A következő problémám van. Át kellene adnom egy excel táblát valakinek, hogy adatokat vigyen fel bele de vannak oszlopok amihez nem szeretném ha hozzá tudna nyúlni. Belehet-e állítani valahogy a táblát úgy, hogy a rejtett oszlopokat nem tudja kinyitni csak jelszó beírása után? Viszont a nyitott oszlopokba szabadon írhat.
Excel megoldások területén dolgozom, szívesen ajánlom fel szolgáltatásaimat különböző pl. munkahelyi rutinfolyamatok automatizálására, prezentációk összeállítására, vagy akár szakdolgozatok kimutatásainak kreatív előállításában.
Bármilyen jellegű excel problémába ütközöl, kérlek, keress az alábbi elérhetőségen, találunk rá megoldást! :)
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Excel.Range) If Not Intersect(Target, Range("C7")) Is Nothing Then Range("C7").Copy (Worksheets("Sheet1").Range("E3")) End If End Sub
Hogyan tudom megcsinálni azt, hogy ha egy cellára hivatkozom, akkor ne csak a cella tartalmát, hanem a cella formátumát is átszívja? Tehát ha pl. beírom egy cellába hogy "=B8", akkor ne csak a "B8"-as cellába beírt tartalom, hanem a formátuma (betűre vonatkozó beállítások, háttér szín stb) ugyanúgy megjelenjen az új cellában is. Van erre lehetőség egyáltalán? Sajnos nem sikerült ilyet találnom. :(
A következő problémám adódott, amit sajna nem tudok megoldani.
Egy adott paraméter különböző értékeiből kell nekem exponenciális függvényt megjelentetnem grafikonos módon. Szórással. Azt szeretnénk grafikusan látni, hogy adott érték hogy oszlik el a határértékek között.
Az értékek 34,0 és 36,9 között helyezkednek el, számuk lassan 1000 :). A határértékek 35,0 és 35,5.
Egy cellában pl. A1 van sok szám, térköz, vessző, pont (pl: 231135.1549 12.46, 3.006, 87.245). Azt szeretném, hogy egy új cellában írja ki mondjuk balról a tizediktől kezdődő 5 karaktert. Mit kell tenni? A Bal függvény nem jó. mert mindig csak a balról első karakterrel kezdi.
Egyszerűen kérném a választ, mert tök hülye vagyok ezekhez.
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy létezik e olyan képlet, hogy adott egy oszlop, abban a számok különböző színűek és a színeket vonom ki egymásból pl: a piros számokat a zöldből? Előre is köszi!
Biztos nagyon egyszerű, de én mégsem tudom hogyan kell:
Azt szeretnám, hogy egy (pl. az A1) cella tartalma mindig az éppen aktív cella koordinátája legyen, akárhová kattintok is. (ha pl. a b2-re, akkor B2, ha a c4-re, akkor C4 stb.)
Adatok menü - Érvényesítés... - Beállítások - Megengedve - Lista - Forrás (Itt meg adhatsz egy tartomány amiből választani lehet. Pl. =$F$1:$F$3 így az F1, F2, F3 cella tartalmai lehetnek) - A cella lenyílóban pipát oldalt kiveheted ha zavar.