Hello!
Nekem az OTPnél van számlám, de nagyon nem vagyok megelégedve velük. Gondoltam, hogy átmegyek a CIBhez, mert róluk még nem hallottam rosszat, igaz lehet, hogy ez csak véletlen...
Aki esetleg használ CIB bankot az mondja meg, hogy mennyire jó, jobb-e az OTPnél, magyarul nem esek-e csöbörből vödörbe, ha bankot váltok? Ja, lakossági számlám van.
Kösz!
Nem emlékszem, hogy ezzel a zöld szörnyedelemmel összefüggésben van-e, de úgy volt, hogy egyik alkalommal még ott bohóckodtam, lámpa ki-be, közel-távol, sűrű káromkodások, aztán meg feltartottam a telefont és egyből el is kapta, még majdnem meg is ijedtem, hogy mi is van.
Mondjuk mikor ez a szörnyedelem zöld lett az már önmagában majdnem megijesztett, háttérben, auto frissítés volt a beavatkozásom nélkül, aztán meg egyszerűen nem találtam az app ikonját a telefonon, pedig pont ott volt ahol addig, csak nem zöldet kerestem.
Másik böngésző? Brave, Edge, Chrome? Most hirtelen kipróbáltam a Brave-et és Edge-t, simán be tudtam lépni pikk-pakk mindkettővel.
Jó linken próbálsz belépni? Mert ha régen elraktad könyvjelzőbe, az már biztos hogy elavult. (volt idő, itt írtam is, amikor én két különböző linken is be tudtam lépni, és két nem egészen egyforma netbankot tudtam így elérni egyidőbem... szóval lehet hogy azok közül az egyik még él, de nem lehet belépni ott már, ilyesmire gondolok)
Érdekes, nekem pont ezzel az új zölddel szűnt meg a QR-es problémám. Azonnal elcsípi, amint teljesen a kamera mezejébe kerül a qr. Már akartam is itt dícsérni. Vagy már meg is tettem korábban?
Köszönöm a válaszokat. Nekem magyar nyelvű a FF, de megtaláltam a beállításokban ugyanezt, majd az imént kitöröltem a CIB-es sütiket. Sajnos ezután sem tudok belépni, ugyanazt írta ki, amit idéztem lejjebb. Voltam már a bankfiókban ezzel a gonddal, de ők sem tudtak segíteni. Bevittem az okostelefonomat, hogy demonstráljam a problémámat, de azt mondták, hogy erre ott nincsen lehetőség. (Ők persze közvetlenül be tudnak lépni az adataimba, gondolom, hogy biztonsági okokból nem engedik, vagy nem is lehetséges, hogy én ott belépjek a netbankba.) Marad tehát az, hogy a telefonon lévő applikáción keresztül intézem a banki ügyeimet, de ezt nem szeretem, mert ahogy régebben írtam már, egyrészt nehezebb az apró virtuális billentyűzeten keresztül hibátlanul és gyorsan begépelni pl. egy közleményt vagy akár egy korábban még nem rögzített bankszámlaszámot (ennél ugye érdemes nagyon figyelni), másrészt nem tudok nyomtatni (pl. visszaigazolást az átutalásról). Az utóbbit időközben már meg tudom - bár bonyolultan - oldani, azzal, hogy a visszaigazolást elküldöm az egyik e-mailcímemről a másikra, majd letöltöm a fájlt a számítógépemre, végül kinyomtatom.
Nem, ez nem a belépésnél van, hanem pl. ha egy utalást intézel, vagy csoportost adsz meg, módosítasz, vagy szinte bármit ezzel lehet elfogadtatni. A telefonon ilyenkor csak ujjlenyomatot kér be, legalábbis tőlem, mert én azt használom a belépéshez vagy a desktop verzióhoz a kódgeneráláshoz is. Viszont én még mindig jobban szeretek utalásokat vagy ilyesmiket az asztali gépről intézni, kisebb a valószínűsége, hogy elírok egy számlaszámot vagy egy hosszú kódot a közleményben, na itt a folyamat vége ez a QR bohócság. Mikor utoljára csináltam már egész jó volt, alig tartottam fel a telefont máris beolvasta, de korábban húzgálni kellett közelebb-távolabb, ha az nem hatotta meg akkor lámpa ki-be, egy idegbaj volt.
Ezt az okosbelépést sztem még mostanában is ajánlgatja, ignorálni szoktam.
Halovány! emlékeim! szerint az olyankor van, ha valamikor egedélyezted az okos- vagy gyors- vagy mittoménmilyen-belépést. Azt kínálgatta régebben az online cucc, hogy állj át rá.
Ha igazam van, akkor azt kikapcsolva visszatér a sima azonosító és token beírása.
Előfordul, pl. a gov.hu-n is volt már nálam párszor, hogy nem megy a belépés. Ilyenkor segíthet a böngészőből törölni az adott oldalhoz tartozó adatokat. Nálam az angol firefoxban a Settings/Privacy and security/Clear data for specific sites alatt tehető meg, itt már ki van jelölve törlésre a cib:
Nekem a belépés működik. Más kérdés, hogy általában döglassú, azt meg, aki azt a QR-kódos bohóckodást kitalálta addig ütném szívlapáttal amíg mozog, mondjuk ez mintha az utóbbi időben javult volna, korábban közelebb-távolabb, lámpa ki-be bohóckodás kellett, hogy beolvassa, mostanában meg beolvassa még jó messziről, de az általad leírt probléma nálam nem jelentkezik.
"Bejelentkezés sikertelen. Ellenőrizze az adatait!"
Több mint fél éve nem tudok belépni a CIB Bank online felületére. Az adataimat sokszor ellenőriztem: biztos, hogy helyesen gépelem be, ahogyan a withKEY token által generált számot is.
Az általam használt mobilapplikáció a legfrissebb (most éppen zöld). Tényleg nem tudom, hogy szándékosan nem javítják-e meg vagy bár szeretnék, de nem képesek rá...
Mások is vannak így? [CIB Bank - Magánszemélyek / CIB Bank Online belépés]
Aki céges CIB számlát használ azzal megosztok egy tanulságos történetet.
A CIB a vállalati start számláján hiderti, hogy a NAV hivatalosan közzétett adónemek számláira történő utalások mentesek a CIB által felszámolt utalás díja alól (nem a tranzakciós díjról van szó).
Direkt felhívom a cib-et, kapok megerősítést, hogy igen így van.
Azt gondoltam, hogy akkor jó is leszek elindítom az utalást, majd jön az értesítő az utalás díjáról. több mint félM, felső határ nincs az utalás díjánál, mint a tranzakciós illetéken.
Kiderült, hogy a NAV-nak a letéti számlái nincsenek a listán. Persze, ha nagyon utánamentem volna pontos számlaszám alapján akkor kiderült volna, hogy az nem került be a listába, de most már mind1.
Ugye az volt a tervem, ha nem ingyenes, akkor váltok olcsóbb díjcsomagra, nem tettem. Utólag kompenzációt nem adnak. Buktam pár 100e-t.
Már elnézést, de az, hogy te átszerződtél a mobilappra anno és ettől függetlenül eddig is működött a fizikai tokennel a belépés egyszerűen kész csoda!
Főleg úgy, hogy nem szerződtem sehova! :D
Ahogy már írtam, én nem is akartam mobilon használni, főleg azért, mert ott olyanok vannak, akiknek akár évtizede nem utaltam, ahova viszont minden hónapban, az nem szerepel sehol. Nagyon kényelmes is volt megnyitni másik-harmadik-negyedik bank applikációját a gépen - főleg, hogy van olyan, amihez a betétin kívül tartozik másik két hitelkártyaszám is-, a számlaszámot kimásolni gmail piszkozatba, onnan bemásolni a CIB appba a telefonon és kitölteni minden más szükséges adatot, mert ez a drága jó cibes applikáció bizony nem hagyja az embert henyélni, simán lehet, hogy közben háromszor kiléptet, mert csak. Ráadásul úgy, hogy az elsőnél szól is, hogy ki fog, de például másodjára már nem.
Így biztosítja, hogy ne puhuljunk el, és a figyelmünk mindig a csúcson legyen!
Már elnézést, de az, hogy te átszerződtél a mobilappra anno és ettől függetlenül eddig is működött a fizikai tokennel a belépés egyszerűen kész csoda!
Mert ha jól emlékszem ezt úgy kommunikálták anno, hogy aki a mobilappra átszerződik, az nem fog tudni többet a fizikai tokennel belépni. Aki meg a fizikai tokenre szerződik, az meg a mobilappba nem fog tudni belépni, hiszen ott végig kell vinni a regisztrációs folyamatot. (ami elvileg érvényteleníti a fizikai tokenes belépést)
De amikor 2019-ben regisztráltam a mobilappra, ezt az akkor még működő CIB Internetbankban még le is írták! Idézem:
"Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a CIB Bank mobilalkalmazás és O-key Token igénylését követően a CIB Internet Bankba, eBroker és mobilCIB szolgáltatásokba csak az új O-key Token által generált jelszóval léphet be. A korábban használt Token érvényét veszti."
A fenti mondat tartalmát tekintve szerintem még ma is érvényes, csak a terminológia változott. Az O-key Token az elvileg a withkey token lett, mobilCIB és Internet Bank helyett most már csak CIB Bank Online van.
nem enged belépni tokennel, de a díjat persze terheli
Magyarul a bank szerint fizikai tokened van és elvileg csak azzal használhatnád a rendszert. Meg kéne nézni, hogy egyáltalán mire szerződtél legutoljára.
Csak hogy tiszta legyen, nekem nincs mobilappos hozzáférésem. 2019. szeptemberben átszerződtem mobilappra, de mivel akkor is egy bughalmaz volt, visszaszerződtem 2020. januárban fizikai tokenre.
Szóval nekem itt valami nem kerek, mert a fenti mondat alapján, ha átszerződtél mobilappra, akkor elvileg nem használhatnád tovább a fizikai tokent és külön tokenes havi díj sem lenne. Ha viszont sosem szerződtél át a mobilappra és fizikai tokened van, akkor meg hogy tudod a mobilappot használni, mikor ahhoz az online vagy személyes átszerződéskor regisztrációs kódot kellett kapnod.
Magyarul lehet, hogy nálad azért "FOS" a rendszer, mert nem szabályosan használod. Meg nem értem, hogy ha a mobilappot akarod használni, akkor minek neked a fizikai token? Ha meg a fizikai tokent akarod használni, akkor minek a mobilapp?
Ismerem vagy 10 bank rendszerét, többek között az Ersténél is vagyok :) mindenhol van szar időnként - tegnap például megint szembesültem azzal, hogy a K&H-nál nem lehet fizetési kérelmet létrehozni, az is milyen -, de a CIB vastagon a legszarabb. Vastagon. Még egy OTP vagy MBH sem érhet a nyomába, pedig azok is szarok :D
Új frissítés érhető el a CIB Bank Mobilalkalmazáson és a CIB Bank Online-on!
Kedves Ügyfelünk! Örömmel tájékoztatjuk, hogy a CIB Bank Mobilalkalmazásra és a CIB Bank Online-ra új frissítés vált elérhetővé!
A frissítésnek köszönhetően új vizuális arculat és egy még átláthatóbb, egyszerűbb felület várja ügyfeleinket, hogy a mindennapi bankolás kényelmesebbé váljon. Néhány példa az újdonságokból:
•
Személyre szabhatja a bejelentkezés előtti képernyőt, és már belépés előtt elérheti a legfontosabb funkciókat.
•
Könnyebben takarékoskodhat a #withSAVE segítségével, célokat tűzhet ki, és nyomon követheti pénzügyi fejlődését.
•
Frissítheti ügyfélismereti adatait online, néhány lépésben, fióklátogatás nélkül.
•
Egy helyen érheti el személyre szabott ajánlatait az új „Ajánlataim” menüben.
•
Átlátható módon kezelheti értesítéseit és üzeneteit az új „Postaláda” funkcióban.
A frissítés már elérhető az alkalmazásáruházakban, töltse le Ön is!
Semmi nem történt közben, a CIB vagy működik, vagy nem, semmiféle ráhatásod nincs.
Már vagy két hónapja nem enged belépni tokennel, de a díjat persze terheli.
Elkezdtem a mobilappban hozzáadni az asztalis partnereket (már amit tudok), mert természetesen két teljesen különböző rendszert használ ugyanahhoz a userhez, mert egy FOS.