Keresés

Részletes keresés

peter17 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 40
...ha megkötött a gipsz, már késő...
fnémonika Creative Commons License 2007.04.09 0 0 39
Sziasztok!

Ma ugy gondoltam ideje, bejelenkeznem,14 hetemet töltöm.
Remélem befogadtok. Eddig a koraterheségen(4-14.hétig) voltam, de szerdával betöltöm a 14 hetet igy gondoltam ideje uj helyet keresnem,helyet adva az újjaknak.
Máki Creative Commons License 2007.03.01 0 0 38
Sziasztok4

Húsvéti babaágy, járóka, matrac és babafelszerelés akció a www.helimexbaby.com oldalunkon !

Hihetetlenül kedvező árak !

Házhozszállítás!

várunk minden kedves érdeklődőt és vásárlót szeretettel!

Info-vonal: 20-5371762
szrjudit Creative Commons License 2006.10.27 0 0 37

Sziasztok!

Megtaláltam véletlenül ezt a topicot, és javaslom, nézzetek be az életmód-szülői munkaközösség topicjaiba is, ott egy csomó topic van azoknak, akik babát szeretnének és azoknak is, akik már babát várnak.

Somlói Juliska Creative Commons License 2006.10.27 0 0 36

Szia!

 

Már régen írtál, és lehet, hogy azóta meg is oldódott a problémád (remélem, így van, és a dolgok kedvező fordulatot vettek).

 

Csak kérdezni szerettem volna, hogy volt-e valamilyen (szülésnél bekövetkező) fizikai oka is annak, hogy utána nem kívántad a szexet. (Többször hallottam-olvastam ilyesmiről, gátmetszés következményei pl.)

 

Vagy lehet, hogy egyszerűen lelki alapon, mert onnantól már 100%-ig anyának érezted magad, minden figyelmed a babáé és hasonlók? Ilyesmiről is lehet hallani.

 

Nálunk még csak terv a baba (elég közeli terv), de tele vagyok félelmekkel. Ezek egyik fő oka, hogy a papajelölt az egyetlen biztos pont az életemben, rossz arra gondolni, hogy őt esetleg elveszíthetem, miközben kapok a Sorstól egy klassz kiskölköt (akinek persze szintén nem volna jó apuka nélkül). Elég nehezen találtuk meg egymást, a lassan 10 éves kapcsolatunk tele volt zökkenőkkel, mind a kettőnk oldaláról. Most pár éve nyugodt a helyzet, talán felnőttebbek, felelősebbek is vagyunk (az életkorunktól már régen azoknak kellene lennünk), itt az ideje egy babának. Sokáig már nem lehet várni. Ugyanakkor meg húzom-halasztom, nagyon szeretnék gyereket, de nem merek belevágni.

Előzmény: dumdumka (30)
dumdumka Creative Commons License 2006.05.18 0 0 35

A terhesség utáni menstruáció lehet sokkal-sokkal erősebb?

Normális ez?

És mért van így?

törökszegfű Creative Commons License 2006.05.18 0 0 34
Köszi szépen a tanácsot, megpróbálom ott is.
Előzmény: devil_vs_angel (33)
devil_vs_angel Creative Commons License 2006.05.17 0 0 33

nem tartom valószínűnek hogy az antibiotikum befolyásolná a férjed termékenységét, de ha gondolod tedd fel itt is ezt a kérdést. előbb kapsz rá pontos választ.

 

Előzmény: törökszegfű (32)
törökszegfű Creative Commons License 2006.05.17 0 0 32

Sziasztok!

Én még csak most járok itt először és remélem jó helyre teszem fel a kérdésemet és segíteni tudtok.

Én még sajna nem vagyok kismama, de nagyon szeretnénk már a férjemmel. Papír szerint most hétvégén, lesz peteérésem, de viszont a férjem kapot a torkár antibiotikumot. Kérdésem, hogy befolyásolja e a teherbeesést, hogy őmost antibiotikumot szed?

Előre is köszönöm.

Andi

devil_vs_angel Creative Commons License 2006.05.07 0 0 31

ha nem változol meg akkor igen nagy a valószínűsége.

vagy talál mást (de veled marad) intim légyott-okra. szerető.

Előzmény: dumdumka (30)
dumdumka Creative Commons License 2006.05.05 0 0 30

Mit tapasztaltok?

Megviseli egy terhesség, szülés, gyereknevelés a házasságot?

Mert a mienket nagyon.

Én nem kívántam és azóta se kívánom a szexet, a gyerek 1 éves múlt, a férjem idősebb nálam 16 évvel, és szeretné meglehetősen gyakran.

 

El fog hagyni?

cico74 Creative Commons License 2006.02.19 0 0 29
Hát már jó rég volt, de a nővérem Békáson lakott, akkor még arrafelé rendelt a Dr.Sóvágó. A Margit kórházban van a szülészeten. Tuti, csak jót mondhatok róla.
Előzmény: Sancho (17)
cico74 Creative Commons License 2006.02.19 0 0 28
Jajj, bocsi, félreértettem valamit!
Azt hittem a férjed nem bánja a hízást és ő mondta hogy legalább van rajtad mit fogni! Szóval ő csak hagyjon békén ne törődj vele!
Mikor kórházban voltam a picikémmel volt egy ikerterhes lány, tudjátok őket befektetik jó korán. Na, minden nap jött a férje és megmondta mit ehet. A hideg futkározott a hátamon!
Egyébként azt néztem a terhesgondozásra járva, hogy szerencsére mostanában egyre kevesebb a magát elhagyó kismama. Szinte kivétel nélkül csinosak voltak, jó volt rájuk nézni. Persze női szemmel. Férfi véleményt nem mondhatok, nekik más az agyuk ugyebár!
Előzmény: daridora (23)
cico74 Creative Commons License 2006.02.19 0 0 27
Szia!
Ez olyan kérdés amire a kismamák egyetértésben azt fogják mondani: Ne aggódj.
Az orvosok: Vigyázz, ne hízz sokat!
A féj: (ha szeret azt mondja amit a tied)
A többiek: A trendi magazinokat hagyd ki, abban balettáncosok rohangálnak meg anorexiás terhesek
Egyébként én az első terhességemet 56kg-al kezdtem. 11kilót híztam, a szülőszobán lement 9kg, a maradék otthon az első 2 alvás nélküli szoptatós héten.
A második terhességemet szintén 56kg-al kezdtem. Híztam 5 kilót (Szerintem eszméletlen kevés, mindenki meglepődött mikor a babakocsit toltam, mert nem alig volt pocakom. De a kislányom a kiírás napján született meg természetes úton, 3000g volt és 53cm, tök normális)
De a Norbi féle UpDate szerint ettem, tehát 12előtt bármit (volt ám csokis karika meg linzer minden nap szinte), 3-ig még egyes kaják, utána meg már csak olyasmi amit lehet. Ezt a neten is megtalálod. Nekem bevált. Szülés után már 54kilóval jöttem ki a kórházból, három hét múlva már 46kg voltam pedig akkor már nem tartottam be semmit, csak szoptattam és alig mertem enni valamit, nehogy fájjon a pici hasa. Most 1éves a kicsi és összeszedtem magam 49kg-ra. Szóval ne aggódj, egyél nyugodtan bármit csak a megfelelő időben. Nem baj az ha az első évben legalább a fogyókúrával nem kell törődnöd.
Egyet azért elvből betartottam, éjjel nem eszünk!! Ha muszáj, épp csak 1 korpás kexet, nem nasi a hűtőből!:-)
Előzmény: daridora (23)
Kiscsacsi Creative Commons License 2005.08.31 0 0 26

Hali! -Közben eltelt pár hónap, de hátha, újra, meg újra visszalátogatunk. Tehát; most a 27. hétben vagyok, és híztam 12kg-t, ami szerintem sok, az orvosom szerint abszolute jó, a férjem szerint, meg van végre mit fogni rajtam :)

 

Szörnyen zavaró lehet, ha nem hagynak békén a kilóid miatt. Én úgy tapasztaltam, megmondja  a szervezetem és a baba is mikor mire és mennyire van szükségünk. (Azelött alig ettem valami, most ha nem eszem időben, rosszul leszek, a gyerek meg össze-vissza rugni kezd -komolyan, nagyon durva :o) )

 

Persze oda kell egy kicsit figyelni, hogy pl. ne két egész tábla csokit egyél este, hanem csak egyet ... :o)) -a tanácsom; egyél csak! -Élvezd a terhességedet!

 

 

 

Előzmény: daridora (23)
MOTHERWELL Creative Commons License 2005.06.24 0 0 25

Daridora, ma pont ugyanezt hallottam az egyik lánytól alakformálón (nem te voltál? :o) A férj, aki a kismama helyett is aggódik a kilókon, hát ez nem lehet jó érzés... Ha ennyit mozogsz és helyesen táplálkozol, akkor semmi ok a pánikra (a férjedére főleg nem, hány kismama hagyja el magát és a mozgást, ha elkezd nőni a hasa! örülhet, hogy ilyen aktív vagy). kérdésedre: én 14-15 kilot híztam a legvégéig, a 4. hónaptól folyamatosan a súlynövekedési görbe felső határán haladva, és ennek ellenére a dokim is mondta, hogy semmi gond, ennyinek jönnie kell (vékony voltam terhesség előtt és 178 cm). Na, aztán szülés másnapján, a 3,95 kg-os baba után is még 8 kilo volt rajtam, akkor először rémültem meg. Viszont minden fogyózás nélkül, szoptatással és a mozgás fokozatos újrakezdésével minden szépen magától lement, az utolsó kilóig, sőt, a második terhességemet még kicsit kevesebbel is kezdtem, mint az elsőt. Egészséges gyerek, büszke férj, jók a régi ruháim, kell ennél több? Szóval azt mondom, csak csináld, ahogy eddig, a férjedet meg nyugtasd meg, ő sem akarhat egy gyengénfejlett, vitaminhiányos gyereket, a mozgással pedig szépen előkészíted, hogy a kilók leadása se legyen probléma, hiszen nem arról van szó, hogy most elengedted magad.

 

Hozzád hasonló aktív kismamáknak pedig szeretném felhívni a figyelmét, hogy július 19-től amerikai licences kismamatornát fogok indítani a Lurdy házban, részleteket egyelőre gyorsan felraktam a www.kismamatorna.freeweb.hu -ra, a weboldal még majd alakul, és várok szeretettel minden érdeklődőt, az első órák ingyenesek lesznek.

 

Ott majd tovább beszélgethetünk ilyen és hasonló kérdésekről is.

További kellemes terhességet!

Kati

Előzmény: daridora (23)
Feri 44 Creative Commons License 2005.06.23 0 0 24
Jó étvágyat!
Előzmény: daridora (23)
daridora Creative Commons License 2005.06.23 0 0 23

Sziasztok!

 

A 21-22. hétben vagyok és eddíg 4 kilót híztam. A férjem nagyon letolt, mert szerinte ez a 20. hétig a "felső határ" (ő már csak tudja, férfiként...), mert hogy a doki is azt mondta (előadáson a Szent Imrében), hogy a 20. hétig egyáltalán nem kell hízni... vagy max. 4 kilót.

 

Mi a véleményetek? Ki mennyit hízott?

 

(én emelllett heti 2* aerobicozom normál aerobicon és heti 2* salsázni járok, tehát nem mondhatnák rám, hogy tohonya vagyok. Ráadásul nem zabálok ész nélkül, ugyanannyit eszem mint régebben... csak valahogy lerakódik)

 

Várom a bíztatást! :)

Sancho Creative Commons License 2005.06.07 0 0 22
Köszi a tippeket. :) Közben ismerősön keresztül találtunk. :) Gratulálok! ;-)
Előzmény: Kiscsacsi (21)
Kiscsacsi Creative Commons License 2005.05.19 0 0 21

Ja!

 

www.szulteshete.hu

 

A Várandósok klubbja pl.

 

Előzmény: Sancho (17)
Kiscsacsi Creative Commons License 2005.05.19 0 0 20

Egy héttel ballagunk mögötted ... :)))

 

Előzmény: Tamaravera (15)
Kiscsacsi Creative Commons License 2005.05.19 0 0 19

Hali!

 

 

Szerintem úgy kéne felkutatni, hogy a párod elmegy a védőnőjéhez (amit amúgy is kell -kiskönyv, stb... , és aki eleve lakcím szerint van kiutalva) és tőle kér segítséget. Végül is ez a feladata, és neki kell tudnia kik vannak a környéketeken.

-Egyébként nem kell tartani a védőnőktöl a rossz hírek ellenére (pl. az enyém ilyen) igenis nagyon kellemes, segítőkész asszonyok, nagy tapasztalattal.

 

Előzmény: Sancho (17)
Máki Creative Commons License 2005.05.19 0 0 18

Lassan aktuális lesz Neked. Klikk a www.bababutor.gportal.hu oldalra.

Rendkívüli akciók és rendkívül szép minőség. Én is náluk vásároltam. Máki

Előzmény: Tamaravera (15)
Sancho Creative Commons License 2005.05.18 0 0 17
Sziasztok! (Párom nevén írok most ide...)

Néztem a fórumokat, de nem találtam mostanában készült hozzászólásokban szülész-nőgyógyászt Békás közelében.

A segítségeteket szeretném kérni. Megbízható, hozzáértő, az alternatív szülést ismerő és támogató nőgyógyászt keresek, aki figyelemmel kísérné első pocaklakóm fejlődését, világrajöttét és a többit. Békáson lakunk, szeretnék a környéken orvost találni, vagy legalábbis nem a város másik részén.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Sheila
Kiscsacsi Creative Commons License 2005.05.18 0 0 16

Elsüllyedt avagy most süllyedezik a topic?

 

Ti ezt csak úgy hagyjátok?

Ejnye-ejnye.

Hát már mindenki szült, és lépett egy(két) szintet?

Milyen kár ...

 

Pedig az alapötlet jó volt.

 

 

 

Tamaravera Creative Commons License 2005.03.30 0 0 15
Sziasztok! Én is jelentkezem. Most vagyok 15 hetes pocakos. Jövő héten megyünk az AFP-re. De előtte még gyorsan az anyakönyvezetőhöz... Úgy néz ki, hogy a hányós korszakomnak vége, és nagyon várom hogy nagykönyvek ígérete szerint megteljek energiával:-)). Így utólag visszanézve akár vicces is lehet ez a reggeli rosszulét korszak, bár amikor az utcán, vonaton, állomáson, metrón kapott el a rókacsinálási kedv, nem voltam túl boldog. Majd lehet sztorizgatni róla az unokáknak... Egy a lényeg szerintem: no para. Ki van próbálva a dolog, már több milliárdan végigcsinálták, és most mindenki nagyon vigyáznak ránk..... Daridora! Szerintem ezek a tesztek nagyon megbizhatóak. Néha még az orvos sem tudja megállapítani, de a teszt már jelzi. Nekem szinte az első perctől kezdve hányingerem volt és feszült a mellem. Ha a szaglásod is vetekszik egy vadász kutyáéval akkor tuti biztos a siker. Dokihoz egyébként nem érdemes rohanni, az ultrahangon is kb. az 5. héttől látszik, úgyhogy türelem... Addig is szedd a vitamint:-) Na, mennem kell tanulni, bár most minden jobban érdekel, a holnapi vizsgámnál. Tamaravera
ildoo Creative Commons License 2005.03.24 0 0 14

Sziasztok

 

Gondoltam en is belepek , 19 hetes terhes vagyok , 1 kismamival tobb.

 

Ildoo.

daridora Creative Commons License 2005.02.18 0 0 13

Sziasztok!

 

Én november óta próbálkozom a férjemmel és ebben a hónapban nagyon furán jött meg. Csak pöttyözött, a betét sosem lett olyan, aztán meg egyik nap minden átmenet nélkül belázasodtam 38,4-re és másnapra elmúlt.

Ma reggel teszteltem a Barbara nevű teszttel, és egészen halványan megjelent a második, a T betűnél levő csík is!!! Azt sem tudtam, sírjak e vagy nevessek, olyan mérhetetlen boldogság töltött el!

 

Kérdésem: mennyire megbízhatóak ezek a tesztek, mikor teszteljek legközelebb? Van egy másik, Drogerie Markt-os tesztem is, az a rózsaszín, de azt egy hete már próbáltam és akkor nem mutatott semmit. Azóta vettem egy másik ugyanilyet és most a szekrényben várja a nagy pillanatot.

 

Segítsetek!!! Egy nagyon de nagyon reménykedő és mégis szkeptikus leendő anyuka.

beautifulday Creative Commons License 2005.02.04 0 0 12

Sziasztok Kismamák!

Új fórumtagnak jelentkezem Közétek. 15 hetes terhes vagyok.

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.03 0 0 11

Daridora, itt érdemes ebben a témában körülnézned, a lányok biztosan segítenek majd a felmerülő kérdéseid megválaszolásában.

M.

Előzmény: daridora1 (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!