Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.01 0 0 8

Üdv. Én egy második világháborús film címére lennék kiváncsi, a tartalom röviden:

Náci vezetők egy téli hétvégén összejönnek egy kastélyban ahol kitervelik a holokauszt részleteit és végrehajtását.

Kissé drámai film talán a nyolcvanas évekből. A címe érdekelne vagy bármi infó a filmről. 6-8 éve adta valamelyik magyar tv. Ha lehet emailben írjatok:

vmarci@vivamail.hu

Előre is köszi, sziasztok...

Kara-Indas Creative Commons License 2007.10.07 0 0 7
A dagesztáni fotó az 1907--15 közötti évekből való
Előzmény: Kara-Indas (6)
Kara-Indas Creative Commons License 2007.10.07 0 1 6

Én az I. vh. előtti időből is láttam színes filmeket egy régebbi BBC-műsorban, egyebek közt a Monarchiáról.

Most pedig a Parthus (avar) őstörténet topikba raktam be egy igen jó minőségű színes felvételt (nem filmet, csak fotót) egy idős dagesztáni párról. Egy orosz fényképész készítette.

Oldcolor

Találtam ugyanettől a fotóstól, Szergej Mihajlovics Pokugyin-Gorszkijtól egy ilyen képet is:

Osztrák-magyar hadifoglyok Oroszországban, 1915-ben

Mentsd_el_nagyban  (érdemes teljes méretben megnézni, de ez csak képnézegetővel lehetséges, böngészőablakban nem!)

Előzmény: Mitoszkiller (-)
tibi.82_ Creative Commons License 2005.01.31 0 0 5

Keresek olyan könyveket, újságokat, folyóiratokat vagy egyéb, akár internetes vagy bármilyen forrásokat, melyek SZÍNES fotókat, fényképeket, diákat tartalmaznak a honvédség 1938, '39, '40 és '41- es felvidéki, kárpátaljai, erdélyi vagy délvidéki bevonulásairól ! Minden érdekel!

Köszi!
tibi.82@freemail.hu

Biovadász Creative Commons License 2004.07.12 0 0 4
Chaplin film is létezik szinesben, mindenféle digitális technika nélkül, kockáról kockára kézzel festve. :)
Előzmény: Mitoszkiller (-)
enf Creative Commons License 2004.07.12 0 0 3
http://www.loc.gov/exhibits/empire/object.html

Itt látható néhány iylen digitális technikával színessé tett fotó, persze nem mindegyik sikerült valami fényesen...
Mitoszkiller Creative Commons License 2004.07.12 0 0 1
Mitoszkiller Creative Commons License 2004.07.12 0 0 0
amúgy éppen most megy egy ilyen a Spectrumon ha valaki fent van még e késői órában. Nem azért de jónáhány jelenetet simán berakhatnának egy mai filmbe. Nem értem.
Mitoszkiller Creative Commons License 2004.07.12 0 0 topiknyitó
Vajon hol és miért rejtegették ezt a sok színes dokumentumfilmet?? Annyit látni mostanában, hogy nem győzi nézni az ember. Bevallom én abban a hiszemben éltem, hoyg akkoriban még nem is készítettek színes filmeket, erre olyan minőségben látni egy-kettő, hoyg le a kalappal! Arra még emlékszem, hoyg néhány évvel ezelőtt a Spiegel-TV sugárzott először ilyen felvételeket, nagy szenzáció is volt, de azóta már sok-sok órányit láttam ezekből.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!