Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mennyi az az alkohol, ill cigaretta mennyiség amennyit vámmentesen átvihetek a Horvát határon?
Vagy ha nem, akkor hogy hol lehetne utánanézni?
Mi már 7x nyaraltunk Horvátországban,kempingezünk,tehát eléggé fölcuccolva megyünk,de még soha nem néztek be a csomagtartóba!Azt is csak az idén(júl.11.-én) láttam először,hogy az elöttünk álló autónak kinyittatták a hátulját,pedig kupés volt láthatta,hogy csak bőröndök és utitáskák vannak ott.Felemelte az egyik táskát,mögé nézett és ennyi!Mi csak ketten mentünk a férjemmel,de ablak magasságig fölpakoltuk a hátsó üléseket(csomagtartó is dugig),nem is néztek oda!Régebben legalább megkérdezték hová megyünk,de már évek ota az sem érdekli őket!Szerintem a 400ezer magyar utasból még ezernek sem nézik a csomagját,egyáltalán ne izgulj emiatt,azt vigyél magaddal,amire úgy érzed a kellemes nyaralásodhoz szükséged lesz!!!
Nemrég jöttünk haza a horvátoktól, ahová egyébként évente 2-3x megyünk. Eddig még egyetlen egyszer sem állítottak meg! Most volt a kocsiban 2 karton sör, 4 üveg whiskey, 40 üveg Cola és egy heti kajamennyiség hűtőtáskában. Pillantásra sem méltattak minket, intettek hogy menjünk tovább. Pedig az autó fullon volt, még a hátsó ülés is, és nem rejtegettünk semmit.
Ez eszembe nem jutott volna. Néztem a www.vam.hu-n, meg a www.ekormanyzat.hu-n, de sehol semmi. Mellesleg elég gáz, hogy a VPOP honlapján nincs egy közérthető sor, magyarázat, segítség, valami. Csak jogszabályok valami általam érthetetlen rendszerben felhányva. Teljes gánynak tűnt lúzer érdeklődő számára.
Tudja valaki, hogy mennyi az az alkohol, ill cigaretta mennyiség amennyit vámmentesen átvihetek a Horvát határon? Vagy ha nem, akkor hogy hol lehetne utánanézni?