A user kérdez, a moderátor válaszol.
A Modus Moderandi egyes részeinek magyarázata illetve iránymutatások a problémák esetére a Tace-pao topikban lelhetők fel. Kéretik felkészülten vitába szállni és a Modus Moderandit is elolvasni a nagyhangú észosztás előtt.
Elég az egyszerű link a hozzászólásra, sőt, sokkal jobb...
Tilos minden olyan hozzászólás, ami egy közlekedési dolgozó esetleges/vélt szabálytalanságát jeleníti meg, illetve ahol a dolgozó személye beazonosítható. Értsd: nem szeretnénk, ha valaki elveszítené az állását egy félreértés következtében. Az igazságtevés és jogszolgáltatás nem a fórumok hatásköre.
Telephely (fűtőház, kocsiszín, garázs, karbantartó- és javítóműhely stb. ) területén készített kép feltöltése tilos! Kivétel: nyílt napon, szervezett látogatásokon készült fotók, illetve az adott közlekedési társaság hivatalosan közzétett képei.
Ez a topik, nem vitatopik ! Nem megyünk bele vitába senkivel, kizárólag a moderátorral folytatunk érdemi társalgást.
A moderációs topikokban történő ámokfutás külön figyelmeztetés nélküli (általában elég szigorú) tiltással szokott járni.
Így 15 nap elteltével érdeklődnék, hogy sikerült-e döntésre jutni? Milyen topikcímmel nyithatok új felületet az "így jártam xy autókereskedővel, nepperrel" gondolatsor alatt? Az interneten amúgy is elérhető, nyilvános adatokat milyen formában lehet összekötni? Természetesen, ha valamiből baj lenne később, elérhető vagyok. Eddig sem bújtam el.
Pár napja van "mobilnézet", ez kavar be. Eddig ugyanúgy kezelte a mobil, mint a nagygépek, mert csak egyféle megjelenés volt. Újítottak.
A megoldás: állítsd be a mobilon az "Asztali webhely" nézetet. Ez telefontól (op.rendszertől) és böngészőtől függően vagy valamelyik sarokban a három pöttyre, vagy három vonalra tapival érhető el, és azon belül - az aktuális lapra vonatkozóan - állítható mobil és asztali között.
Nekem Androidos telón a jobb alsó sarokban három vonal...
Bocs modik, remélem maradhat, mert úgy néz ki, sokakat érint...
Félidőben (ha gondoljátok) szeretném kérni állásfoglalásotokat az áprilisi tréfákról. Idén írtam egy közepes "újságcikket", amelyben a valósnak kinéző újságírói panelek között fokozatosan felbukkantak a (trolibuszos) topik anonimizált szereplői, különféle elemekkel és mondásaikkal kombinálva, de szigorúan csak a topik közel- és régmúltjából. Ahogy ilyenkor kell, fokozatosan hajlott egyre képtelenebbe a cikk, hogy a végére teljesen nyilvánvalóvá váljon a komolytalan mivolta.
A cikk kb. 2 órát élt kivágás előtt Húsvét hétfő reggel, csak annyi megjegyzést kaptam, hogy ne másoljak be egészben cikkeket. A tréfa meglepetéstermészetéből adódik, hogy nem célszerű szólni előtte (vagy utána). Hírcsárda portált meg nem szeretnék indítani, hogy csak egy linket küldjek be.
Mi a politikátok: van-e helye ilyen árpilisi tréfának a fórumon és ha igen, hogyan?
Modik, most Ti jöttök! Kérlek tájékoztassatok, hogy milyen formában jelölhetem meg a T-Premium Car Kft. -t, mint az olyan "kereskedés" akivel vigyázni kell?
Szabad 100%-ban nyilvános adatokat + saját történetet megjeleníteni, összekapcsolni a fórumon? Természetesen a tartalomért a hozzászóló (a sajátom esetében én) vállalom a felelősséget ha valami gond lenne vele.
Vagy maradjunk a fű zöld, az ég kék témakörnél? Persze NEM az a fű! Hanem a földön lévő!
Megnevezhető a T-Premium Car Kft. az "így jártunk" témakörön belül, vagy konkrétumok nélkül lehet beszélni arról, hogy miért zöld a fű? Persze a fű szót nem leírva, nehogy valaki egyéb anyagokra gondoljon.
Csak megjegyzem, hogy az állandó kitiltásokkal sikeresen szétverte a moderáció az "elektromos auto" topikot. Ez van amikor a jószándék hülyeséggel párosul.
Én "csak" olvastam a "Téged melyik autókereskedő vert át?" topikot, de engem is meglepett a törlése. A topik tetszett, de ha átvernének így, az aligha tetszene...
Én is szeretnék csatlakozni Csarliszteron problémájához, én sem tartom korrektnek, hogy törlésre került a "Téged melyik autókereskedő vert át?" topic. Most kezdett talán beindulni a dolog, hogy a csaló autókereskedőket végre el lehetne számoltatni, egyre többen jelentkeztek, akiket átvertek, erre feltételezem ők írtak panaszlevelet, hogy rágalmazás, stb, erre ezzel is ők járnak jól.
Amikor megvettem tőlük az autót, és kezdtem tapasztalni a tényeket, elkeseredésemben beírtam a megvásárolt autó rendszámát a Googlebe. A képkeresőnél megtaláltam az én általam megvásárolt autó használható.hu-n található képeit, amiket az ELŐZŐ ELADÓ rakott fel, viszont a hirdetés persze már nem volt aktív. Írtam ezügyben a használtautó.hu adminoknak, hogy meg tudnám-e nézni a hirdetést, mert átvertek, csalás van, stb, erre annyit kaptam válasznak, hogy nem adhatják ki. Nem adhatják ki azt a hirdetést, ami ország-világ előtt nyilvános volt, de miután letörlik, már titkos. Értem. Ezzel is a csaló autókereskedők vannak segítve. Ugyanúgy, mint ahogy a topik törléssel most.
Én csak olyan IRL adatokat osztottam meg, amelyek amúgy is nyilvánosak az interenten:
- a céghez tartozó vezető tisztségviselők neve (céginfók) - az interneten is elérhető lakcím és az ott készült google maps fotó - a HAHU hirdetésekben amúgy is elérhető telefonszám - a telefonszámok internetes tudakozóból kiadott nevek.
Ennyi. És ezeket összekötöttem.
Mi igen rászaladtunk és megszívtuk. Motorhibás szart vettünk, a HAHU-n magánszemély hirdető, de eladó egy cég.
A mi történetünket összekapcsoltam a fenti, az interneten amúgy is elérhető adatokkal. Hogy miért? Hátha' valakinek segít és ha csak egy, azaz egy embert már ez miatt nem vernek át, akkor már megérte.
Így most csak azt értétek el, hogy ha valaki rákeres a magánszemélyes hirdető telefonszámára, nem látja előre a várható dolgokat.
Rajtunk kívül már többen is írtak a fórumon, hogy átverte őket ugyan ez a páros.
Szóval, most kinek is akarunk/akartok segíteni? A kispénzű embereknek, vagy a neppernek?
Szóval érdeklődnék, hogy mi volt a baj a fórummal?
Érdeklődnék, hogy a "Téged melyik autókereskedő vert át?" topik miért került törlésre?
Most vettétek el az egyetlen szalmaszálat az internet népétől, hogy előre le tudják csekkolni: a HAHUN hirdetős kettő magánszemély valóban cég és motorhibás stb autókat hirdetnek költségmentesen és adnak el elég fura szerződéssel.
Csak a fórumon rajtunk kívül 3 emberke írt, aki így járt.