már maga az alaptéma is taszít. A feleségét legyilkoló apa aki ráadásul utána még a gyerekét is meg akarja ölni. A film végén meg az apa-fia gyilok eléggé ellenszenves. Nagyon "jappános" ez így. Meg valahogy annyira üres és elvont az egész múvi, hogy fárasztó nézni. Az a képregényszerű vágások meg annyira gáz, hogy szinte fáj. Nagyon ócska közhely ez, elsütötték már nagyon sokan a filmvásznon, de már a hőskorban is ciki volt. Ki mondta, hogy egy comics-adaptációnak egy-az-egyben le kell utánoznia a nyomtatott változatot?? Nagyon rossz ötlet, illúzióromboló. Kb. mint amikor egy filmben egyszer csak elkezdenek énekelni! :/ Na azzal tudnak még kikergetni a világból! Hulk animációja nagyon gyenge. Szinte egyszer sem látszik valós figurának, végig olyan mintha gyúrmából lenne. A mozgása is kb. olyan. A szintetikus járművekről nem is beszélve (pl. a helikopterek nevetséges, teljesen hiteltelen mozgása). Én még az a generáció vagyok amelyik az orion űrhajón nött föl és még mindig rá szoktam csodálkozni a számítógépes animációkra de most nem esett le az állam annyira. Távol-keleten bizots bejön ez az animás stílus a gigantikus pusztitásaival de engem nem igazán érintett meg.
Hmm, kicsit csodálkozom, hogy nem tetszett. :-o De van ilyen. Azért nem vagyok egy filmművészeti megmondóember. ;-) Nekem az tetszett benne igazán, hogy a karakterek tényleg emberiek voltak. Jó volt látni a két világ (az '50-es évek generációja és a '90-es (?) évek generációja) közötti különbséget. Nick Nolte meg akkor is rulez, ha egy facsavart játszik a sarokban. ;-)
Megmondom őszintén, nekem se tetszett. Már ott elkezdtem gyanakodni, amikor megláttam, hogy csak két-három ember ül rajtunk kívül a moziban. A történet csapnivaló, a rendezés szintúgy. Talán ha tíz éves kisfiú lettem volna nagyon bejön a sztori, de így...
Mert lehet képregényből jó filmeket csinálni, ott van pl. az utóbbi időben felkapott X-men, vagy a régi Batman részek (na jó, kis fenntartással). tudom, hogy a Hulk más típus, de valahogy nem illett bele a sok képregényadaptáció közé (Pókember és hasonlók)
Hmmm, csodálkozom. Pedig biztos te is ugyanazt a filmet láttad. Szerintem teljesen OK. Sőt, képregényesdiből az eddigi legjobb. Szerintem nagyon jók a trükkök is, a behemót teljesen hihetően mozog, stb. És jók még azok a képregényszerűen összeillesztett képek is egyes jelenetekben.
Lehet, hogy csak nem voltál ráhangolva. Van ilyen, még a legjobb filmeknél is - pl. a Szárnyas fejvadászt én bizony csak harmadszorra bírtam megnézni, az első két próba alatt egyáltalán nem tudtam magam átadni a történetnek.