Keresés

Részletes keresés

Gallico Creative Commons License 2008.08.01 0 0 7
Ez sem pörgős topic
Pedrofon Creative Commons License 2004.11.13 0 0 6
Íme egy Old Boys topic a Rockin' Page-en.
kígyószisz Creative Commons License 2004.09.23 0 1 5

Sziasztok!

Elég régi rajongója-hallgatója vagyok az Old Boysnak, az idők során úgy-ahogy meg is ismertem őket, a klubokba járás alkalmával valamennyire személyesen is.

Sok éven át jártam a Csörsz utcai Wigwam-klubba, az volt a lelkem csücske, annyira jó klub és hangulat azóta sincs sehol, a zenekar pedig szintén teljesen elemében volt, szerintem ők is szerettek ott játszani . Jó nagy tömeg volt, vegyes volt a "társaság",  de ott pl. sok zenésszel is lehetett rendszeresen találkozni, akik lejártak az Old Boys-bulikra. Nem is annyira "házibuli"-hangulat volt, hanem még annál is bensőségesebb, igazi "élvezkedés", a műsor is változatos volt, bár kétségtelen, hogy gyakran azonos sorrend szerint játszották el a számokat, de gyakran voltak fellépő művészek és "finomságok" is.Ez a klub bezárt (én 95-től jártam oda). Aztán voltak még valami pincében a Nyugatinál, hétfőnként, emlékszem, egy téli napon, amikor annyira nagyon esett kinn a hó, abban a pincében olyan elképesztő hideg volt, hogy éjjel 1-ig az Old Boys szünet nélkül muzsikált, mi pedig szünet nélkül táncoltunk - ritka az ilyen jó buli.

Ebben a pincében pl. már nem volt az a Wigwam-hangulat, itt maga az Old Boys volt úgy, ahogy azóta is lehet őket egy-egy klubban hallani: azaz előre eltervezett és végigjátszott műsor, változtatás nélkül - nem volt meg az az igazi "örömzene"-hangulat, mint a Wigwamban és más fellépők sem színesítették a műsort.

Aztán ehelyett a hétfői nap helyett átkerültek a Pecsába hétfőnként, nos, az amolyan nagy, lélektelen hodály, ott elveszett az Old Boysnak ez a bulihangulata, ott ún. műsort adtak elő (bár biztos van, aki ezt szereti).

Előfordultam még néhanap a Benczúr-házban, ahol havonta egyszer játszottak, de itt már alig-alig ismertem rá az én régi jó Old Boysomra, itt már kosztümök is voltak (képzeljétek el Bebét és Ervint "pancsolónak" öltözve), sőt, Beatles-rész is volt, amikor csak ezt játszották, ennek megfelelő öltözetben - hol volt ez a jó öreg Wigwamos örömzenéléstől, amikor a zenekar legalább annyira élvezte azt a hullámzást és kalamajkát, ami a klubban volt?Kicsit túl "profi  " lett így a zenekar, kicsit elidegenedettnek tűnt számomra a közönségtől. Viszont mostanság a Madarak próbálkozik ezzel a stílussal (a közönséggel  együtt lélegzéssel), igaz, amikor még az Old Boys előzenekara volt a Madarak a klubokban és helyettesítették is őket, akkor is ilyen stílusban adták elő magukat. Ugyanakkor a Madarakat nem lehet az Old Boyshoz hasonlítani a zeneiség és a profizmus terén, előbbi változatlanul "házibuli-zenekar", az Old Boys zenéje viszont kidolgozott, profi rockabilly, boogie, stb., gyönyörű szólamokkal és profi előadásmóddal - de igazán én akkor szerettem őket legjobban, amikor ebbe még becsempészték azt a virgoncságot és lazaságot is, ami mostanság mintha csak a Madarakra lenne jellemző.

Ha a Szidor Laci olvassa ezt, akkor üzenném neki: ne tegye ennyire "profivá" az előadásmódot, kicsit térjenek vissza ahhoz a Wigwam-beli hangulathoz, mindenki  jobban járna vele.

Az idén voltam egyszer (1-szer csupán) a Kaméleonban, direkt az Old Boys miatt, hááááát.... Most már 2 csaj is van a zenekarral, szerintem egy is sok volt, Bea hangjához ráadásul nem mindig jó számokat választanak, de egye kutya, ez a 2 nő pedig megint sok, s újra olyan "idegen" hangzású lett a zenekar kicsit a számomra.

A november 5-i szülinapi bulit nagyon várom, hátha lesz valami ízelítő abból, milyen is volt az Old Boys abban a 4-5 évben, minden héten csütörtökön, a régi Wigwamban. A Pecsa maga nem lehet akadály, hiszen ugyanabban az időben, egyszer adott  az Old Boys egy koncertet a Pecsában a Fenyő Mikivel együtt (utóbbi nem a saját számait énekelte, hanem amerikaiakat, nagyon-nagyon jól), nos, az is maradandó élmény volt.

Ti jártok még Old Boysra? Hová és mikor?

Egyébként nőszemély vagyok (ha valaki megkérdezné) és imádok rokizni, illetve bugizni is (szeretnék).

szomorce Creative Commons License 2004.09.22 0 0 4
Ja tényleg, már emlékszem, voltam is egyszer ott a Pszinapszist körülszaglászni! Köszi!
Előzmény: Fáradt Vándor (3)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2004.09.19 0 0 3
A PECSA az messze van a pecsában... :)))

A rövidítés egyébként a városligeti Petőfi csarnok nevű műintézményt takarja, a Széchenyi fürdőnél kell leszállni a földalattiról, és onnan kb 2 perc gyalog...
Előzmény: szomorce (2)
szomorce Creative Commons License 2004.09.19 0 0 2

Sziasztok!

És az én nickem miér szomorú?

:)

Pont az egyik zenekari tag egyik lakásában az egyik szobát albérelem, úgyhogy sokszor találkozom vele. Ez teljesen véletlen. De még soha nem hallagattam Old Boys-t, nem is ismerem. Úgy tudom most lesz koncertjük november 5-én a PECSÁ-ban. Hol van az a PECSA?... :)

Fáradt Vándor Creative Commons License 2004.07.13 0 0 1
Végülis arról jutott eszembe, de mivel nem találtam, csináltam egyet... :-) Úgy látszik, a Műegyetem "melegágya" a későbbi zenészeknek... Benkó is ott végzett pl...

OFF:

Mér szomorú a nickem? ;-)
Előzmény: solvejg8 (0)
solvejg8 Creative Commons License 2004.07.13 0 0 0

Na, a Solvejg felhasználónév sem sokkal vidámabb, mint a Fáradt Vándor... Azért jutott ez a topic eszedbe, mert most volt a tévében? Én is kedvelem őket, főleg, mert a Saláta az évfolyamtársam volt a Múszakin. Az Európai csatlakozáskor Budaörsön nagyon jó hangulatot csináltak.

Fáradt Vándor Creative Commons License 2004.07.13 0 0 topiknyitó
Tűrhetetlen, hogy erről a remek zenekarról nem nyílt még topic az Indexen... node ami késik, az nem múlik... íme! Aki szereti, aki nem, aki már volt koncerten, és aki még nem, írjon ide bátran!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!