2004 Május elseje óta EU tagok vagyunk. Várom a véleményeket hogy ki mit vett észer ennek a lépésnek a nyomán, hol szembesül ennek a következményeivel mindennapi élete során.
Én Szlovéniába járok,ott tankolok,hozom a magyar cementet,de még a pálinkát is ott főztük,mert ott legálisan otthon is főzhetsz,a boltban nagyon jó minőségű lepárlókat lehet venni.Cigit ,szeszt a volt dutyból,de sorolhatnám a tejet,sajtot,mosóport az élelmiszerüzletből.De még a magyar étolaj is olcsóbb kint,mint itthon.Az autószerelők is olcsóbban dolgoznak,de az alkatrészek is kevesebbe kerülnek.Úgyhogy észrevettem az EU-ba kerülést,mert lehet menni,jönni,amit addig nem igazán lehetett.Nekem így lett előnyös a csatlakozás.
Az EU képviselőkön kívül végre még egy honfitársunk élvezheti a csatlakozás előnyeit. Valami Kovács Lászlót fog 4,5 Millát keresni havonta (plusz az apró)Brüsszelben...
Német alkotmányjogászok szerint veszélybe sodorhatja a kelet-európai országok uniós csatlakozását, ha részt vesznek az Irak ellen indított háborúban. A Max Plank intézet jogászai az 1997-es brüsszeli EU-csúcson elfogadott határozatra hivatkoznak, mely szerint nem vehető fel az unióba az az állam, amelyik szerepet vállal egy ENSZ-felhatalmazás nélküli, támadó háborúban. Kovács László külügyminiszter a hírTV azon kérdésére, hogy valóban veszélyezteti-e a háborús részvétel hazánk európai uniós csatlakozását, úgy fogalmazott: nem ismeri részletesen a német alkotmányjogászok véleményét, de úgy véli, nincs veszélyben az integráció, miután légtere átengedésével például Franciaország is támogatja az Irak elleni hadműveleteket.
1. ámokfutás? nem nevezném annak. egy jó, de kivitelezhetetlen ötlet volt. (a leghíresebb ilyenjei Jézusnak voltak :-D
2. Orbán-fóbia? ez egy merjünknagyoklenni-baromság. jól kellett volna dolgoznia Megyónak, és nem engedni a hazugsággyáras-féle kampányokat, "csak" ennyit kellett volna tenni.
Orbán a legnagyobb - és egyetlen - poliotikai ellenfele Medgyessynek és a maszopnak. Kitől tartson, ha nem tőle? de ez még nem Orbán-fóbia!
1. A közös listás ámokfutásnál miért nem akart győzni?
2. Nem a görcsös akarásról van szó, hanem arról, hogy Orbán-fóbiájával fölöslegesen emelte a belpolitikai tétet és ugyanúgy nem érezte a közhangulatot (leváltóhangulatot), mint amikor a tavalyi eu-népszavazáson harsogó igent várt.
Nekem nem. Ez csak szórakoztató utóhatás. Egyszerű személyi kérdés és a szokásos szoci bozótharc.
Pártunk és kormányunk épp a kommunikációban volt legerősebb, bár abban is harmatgyengén muzsikált. Ezt a sodródást és balfékeskedést nem lehet jobban eladni.
Két hónapja Medgyessy még olyasmit ígért a hozzád hasonló kőszociknak, hogy harmadszor (sőt negyedszer és ötödször is) megveri az mszp a fideszt/Orbán Viktort.
Igazad van. Szerintem is csak ennyit kellett volna mondania.
"Halott kommunista - jó kommunista."
Mindössze négy szó és van köztük egy jó szó is.
Ahogy elnézem a mostani mszp-t, ha most tartanának a remízben egy pisztolyos, maguk közötti pártkongit, akkor ságvárielvtársak és hátbalőtt mezőimrék tetemei maradnának a vágányok között.
Mit szólnának a hajdani, naív komcsik a mostani vörös milliárdosokhoz?
Nem értem, miért exponálta magát ilyen kérdésben, amikor csöndben is maradhatott volna.
az valóban nem szerencsés, ha egy, az előző rendszerben hősként ünnepelt, de történelmi megítélésében amúgy kérdéses személyt túlértékel az aktuális kormányzat.
más kérdés, hogy egy (nevében) baloldali kormányzat alatt miért ne lehetne egy baloldali történelmi személy halálának évfordulóján mondani néhány - amúgy inkább semleges - szót...???