Sziasztok!
Elég régi rajongója-hallgatója vagyok az Old Boysnak, az idők során úgy-ahogy meg is ismertem őket, a klubokba járás alkalmával valamennyire személyesen is.
Sok éven át jártam a Csörsz utcai Wigwam-klubba, az volt a lelkem csücske, annyira jó klub és hangulat azóta sincs sehol, a zenekar pedig szintén teljesen elemében volt, szerintem ők is szerettek ott játszani . Jó nagy tömeg volt, vegyes volt a "társaság", de ott pl. sok zenésszel is lehetett rendszeresen találkozni, akik lejártak az Old Boys-bulikra. Nem is annyira "házibuli"-hangulat volt, hanem még annál is bensőségesebb, igazi "élvezkedés", a műsor is változatos volt, bár kétségtelen, hogy gyakran azonos sorrend szerint játszották el a számokat, de gyakran voltak fellépő művészek és "finomságok" is.Ez a klub bezárt (én 95-től jártam oda). Aztán voltak még valami pincében a Nyugatinál, hétfőnként, emlékszem, egy téli napon, amikor annyira nagyon esett kinn a hó, abban a pincében olyan elképesztő hideg volt, hogy éjjel 1-ig az Old Boys szünet nélkül muzsikált, mi pedig szünet nélkül táncoltunk - ritka az ilyen jó buli.
Ebben a pincében pl. már nem volt az a Wigwam-hangulat, itt maga az Old Boys volt úgy, ahogy azóta is lehet őket egy-egy klubban hallani: azaz előre eltervezett és végigjátszott műsor, változtatás nélkül - nem volt meg az az igazi "örömzene"-hangulat, mint a Wigwamban és más fellépők sem színesítették a műsort.
Aztán ehelyett a hétfői nap helyett átkerültek a Pecsába hétfőnként, nos, az amolyan nagy, lélektelen hodály, ott elveszett az Old Boysnak ez a bulihangulata, ott ún. műsort adtak elő (bár biztos van, aki ezt szereti).
Előfordultam még néhanap a Benczúr-házban, ahol havonta egyszer játszottak, de itt már alig-alig ismertem rá az én régi jó Old Boysomra, itt már kosztümök is voltak (képzeljétek el Bebét és Ervint "pancsolónak" öltözve), sőt, Beatles-rész is volt, amikor csak ezt játszották, ennek megfelelő öltözetben - hol volt ez a jó öreg Wigwamos örömzenéléstől, amikor a zenekar legalább annyira élvezte azt a hullámzást és kalamajkát, ami a klubban volt?Kicsit túl "profi " lett így a zenekar, kicsit elidegenedettnek tűnt számomra a közönségtől. Viszont mostanság a Madarak próbálkozik ezzel a stílussal (a közönséggel együtt lélegzéssel), igaz, amikor még az Old Boys előzenekara volt a Madarak a klubokban és helyettesítették is őket, akkor is ilyen stílusban adták elő magukat. Ugyanakkor a Madarakat nem lehet az Old Boyshoz hasonlítani a zeneiség és a profizmus terén, előbbi változatlanul "házibuli-zenekar", az Old Boys zenéje viszont kidolgozott, profi rockabilly, boogie, stb., gyönyörű szólamokkal és profi előadásmóddal - de igazán én akkor szerettem őket legjobban, amikor ebbe még becsempészték azt a virgoncságot és lazaságot is, ami mostanság mintha csak a Madarakra lenne jellemző.
Ha a Szidor Laci olvassa ezt, akkor üzenném neki: ne tegye ennyire "profivá" az előadásmódot, kicsit térjenek vissza ahhoz a Wigwam-beli hangulathoz, mindenki jobban járna vele.
Az idén voltam egyszer (1-szer csupán) a Kaméleonban, direkt az Old Boys miatt, hááááát.... Most már 2 csaj is van a zenekarral, szerintem egy is sok volt, Bea hangjához ráadásul nem mindig jó számokat választanak, de egye kutya, ez a 2 nő pedig megint sok, s újra olyan "idegen" hangzású lett a zenekar kicsit a számomra.
A november 5-i szülinapi bulit nagyon várom, hátha lesz valami ízelítő abból, milyen is volt az Old Boys abban a 4-5 évben, minden héten csütörtökön, a régi Wigwamban. A Pecsa maga nem lehet akadály, hiszen ugyanabban az időben, egyszer adott az Old Boys egy koncertet a Pecsában a Fenyő Mikivel együtt (utóbbi nem a saját számait énekelte, hanem amerikaiakat, nagyon-nagyon jól), nos, az is maradandó élmény volt.
Ti jártok még Old Boysra? Hová és mikor?
Egyébként nőszemély vagyok (ha valaki megkérdezné) és imádok rokizni, illetve bugizni is (szeretnék).