Keresés

Részletes keresés

KoMiki21 Creative Commons License 2009.07.08 0 0 19
Külföldi Neckermannal már próbálkozott vki? Konkrétabban pl az osztrákkal? még az is lehet h olcsóbb....
Bacardia Creative Commons License 2009.06.21 0 0 18
Tisztelt Nyaralók.


Én is csatlakozom a Syler hozzászólásához.Igazad van a Neckermann egy gerinctelen...stb utazási iroda.
Elmesélném én is a sztorimat hogy más is tanuljon belőle:
Nekem nyáron lesz az esküvőm és SAJNOS a Neckermann-nal kötöttem szerzödést a nászutamra Korfura ami 270e-ft volt míg nekem is ide nem tolták a 8%-os emelést.Én márciusban olyan "ígéretet"kaptam hogy nem fognak változni az árak(ez a kijelentés már a Neckermann-t minősíti).Most meg fizethetek 25-30e forinttal többet.Amit márciusban meg befizettem 90eft azt meg csak úgy használják.Mikor megkaptam a levelet még aznap 1/2 9,) óra körül felhívtam őket hagy tisztázzuk a "félreértést":)A Neckermann-os kishölgy azt mondta hogy utána néz és nemsokára vissza fog hívni(azóta is hív).11 órakor megelégeltem és meglátogattam a györi kirendeltséget az Árkádban hogy tisztázzuk a problémámat.Egy úriember is éppen a 8%kos problémát szerette volna megvitatni csak igen nehezen értette meg(30 perc kellett hozzá).Tehát kivárom a soromat úriember távozik és Én helyet foglalok a székben mikor egy kis köcs...ög berohan hogy neki csak prospektus kell Kubáról.A kishölgy rohan hogy kiszolgálja aki meg vár fél órát és kifizetett 90eft az le van sz...a.Én úgy ahogy van kirohantam és mikor több időm lesz akkor ismét visszamegyek megbeszélni a problémámat(egyéb elfoglaltság miatt nem volt időm).1óra múlva sikerült visszamennem és felelőségre vontam a hölgyet hogy hogy is gondolja mindezeket?Tetem fel egy csomó hülye kérdést pl.:ha az euro ismét 250 körül lesz akkor visszakapom a 8%-ot.Egy nagy nevetés volt a válasz.Ha felmondom a szerződést akkor meg 40 ezret kérnének.:)Zajlottak az események több probléma is felmerült és kértem a panaszkönyvet amit nem volt hajlandó átadni a hölgy csak annyit szajkózót hogy írjak levelet Pestre.Miután felhívtam a fogyasztó védelmet és elmondtam a problémámat visszamentem a Neckermann kirendeltségbe és ismét kértem a panaszkönyvet amit a kishölgy azt se tudta hogy hol van.Amit telefonos segítség után sikerült kideríteni hogy hol is található.Távozásom után fél óra múlva csörög a telefonom vajon ki hívott?Valami főnök féleség hogy nagyon sajnáljuk...stb:)

Egy szó mint száz a Neckermann egy gerinctelen társaság.Akinek kérdése lenne nyugodtan írjon.
kisgabo2 Creative Commons License 2004.09.13 0 0 17

mivel többet keresnek, többet "hajlandóak" fizetni.

 

és igenis nyalják a seggüket, miközben a hazai utas levan...

Előzmény: meltemi (15)
mr_betus Creative Commons License 2004.09.13 0 0 16

Nem azért fizetek 600.000 Huf-t, hogy a Neckermann mondja meg hol nyaraljak.

Ha meg nem tudja teljesíteni a szerződésben foglaltakat, nem az a reakció rá, hogy "nem fizetjük vissza a pénzed mert valamiből nekünk is meg kell élni".

 

Ne haragudj, nekem vannak igényeim, elképzeléseim (főleg ha fizetek érte) és nem hagyom hogy mások döntsék el helyettem hova és mikor menjek nyaralni.

 

Előzmény: meltemi (15)
meltemi Creative Commons License 2004.09.13 0 0 15
Felejtsétek már végre el ezeket a komplexusokat, hogy "bezzeg ezt a németekkel nem merik megcsinálni". De igen, ott is előfordul járatcsere, árváltozás, szálloda megváltoztatása. És ha előveszed az ő árjegyzéküket, akkor azt is láthatod, hogy de igen, sokszor többet fizetnek a magyaroknál.
Előzmény: kisgabo2 (14)
kisgabo2 Creative Commons License 2004.09.12 0 0 14
megtörtén a nagy út, jó volt. de azért ismét megtapasztaltuk hogy a magyar neckermannál a magyar a másod/sokadrangú ügyfél annakellenére, hogy nem fizetünk az útért kevesebbet, mint a nyugatabbra élő embertársaink.
_Napster Creative Commons License 2004.07.14 0 0 13
Ez a 2400 forint valóban kerozin felár. Nemcsak a Neckermann vezette be, hanem többb utazási iroda is. Mi hétfőn jöttünk haza Antalya-ból nekünk nem volt ilyen, de bátyámék jövő héten utaznak Dalaman-ba s nekik is 2400 ft-tal több az illeték!
kábelbúvár Creative Commons License 2004.07.07 0 0 12

Nem 1értelmű.

 

Nem hallottál más cégnél hasonlót?

Előzmény: kisgabo2 (11)
kisgabo2 Creative Commons License 2004.07.07 0 0 11
akkor ez a 2400 huf, simlizés?
Előzmény: kábelbúvár (10)
kábelbúvár Creative Commons License 2004.07.07 0 0 10

Szal Charterbérlés, no!

 

Azóta kialuttam magam...

Előzmény: szalapala (6)
kisgabo2 Creative Commons License 2004.07.07 0 0 9

2400 forintért nem ügyvédezek.

 

csak az összeg nagysága irritáló. úgy gondoltam hogy ez egy nagy iroda, de ez egy kicsinyes lépésük volt.

mr_betus Creative Commons License 2004.07.07 0 0 8
Most látom, hogy azt is leírtad mi van a szerződésben. Igy tényleg nem lehet mit tenni szerintem. De a legjobb ha kikéred egy ügyvéd tanácsát. Ő biztos tud válaszolni.
mr_betus Creative Commons License 2004.07.07 0 0 7
Én már nem is mondok semmit. Engem a Neckermann dolgai már nem lepnek meg. Tavaly nekünk is volt velük problémánk, tőlünk csak 560.000 Ft-ot akartak lenyúlni.
Az esetünket leírtam a gagyi utazási irodák topicban. Felháborító, hogy nem tudják teljesíteni a szerződésben foglaltakat és ezek után megpróbálnak átverni és a pénzt meg nem akarják visszafizetni. Mi is ügyvédhez fordultunk, bár minket már nem sok választott el a bírósági tárgyalástól, de aztán sikerült megegyezni.
Szerintem ez esetben nem lehet tenni semmit mert a szerződésükben az áll ha jól emlékszem, hogy 10 % feletti emelés esetén kérheti vissza az utas a részvételi díjat.
Szerintem olvasd el a szerződést abból kiderül.
szalapala Creative Commons License 2004.07.06 0 0 6

Fix árban lehet, de bizonyos árklauzúlák akkor is biztos hogy vannak minden szerződésben.

Off

Búvárkám: mi az a repjegybérlés? Lehet bérelni repjegyeket?:-))

Előzmény: kábelbúvár (5)
kábelbúvár Creative Commons License 2004.07.06 0 0 5

Persze az a szerződésükön múlik, hogy fix árban állapodtak-e + a légitársasággal.

De nem hiszem, hogy volna olyan bank, aki leteszi az egész szezonra a repjegybérlés árát a Malévnek/másnak...

Előzmény: szalapala (4)
szalapala Creative Commons License 2004.07.06 0 0 4

Az könnyen lehet.

Mintha június elején ezt máshol is - Ny-Európában is több helyen - bevezették volna.

 

"

A külföldi légitársaságok után a Malév is bevezeti járatai egy részén a kerozin felárat. A magyar utazási irodák egyelőre nem terveznek ilyen lépést

A Malév a nyersolajárak tartós drágulása miatt mától menetrend szerinti járatain útvonal-szakaszonként (egy oda- vagy egy visszaút) 4 eurós pótdíjat vezet be. A pótdíj nélkül a kerozin drágulása 1 milliárd forinttal növelné a Malév kiadásait.
A társaság azért kényszerült erre a lépésre, mert a kerozin ára rekordnagyságot ért el, megközelíti az elmúlt 10 éves átlag dupláját. A Malév bizonyos menetrend szerinti útvonalait - pl. London, Moszkva - nem érinti a pótdíj beszedése. Az olajpiaci árak csökkenése esetén a társaság azonnal visszavonja a kerozin-pótdíjat.
A légitársaságok után azonban az európai utazási irodák is kezdik bevezetni a díjat. A Thomas Cooknál Ausztriában június 4-től a Neckermann Reisen utak charterei lesznek drágábbak. A rövid- és középtávú járatokon egy út 9 euró, Egyiptomba, Izlandra, a Kanári-szigetekre, Madeirára, Marokkóba, Ciprusra 11,70 euró a pótdíj, a hosszú távú utak 21,30 euróval kerülnek többe. A TUI Austria-csoport is alkalmazza a kerozin-pótdíjat augusztus 1-jétől a charterjáratoknál.
A magyar Neckermann Utazási Irodánál elmondták: a magyar utazókat egyelőre nem érinti ilyen lépés, bár az irodák folyamatosan figyelik a piac változásait.

(Metro)

2004.06.07"

 

Azóta lehet, hogy bevezették mégis. Mindenesetre az áremelési tájékoztatásnak illene kitérnie az okra.

Előzmény: kábelbúvár (3)
kábelbúvár Creative Commons License 2004.07.06 0 0 3
Ez nem a kerozin-felár esetleg?
Előzmény: kisgabo2 (-)
kisgabo2 Creative Commons License 2004.07.06 0 0 2

köszi. de igazam ugyan nemtudom hogy van e, ugyanis arra hivatkozik hogy a repülőtéri illeték emelkedett.

 

inkább az összeg nagysága vérforraló. egyébként a talafonban az ügyintétő igazat adott, de azzal takarózott hogy ez a 2400 ft. 30.000 utasnál tetemes összeg.

 

 

igaz ha az euró 4%-al emelkedik, azt lenyelik, mert az tétel.

 

 

 

Előzmény: szkati (1)
szkati Creative Commons License 2004.07.06 0 0 1

Mi tavaly a mo-i Neckermannál befizettünk egy egyhetes Krétát április 17-*én május 17-i indulással( csak ez az időpont volt nekünk jó bizonyos ok miatt). 3 nappal később telefonált a Neckermann, hogy 30 napon belül(!) visszadja a pénzt, mert nem jött össze megfelelő mennyiségű ember. A barátunk nagyon okosan nem vette át, mert nem igaz, hogy ezt 3 nappal korábban nem tudták és beszedték e teljes ellenértéket), hanem átadta a saját ügyvédjének a dolgot. Mi közben a bécsi Neckermannál befizettük ugyanezt az utat és az ügyvéd a különbözettel  megterhelte a  mo-i Neckermannt, aki annak rendje és módja szerint ki is fizette.

Nem szabad nyuszinak lenni, harcolj, mert igazad van!

Előzmény: kisgabo2 (-)
kisgabo2 Creative Commons License 2004.07.06 0 0 0

ja még valami.

 

 

árfolyamváltozásnál ez van:

 

"Amennyiben a valuta/devizaárfolyam több mint 5 %-kal emelkedne az árkalkulációnál alkalmazott árfolyamhoz képest, úgy a NUR az árfolyamnövekedést a teljes összegre érvényesíti."

 

 

 

a 2400 ft, a részvételi dij 1.95%-a, de ez nem fért bele abba hogy lenyelje a cég.

 

 

kisgabo2 Creative Commons License 2004.07.06 0 0 topiknyitó

március elején 5 fő részére befizettük az utazási előleget.

Nem kevés,  627000 forint a cehh, az előleg 137000.  Erre most kivágnak egy 2400/fő forintos áremelési tényközlő levelet.

 

Felháborit, mert kamatot viszont nem fizetnek, és az iroda méretéhez ( nevéhez, vagy mi ).... képest az összeg pitiáner, ezért bosszantó.

 

ötletek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!