Hello!
Nekem az OTPnél van számlám, de nagyon nem vagyok megelégedve velük. Gondoltam, hogy átmegyek a CIBhez, mert róluk még nem hallottam rosszat, igaz lehet, hogy ez csak véletlen...
Aki esetleg használ CIB bankot az mondja meg, hogy mennyire jó, jobb-e az OTPnél, magyarul nem esek-e csöbörből vödörbe, ha bankot váltok? Ja, lakossági számlám van.
Kösz!
Jaa, az úgy OK, ha mondjuk a sorszámhúzásnál esetleg segít és rögtön akkor. De nálunk nem ez történt, hanem bementünk, húztunk sorszámot és leültünk várni. És eltelt vagy 5-10 perc, mikor odajött, hogy amúgy mire várunk.
Nekem egyáltalán nem a segítőkészséget sikerült dekódolni a nő szándékaiból, hanem azt, hogy hogy tudna minél gyorsabban elküldeni minket a bankból.
"Ha nem akarnak ügyfelekkel foglalkozni, akkor profilt kell váltani, nem felkérdezni az ügyfeleket a bankban, hogy minek jöttek. Egyszerűen nevetséges!"
... ízlések és pofonok ugye... Nekem pl kifejezetten tetszett, hogy alig estem be az ajtón, máris érdeklődtek, és nem néztek át rajtam, mint egy kupac sz@ron. Az meg plusz pont, hogy emlékezett a nevemre, és tudta, melyik asztalhoz mennék, és mikorra. A sorszámtapizásról már nem is szólva.
Mind szerver oldalon es az eszközzel is baszakodni kell.
2026 óta már csereeszközt sem hajlandóak biztosítani, akkor miután átadták az ügyfélnek, mégis mi tennivalójuk van vele? Nagyjából semmi. Tehát nem kell vele egyáltalán baszakodni!
Pár napja kellett fizetnie a nejemnek 500-600K forintot kártyával. Felemeltem a limitet 600Kra 1 perc szoltam neki 1 perc és már ment is, majd visszavettem.
Alin vettem 2 db mütyürt, tettem pénzt az eletronikus kártyámra, paypalnál be van regisztrálva es kifizettem ugy.
Nagyon ügyes vagy, de ez hogy jön ide?
Én nem szarakodok qr kóddal meg hasonló marhaságokkal.
Én sem, de szerintem ez elég evidens.
Most mit szeretnél hallani a bug reportokból?
Hallani semmit! Látni szeretném, hogy valami megvalósult azokból, amiket kértem.
sokkal okosabb programozók es matematikusok dolgoznak ott. Nyilván szépen megköszönik a visszajelzést akár meg meg is nézik, megpróbálják előidézni es ha minden klappol akkor meg fogják oldani.
Tehát szerinted ők nem emberek és nem tévedhetnek. Csak a mezei userek tévedhetnek. Orvosi műhibákról se hallottunk még ugye? Pedig hát ők elvileg sokkal okosabbak nálunk.
Jóisten se tudja mikor voltam bent a bankban. Telón is akkor beszéltem velük amikor uj telefon miatt át kellett regisztrálni az APP-ot ...
Na ez is megint hogy jön ide? Én meg akkor voltam utoljára bankban, amikor haláleseti kedvezményezettet állítottam be, amit amúgy kizárólag személyesen lehet elintézni. De az ajtónálló nőci kb. 5 perc után odajött hozzánk, hogy milyen ügyben várakozunk. Nem akartam visszakérdezni, hogy miért bazmeg, zavarunk? Nem is volt rajtunk kívül más várakozó.
A bankfióki működésnek egy nagy hátráltató tényezője van, az pedig szerintük maga az ügyfél. Ha nem akarnak ügyfelekkel foglalkozni, akkor profilt kell váltani, nem felkérdezni az ügyfeleket a bankban, hogy minek jöttek. Egyszerűen nevetséges!
Az SMS pont ugyanaz a probléma mint a java. Kuldjek neked SMS a saját telószámodról?
Számomra semmit nem jelent hogy ki mire ertékeli az APP-ot mert az egy nem objektiv műfaj. Nekem az OTP APP pontja 2.1 es semmivel sem jobb.
Mit üzenek?
Mondjuk hogy balfasz. Igen nagyon szégyellem magam hogy igy pacekba leirtam, de ha nekem minden fasza - nem fasza inkább nem érzékelem a hibákat - akkor most mit mondjak rá? Millió oka lehet, mondjuk az ocska telefon, nem frissített op rendszer, nem frissitette app and so on, and so on ...
Én mindenkit attennék a google authenticator és tarsai platformra.
A token azert faj nekik mert szoftveresen es hardveresen is szarakodni kell vele. Mind szerver oldalon es az eszközzel is baszakodni kell.
Ha nemtetszik a dolog akkor el kell menni es keresni egy masik bankot aki még szivetja magát hardveres tokennel.
Nekem is van itthon tarcsas telefonom, nem jó semmire mert már nincs olyan eszköz ami le tudná venni az impulzusokat de nem szidom a szolgáltatókat, mekkora köcsögök.
A szoftverfejlesztés atállt egy teljesem mas "platformra". Nem ugy megy mint 20 éve hogy 1-2 évente kijött egy komplett javitáscsomag a vidózra. Most hetente dobnak ki releaseket folyamatosan és követni kell az eseményeket.
Pár napja kellett fizetnie a nejemnek 500-600K forintot kártyával. Felemeltem a limitet 600Kra 1 perc szoltam neki 1 perc és már ment is, majd visszavettem.
Alin vettem 2 db mütyürt, tettem pénzt az eletronikus kártyámra, paypalnál be van regisztrálva es kifizettem ugy. Én nem szarakodok qr kóddal meg hasonló marhaságokkal.
Most akarok keresni egy masik hitelkártya konstrukciót mert Lölő bankja elveszi a havi visszateritest. Szerintem az erste lesz az csak be kell mennem es meggyőzetni magam hogy az jó lesz nekem.
Most mit szeretnél hallani a bug reportokból? Hidd el nalunk azert sokkal okosabb programozók es matematikusok dolgoznak ott. Nyilván szépen megköszönik a visszajelzést akár meg meg is nézik, megpróbálják előidézni es ha minden klappol akkor meg fogják oldani.
Jóisten se tudja mikor voltam bent a bankban. Telón is akkor beszéltem velük amikor uj telefon miatt át kellett regisztrálni az APP-ot ...
Most direkt kipróbáltam, okos belépéssem 5 mp volt ... (ujjlenyomat)
Milyen őskövületet ember? 6 éve vezették be ezt a hard tokent és azt állították, hogy maradéktalanul megfelel a PSD2-es irányelveknek.
Az őskövület nem a tokenük, hanem az egész háttérrendszer, amit az ügyfelek kénytelenek használni.
Biztos azért nem telik el egy nap se panaszok nélkül az appról szóló véleményeknél, mert olyan fantasztikus a cucc. Más banki appok 4.6-okat kapnak, ez a fos meg csak 3.8-at. :D
Majd ha 4.8 lesz, akkor hajlandó leszek átváltani az appjukra, addig meg elgondolkodok a bankváltáson.
A panaszok nagyja is arról szól, hogy hónapok vagy évek óta nem hajlandóak meghallgatni a bug reportokat... de cserébe minimum havi 8 alkalommal karbantartanak, rendszerfejlesztenek. Fordítok: tönkretesznek, butítanak... A fejlesztések pozitív hozadéka nem nagyon látszik... sőt!
Szóval baromi érdekes, hogy lemaradó, állapotában erősen stagnáló netbankot üzemeltető bank miért akar mindenáron appra kényszeríteni, amikor sem az appot, sem a webes netbankot nem képes normálisan működtetni. Sőt, minden frissítéssel, javítással csak ront a helyzeten!
Simán bevezethetnék tokenes bohóckodás helyett az SMS-t. Érdekes, egy csomó más banknál képesek a belépéshez vagy a tranzakciók jóváhagyásához SMS-t küldeni, csak ennél a dilettáns bandánál nem!
Aki az appal nem tud se belépni, se tranzakciót nem tud jóváhagyni, annak mit üzensz? Cseréljen okostelefont, regisztráljon újra? Hányszor lehet ezt még eljátszani?
Kezd baszottul unalmas lenni ez az örökös kínlódás, így nemcsoda ha a "szófogadó" okostelefonos ügyfelek IS lelépnek a picsába!
A token azért fáj nekik, mert ott nem lehet ujjal mutogatni az okostelefonra, annak oprendszerére, nincs mit újraregisztrálni, újratelepíteni.... az csak működik és kész. Kiszámítható! Azt csinálja, amit elvárnak tőle és mindig ugyanúgy. A legutóbbi pár esetben, amikor úgy mond probléma volt a tokennel (szerintük!), akkor csak annyit tudtak tenni, hogy úgy mond beállították újra az időszinkront... nem mintha ez bárhogyan is orvosolta volna a problémát, nevezetesen, hogy az ő rendszerük szar. :D A legdurvább az volt, hogy hát telefonon nem tudják megoldani, akkor be kell menni személyesen és adnak másikat, adtak másikat, utána amíg a rendszerük szar volt, azzal se működött stb.. stb.. és az ügyfél szaladgáljon feleslegesen. Kártérítés persze nincs soha.. semmiért!
Ki tudja, hogy a csill-villi netbank mögött milyen 20+ éves trágyadomb backend lakozik.
A lényeget kihagytam: szóval azért zártam ki, hogy a cibbankonline-on kell hard tokennel bejelentkezni, mert a fizikai tokenes linken korábban még a régi, onlinecibwebes cím volt. Egyébként az sem túl régi, tán november óta létezik.
Akkor most már hard tokennel is az új felületre kéne bejelentkezni vagy mi? Én azért zártam ki az új felület használatát, mert a kézikönyvükbe még ezt írták:
"Azon felhasználók, akik 8.1.345 vagy újabb verziószámú CIB Bank Mobilalkalmazást használnak a http://cibbankonline.cib.hu/ címen érhetik el a CIB Bank Online csatornát."
Botor módon a hard tokeneseknek nem teszik lehetővé az app használatát ÉS az apposoknak sem teszik lehetővé (mondjuk pótmegoldásként, ha az app nem működik!) a hard tokenek használtát, így egyik megléte kizárja a másikat. A fent idézett mondatból ugyan szigorúan csak az következik, hogy akik NEM használnak hard tokent, azok csak a cibbankonline-t használhatják, de (a matematikai logika szerint a mondat tagadása kb.:) akik viszont használnak hard tokent, azok a kettő közül bármelyik felületen beléphetnének. De a "Belépés Fizikai Tokennel" menüpont már a https://cibbankonline.cib.hu/#login címre mutat.
Adódik a kérdés... miért nincs erről világos kommunikáció?
Azért az is sokat elárul (tudom régi gépem van, de ezt most hagyjuk), hogy privát ablakból a régi netbank betöltése 4 másodperc, új netbanké: 14 másodperc. :D
Gondolom az idióta designolásra sokkal több energiát fordítanak, mint a funkcionalitásra. Márpedig az ügyfelek többségének ez utóbbi lenne a lényeg!
Továbbra is visszasírom a javás netbankot. :D Az időnként "köhögött" egy kicsit, de alapvetően 90%-ban jól működött. Főleg a megszüntetése előtt működött igazán jól.
"Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a CIB Bank Online csatorna jelenleg kizárólag a https://cibbankonline.cib.hu/#login címről érhető el. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük."
Még szerencse, hogy ezen a címen hard tokennel nem lehet bejelentkezni. Tehát megint minket szívattak meg. :D
Annyira unom már, hogy mindig van valami baromság. Ennyire nem kellenek az ügyfelek? 20 év után lassan szevasz-tavasz? :DD
A háttérrendszert tizenegynéhány éve olasz szerverekre költöztették. Ezt a topikban egy exCIB-es fórumtárs is megerősítette. Akkor azért volt fennakadás, mert ezt több országgal megcsinálták, egyszerre nyomták meg a gombot. Csak a sávszélességet nem mérték fel jól. A banki ügyintézés is nehézkes volt, nem csak a netbank.
Lehet, hogy most is átvágta a fő optikát valami munkagép, vagy éppen a színesfémben érdekeltek felszedtek valahol ami rézkábelt és most a modemes backup szolgálja ki teljes Intesa Sanpaolo csoport összes ügyfelét. :)
Reggel óta semmit sem tudtam csinálni, ha belépek nagy nehezen, dobálja a hibákat. Tróger bank tróger informatikája.
"Fennakadások elektronikus csatornáink elérhetőségében
Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy elektronikus csatornáink elérésében jelenleg technikai okból fennakadások vannak. A probléma elhárítása folyamatban van. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük, köszönjük megértésüket, türelmüket."
VÉGIGolvastad a hozzászólásomat vagy rögtön a kérdésemnél elakadtál?
Ha igen, akkor én sem értem, hogy neked mi nem érthető.
Egyébként úgy jön ide hard token, hogy ha betöltöd a cib.hu-t és a jobb felső sarokban rányomsz a belépésre, akkor ott találsz a belépés gomb alatt egy linket "Belépés Fizikai Tokennel" címmel.
Ebből azért gyanítható, hogy a régebbi netbank a hard tokeneseknek van fenntartva és nem az oktondifonnal belépegetőknek.
Egyébként se értem miért kell itt hőzöngeni, hogy nem megy az átutalás a régebbiben, ha az újban viszont megy a QR-kódos módszereddel.
De hát azt állítólag nekünk, hard tokeneseknek tartják fenn. Akkor mi a francot kezdenél a QR kóddal meg a jóváhagyási móddal?
Nem értem a kérdést. A netbankból utaláskor le kell pittyenteni a telefonnal a QR-t a képernyőről. És az egyik netbankban a QR nem jelenik meg. A jóváhagyás ablaka meg a szöveg igen, de az ablak közepén a QR, a kép helye üresen marad, bármilyen böngészőben. A másik netbankban megjelenik a QR a helyén és lehet utalni. Nem tudom a hard token hogy jön ide.
Azon felhasználók számára, akik nem rendelkeznek CIB Bank Online-ra bankfiókban megkötött szerződéssel, a CIB Bank Online banki rendszerbe történő belépés a meglévő Felhasználói azonosítóval és a Token eszköz által generált egyszer használatos jelszóval történik. Az első belépés alkalmával történik a CIB Bank Online-ra a szerződés megkötése. A szerződés megkötése a Token eszköz által generált egyszer használatos jelszóval történik.
Azon felhasználók számára, akik rendelkeznek CIB Bank Online-ra bankfiókban kötött szerződéssel, a CIB Bank Online banki rendszerbe történő belépés a szerződéskötéskor rendelkezésére bocsátott Felhasználói azonosítóval és a Token eszköz által generált egyszer használatos jelszóval történik."
Magyarul, akik a régi appot használják (amit gondolom nem engednek, mert nyilván óbégat az app, hogy frissíts) vagy nem használnak appot, azoknak maradt meg a web/logon végű, a többieknek meg a cibbankonline kezdetű.
Ez hasonló baromság ahhoz, hogy a hard tokenesek már nem tudnak mobilegyenleget feltölteni netbankból illetve ahhoz, hogy nem jelölhetünk megbízható átutalási partnernek senkit, pedig korábban mindkét funkció elérhető volt a hard tokennel is. A megbízhatónak jelöltnek ugye napi 15000-ig nem kell semmilyen jóváhagyás.
Nehéz értelmes indokot találni arra, hogy ezeket miért volt muszáj elvenni, de hát mindegy.
Egészen hihetetlen, hogy az egyik netbankban (ahol Átutalás a menüpont) a mai napig nem jelenik meg a QR az utaláskor, és választani sem lehet más jóváhagyási módot, tehát nem lehet utalni. A másik netbankban (ahol Átutalás/Devizautalás a menüpont neve), ott megjelenik a QR és lehet utalni.
Ahogy FOMA írta alább, ez a módszer. Ez éppen nem lekötés, másnap már kivehető (aznap is!), rosszabb esetben 5 naptári nap után. Kincstárnak nem kellenek ezek a pénzek, ők úgy döntöttek.