Keresés

Részletes keresés

property Creative Commons License 2021.01.12 0 0 13

Házilag esélytelen az irtása,ha egy darabot felfedezz valaki egyből irtót hivni mert ott bizza több is van,és marha gyorsan lefial,egy év alatt valami több ezer darabot fial. Hővel kell irtatni igy igaz ahogy mondod,az nem szelektál ,az mindent visz,ropogósra süti őket. A vegyszerek maximum húsvéti kölninek jó annyira gyöngék.Felesleges ilyen meg olyan sprékre költeni a pénzt.

Előzmény: shamrock11 (11)
Törölt nick Creative Commons License 2021.01.07 0 0 12

Köszi, de már megoldodott a két ünnep között voltak,mi a kutyánk miatt nem is hivtunk vegyszerrel irtót. Ezért döntöttünk a szárazgőz irtás mellett és persze a hatékonysága sem az igazi a vegyszernek ahogy utána néztünk. Azóta nincs nálunk poloska remélem ez igy is marad. 120 fokos forró gőzzel kezeltek minden ágyat nálunk.  Megosztom az elérhetőségüket nálunk bevált ez az eljárás. 06-20-386-9865 

shamrock11 Creative Commons License 2021.01.07 0 0 11

Az ágyi poloska ha valahova befészkeli magát házilag nem irtható ki. Sokkal rosszabb kártevő mint a csótány. Nehezebb tőle megszabadulni. Sok helyen olvastam, a mai engedélyezett permetszerek nem hatásosak ellenük. USÁ-ban csak fagyasztanak vagy forró szárazgőzzel irtanak,utobbi a hatékonyabb ha jól tudom itthon is már van pár irtó aki ezzel a szárazgőzös eljárással dolgozik.

Törölt nick Creative Commons License 2020.12.18 0 0 10

Sziasztok! Lomtalanitásnál bevitük véletlenül az ágyi poloskát,már voltak többször irtók de pár nap elteltével ujra megjelentek. Tudna valaki érdemben segiteni hogyan tudunk megszabadulni tölük végleg? 

aposzám Creative Commons License 2014.05.29 0 0 9

A gélezéses mellé szakértők javasolják a permetezést, de erről (mivel jár) nem láttam tájékoztatót, mint arról sem, hogy rovarcsúszdás 10 emeleteseknél ez megoldás-e?
Nálam minden tömören lefalazott, csak az ajtó-ablak kérdéses, sőt a WC szellőző fém-szúnyoghálóval zárt. Azért gondolkodom miként juthatna a lakásba.

Előzmény: Scholl4 (7)
aposzám Creative Commons License 2014.05.29 0 0 8

Wikipédiából:

A csótány mindenevő... kannibál... hajszálakat, szemetet, hulladékot eszik...


37 év óta először láttam vörös csótányt a ház pincéjében esti lámpa bekapcsoláskor.
Internet, Femina, mert a nők még jobban utálják!
KÉRDEZEM KI PRÓBÁLTA KI A JAVASOLTAKAT?

"

http://www.femina.hu/otthon/csotanyirtas_hazilag_igy_tartsd_tavol_oket

 

- A citromot ki nem állhatják ezek a kártevők... elég lehet egy fél citrom is. Facsard ki a levét, és csöpögtess belőle a küszöbre, az ablakpárkányra, illetve azokba a repedésekbe és résekbe, ahol a csótányok bejuthatnak a lakásba. …

- A citrom mellett a csótányok az uborkát sem kedvelik, segítségével így könnyen távol tarthatod őket. Egyszerűen hámozz meg egy uborkát, majd a héját helyezd oda, ahol bejuthatnak a lakásba. Az uborka a már beköltözött csótányokat is kiűzi a lakásból. ...

WD-40, mint rovarirtó
A szer akkor is jól jön, ha már beköltöztek a csótányok. Amint meglátsz egyet a lakásban, azonnal fújd le WD-40-nel. Néhány másodpercen belül elpusztul. ...

A cukor a szerhez vonzza majd őket, a szódabikarbóna pedig végez velük. A szert megelőzésként is használhatod. A cukor sütőporral keverve is hatásos, utóbbitól ugyanis elfogyasztása után a csótányok szinte azonnal szétpukkadnak. ...

A Bábolna-bio BIOSTOP csótánycsapdája a légyfogóknál megismert régi, ragacsos trükköt alkalmazza. … A NATURAL CONTROL csótánycsapda szintén ragadós: belső felületét hatékony ragasztóval vonták be, amihez szintén csalétek vonzza a kártevőket. … A VAPE csótánycsapdája ezzel szemben mérget tartalmaz. ..."

Hozzáteszem: Fakanállal feltámasztott és fedél alatt tartott étel etetőjük, még a szemétgyűjtőn nem tudom mit tennék? Minden élelmiszert teljesen záródó üvegben-dobozban célszerű tartani. Hibásan záródó hűtőszekrény = ÉJSZAKAI CSÓTÁNY ETETŐ"

Nálunk 6 hónapja jár első esetben takarító brigád, és van csótány, talán, mert hozzák-viszik a takarító eszközöket, szerintem sohasem szabadna csak helyben tartott dolgokkal takarítani!
Amíg a házból takarított valaki, sohasem volt, de kiöregedtünk.

Scholl4 Creative Commons License 2012.12.02 0 0 7

Mindenképpen hatékonyabban tud fellépni egy rovarirtással foglalkozó ember, mint a két palack protect-el való házi fújkodás.
Ezt javaslom, tegyél ki a hűtő mögé, mosogató alá, mikró mögé, szemetes mellé pár darab csótánycsapdát. Ha ezek egy hét alatt üresek maradnak, megnyugodhatsz. Ha találsz benne csótányt, javaslom fordulj szakemberhez. A gélezéses csótányirtás nem jár különös előkészülettel, nem kell kiköltözni stb.

Előzmény: Petiike89 (4)
Petiike89 Creative Commons License 2011.07.21 0 0 6

imádják a hűtőket..... sajnos, nem lehet elviselni őket!

Előzmény: SolnesMM (5)
SolnesMM Creative Commons License 2011.07.21 0 0 5

 A lányomnál hasonló a probléma.

 Nála a hűtő alatt tanyáznak a bogarak !!

Előzmény: Petiike89 (4)
Petiike89 Creative Commons License 2011.07.20 0 0 4

Üdvözlet!

 

Sok okos dolgot olvastam itt a fórumon, ezért én is kérdésekkel fordulnék a szakértőkhöz.

 

Egy héttel ezelőtt barátnőm és én kivettünk egy új albérletet, ami teljesen jónak tűnt, egészen addig, míg be nem kapcsoltuk a hűtőt... Egy invázió lett úrrá a lakásban, legalább 20 csótányt számoltunk így napközben. Volt belőlük a konyhaszekrényben, fürdőben a mosógépben, ajtón, falon, padlón...

Szóval kész káosz volt.

 

Na de a lényeg, hogy másnap máris költöztünk onnan, mivel mindketten bogárfóbiások vagyunk, de főleg csótány...

Azonban még aznap a lakásban kifújtunk két flakon Protect-B nevezetű aerozolt, ám annyira nem hinném hogy használt, mert másnap reggel mikor visszamentem kapásból kettőt láttam a falon, egyet meg a fürdőben.

Német csótányokról van amúgy szó, a képekről felismertem, meg sokat olvastam róluk a napokban, az a lakás meg van szállva velük.

 

De rátérnék a kérdéseimre: Egy éjszakát ott voltak a cuccaink, melyek dobozok voltak, egy tévé, néhány szatyor, szóval csak ruha, meg némi tárgy, és gyertya... Igyekeztünk mindent asztalokra pakolni, bár tudom ez mindegy, mert mindenhova felmásznak. Viszont mikor elhozattam onnan a cuccaim, direkt mondtam a költöztetőknek, hogy a lépcsőházban pakoljanak ki mindent, mert minden dobozt át fogok nézni. Egyik dobozban találtam 1 db-ot, ment rá az írtószer, viszont a többiben semmi, felét kipakoltuk már, a ruháinkat kimostuk satöbbi, mégis félek mivan ha nem vettünk észre egyet, valamint előfordulhat, hogy 1 éjjel alatt a tévébe belemásznak? bár azt lent hagytuk a tárolóban... ÉS megnyugvást jelenthet-e az, hogy német csótány lévén nem hullajtja el a petetokot, azt olvastam, tehát peték akkor nem lehetnek semmiképp?????

 

Valamint azon gondolkodom, hogy kihívok egy csótányírtót, hogy megelőzzem a bajt, amúgy ez egy rendezett ház, nemigen lehet egyik lakásban sem "kiskedvenc". De szerintem kihívok vkit, hogy permetezzen, ez megoldhatja a gondomat????

 

A válaszokat előre is nagyon köszönöm, tényleg ezek az élőlények nagyon a gyengéim, nem tudom elviselni őket.....

 

Peti.

Tesco-Nick Creative Commons License 2004.07.17 0 0 3
Kösz. Magyarázkódásnak tűnhet (az is), de elmondom hogy topiknyitás előtt beírtam a keresőbe a "csótány" szót és nem adott ki semmit. Lehet hogy az egybeírás miatt ("csótánytopic")... No mindegy, béke poraira...
Előzmény: kukonya (2)
kukonya Creative Commons License 2004.07.16 0 0 2

Gondolhattuk volna, hogy a csotanyhaborunak mar van topikja. Ezennel ezt kivegzem. Itt olvasgass:

csotanytopic

Előzmény: Tesco-Nick (-)
kukonya Creative Commons License 2004.07.16 0 0 1

Paneles tapasztalatom nincs sok. Bar laktam panelben fel evig, ott nem talalkoztam csotannyal. Most 100 eves haz 3. emelet. A felujitas soran talalkoztam joparral. A csempe mogott talaltam egy lyukat, valami regi vizcso helye volt. Ott volt vagy 10, mindenfele meretben. Fujjj. Jol kinyirtam oket. Aztan bebetonoztam a lyukat. Azota - fel ev alatt - ez a mult heti volt az elso.

Szerintem amit tehetsz: vegignezed a lakast, hogy hol johetnek be. Pld futescsovek mellett, kaputelefon, meg egyeb szarsagok miatt a betonba tört lyukak... A panelban, ahol laktam, jo 10X10cmes lyuk volt a padloban az eloszobaban, ahol a kaputelefon vezetekei, meg meg az ordog tudja mik bejottek a lakasba. Ez utobbit en egyszeruen betonnal, vagy gipsszel betapasztanam. A futescsovek melletti reseket meg par naponta befujnam valami csotanyirtoval. Ja, es meg vannak a szellozok. Azok ugyis eleg undoritoak a panelekben, szagolhatja az ember a retkes csoveken keresztul, hogy mit foz a szomszed, vagy rosszabb esetben azt, hogy hogyan sikerult megemesztenie :-( Ezt en lezarnam. Nem biztos, hogy szabad, de ahol nincs gazuzemu eszkoz, ott szerintem nem lehet belole nagy baj. 

Es a sarkokat, meg a csovek mellettt, meg a bejarati ajto korul idonkent befujnam csotanyirtoval. Esetleg felvetnem a tarsashazi kozgyulesen, hogy legyen kozos nagy csotanyirtas, hogy ne csak az egyik lakasbol a masikba kergessetek a csotanyokat, hanem jol megoljetek mindet. Sok sikert! Hanyadikon laksz? Allitolag az alsobb szinteket szeretik.  

Előzmény: kukonya (0)
kukonya Creative Commons License 2004.07.16 0 0 0
Most nalunk 0 csotany van, miutan a mult heten kinyirtam egyet, remelhetoleg az utolsot. Lefujtam szerencsetlent mászórovar-mereggel.
Előzmény: Tesco-Nick (-)
Tesco-Nick Creative Commons License 2004.07.16 0 0 topiknyitó
Sziasztok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!