"a fogzománcba kívülről semmi sem épöl be". Nem teljesen igaz. Minemellett tök mindegy melyik fogkrámet használjátok, csak használjátok. Sokkal inkább, mint a "pH növelő" rágókat...
Mi mindig másfélét veszünk, de sz'intem a legjobbak a blend a med-ek, meg az Aquafresh.
Amit viszont soha: Signal! Fujj! Nem is habzik, meg úgy általában is sz*r... :P
Ja, és most (a reklám miatt :) kipróbáltuk az Elmexet is: a hatásáról még nem számolhatok be, hiszen még csak 2 napja használom, de biztosan nagyon jótékony a fogakra, mert a dobozában volt hozzá egy nagy papír útmutató, ami grafikonokkal is ábrázolva leírja, hogy micsoda tudományos úton lett kifejlsztve stb-stb... :D Egyébként nagyon jól habzik, de az íze, ha hosszabb ideig mossuk vele a fogunkat, keserű lesz!!! Olyan gyógyszerszerű íz marad utána a számban...
Régebben a Vademecum volt a kedvencem, de a barátnőm nem szerette az illatát, így áttértem a Colgate Whiteningre, amit ő használt -- azt se nem szeretem külünösebben, se nem utálom. (A fogam nem lett olyan fehér, mint az övé, ez inkább azon múlhat, hogy én szeretem a kávét, ő viszont utálja.) Mostanában viszont, mióta egyszer kipróbáltam kíváncsiságból, Dontodent Herbalt használok (DM-ből, nagyon olcsó), mert egy az egyben Negró-íze van.
A tisztitas naghyon fontos, es az hogy az inyt rendesen kitakaritsa a baciktol. Ha az iny rendben van, akkor a fog is.
Ha nem is hasznal az ember fogkremet, csak fogselymet, akkor is lehet tiszta egeszseges foga, foginye.
Ami meg erdemes: evente ketszer elmenni tisztitasra - sok-sok nyavalyat meg lehet vele elozni!
A legolcsobb a legjobb.Mindegyik ugyanazon elv alapján épül fel,csak drágitás miatt tesznek bele ilyen-olyan anyagokat.A fogzománcba kivülről semmi sem épül be.