Ha nekem kellene egy állatot megölni, akkor inkább vegetáriánus lennék. Dolgoztam egy vadásznak, (villany) és Ő adta ajándékba. Viszont főzni azt tudok, meg szeretek is.
A nejem első mondata a sulival kapcsolatban az volt: Mikor lesz június 15-e?? Na gondolhatod....! :) Kicsit zűrös társaság, de oldott meg nehezebb dolgokat is.
Szerintem csak a kezdeti lendület hiányzik, aztán a 10 hónap gyorsan elszáll.
Most érkezett meg a fodrásztól, üdvözöl!!!
(nem is értem, miért kell ilyen fiatalon festetni??) :)))
Köszönöm a megnyugtatást. Már nem is érdekel a súlyom. Főleg azért nem, mert szarvaspörköltet főzök most. Olyan illata van, hogy a kutyámnak alapjáraton csurog a nyála. :-))
Akkor sem voltam sokkal könyebb, talán 2-3 kg-al. Jól legyen elosztva a súly és no problem. :))
Na eddig volt a reklám helye. :)
Sajna régóta tartom ezt a 90 kg körüli versenysúlyt. Évente tartok fogyókúrát, de ha az asszony ilyen jól főz, akkor lehetetlen sokáig fogyózni. Nálam a stressz nem fogyással jelentkezik, hanem ellenkezőleg, édességzabálással!! Pedig egyáltalán nem szeretem az édesség nassolást.
Kivéve tán a piros mogyoróst, meg a rizses csokit. A többi nélkül megvagyok. :)
A magam 92 kg-jával már a filigránok közé tartozom!!!!! :))))
Réginek régi, parasztnak paraszt-é nemtom. Az biztos, akiket felénk kérdeztem, senki sem ismerte. A cukros kenyérről ezzel szemben pedig sokan! Gyerekkori csemege. Fúj.....:((
Akkor sem szerettem igazán, meg ha most rágondolok kiver a hideg. Kenyér + víz + cukor. Ekkora adag szénhidrát + kalóriabomba egyben. Igaz, akkoriban ez valami kis luxusnak számított.
Szántón ma ragyogó napsütéses idő, 28 C árnyékban.
Az az egy szerencséd, hogy pont most vagyok túl a vacsin!! :))))
Hát igen, a gasztronómia is művészet! Hal minden mennyiségben és az elmaradhatatlan savanyított-sültpaprika, amint látom friss retekkel meghintve.
Apropó sültpaprika. Ismeri valaki a "tojásos sültpaprikát"? A világ egyik legegyszerűbb és legfinomabb receptje.
Ha nem mondana így semmit akkor:
A paprikát vékony karikákra vágjuk, egy kis olajon megpároljuk. Párolás elején sózzuk, hogy levet eressszen. (Párolás közben lefedni) Ha megpuhult a paprika, a tojást felverjük, belecsorgatjuk és addig forraljuk, amíg a tojás megkeményedik.
Magában fogyasztva, vagy kellemes köretként is kíváló!
Érdekes, de nem rossz, illetve úgy kellene fogalmazni, hogy nem volt kellemetlen idegen íze, sőt...! Szerintem jóféle pálinka-, és sörkorcsolyának kiváló volt.
A túloldali képek egy évesek, az innenső oldaliak pont három.
Leginkább az tetszett, hogy Bajától Szántóig nem volt kommunális szemét, tehát tisztának mondható volt a két partoldal. Aki affinitást érez a csendes vizen való túrázásra (beiktatva egy baracskai megállót a halászcsárdánál), annak melegen ajálható viziút a csati.