? – kérdezte Jézus. – Senki sem jó, csak egy: az Isten.(  Mk 10:18;)

18 Istent nem látta soha senki, az Egyszülött Isten nyilatkoztatta ki, aki az Atya ölén van.( Jn 1:18. )

A főpapi ima. 3 Az az örök élet, hogy ismerjenek téged, az egyedüli igaz Istent és akit küldtél, Jézus Krisztust.( Jn 17:3. )

Isten léte örök. annak sem kezdete, sem vége nincs.

Győzelmi ének. 4Bízzatok az Úrban örökkön-örökké, mert az Úr örökké megmaradó Szikla! (Ézs 26:4)

Mindezekből következik Isten mindenhatósága és szuverenitása. Mindent Isten teremtett. 5 Ha tehát hallgattok szavamra és megtartjátok szövetségemet, akkor az összes népek között különleges tulajdonommá teszlek benneteket, hiszen az egész föld az enyém. (2Móz: 19:5.)

A bálványimádás és -készítés tilalma nemcsak az idegen istenségekre vonatkozik, hanem magának Istennek a kiábrázolását is megtiltja. 4 Ne

csinálj magadnak faragott képet vagy hasonmást arról, ami fent van az égben, vagy lent a földön, vagy a vizekben a föld alatt.(2Móz 20:4.)

 

 

11_11 Creative Commons License 2024.04.15 -1 0 5486

   2017 .11. 18 .óra 16-18,  Jelenések könyve   11 fejezet:1-19.

A templom felmérése. 1Ekkor bothoz hasonló mérőnádat adott ezeknek a szavaknak a kíséretében: „Menj, mérd fel az Isten templomát az oltárral és a benne imádkozókkal együtt. 2De a templom külső udvarát hagyd ki, és ne mérd fel, mert a pogányoké lesz, akik a szent várost negyvenkét hónapig tiporják.”

A két tanú. 3„Két tanúmnak meghagyom, hogy szőrzsákba öltözve ezerkétszázhatvan napig hirdessenek bűnbánatot.” 4Ők a két olajfa és a két gyertyatartó, amely a föld Urának színe előtt áll. 5Ha valaki ártani akar nekik, tűz csap ki szájukból, és elpusztítja ellenségeiket. Mert aki ártani akar nekik, annak így kell elpusztulnia. 6Hatalmuk van, hogy bezárják az eget, hogy küldetésük idején ne essen az eső. Hatalmuk van arra is, hogy a vizet vérré változtassák, és annyi csapással sújtsák a földet, amennyivel csak akarják. 7Amikor befejezik tanúságtételüket, a vadállat feljön a mélységből, harcra kel ellenük, legyőzi és megöli őket. 8Holttestük ott hever majd a nagyváros utcáján, amelyet átvitt értelemben Szodomának és Egyiptomnak neveznek, ahol Urukat is keresztre feszítették. 9Holttestüket sokan fogják nézni a népek, törzsek, nyelvek és nemzetek közül három és fél napon át, nem engedik, hogy tetemüket sírba tegyék. 10Ezen a föld lakói ujjonganak és vigadnak, és örömükben ajándékot küldenek egymásnak, hiszen ez a két próféta gyötrelmére volt a föld lakóinak. 11De három és fél nap elteltével az Istentől az élet lehelete szállt beléjük, és talpra álltak. Akik látták őket, azokat nagy félelem fogta el. 12 Az égből hangos szózat hallatszott: „Gyertek fel ide!” S ellenségeik szeme láttára egy felhőn fölszálltak az égbe. 14Elmúlt a második jaj, de hamarosan itt lesz a harmadik.

A hetedik harsonaszó. 15 A hetedik angyal is megfújta a harsonát. Nagy szózatok hallatszottak az égben: „Urunk és Fölkentje megszerezte az uralmat a világ felett, és uralkodni fog örökkön-örökké!” 16Ekkor a huszonnégy vén, aki az Úr színe előtt a trónuson ült, arcra borult, és imádta az Istent: 17„Hálát adunk neked, mindenható Urunk, Istenünk, aki vagy és aki voltál, mert átvetted a főhatalmat és uralkodol. 18 A népek ugyan felbőszültek, de eljött haragodnak és a halottak fölötti ítélkezésnek ideje. Jutalmazd meg szolgáidat, a prófétákat, a szenteket és akik félik nevedet, a kicsiket és a nagyokat egyaránt! A föld megrontói meg pusztuljanak!” 19Megnyílt az égben az Isten temploma, és láthatóvá vált a szövetség ládája a templomban. Erre villámlás, égzengés, földrengés és nagy jégeső támadt.

 

 

 

 

11_11 Creative Commons License 2024.04.15 -1 0 5485

      2018.6.8. óra 24    Jelenések könyve   6. fejezet:1-17.

 

Az első pecsét feltörése. 1Ekkor láttam, hogy a Bárány feltörte a hét pecsét közül az egyiket, és hallottam, hogy a négy élőlény közül az egyik mennydörgő hangon szólt: „Jöjj!” 2Erre a szemem előtt egy fehér ló jelent meg. A lovasnak íja volt. Koszorút nyújtottak át neki, s ő diadalmasan kivonult, hogy győzelmet arasson.

A második pecsét feltörése. 3Amikor a második pecsétet feltörte, hallottam, hogy a második élőlény szólt: „Jöjj!” 4Erre előjött egy vörös ló. Aki rajta ült, hatalmat kapott, hogy megbontsa a földön a békét, hadd gyilkolják egymást az emberek. Hosszú kardot adtak neki.

A harmadik pecsét feltörése. 5Amikor feltörte a harmadik pecsétet, hallottam, hogy a harmadik élőlény szólt: „Jöjj!” Ekkor fekete lovat láttam, lovasa mérleget tartott a kezében. 6Úgy hallottam, mintha a négy élőlény közt szózat hallatszott volna: „Egy mérő búza egy dénár, három mérő árpa egy dénár. De az olajat és a bort ne bántsd!”

A negyedik pecsét feltörése. 7Amikor feltörte a negyedik pecsétet, hallottam, hogy a negyedik élőlény szólt: „Jöjj!” 8Erre fakó lovat láttam, a Halál ült rajta, nyomában az alvilág. Hatalmat kapott a föld negyed része fölött, hogy karddal, éhínséggel, halállal és fenevadakkal pusztítsák az életet.

Az ötödik pecsét feltörése. 9Amikor feltörte az ötödik pecsétet, az oltár alatt azoknak a lelkét láttam, akiket az Isten szaváért és tanúságtételükért öltek meg. 10Nagy szóval kiáltották, mondván: „Urunk, te szent és igaz, meddig vársz még az ítélettel? Mikor állsz bosszút a vérünkért a föld lakóin?” 11Mindannyian fehér ruhát kaptak, azzal, hogy egy kis ideig legyenek még türelemmel, míg teljessé nem lesz szolgatársaik és testvéreik száma, akiket szintén megölnek, akárcsak őket.

A hatodik pecsét feltörése. 12Amikor feltörte a hatodik pecsétet, láttam, hogy nagy földrengés támadt. A Nap olyan fekete lett, mint a szőrzsák, a Hold pedig olyan, mint a vér. 14Az ég összehúzódott, mint egy felgöngyölt könyvtekercs. Minden hegy és sziget elmozdult a helyéről. 15A föld királyai, nagyjai és vezérei, a gazdagok és a hatalmasok, mindenki, rabszolga és szabad elrejtőzött a barlangokban és a sziklák közt. 16És így szóltak a hegyekhez és a sziklákhoz: „Szakadjatok ránk, s rejtsetek el bennünket a trónon ülő és a Bárány haragja elől! 17Eljött haragjuk nagy napja, ugyan ki állhat meg előttük?”

 

 

11_11 Creative Commons License 2024.04.15 -1 0 5484

 

válasz

A bűn elleni harcban minden hagyományon alapuló vallásosság teljesen eredménytelen marad

20 Közben azonban belépett a törvény, hogy vele szaporodjék a bukás. Ahol azonban elhatalmasodott a bűn, túláradt a kegyelem, 21 hogy amint a halálban uralkodott a bűn, úgy uralkodjék az örök életre szóló megigazulás által a kegyelem is, Urunk, Jézus Krisztus által. (Róma 5:20 )

ÁMEN.

 

 

 

Előzmény: pudingman (5482)
11_11 Creative Commons License 2024.04.15 -1 0 5483

 

válasz

 

A bűn végzetes területéről csak az tud kitörni, aki megtalálja a kapcsolatot Krisztussal

 

Hűséges is vagy, szenvedtél a nevemért, és nem fáradtál bele.( Jel:2:3  )

Előzmény: pudingman (5481)
pudingman Creative Commons License 2024.04.15 0 0 5482

"Nagyon sokan  vannak akik  meghaltak  és feltámadtak , láthatatlanok   és itt élnek  közöttünk.  Azt is leírtam sokszor hogy kik, név szerint !"

 

Hú, neked nem egy, hanem az összes kereked hiányzik! :))

 

A Hitler által meggyilkolt 6 millió ártatlan zsidóból hányan támadtak fel? Ráadásul, Hitler, az istened nevében gyilkolta őket, de ez a rohadék semmit nem tett, pedig a szent mesekönyv szerint a kiválasztott népe volt. 

És ti egy ilyen szar, tehetetlen istent imádtok és alázkodtok meg előtte? 

Stockholm-szindrómában szenvedtek.... :))

Előzmény: 11_11 (5480)
pudingman Creative Commons License 2024.04.15 0 0 5481

"Ami késik nem múlik,  maradj csöndben , a Teremtő mindent lát"

A Teremtő bekaphatja... :))

Milyen kocka fog fordulni, a dobókocka) :))

Előzmény: 11_11 (5479)
11_11 Creative Commons License 2024.04.13 -1 0 5480

Neked nincs egy saját gondolatod?

 

De van !

A  bukott angyalok  és  az emberiség  nem tudja megoldani a      problémát !!

Jelenések könyve már elkezdődött !!!

Csak másolni tudsz?

 

Nem!

1.Teremtő  közbelépése szükséges lesz !

2. Nagyon sokan  vannak akik  meghaltak  és feltámadtak , láthatatlanok   és itt élnek  közöttünk.  Azt is leírtam sokszor hogy kik, név szerint !

Szar élet lehet! :))

 

Azok jól vannak és boldogok, akik már feltámadtak!

2014  8.>>>> -2015, 11. >>>>  2023 .8. >>>>fent és lent  készülődés <<<<< 2024 .8 >>>>

 

 

 

Előzmény: pudingman (5477)
11_11 Creative Commons License 2024.04.13 -1 0 5479

 

 

Tudom, ti annyira féltek, hogy nem mertek belegondolni. A gondolkodás meg úgyis ismeretlen számotokra... :)) 

 

Nem vitatkozom  veled,  de fordulni fog a kocka. Ami fontos arra soha nincs pénz !

És ami ezután jön, még nehezebb lesz ,  ez még csak a kezdet.

 

Ami késik nem múlik,  maradj csöndben , a Teremtő mindent lát,  

Előzmény: pudingman (5478)
pudingman Creative Commons License 2024.04.13 0 0 5478

 "az a Teremtő mérhetetlen bölcsességét hangoztatja, aki törődik a keze munkájával."

Igen, ahhoz nagy bölcsesség kell, hogy a vizek 97%-át életre alkalmatlanná tegye! Ez nem bölcsesség, hanem egy hatalmas kibaszott szemétség. Egy barom pszichopata csinál csak ilyet. 

Gondoljatok bele, hogy nem Európában éltek, hanem mondjuk Etiópiában és naponta 10-15 kilométert kell gyalogolnotok egy kis ivóvízért, ami sokszor tele van baktériumokkal és a gyerekeitek meghalnak tőle. 

Tudom, ti annyira féltek, hogy nem mertek belegondolni. A gondolkodás meg úgyis ismeretlen számotokra... :)) 

Előzmény: 11_11 (5476)
pudingman Creative Commons License 2024.04.13 0 1 5477

Neked nincs egy saját gondolatod? Csak másolni tudsz? Szar élet lehet! :))

Előzmény: 11_11 (5475)
11_11 Creative Commons License 2024.04.13 -1 0 5476

A tengervíz állandó kémiai állapotát fenntartó mechanizmusok közül sokat nem teljesen értünk. Amit azonban megtudtunk, az a Teremtő mérhetetlen bölcsességét hangoztatja, aki törődik a keze munkájával.

A hatodik pecsét feltörése. 15 A föld királyai, nagyjai és vezérei, a gazdagok és a hatalmasok, mindenki, rabszolga és szabad elrejtőzött a barlangokban és a sziklák közt. 16 És így szóltak a hegyekhez és a sziklákhoz: „Szakadjatok ránk, s rejtsetek el bennünket a trónon ülő és a Bárány haragja elől! 17 Eljött haragjuk nagy napja, ugyan ki állhat meg előttük?” Jelenések  6:15-17.

 

 

A hetedik harsonaszó. 18 A népek ugyan felbőszültek, de eljött haragodnak és a halottak fölötti ítélkezésnek ideje. Jutalmazd meg szolgáidat, a prófétákat, a szenteket és akik félik nevedet, a kicsiket és a nagyokat egyaránt! A föld megrontói meg pusztuljanak!” Jelenések: 11: 18

Előzmény: pudingman (5474)
11_11 Creative Commons License 2024.04.13 -1 0 5475

 Bámulatos állandóság

Az óceánok sótartalma helyenként, de olykor évszakonként is változó. A nem zárt tengerek közül a Vörös-tengernek és a Perzsa-öbölnek a legsósabb a vize, mert ott nagyon erős a párolgás. Ahol sok eső esik, vagy ahol a bővizű folyók édesvizüket ontják az óceánba, ott az átlagosnál sótlanabb a víz. A sarkkörök olvadó jegének közelében szintén kevésbé sós a tenger, hiszen az olvadó jég is édesvíz. Ennek ellentéteként, amikor a víz jéggé fagy, a sarkkör közeli tengervíz sósabb lesz. Általánosságban véve azonban az óceánok sótartalma meglehetősen állandó.

 

A tengervíznek a pH-értéke is viszonylag állandó. A pH-érték egy anyag savasságának vagy lúgosságának a mértéke, 7 a semleges érték. A tengervíz pH-értéke 7,4 és 8,3 között mozog, ami egy kissé lúgos kémhatást jelez. (Az emberek vérének pH-értéke körülbelül 7,4.) Ha a pH-érték ezeken a határokon kívül esne, akkor az óceánok nagy bajban lennének. És némely tudós ma éppen ettől fél. Az emberek által a légkörbe juttatott szén-dioxid nagy része az óceánokba kerül, ahol kémiai reakcióba lép a vízzel, és szénsav keletkezik. Ilyenformán az ember ténykedése szép lassan elsavasíthatja az óceánokat.

Előzmény: pudingman (5467)
pudingman Creative Commons License 2024.04.13 0 1 5474

Mi a fene van! Nincs válasz a kérdésemre? A valláskárosultak nem tudják, hogy az aljas, gonosz istenük milyen meggondolásból tette a vizeket ivásra alkalmatlanná? :))

11_11 Creative Commons License 2024.04.12 -1 0 5473

 

2024 3, 3 de óra  3 .  / 1333. Voki toki .         5432 lap

 

Kiűzetés a Paradicsomból          

Paradicsom kerten  kívűaz emberek. ÁDÁM és ÉVA ..stb…

Űj világ

Paradicsom kertben belső képeket vetítettél, Csodálatosak, védelmet ad az egész természet a testnek,  azt tapasztaltam! Nagyon szép ,ez már az új világ ! Most már tudom !   

 

Köszönöm !!! 

 

 

 

 

  

 

 

11_11 Creative Commons License 2024.04.12 -1 0 5472

Második Törvénykönyv   32. fejezet: 1-52  >>>> 

 

(24-25, 27-28, 31-34, 37, 39, 41-42,44, 47, 50.51 v )  

 

  MÓZES ÉNEKE 

24Éhséggel rakott csűr lesz majd az íj, láz és sorvadás a méreg. Rájuk küldöm a fenevadak fogát, a földön kúszók mérgével együtt. 25Kívül kard ragadja el a fiakat, belül a rettenet. (Utolér) ifjat és leányt, csecsemőt és ősz öreget.

27Ha nem félnének az ellenség gőgjétől: másban keresnék a támadót. Azt mondanák: „A mi hatalmas karunk, nem az Úr tette ezt mind!” 28Rövidlátó nép ez, nincs benne belátás. 29Ha bölcsek volnának, felfognák, fontolóra vennék sorsukat.

31Mert az ő sziklájuk nem olyan, mint a mi sziklánk. Nem ellenségeink dolga, hogy közbenjárjanak értünk. 32Mert szőlőtövük Szodoma szőlőtövéről való, szőlővesszejük meg Gomorra kertjeiből. A szőlőszemek mérgezettek, keserű bogyók. 33Boruk sárkánytajték, viperának gyilkos mérge. 34Nincs-e nálam, mint drágakő, pecsét alatt kincstáramban?

. 37Így szól: Hova lettek isteneik? A szikla, amelyben bizakodtak?

39Lássátok végre, hogy én vagyok, csak én, s nincs más Isten rajtam kívül! Ölök és életre keltek, lesújtok és gyógyítok. (Nincs, aki kimenthetne kezemből 41Ha kiélezem villámló kardom, érvényt szerzek a jognak, bosszút állok ellenségeimen, s megfizetek gyűlölőimnek.

42Nyilamat vérrel itatom részegre, kardom hússal lakatom jól – az elesettek és a sebesültek vérével, az ellenséges vezérek fejével.

44Mózes tehát ment, s hangosan előadta a népnek ennek az éneknek minden szavát, ő és Józsue, Nun fia.

A törvény mint az élet forrása. . 47 Mert nem üres szóbeszéd az, hanem maga az élet a számotokra! Ennek a törvénynek a jóvoltából ugyanis hosszú életetek lesz azon a földön, amelyre most a Jordánon átkelve elérkeztek, hogy birtokba vegyétek.”

Mózes halálának hírüladása. 50Azon a hegyen, amelyre most fölmész, meghalsz – megtérsz törzsed tagjaihoz, amint testvéred, Áron is meghalt, s megtért törzse tagjaihoz Hor hegyén, 51 mivel Kádesban, Cin pusztájában, a viszály vizénél vétettetek ellenem Izrael fiai között: nem vallottatok szentnek Izrael fiai előtt.

 

 

11_11 Creative Commons License 2024.04.12 -1 0 5471

Második Törvénykönyv   32. fejezet: 1-52  ( 1-22v )  >>> >>>.

 

1Halljátok, egek, szólni szándékozom! A föld figyeljen ajkam szavára! 2Esőként permetezzen tanításom, harmatként hulljon a szavam, mint a zápor a sarjadó fűre, a záporeső a lankadt gyepre. 3Mert az Úr nevét hirdetem, dicsőítsétek Istenünket. 4Kőszikla! Amit csak tesz, tökéletes, mert igazság minden útja, igaz és egyenes. 5Vétkeztek ellene, akiket hibátlannak alkotott, Gonosz és elvetemült nemzedék! 6Ezzel fizettek az Úrnak, te ostoba és balga nép? Hát nem atyád és teremtőd? Hűséges Isten, ment minden álnokságtól, létet adott neked és életben tart! 7Emlékezzél a rég letűnt napokra, vedd fontolóra az esztendőket nemzedékről nemzedékre! Kérdezd meg atyádat, majd elmondja, véneidet, ők majd elbeszélik! 8Amikor kiadta a Fönséges a népnek örökségét, amikor az emberek fiait különválasztotta, a népeknek határokat az Isten fiainak számához mérten szabott. 9Mert az Úrnak a népe lett a része, Jákob jutott neki örökségül. 10A pusztában sajátjává fogadta, a sivatag kietlenségében és éjszakájában. Védőn körülvette, oltalmazta, óvta, mint szeme világát. 11Mint a sas, amelyik a fészkét védi, ott lebeg a fiókja fölött, kiterjeszti szárnyát, felkapja, tulajdon szárnyán hordozza. 12Az Úr vezérelte egymaga, idegen isten nem volt vele. 13Fölvezette az ország magaslataira, a földnek gyümölcseivel táplálta. Mézet szívhatott a sziklából, olajat a kemény kőből. 14Aztán a tehén teljes teje és a juhtej, meg a bárányok és kosok kövérsége. Básán barmai és bakjai, hozzá a búza java és a szőlő vére, a mámorító ital. 15Jákob evett a jóllakásig, telt lett Jesurun és kirúgott a hámból. Eltaszította Istenét, aki teremtette, üdvössége szikláját megvetette. 16Fölkeltették idegenekkel féltékenységét, undoksággal haragra ingerelték. 17Gonosz szellemeknek áldoztak, nem Istennek, ismeretlen isteneknek, újaknak – akkor bukkantak fel, atyáik nem félték őket. 18Nem gondoltál többé teremtő szikládra, Istent, aki életet adott neked, elfeledted. 19Az Úr látta, s fiai, lányai fölkeltette haragjában kimondta, hogy elveti őket. 20Így szólt: Elrejtem előlük arcomat, hadd lám, mi lesz velük. Mert telve csalárdsággal ez a nemzedék, a fiakban nincsen semmi hűség. 21Nem létező istennel féltékennyé tettek, kivetnivaló bálványaikkal ingereltek. Nos, én is féltékennyé teszem őket egy nem néppel, Istentelen, pogány hordákkal bőszítem őket. 22Haragomban lángra lobban a tűz, elhatol az alvilág mélyéig. Elpusztítja a földet és hozamát, megemészti a hegyek alapját. >>>>>>>

 

 

 

11_11 Creative Commons License 2024.04.11 -2 0 5470

Persze hogy Jézus a Krisztus. 

Oda is írhatnád, ahol vitatva van.

 

Tudom hogy tudod mert. 16 Gyümölcseikről ismeritek fel őket. Szednek-e tövisek közül szőlőt vagy bogáncsról fügét? 17 Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt. 18 Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, sem a rossz fa jó gyümölcsöt. 19 Kivágnak és tűzre vetnek minden fát, amely nem terem jó gyümölcsöt. 20 Tehát gyümölcseikről ismeritek fel őket. (Máté.16-20 v)

 

 

Előzmény: fhrfl (5469)
fhrfl Creative Commons License 2024.04.11 -2 0 5469

Persze hogy Jézus a Krisztus. 

Oda is írhatnád, ahol vitatva van. - jó kis hely a szigeted, de lakatlan szigeten nincs lakó, akire rászabadíthatna a Krisztus, aki a Jézus. 

Előzmény: 11_11 (5468)
11_11 Creative Commons License 2024.04.11 -2 0 5468

Jézus a Krisztus.

A pásztorok hódolata. 11Ma megszületett a Megváltó nektek, Krisztus, az Úr, Dávid városában. (Lk 2,11).

Jézus Isten Fiának nevezi magát. 35Ha már azokat is isteneknek mondta, akikhez az Isten szólt, és az Írás nem veszítheti érvényét, 36akkor hogy vádolhatjátok káromlással azt, akit az Atya megszentelt és a világba küldött, azért, mert azt mondtam: Isten Fia vagyok? (Jn 10,36),

Jézus születésének hírüladása. 35Az angyal ezt válaszolta és mondta neki: „A Szentlélek száll rád, s a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért a születendő Szentet is az Isten Fiának fogják hívni. (Lk 1,35);

Jézus ősei. 16Jákob nemzette Józsefet, Máriának a férjét, aki a Krisztusnak nevezett Jézust szülte. 20Míg ezen töprengett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt hozzá: „József, Dávid fia, ne félj magadhoz venni feleségedet Máriát, hiszen a benne fogant élet a Szentlélektől van! ” (Mt 1,16.20).

Krisztus (a gör. Khrisztosz, lat. Christus magyar átírása): a megváltó Jézus neve, 'a Fölkent': →Jézus Krisztus. - A gör. „krisztosz” szó a héber „Messiás” megfelelője, és az Istentől küldött személy (király, főpap, ritkábban próféta) fölkenésére utal. Jézus azért ~ (fölkent), mert Ő az Isten Fia, Istentől küldött próféta, főpap és király. - A Szentírásban angyal meghirdette a pásztoroknak, hogy a próféták →Messiásra vonatkozó jövendölései beteljesedtek: „Ma megszületett a Megváltótok, az Úr Krisztus, Dávid városában” (Lk 2,11). Ő az, „akit az Atya megszentelt és a világba küldött” (Jn 10,36), aki Mária szűzi méhében „szent”-ként fogantatott (Lk 1,35); mert a Máriában fogant élet a Szentlélektől van” (Mt 1,16.20). - Az egyházatyák szerint Jézust az Atya kente föl a Lélekben, aki a kenet. Ebben az értelemben a ~ szó jelenti azt, akit fölkentek, de azt is, aki fölkente, sőt magát a kenetet is, amellyel fölkenték (Szt Ireneusz). - Ikgr. →Jézus Krisztus ábrázolásai **

 

 

 

pudingman Creative Commons License 2024.04.11 -1 0 5467

Benne van a bibliában, hogy ez a lény, akit ti "jóistennek" hívtok, miért sózta meg a Földet borító vizeknek a 97%-át, hiszen tudnia kellett, hogy a sós víz nem alkalmas az életre. 

Ilyet, csak egy aljas és mocskos lény tehet. Én ezt nem nevezném "jóistennek"! 

11_11 Creative Commons License 2024.04.11 -1 0 5466

 Második Törvénykönyv   13. fejezet:1-19,v

 

  (1-4, 6, 10-11, 13-19,v )+ (2-4, 6, v )

1 Amit parancsolok, azt tartsátok meg pontosan, ne tegyetek hozzá, de ne is vegyetek el belőle semmit.

Álpróféták és álomlátók. 2 Ha próféta vagy álomlátó támad körödben, s jelt mutat vagy csodát tesz előtted, 3 és a jel vagy csoda, amelyet mutat, megvalósul, közben azonban azt mondja: kövessünk más isteneket – olyanokat, akiket nem ismersz –, s imádjuk őket!, 4ne hallgass az ilyen próféta vagy álomlátó szavára. Mert az Úr, a te Istened próbára fog tenni, hogy megtudja: csakugyan szívetek, lelketek mélyéből szeretitek-e az Urat, a ti Isteneteket.

6Az ilyen prófétának vagy álomlátónak pedig meg kell halnia, mert lázadást hirdet az Úr, a te Istened ellen, aki kihozott Egyiptom földjéről és kiszabadított a szolgaság házából, s le akar téríteni arról az útról, amelyen az Úrnak, a te Istenednek a parancsára járnod kell. Irtsd ki, ami gonosz, körödből!  

11 Kövezd agyon, mert azon volt, hogy eltérítsen az Úrtól, a te Istenedtől, aki kivezérelt Egyiptom földjéről, a szolgaság házából.

13Ha valamelyik városod felől, amelyet az Úr, a te Istened lakóhelyül ad neked, azt hallod, 14 hogy körödből származó semmirekellő emberek odamentek, s félrevezették városuk lakóit, így beszélvén: Rajta! Szolgáljunk más isteneknek – olyanoknak, akiket ti nem ismertek –, 15 akkor vizsgáld ki az ügyet, járj utána, tarts alapos kihallgatást. Ha beigazolódik, hogy ez a szörnyűség csakugyan megtörtént körödben, 16 akkor a város lakóit hányd kardélre. Töltsd be rajta s mindenen, ami az övé az átkot, 17 aztán mindent, amit zsákmányolsz, hordj össze a piacon, s a várost mindazzal együtt, amit zsákmányoltál benne, égesd el, áldozatul az Úrnak, a te Istenednek. Maradjon örökre romhalmaz, nem szabad újjáépíteni! 18 Az átokverte javakból ne maradjon semmi a kezed közt, hogy az Úr rettentő haragja elcsituljon, könyörülettel legyen irántad és irgalmában – amint atyáidnak esküvel ígérte – megsokasítson, 19 mivel hallgatsz az Úr, a te Istened szavára, megtartod mind a parancsait, amelyeket ma adok neked; ügyelsz, s azt teszed, ami helyes az Úr, a te Istened színe előtt.

 

 

rhemaáb Creative Commons License 2024.04.11 -1 0 5465

"To Spiti Mou se zitai, i portes ine orthanikhtes yia sena pethi Mou. To noritero meta ti thefteri praxi"

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!