Keresés

Részletes keresés

konaking Creative Commons License 2005.09.08 0 0 2

Ma felmentem Pestre, hogy meg nézem a kiállítást, és megérte a több mint 300 km autózás. Nagyon szép fotók voltak kiállítva. Aki tudja, nézze meg.   

 

Előzmény: afatter (1)
afatter Creative Commons License 2005.09.08 0 0 1
 • 2005. SZEPTEMBER 2-ÁN 17 ÓRAKOR AZ ÚJPESTI GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI HÁZBAN „LÉLEK-KÉPEK” CÍMMEL NYÍLIK DR VIZÚR JÁNOS KIÁLLÍTÁSA, MELY A MŰVÉSZ SZÜLETÉSÉNEK 50., FOTÓS TEVÉKENYSÉGÉNEK 25. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL KERÜL MEGRENDEZÉSRE. A fenti jubíleumok mellett, ahogy a cím is utal rá, a képek a lélek rezdüléseiről szólnak, aminek a hátterében az alkotó eredeti, - pszichiáter - foglalkozása áll. A művész így vall magáról e kiállítás kapcsán: „Gnosi te seauton – ismerd meg magad!” mondták a Delphoi szentély papnői. Megismerni magunkat annyi, mint tegező viszonyba kerülni saját lelkünkkel. A megismerés nemcsak öröm. Az ember ráébred megannyi hibájára, személyiségében rejlő negatív vonásaira. A megismeréssel szerencsére együtt jár a javítás lehetősége, képessége. Együtt jár a nem változtathatás alázata, a korlátok elfogadása. Ugyanakkor rádöbbenünk, hogy lelkünk nem állandó, megkövült állapotforma, hanem dinamikus, folyton változó, mindig megújuló mozgatóerő. A lélek legmélyebb bugyraiból fakadó érzések, gondolatok, vágyak felszín felé törekedve kitörési pontokat keresnek. Ez a kitörési pont esetemben a fotós alkotó munka, mely szorosan a természethez kapcsolódik. Az expresszionisták óta tudjuk, hogy a műalkotásokban gyakran fejeződik ki belső énünk. Valahol itt találkozott bennem a pszichiáter és a természetfotós. Így születtek azok a képek, melyekre gyakran mondták ismerősök és ismeretlenek, hogy ”lélek van bennük”, és amikből egy eddig közönség elé nem tárt válogatást nyújtok át Önöknek.
 •  

   

   

  www.vizurart.com oldalt figyelmeteke ajánlom!!! Lehet belőle tanulni!

  Törölt nick Creative Commons License 2005.08.16 0 0 0
  0 ember tudta?
  csikoska Creative Commons License 2004.07.15 0 0 topiknyitó

  Tudom, hogy a balcsi mellett lesz valahol egy National Geographic kiállítás mostanság, de már nem tudom, hogy hol és mettől meddig. Ha valaki esetleg tudja ideírhatná.

   

  Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!